Що зробити з червонокачанної капусти на зиму

Авторadmin

Що зробити з червонокачанної капусти на зиму

Рецепти смачних салатів на зиму з червонокачанної капусти

Нам всім добре відомі деякі види капусти, наприклад, білокачанна, а ось її дивовижні побратими, такі як червонокачанна, кольрабі, брокколі, цвітна капуста, савойська капуста, пекінська, брюссельська, китайська листова капуста та інші види хрестоцвітних. Вони зустрічаються в нашому житті і харчуванні набагато рідше, ніж хотілося б. Ці види капусти не отримали таке широке поширення у городників і садівників через складність в їх вирощування.

Але ці рідкісні види капусти можна купити в супермагазіни і на сільськогосподарських ринках за демократичними цінами. Люди знають, що можна приготувати з білокачанної капусти, але часом не мають поняття, які страви можна приготувати з інших більш екзотичних видів капусти, наприклад, червонокачанної капусти.

Середземноморська червонокачанна капуста схожа на свою найближчу старшу родичку білокачанну капусту за своєю формою і будовою, вона навіть за назвою нагадує всім широко відому комору цінних речовин. Червонокачанна капуста має головна відмінність – це її червоний колір, ну ще листя більш тверді, якщо не сказати жорсткі, але найголовніше відмінність – це унікальний хімічний склад, багатий змістом вітаміну З, білків і цукрів. Червоний колір обумовлений вмістом в капусті антоциана, особливої ​​речовини, який чистить кров, допомагає в лікування білокрів`я і зміцнює кровеносно-судинну систему.

Виникає питання, як зберегти краснокочанную капусту на довгий зимовий період, які смачні і корисні заготовки з «синьої» капусти приготувати за оригінальними і простими рецептами, так називають краснокочанную капусту в народі. Слід зазначити, ця червонокачанна «комора вітамін» добре зберігається тривалий час у свіжому вигляді, тому що має дуже щільну волокнисту структуру, залишається хрусткою навіть після термічної обробки – варіння, після пастеризації або стерилізації.

Представляємо найлегші рецепти оригінальних салатів з червонокачанної капусти, неважливо з червоним або синім відтінком, на зиму в поєднанні з іншими овочами: ріпчастою цибулею, болгарським перцем, морквою, буряком і яблуками.

Перший рецепт салат з червонокачанної капусти з болгарським перцем на зиму

інгредієнти:

  1. Червонокачанна капуста – 1 кілограм,
  2. Болгарський перець (червоний, жовтий, зелений) – 1 кілограм,
  3. Ріпчасту цибулю – 200 грам,
  4. Сіль харчова середнього помелу – 75 грам,
  5. Цукровий пісок – 200 грам,
  6. Кріп (насіння) – щіпка,
  7. Вода – 1,0 л.

Вихід готового продукту: 2,0 літра (0,5літраx4 банки).

Технологія приготування:

  1. підготовка сировини.
  2. нарізка сировини.
  3. приготування салату.
  4. приготування маринаду.
  5. Стерилізація скляних банок.
  6. пастеризація салату.
  7. зберігання.

Етап «Підготовка сировини» за рецептом

Полягає у відборі якісних овочів, щоб вони були свіжі і міцні, якщо є зовнішні механічні пошкодження або сліди зіпсованості, то слід такі овочі більш ретельно опрацювати: промити кілька разів у воді, закінчити мийку їх обов`язково в проточній воді, не забувайте, що це можуть бути сліди діяльності гризунів і шкідливих комах. При сильних пошкодженнях зовнішньої оболонки овочів, виявленні процесу гниття і цвілі, краще відмовитися від таких овочів при використанні їх в складі консервів, щоб згодом не отримати ботулізм – небезпечне захворювання.

Отже, якісні та свіжі овочі відібрані і вимиті в проточній воді, тепер почистіть болгарські перці, зріжте у них плодоніжки і вичистіть внутрішні перегородки і насіння. Тепер необхідно з них зняти верхню щільну воскообразная плівку, яка надає гіркоту перцю, а зробити це можна двома способами:

  • перший спосіб. Опустити перці в окріп на 3 хвилини, а потім в дуже холодну воду, краще з льодом, щоб вирівняти температуру і тоді плівка з перцю легко відстане, її можна буде зняти ножем.
  • другий спосіб. Помістити перці в мікрохвильову піч на дві хвилини, а потім зняти плівку з перцю ножем.

З червонокачанної капусти зняти зовнішні листя і на качані видалити ножем темні плями і обробити порізи і тріщини, якщо є. Листя і качан гарненько слід вимити в проточній воді.

Ріпчасту цибулю очищаєте від сухої шкірки і також миєте в воді.

Овочі готові до наступного етапу – нарізці.

Етап нарізки овочевої сировини за рецептом полягає в правильній нарізці овочів:

  • ріпчасту цибулю нарізати треба тонкими півкільцями,
  • капусту нашаткувати тонкою стружкою товщиною 1-2 міліметра,
  • болгарські перці нарізати півкільцями, як і цибуля.

Етап приготування салату за рецептом

Полягає в тому, щоб акуратно нарізані овочі скласти в тазик або каструлю необхідного обсягу. Там їх гарненько перемішати між собою і «обминути» з турботою, щоб салат, а особливо червонокачанна капуста тверда за структурою стала м`якшою, а салат став вологим, віддав овочевий сік. Тепер в нього сиплеться насіння кропу і знову все перемішують, залишаєте салат осторонь для просочення. І приступаєте до приготування маринаду для салату.

Етап приготування маринаду за рецептом готується дуже швидко, для цього:

  • в каструлю наливаєте чисту воду,
  • ставите каструлю на середній вогонь і доводите воду до температури кипіння,
  • в киплячу воду засинаєте сіль кухонну і цукровий пісок,
  • кип`ятіть маринад протягом 5 хвилин.
  • вимикаємо вогонь і закриваємо каструлю з маринадом кришкою для повільного остигання до не надто гарячого стану.

Етап підготовки скляних банок до фасування в них салату на зиму, полягає в наступному:

  • миєте скляні банки і металеві кришки з миючим засобом для посуду,
  • стерилізуєте скляні банки на пару киплячої води не менше 10 хвилин, а металеві кришки необхідно прокип`ятити в киплячій воді.

Етап пастеризації приготованого свіжого овочевого салату складається з наступних кроків:

  • У стерилізовані банки розкладає готовий салат з тазика (каструлі) і щільно його там утрамбовують. Коли весь салат розфасований по банкам, то якщо є сік в тазику його також варто розлити в скляні банки.
  • У банки з салатом розливається не надто гарячий маринад.
  • Банки можна закрити стерилізованими металевими кришками з прокладками гумками.
  • Банки з салатом ставимо в каструлю, на дно якої бажано покласти в складеному вигляді кухонний рушник. Це слід зробити для того, щоб скляні банки не лопнули від зіткнення з розжареним дном каструлі.
  • Тепер в каструлю повільно наливаєте теплу майже гарячу воду. Не забуваємо, що скляні банки вже наповнені салатом і гарячим маринадом, бажано щоб маринад були з водою для пастеризації однієї температури.
  • Каструлю з банками встановлюєте на тихий вогонь і кип`ятіть воду в ній не менше 20 хвилин. Виходить такий собі автоклав для пастеризації овочевих заготовок на зиму, де скляні банки з салатом повинні прогрітися.
  • Вогонь виключаємо. Пастеризовані скляні банки з салатом в маринаді дістаєте з каструлі і дотримуючись правил техніки безпеки, закочує банки з металевими кришками герметично.
  • Упаковані скляні банки з готовими овочевими заготовками на зиму готовий. Перевертаєте банки догори дном і накриваєте теплим покривалом для повільного охолодження.

Етап зберігання пастеризованого салату за рецептом

Найпростіший у всьому технологічному ланцюжку приготування заготовок з червонокачанної капусти на зиму. Зберігати пастеризований овочевий салат з червонокачанної капусти і болгарського перцю з ріпчастою цибулею можна в прохолодному і сухому приміщенні, а також при кімнатній температурі.

Другий рецепт салат з маринованої капусти з яблуками на зиму

інгредієнти:

  1. Червонокачанна капуста – 5 кілограм,
  2. Яблука твердих зимових сортів- 1 кілограм,
  3. Ріпчасту червона цибуля – 250 грам,
  4. Сіль харчова середнього помелу – 200 грам,
  5. Кмин (насіння) – щіпка,
  6. Оцет харчовий (яблучний) 9% – 0,5 літра.

Вихід готового продукту: 4,0 літра (0,5літраx8 банок).

Технологія приготування:

  1. підготовка сировини.
  2. нарізка сировини.
  3. приготування салату.
  4. сквашивание.
  5. Стерилізація скляних банок.
  6. фасування.
  7. зберігання.
  • Перший етап за рецептом «Підготовка сировини»

Перший етап з підготовки овочів і яблук такий же, як і в першому рецепті, з однією лише різницею, що болгарський перець замінений яблуками. При підготовці з яблук слід вийняти насінні коробочки разом з насінням і перегородки.

  • Другий етап за рецептом «Нарізка сировини»

теж відповідає етапу по першому рецепту, лише яблука твердих зимових сортів ріжемо на тонкі брусочки (соломкою).

  • Третій етап за рецептом «Приготування салату»

Знову практично збігається з свій суті. Необхідно все овочі, яблука і насіння кмину змішати.

  • Четвертий етап за рецептом «Сквашивание» салату з червонокачанної капусти на зиму

Полягає в тому, що в приготовлений салат потрібно всипати сіль і ще раз його перемішати. Потім все чистими руками гарненько «промять», особливо це стосується жорсткої капусти. Прибираємо каструлю з салатом для заквашування, три доби в теплому місці при кімнатній температурі буде нормально, не забудьте салат накрити тарілкою з вантажем, під таким гнітом капуста буде завжди в соку. Якщо соку недостатньо долийте в каструлю трохи теплої води.

точно виконується для підготовки скляних банок, а ось кришки необхідно взяти пластмасові і краще нові, вони тримають сильніше.

полягає в тому, щоб заквашену капусту з яблуками і цибулею розкладає в стерилізовані банки, щільно утрамбовується, в неї розливається сік і 1 столова ложка харчового оцту, можна взяти яблучний оцет він буде корисніше.

цього червоного кольору корисного салату з квашених капусти, яблук і червоної цибулі полягає в тому, що скляні банки закривають пластмасовими кришками і прибирають в прохолодне місце (підвал, погріб) або холодильник.

Такий, же червоний салат можна приготувати замінивши яблука на моркву, або додати в нього ще ягоди журавлини.

Творчий підхід домогосподарки до приготування смачної закуски і повноцінної поживними речовинами їжі, салатів у вигляді заготовок на зиму з червонокачанної капусти принесуть у ваше життя здоров`я і активність.

Посмотрите похожие рецепти
  • Покроковий фото рецепт на зиму маринованої червонокачанної капусти швидкого приготування Переглянути рецепт
  • Маринована червонокачанна капуста Переглянути рецепт
  • Червонокачанна капуста маринована – рецепт на зиму. Смачний домашній салат з червонокачанної капусти. Переглянути рецепт
  • Цвітна капуста шматочками в томаті. Рецепт з фото Переглянути рецепт
  • Заготовки з капусти на зиму Переглянути рецепт
  • Капуста з огірками Переглянути рецепт
  • Капуста червонокачанна зі сливами на зиму Переглянути рецепт
  • Закуска з капусти на зиму. Кілька рецептів Переглянути рецепт
  • Капуста, квашена з журавлиною Переглянути рецепт
  • Квашена червонокачанна капуста з кмином Переглянути рецепт
  • Цвітна капуста – корисні властивості, користь і шкода для організму. Чому капуста цвітна, як вона виглядає і чим корисна. Переглянути рецепт
  • Савойська капуста корисні властивості. Як виглядає савойська капуста і в чому її шкода. Переглянути рецепт
  • Заготівля з цвітної капусти та брокколі: покроковий рецепт з фото Переглянути рецепт
  • Брюссельська капуста користь і шкода для здоров`я. Властивості, опис, вітаміни і хімічний склад брюссельської капусти. Переглянути рецепт
  • Як здійснити заморозку капусти? Переглянути рецепт
  • Заготовки з капусти – салати Переглянути рецепт
  • Як заморозити капусту на зиму: всі способи і сорти Переглянути рецепт
  • Пекінська капуста рецепти приготування на зиму Переглянути рецепт
  • Швидка солона капуста – рецепт з оцтом і часником Переглянути рецепт
  • Заготовки з капусти Переглянути рецепт

Заготовки з капусти на зиму

Капуста на зиму — традиційна домашня заготівля, яка подобається всім без винятку. Її роблять з давніх пір і багато століть вона вважається ідеальною закускою, яку не соромно поставити на святковий стіл.

Що заготовити з капусти на зиму

Цей продукт надає приголомшливих ефект на організм і допомагає впоратися з зимовим авітамінозом і багатьма недугами системи травлення.

Рецепти капусти різноманітні і містять всілякі інгредієнти, часом незвичайні. Це можуть бути фрукти і ягоди (яблука, журавлина, смородина), овочі (морква, цибуля, буряк, солодкий перець), грибочки, мед, хрін і інші компоненти. Є багато способів, як готувати зимові заготовки. Використовують не тільки звичну білокачанну, а й червону, кольорову, брюссельську. Її маринують, квасять, консервують і малосолять, щоб взимку смакувати і хрустіти смачними пелюстками.

Заготовлену капусту додають в вінегрети, салати і щі, її смажать і тушкують з м’ясом, роблять з неї начинку для пиріжків і вареників. Дуже зручно робити своєрідний напівфабрикат — заготовку для борщу, в якій є всі необхідні інгредієнти. Вельми оригінальна закуска виходить, якщо нафарширувати подрібненими листям болгарський перець, баклажани або помідори.

Найсмачніша грибна солянка – це солянка з опеньками. Вони вдало поєднуються з овочами, легко готуються та надають страві особливого смаку. У приготуванні солянки без оцту є свої особливості.

Апетитний салат з кабачків і капусти на зиму стане оригінальною закускою для вашого столу. Заготівлю можна використовувати як самостійну легку страву, так і як доповнення до м’

Таку закатку ще називають ледачими голубцями. Ситний та ароматний салат, заготовлений на зберігання, порадує вас своїм багатим смаком та дозволить швидко подати на стіл готову закуску.

Велика кількість овочів, фантастичний смак і сильний хруст! Це все про туршу, приготовану за болгарським рецептом. У міру гостра овочева закуска радує око. Адже на столі вона виглядає.

Маринована за цим рецептом капуста володіє ненав’язливим, свіжим і приємним смаком. А найголовніше, що насолоджуватися такою капустою ви зможете через кілька годин.

Відмінний рецепт швидкого приготування маринованої капусти. До вживання вона буде готова вже через 10 годин, а смак виходить приємний і кисло-солодкий. Даний рецепт розрахований на

Яскравий рецепт приготування домашньої солянки на зиму – з додаванням грибів і огірків. Частування вийде соковитим і хрустким. Воно відмінно урізноманітнює як обідній, так і святковий стіл.

Соковита і хрустка зимова солянка виходить з капусти і огірків. Консервований продукт стане яскравою холодною закускою на вашому столі. Порадуйте ваших близьких або гостей смачним продуктом.

Апетитну солянку на зиму можна приготувати з грибів, капусти та інших овочів. Яскраве частування доповнить багато домашніх блюд. Також його можна подавати з гарнірами в якості поживного обіду.

Обов’язковими овочами «Дунайського» салату є солодкі перці, помідори і цибуля, але її часто доповнюють капустою, огірками і морквою. Готують такий салат починаючи з кінця літа, коли перець і.

Салат для зимового столу з цих овочів, по суті, з усіх, що є на городі, буде яскравим смаковим калейдоскопом на вашому столі і доповнить м’ясні та рибні страви.

Салат на зиму з капусти з додаванням огірка, солодкого перцю і помідорів виходить дуже смачним, адже смак його визначається складом овочів. Його відносять до добірки так званих кубанських.

До нарізаних овочів додається сіль, цукор, лавровий лист, перець горошком, рослинна олія і частина оцту. Все перемішується і залишається на годину при кімнатній температурі.

До нарізаної капусти, огірків, перцю, ріпчастої цибулі і помідорів додається соняшникова олія, оцет, сіль і цукор. Все перемішується і залишається на 2 години. Потім все розкладається по банках,.

До нарізаної капусти, томатів, перцю, цибулі і моркви додається подрібнений кріп і петрушка. Все перемішується і туди додається лавровий лист з сіллю. Далі салат вариться 15 хвилин, до.

До нарізаної капусти, моркви, цибулі та перцю додається сіль, цукровий пісок, оцет і соняшникова олія. Все добре перемішується і розкладається по банках. Салат залишається при кімнатній температурі на.

До нарізаної капусти, моркви, цибулі і болгарського перцю додається цукор, сіль, рослинна олія і оцет. Все розкладається по чистим банкам, стерилізується і відправляється на зберігання.

Якщо ви любите ароматні і пікантні закуски, то цей варіант капусти пелюстка точно припаде вам до смаку. У ній поєднується солодкість хрусткого листя капусти і гострота спецій.

Капусту ріжуть великими шматками і маринують в такому вигляді, звідси і така назва. Така яскрава і смачна закуска здатна прикрасити не тільки повсякденний, але і будь-який святковий стіл.

Хрустка і ніжна закуска з капусти підійде всім без винятку. Вона точно не шкодить фігурі і зробить прийом їжі ще більш приємним. Капустою пелюсткою можна доповнити будь-яке м’ясо.

Про автора

admin administrator