Зміст:
Салат з ріпи – 8 корисних рецептів
Хочете бути молодими і красивими – їжте продукти краси. Один з них – ріпа, тому салат з ріпи повинен з’являтися на вашому столі як можна частіше.
Простий салат з ріпою і морквою
У страви з ріпи є одна чудова особливість, як правило, вони готуються дуже швидко. Якщо мова йде про салатах, найчастіше їх заправляють сметаною: вона чудово розкриває смакові особливості овоча, та ще й дозволяє організму краще його засвоювати.
Наприклад, за короткий час можна «зіграти» апетитний і дуже корисний салат з ріпою і морквою. Що потрібно, щоб буквально за лічені хвилини спорудити вітамінну добавку до обіду?
- два середніх коренеплоду ріпи;
- одна морквина;
- сік лимона;
- сіль і чорний мелений перець – орієнтуючись на власний смак;
- трохи сметани і соняшникової олії (краще брати без запаху);
- свіжа зелень.
Коренеплоди перетворюємо в соломку. Кладемо отриману нарізку в салатницю, присмачую сіллю і перцем, перемішуємо: спеції повинні розчинитися без сліду.
Тепер можна додавати в овочеву суміш лимонний сік і рослинне масло.
Перед подачею на стіл додати сметану і декоруємо салат зеленню. Подрібнювати її або класти цілими гілочками – справа смаку.
Спробуйте нові рецепти:
Дивіться також
- Підлива до гречки — 8 рецептів приготування смачної підливи
- Салат в тарталетках – 12 рецептів смачних і ніжних салатів для тарталеток
- Салат зі свинячого серця – 8 рецептів приготування смачної страви
- 13 рецептів тортів в домашніх умовах
- Страви з м’яса – 35 смачних рецептів приготування вдома
- Що приготувати на вечерю швидко і просто? 38 рецептів та ідей
- Салати на святковий стіл – 15 найбільш смачних рецептів
- Страви зі свинини — 42 рецепта приготування м’яса
- Соус для голубців – 9 рецептів та варіантів приготування підливи
- Салат з курячих шлунків – 8 рецептів приготування
- Салат з язиком – 15 рецептів смачного приготування в домашніх умовах
- Дієтичний суп — 14 рецептів приготування
- Що приготувати на обід швидко і смачно – 15 рецептів та ідей
- Курка з грибами в сметанному соусі – 9 рецептів смачного приготування
- Що приготувати на святковий стіл – 25 рецептів
- Бутерброди на святковий стіл — 29 рецептів та ідей на швидку руку
- Тісто філо – рецепт тіста і 12 варіантів приготування з використанням тіста
- Кекс в хлібопічці – 10 рецептів простих і смачних
- Перші страви – 16 рецептів приготування на кожен день
- Салати на день народження: 22 простих і смачних рецепта приготування
- Закуски для фуршету – 10 рецептів на святковий стіл
- Гарнір до риби – 7 рецептів приготування
- Салат з маринованими печерицями – 8 смачних рецептів
- Салат з вареною ковбасою – 12 смачних і простих рецептів
- Салат з печінки — 32 рецепта смачного приготування в домашніх умовах
- Салати з крабових паличок — 8 простих рецептів ніжних і смачних салатів
- Скумбрія смажена на сковороді — 7 рецептів приготування
- Щука – 10 рецептів приготування смачних страв із риби
- Гарячі страви – 15 рецептів приготування на святковий стіл, на день народження або на вечерю
- Дайкон: 10 рецептів приготування корисних страв
- Закуски з лаваша з начинкою — 20 рецептів приготування на святковий стіл
- Лангустини – 7 рецептів приготування на сковороді і в духовці
- Щука в духовці – 8 рецептів запікання
- Що приготувати швидко і смачно – 18 рецептів
- 8 рецептів крему зі згущеного молока і масла
- Салат з сирого буряка – 8 рецептів приготування корисних салатів
- Салат з в’яленими помідорами – 9 рецептів
- Бутерброди на день народження — 18 рецептів та ідей приготування!
- Свинина з картоплею в духовці – 10 рецептів приготування
- Маринад для кролика – 8 найсмачніших рецептів
- Крем з манки для торта – 8 кращих рецептів
- Курячі стегна в мультиварці – 7 рецептів смачного приготування
- Підлива з курки – 8 рецептів, як приготувати підливу
- Свинячий окіст – 7 смачних рецептів приготування
- Куряче філе в мультиварці – 9 рецептів приготування
- Як приготувати філе індички – 10 смачних рецептів
- Коржі для торта на сковороді – 8 простих і смачних рецептів
- Обід на швидку руку – 12 швидких і смачних рецептів
- Крем з вареного згущеного молока – 6 рецептів приготування
- Холодні закуски на святковий стіл — 17 рецептів та ідей приготування
До основних страв: карпачо з ріпи
Салат і закуска в одному! Тонко нарізана ріпа з ароматною заправкою стане оригінальним доповненням до основних страв.
Карпачо з ріпи — це суперпростий і швидкий спосіб додати овочів у раціон холодної пори року. Цікава заправка з анчоуса, часнику і лимонного соку робить цю страву неочевидною, а тонка нарізка ріпи обертає закуску на легальний наркотик.
Є декілька причин частіше їсти ріпу, навіть якщо ви не робили цього раніше: вона корисна для організму, має протизапальну дію і навіть сприяє профілактиці онкологічних захворювань!
Страви з ріпи: користь і шкода, рецепти швидко і смачно
Ріпа — неймовірно корисний коренеплід, відомий ще з часів Русі. Використовували її господині по-різному: варили, смажили, готували варення і консервували, запікали у печі. Сьогодні дуже багато забули про цей овоч — і даремно, оскільки в ньому міститься величезна кількість корисних мікроелементів та вітамінів. Ми розповімо про найбільш прості в приготуванні страви з ріпи.
Користь і шкода ріпи для організму людини
Здавна цей коренеплід цінувався не тільки як інгредієнт для приготування різних страв, але і як лікувальний засіб. На відміну від дорогих ліків і вітамінів ріпка доступна всім. До її переваг можна віднести те, що в даному продукті міститься маса корисних речовин, необхідних для здоров’я людини.
- аскорбінова кислота;
- залізо;
- фосфор;
- кальцій;
- вітаміни групи РР, В2, А.
Ріпка застосовується при лікуванні захворювань суглобів, ШЛУНКОВО-кишкового тракту, дихальної системи, також корисні властивості коренеплоду допомагають при очищенні крові та нирок, позитивно впливають на роботу травної системи. Приміром, у складі коренеплоду є целюлоза — вона допомагає очистити кишечник від шкідливих речовин, запобігає застій токсинів.
Дивіться також: Як пити лляне масло для схуднення і в лікувальних цілях
Ріпа має наступну дію:
- Активізує виділення жовчі, що допомагає уникнути утворення каменів.
- Допомагає справлятися з вірусними захворюваннями.
- Знімає біль і запалення ясен.
- При регулярному прийомі знижує ризик появи ракових пухлин.
Крім того, ріпа активно використовується і в косметології: робить шкіру гладкою, волосся більш густими, нігті — міцними. Досить з’їдати в день по одному коренеплоду, це дозволить позбутися від вугрової висипки.
Проте варто пам’ятати, що надмірне використання ріпи може завдати організму шкоди, особливо тим, у кого є схильність до печії, виразка або панкреатит. Сік даного коренеплоду агресивний, тому його потрібно пити дозовано, щоб уникнути алергії.
Крім того, в сирому вигляді ріпа може призвести до загострення захворювання нирок, тому людям, які страждають даними патологіями, слід споживати коренеплід у вареному вигляді.
Також є ряд протипоказань, при яких вживати ріпу не слід:
- гепатит;
- холецистит;
- проблеми з щитовидною залозою;
- літній вік.
Про автора