Зміст:
І в бенкет, і в світ: закусочні млинці для свят і сніданків
Рум’яні млинці з вкрапленнями з яскравої смарагдової зелені прикрасять будь-який стіл, починаючи від скромного сніданку з чашкою чаю і закінчуючи гучним і смачним святковою вечерею на честь зустрічі Нового року.
Приготувати ці млинці зможе навіть дитина, але ми все-таки радимо вам долучити до виготовлення страви всіх членів сім’ї — спільна справа зближує і породжує спільні веселі історії. А якщо у вас в руках випадково опиниться в цей момент фотоапарат, вам гарантовані яскраві знімки, які стануть відмінним доповненням сімейного альбому!
Відмінний варіант начинки для млинців – сирний сир з зеленню
Але не будемо відволікатися на зайві слова, а перейдемо до справи! Перевірте, чи є у вас наступні інгредієнти:
- 375 г молока;
- 150 г пшеничного борошна;
- 2 курячих яйця;
- 130 г сиру сулугуні (моцарелли, адигейського, бринзи);
- 1 пучок кінзи, петрушки, зеленої цибулі;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- 30-40 г вершкового масла гарної якості;
- 0,5 ч. л. солі;
- 1 ч. л. пекарського порошку.
Змішуємо у великій ємності яйця з молоком за допомогою віночка. Сир потрібно натерти на дрібній тертці і змішати з дрібно нарізаною зеленню. У ще одній ємності змішуємо сіль, борошно і пекарський порошок, після чого починаємо поступово додавати суху суміш до яєчно-молочної, перешивая все віночком.
Якщо згорнути млинці з начинкою і нарізати на компактні роли, вийде смачна і оригінальна закуска.
Далі з’єднуємо основу для тіста з сиром і зеленню, вливаємо олію і розмішуємо до однорідності.
Неймовірно смачний рецепт приготування млинців з начинками з печериць який прикрасить ваш святковий стіл.
Розігріваємо сковороду-блинницу і наливаємо тісто, смажимо млинці до рум’янцю. Готові млинчики змащуємо вершковим маслом.
При бажанні ви можете згорнути млинці рулетиками з будь солоною начинкою — червоною рибою, ікрою, сиром, овочами, шинкою, м’ясом і т. п.
Приємного апетиту!
Фаршировані курячі грудки – і в бенкет, і в світ!
Курячі грудки в духовці, та ще з шампіньйонами, та одночасно з гарніром – це означає, що ви швидко і легко приготуєте смачну вечерю! Курячі грудки з грибами це вже “пальчики оближеш”, а якщо додати до них сир і вершки, вийде страва, гідна святкового столу!
Зміст матеріалу
Обов ‘язково спробуйте, це просто, і на другий-третій раз ви будете готувати таку страву не замислюючись! Замість грибів можна зробити овочеву начинку, наприклад, пакет заморожених овочів і тертий сир – і у вас новий смак і нову страву!
А поки це все запікається в духовці, можна зайнятися іншими справами.
Курячі грудки в духовці – “кармашки” з грибами
! Потрібна глибока форма для запікання, якщо форма красива, в ній можна буде і на стіл подавати.
1. Гречку вимийте, покладіть у форму для запікання, додайте сіль. Залийте окропом і залиште для набухання.
2. Шампіньйони швидко ополосніть водою або добре протріть вологою серветкою. Не мочіть довго, тому що вони наберуть воду і при оскарженні випустять її, доведеться довго випарювати. Наріжте гриби соломкою, цибулю дрібно нашинкуйте.
3. Розігрійте в сковороді ложку рослинної олії і швидко обсмажте гриби з цибулею, завадячи, трохи підрум ‘яньте. Зніміть з вогню, відставте вбік.
4. Поки смажте гриби, вимийте і підготуйте до фарширування курячі грудки. Зробіть “кишеньки”: один довгий вертикальний розріз уздовж філе, приблизно на половину товщини.
І в сторони від першого розрізу (вже в горизонтальній площині, за шириною філе), щоб кишеньок був ширшим, і у нього вийшло “дно”.
5. Трохи змажте кишеньки зовні і зсередини рослинною олією і посоліть. Якщо хочете, додайте приправи. Покладіть у форму для запікання поверх гречки.
6. Натріть сир на дрібній терці, додайте до шампіньйонів сир і вершки, перемішайте – начинка готова. Часто сіль не потрібна, тому пробуйте, якщо хочете – додайте.
7. Викладайте начинку в кишеньки, можна зверху змастити сметаною, додатково посипати сиром – це все за смаком і за бажанням.
8. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин. За цей час гречка повністю приготується і стане розсипчастою, а курка залишиться соковитою і трохи підрум ‘яниться.
! Форму під час випічки нічим не накриваю.
Про автора