Сир косичка дуже солоний як прибрати сіль

Авторadmin

Сир косичка дуже солоний як прибрати сіль

Сир косичка із домашнього молока. Додатково потрібна лише вода, сіль та трохи оцту

Сир чечил люблять майже всі, але купити в звичайних магазинах його складно, а той, що продається, дуже часто зроблений з неперевірених інгредієнтів. Можна зробити інакше: зробимо все самі за перевіреним рецептом.

Інгредієнти:

  • 3 літри молока з жирністю мінімум 3.2 відсотки (тільки домашнього)
  • 100 мл 9% оцту
  • 200 грамів солі
  • 1 літр води

Насамперед нам потрібно підвищити кислотність молока, щоб сир був смачнішим. Зробити це просто: переливаємо молоко у каструлю та залишаємо в холодильнику на ніч.

На ранок можна починати варити сир. Ставимо каструлю на плиту та розігріваємо молоко до 40 градусів. Для точного виміру температур варто скористатися термометром, інакше сир може не вийти.

Після досягнення температури додаємо оцет: він прискорить поділ вихідного молока на складові.

Помішуємо молоко близько 10 хвилин, продовжуючи тримати увімкненим повільний вогонь і підтримуючи температуру в межах 40-50 градусів.

Сироватка має стати відносно прозорою: це означає, що сирна маса з неї виділена.

Збираємо сирну масу в грудку і відкладаємо в окрему миску. Сироватку, у свою чергу, починаємо нагрівати до 70-80 градусів.

Після досягнення потрібно температури, переливаємо її в зручнішу для роботи широку ємність і в ще одній мисці робимо сольовий розчин. Для нього на 1 літр теплої води розводимо 200 г солі і перемішуємо: туди ми опустимо сир перед заплітанням у косичку.

Беремо нашу сирну кулю, опускаємо в сироватку і починаємо розтягувати, надаючи йому форму товстої локшини. Спочатку робимо з сиру бублик, а потім тягнемо його все більше і більше, отримавши зрештою нитки завтовшки 5-7 міліметрів. Демонстрація процесу є у відео нижче.

Готову основу з ниток опускаємо в соляний розчин на 30-40 секунд, після чого заплітаємо та відрізаємо зайве. Чечил готовий, йому треба лише остигнути.

Сир виходить один на один як у горах. Його можна їсти як закуску, смажити чи подавати на вечерю. Смачного!

Рецепт „Сир «косичка» в домашніх умовах“

Сир «косичка» в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Дуже популярний сир”Косичка” можна приготувати в домашніх умовах! Звичайно ж доведеться попрацювати, витративши свій час, в результаті вийде відмінна закуска до пива чи просто на святковий стіл.

Опис приготування:

Приготуємо сир”кіски” в домашніх умовах. Для приготування сиру знадобиться всього три інгредієнти: молоко, закваска і сіль. Молоко змішується з закваскою і настоюється до необхідної консистенції. Далі сир по черзі заливається холодною і гарячою водою, стаючи при цьому м’яким і еластичним. В кінці формуються”сирні нитки” , які необхідно засолити і сплести в косичку. Хай щастить!

  • Молоко – За смаком
  • Сіль – За смаком
  • Дріжджі “Пепсин” – За смаком

Молоко прогреваем до 35 градусів, додаємо закваску, перемішуємо і прибираємо в тепле місце ан 1 час (для згортання). Маса перетвориться в грудочки, які потрібно відкинути на друшляк, застелений марлею (щоб стекла рідина).

Перевіряємо сир, опустивши його в гарячу воду. Якщо він легко тягнеться і не рветься – значить все йде за планом. Якщо ж рветься – залишаємо сир ще на деякий час. Ріжемо сир на шматочки і заливаємо холодною водою на 20 хвилин. Потім кладемо сир в алюмінієвий посуд і заливаємо гарячою водою (65 градусів). Помішуємо, поки сир не стане еластичним і однорідним.

Гарячий сир перекладаємо в воронку, підвішену над каструлею з розсолом (вода + сіль). Під вагою сир стікає вниз, утворюючи тонкі нитки. Ми залишаємо його в”сольовий ванною” з 5-6 годин. Після чого заплітаємо в косичку і зберігаємо в холодильнику. Смачного!

Про автора

admin administrator