Скільки білка в жовтку вареному

Авторadmin

Скільки білка в жовтку вареному

Білок у яйцях У 1 сирому курячому яйці середнього розміру (55 г) міститься 6,9 г білка – 4,14 г у білку, 2,20 г у жовтку та 0,56 г у шкаралупі.

Яйце (їжа)

Варене куряче яйце
ТипЗакуска
Харчова цінність (на порцію)Білки: 13 г Жири: 10 г Вуглеводи: 1 г
Глікемічний індекс0 (низький)
Рецепт у Вікіпідручнику Медіафайли у Вікісховищі Складність:

Якщо вам треба зварити яйце круто (повна готовність, твердий жовток) – це 10-12 хв після закипання. Якщо треба некруті яйця (твердий білок, рідкий жовток), то на це піде 5-6 хв. Якщо ж ви хочете рідкі яйця (або пашот) – їх треба варити 2-3 хв після закипання води.

Скільки калорій у варених яйцях? У варених яйцях міститься близько 159 ккал на 100 г. Одне варене яйце середнього розміру (60 г) містить 95 ккал.

Крім м'яса і молока високий вміст білка можна знайти в бобових, грибах, горіхах, насінні, цільно зернових крупах і навіть в овочах, хоча не всі містять всі незамінні амінокислоти. При цьому рослинні білки, що містяться, наприклад, у гречці, кіноа або сої, є повноцінними, оскільки мають усі незамінні амінокислоти.





Яйця, зварені некруто, своєю корисності не втрачають. У них міститься 70 ккал. Такий продукт повністю перетравлюється через пару годин. Чим довше воно варитися, тим гірше воно буде перетравлюватися. А для того щоб отримати яйця всмятку, їх необхідно варити всього 3 – 5 хвилин. …

Про автора

admin administrator