Скільки часу готується брага

Авторadmin

 Скільки часу готується брага

Брага на солоді в середньому дозріває за 7-10 днів. На варенні – 5-7 діб. Виноградна брага обробляється приблизно тиждень. Якщо використовуються дикі дріжджі, то процес може затягнуться від 2 до 4 тижнів.

Час бродіння браги може варіюватися залежно від типу сировини та умов, але зазвичай брага бродить таким чином: Цукрова брага (з цукру і води). Зазвичай цукрова брага бродить протягом 7-10 днів.

При недостатній кількості води концентрація спирту стане некомфортною для дріжджів раніше, ніж ті з'їдять весь цукор. Помилковий гідромодуль є однією з причин, чому виходить маленький вихід самогону з браги. Оптимальний гідромодуль для цукрової браги становить 4-5 літрів води на 1 кг цукру.

В ідеалі на 1 кг цукру потрібно додати 1гр сульфату амонію, 3 гр суперфосфату. Але можна обійтися натуральними продуктами, які містять необхідні речовини. Додайте цукрову брагу для підгодівлі натуральний фруктовий сік або подрібнені фрукти або ягоди. Можна додати чорний хліб або попередньо розварене зернове сировину.

Скільки дріжджів треба на брагу? Пресовані хлібопекарські дріжджі ми беремо з розрахунку 50 грамів на 1 кг цукру.

Бражка більше не піниться – не виділяється вуглекислий газ. Щоб переконатися в цьому, можна запалити сірник і піднести до шийки банки: якщо полум'я згасло, то бродіння ще триває. Готовність бражки можна визначити за смаком та ароматом: вона повинна бути гіркуватою з кисло-солодким запахом.





Про готовність браги свідчать такі ознаки, як: 1. Відсутність виділення вуглекислого газу, бродіння зупиняється; 2. Зверху продукт стає світлим, прозорим, тому що «Відпрацьовані» дріжджі починають йти на дно; 3. Якщо спробувати брагу, то вона буде кисло-гіркого. Ніякої …

Про автора

admin administrator