Скільки калорій пиріг із полуницею

Авторadmin

Скільки калорій пиріг із полуницею

Заливний пиріг з полуницею: простий рецепт

«Ну що, ви вже скуштували першу українську полуницю? Думаю, так, бо після довгих місяців без свіжих ягід надто вона спокусливо виглядає на ятках, щоб її ігнорувати. Травневу полуницю, думаю, потрібно ласувати свіжою. Але вже за тиждень-другий пиріг із полуницею буде ідеальною опцією! Тим паче тут усе гранично просто, а результат вас неабияк потішить», — обіцяє Євген Клопотенко.

Поради з приготування заливного пирога з полуницею

Для цього пирога обирайте краще тверду полуницю, а не дуже спілу та м’яку. Твердіша краще збереже форму в страві й віддасть менше вологи в тісто, щоб воно не було глевким. Заморожену полуницю брати не варто, вона може потекти й взагалі не дасть пирогу випектися. Якщо ж геть не терпиться і дуже хочеться із замороженою, принаймні обваляйте її в борошні чи крохмалі.

Також краще брати дрібну полуницю. Позаяк ми її не ріжемо, а вставляємо в тісто цілою. Багато маленьких полуниць краще, ніж кілька великих.

У рецепті вказано 300 г полуниці. Така кількість оптимальна, щоб кожен шматок мав по 1-2 полунички. Ви можете збільшити кількість ягід, але не набагато. Бо пиріг може нормально не пропектися, знову ж таки, через надлишок вологи.

Цей заливний пиріг я роблю на кефірі, щоб він був максимально пухкий. Для пирога обирайте велику круглу форму, щоб він був невисоким. Я беру роз’ємну, діаметром 25 см. Якщо ви візьмете малу і пиріг буде вищим за 3-4 см, краї пропечуться, а центр — ні.

Як приготувати пиріг з полуницею

8 г ванільного цукру

250 г кефіру 2,5%

100 г вершкового масла 72,5% (+25 г для змащування форми)

1,5 ч.л. розпушувача

Заливний пиріг з полуницею: покроковий рецепт

Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів, дістаньте з холодильника масло і кефір. 3 яйця і 150 г цукру збийте міксером чи блендером з насадкою віничок до білого кольору та збільшення в об’ємі в кілька разів.

Розтопіть 100 г вершкового масла, додайте його разом із 250 г кефіру кімнатної температури в яйця. Все добре перемішайте.

З`єднайте 350 г просіяного борошна з 1,5 ч.л. розпушувача, дрібкою солі та 8 г ванільного цукру. Всипте в рідку основу борошно та перемішайте до однорідності.

Змастіть форму для запікання 25 г вершкового масла і злегка притрусіть борошном. Вилийте тісто в форму.

Обріжте хвостики в полуниць і цілими занурте їх у тісто. Вони повинні «потонути».

Випікайте пиріг 50 хвилин у розігрітій до 180 духовці. Готовність перевірте, проштрикнувши зубочисткою в центрі пирога. Якщо вона вийде сухою — пиріг готовий. Перед подачею, за бажанням, притрусіть пиріг цукровою пудрою.

Пиріг з полуницею – 12 рецептів смачного річного пирога

Пиріг з полуницею – проста домашня, але вишукана випічка. Ароматні ягоди на різних видах тіста з ніжними соусами – традиційне поєднання.

Базовий рецепт смачною випічки

Запашний солодкий бісквіт відмінно доповнюється соковитими не нудними ягодами полуниці. Це базовий пиріг, який можна доповнити ще й фруктами (сухими і свіжими) або ароматизаторами.

  • рослинна олія (не гірке) – 170 мл;
  • ванільний цукор – 10 г (або пачка);
  • пудра – за бажанням;
  • яйця – 6 шт.;
  • лимонний сік, сіль – 2 г;
  • розпушувач – 2,5 ч. л.;
  • полуниця – 600 г (і більше);
  • борошно в/г – 370 м (тісто) + 100 г (присипати дошку);
  • обычый цукор – 200 р.

Можна пиріг є теплим або гарячим, з вершками, морозивом. І також він смачний просто з гарячими напоями або легкими коктейлями.

Листковий пиріг з полуницею в духовці

Мигдальний прошарок добре піднімається, залишається вологою, повітряної. В ній мінімальна кількість хрусткого тіста і дуже багато ніжних, соковитих ягід.

  • стручок ванілі – 0,5 шт.;
  • тісто бездріжджове — 500 г;
  • пелюстки і мелений мигдаль – по 40 г;
  • цитрус (лимон, мандарин) – 1 шт. (тільки цедра);
  • яйце – 1 шт.;
  • солодкий херес або лікер – 45 мл;
  • пудра цукру – 90 г (20 г для посипання);
  • вершкове масло – 130 г;
  • велика полуниця – 0,6 кг.

Вживають пиріг з листкового тіста остившім з вершками, соками, коктейлями (і іншими напоями).

Варіант на швидку руку в мультиварці

Завдяки мультиварці, легко можна створити такий ситний, вологий, дуже ніжний пиріг. Його прикрашають соковитою полуницею, сумішшю ягід.

  • сметана – 125 мл;
  • розпушувач – 12 м;
  • ванілін – пакетик;
  • цукрова пудра (посипання) – 80 г;
  • соняшникова олія (з нейтральним смаком) – 100 мл;
  • звичайний цукор – 190 г;
  • полуниця – 450 г;
  • рідке масло – 90 г;
  • яйця – 100 г (2 шт.);
  • мука в/с – 0,5 кг.

Пиріг виходить більш світлим, ніж в духовій шафі. Це не позначається на його смак і текстуру.

Готуємо заливним способом

Ягоди на ніжною «заливці» і хрусткою основі стануть улюбленим літнім ласощами.

  • сіль – 3 г;
  • розпушувач – 5 м;
  • цукор – 95 г;
  • яйце – 40 г (1 шт);
  • ваніль – 6 м;
  • мука в/с – 420 г;
  • вершкове масло – 190 р.
  • кокосова стружка – (або мигдальний) – 60 г;
  • сметана (жирність – середня) – 200 мл;
  • кукурудзяний крохмаль – 25 г;
  • полуниця – 350 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • білий цукор – 130 г;
  • ванілін – 12 р.

Полуничний пиріг на кефірі

Цей пиріг виходить домашнім, простим, ситним. Повітряне тісто добре поєднується зі злегка кислими ягодами.

  • сода (гашене) – 11 г;
  • полуниця (маленькі ягоди або порізані великі) – 300 г;
  • маргарин – 95 г;
  • кефір – 280 мл;
  • борошно – 700 г;
  • яйця – 85 г (2 шт.);
  • цукор – 230 р.

Подають пиріг теплим або прохолодним. Хрустка скоринка, пружний соковитий м’якуш сподобаються любителям домашніх пирогів.

З вершковим смаком

Класичне «тріо» з вершків, полуниці і бісквіта в свежеприготовленном вигляді порадує ласунів.

  • борошно кукурудзяне і пшеничне)/з – за 65 г;
  • вершкове масло (для форм) – 35 г;
  • яйце – 4 шт.;
  • тростинний цукор – 160 г;
  • сода – 10 г;
  • вершки (збиті) – 330 мл;
  • молоко – 40 мл;
  • цукрова пудра (прикрашати готовий пиріг);
  • цукрова пудра (вершки) – 25 – 50 р;
  • полуничний джем – 50 мл;
  • полуниця – 0,5 кг.

Такий пиріг-торт здивує соковитою полуницею, повітряним кремом, легким бісквітом. Трохи настоявшись, коржі виходять ще ніжніше.

По-італійськи з сиром маскарпоне

Італійський сирно-ягідний десерт – це начинка з талого кисломолочного продукту, свіжої полуниці на пісочному коржі.

  • яйце – 1 шт.;
  • білок – 1 шт.;
  • вершкове масло – 240 г;
  • цукор – 125 г;
  • борошно – 400 г;
  • упаковка розпушувача – 1 шт.;
  • сіль – 2 р.
  • маскарпоне – 270 г;
  • дрібний цукор – 130 г;
  • полуниця (свіжа) – 550 г;
  • журавлина (свіжа) – 250 г;
  • жовток – 1 шт.;
  • вершки (30 %) – 120 мл

Для цього рецепта підійдуть різні види покупного тіста (пісочне, листкове). Готовий десерт можна присипати подрібненим мигдалем, цукровою пудрою.

Пиріг з полуниці зі сметаною

Сметанний соус з полуницею на румяном розсипчастою тесті – знамените французьке ласощі. Подають його остившім з улюбленими напоями.

  • цукрова пудра – 40;
  • сіль – кілька грамів;
  • борошно – 190 г;
  • розм’якшене масло – 95 г;
  • яйце – 50 г (1 шт);
  • крохмаль – 30 г;
  • полуниця – 340 г;
  • борошно – 35 г;
  • пакетик ванілі – 1 шт.;
  • сметана – 320 мл;
  • цукор – 95 р.

Густий сметанно-ванільний соус обволікає ягоди, скоринка хрумтить і легко розсипається.

З пісочного тіста

Пісочний пиріг — це солодке тісто з м’якими ягодами в сметані. Використовують кисломолочний продукт високої жирності, щоб начинка була густою, ніжним, що тане.

Склад (для тесту):

  • цукор – 110 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • розпушувач – 14 м;
  • борошно – 360 г;
  • вершкове масло – 190 р.

Склад (для начинки):

  • яйце – 3 шт.;
  • сметана – 390 г;
  • крохмаль – 50 г;
  • полуниця – 0,5 кг;
  • цукор – 100 р.

Відразу після випікання сметанний соус може бути рідкуватим. В остиглому пирозі начинка має більш щільну текстуру.

Рецепт з заморожених ягід

Використовуючи заморожені ягоди, можна насолоджуватися цим ягідним ласощами в будь-якому сезоні.

Склад (пісочний корж):

  • цукор – 90 г;
  • сода – 6 м;
  • яйця – 1 шт.;
  • сіль;
  • борошно – 365 г;
  • вершкове масло – 185 р.
  • заморожені ягоди – 620 г;
  • борошно – 45 г;
  • цукор – 135 г;
  • сметана – 400 мл;
  • яйця – 3 шт.

Такий пиріг із замороженою полуницею тримає форму і стає особливо смачним після застигання і тривалого охолодження (від 2 ч.).

Пісна ягідна випічка

У такому пирозі не використовують компоненти тваринного походження (яйця, масло та інші). Виріб добре піднімається, виходить вологим, ароматним і пряним.

  • рослинне масло – 220 мл;
  • борошно – 340 г;
  • сіль;
  • розпушувач – 25 г;
  • цукрова пудра;
  • порошок кориці – 10 г;
  • коричневий цукор – 240 г;
  • ванільний цукор – 1,5 ст. л.;
  • полуниця – 850 р.

Готовий пісний пиріг подають дном догори, злегка припорошив пудрою.

З сирною прошарком

Підсолоджена кисломолочна начинка доповнює смак свіжої полуниці. Пиріг з сиром та полуницею виходить сирним, але не занадто калорійним.

  • сир – 640 г;
  • розпушувач – 1 пакетик;
  • борошно – 250 г;
  • свіжа полуниця – 250 г;
  • масло – 90 г;
  • ванілін – 1 пакетик;
  • яйце – 1 шт.;
  • цукор – 230 р.

Запечений сир чудово гармонує з солодкою ягодою. Розкішний десерт вживають охолодженим, щоб смаки тіста і начинки розкрилися яскравіше і апетитніше.
Полуничні пироги відрізняються формою, текстурою тіста, заливками і добавками. Тому існує велика різноманітність ягідного ласощі.

Про автора

admin administrator