Скільки калорій у 100 г смаженої грудки

Авторadmin

Скільки калорій у 100 г смаженої грудки

Зміст:

Калькулятор калорій онлайн (розрахунок калорій)

Якщо Ви слідкуєте за своєю вагою, тоді наш калькулятор калорій стане у пригоді. Тут можна розрахувати, скільки Ви витрачаєте калорій в залежності від способу життя. Якщо результат не влаштує, то можна легко скоригувати свою дієту або спосіб життя. Заповніть всі поля у нашому калькуляторі калорій, і одразу отримайте результат.

Калькулятор витрачених калорій

MEDFOND.com

Cайт для тих, хто прагне правильно та корисно харчуватись, опис дієт для схуднення та оздоровлення, таблиця калорійності продуктів, калькулятори індексу маси тіла та калорій.

Куряча грудка: БЖУ на 100 г, калорійність на 100 г, дієтичні рецепти

Куряча грудка – це світло-рожева частина курки, яка розташована по 2 сторони від грудної кістки. Її використовують при дієтичному харчуванні. Кількість БЖУ на 100 г курячої грудки відрізняється від способу приготування.

Корисні властивості

У курячій грудці міститься білок, що легко засвоюється, вітаміни групи A, B, C, PP і мінеральні речовини. Цей продукт покращує метаболізм, роботу серцево-судинної системи, нормалізує кислотність, сприяє схуднення, зменшує рівень холестерину, стабілізує артеріальний тиск, регулює роботу нирок, а також надниркових залоз, допомагає функціонуванню печінки, зміцнює нігті, волосся, підтримує м’язовий скелет. захворюваннями.

У кефірі зі спеціями

Курячі грудки можна приготувати в кефірі зі спеціями на сковороді.

Список необхідних інгредієнтів:

  • куряча грудка – 2 шт.;
  • кефір – 1/3 ст.;
  • свіжомелений перець;
  • харчова сіль;
  • прованські трави. Куряча грудка: БЖУ на 100 грам

Основні етапи приготування:

  1. Для початку потрібно промити курячі грудки, просушити, використовуючи паперовий рушник, і порізати довгастими шматками. Після цього необхідно всипати в глибоку миску прованські трави, свіжомелений перець, харчову сіль і добре перемішати.
  2. Потім потрібно посипати сумішшю спецій шматки філе, влити кефір, ретельно перемішати і залишити на 2 год., щоб м’ясо промаринували.
  3. Далі слід злити з м’яса кефір, перекласти м’ясо на сковороду, що попередньо розігріту, і смажити протягом 10 хв. Після цього потрібно зменшити вогонь і довести м’ясо до готовності.

До курки можна додати цибулю, помідори, воду, моркву, печериці, вершкове масло, лимон, болгарський перець, зелень, гречану крупу, кабачок, баклажан, шпинат. Кефір замінюють сметаною чи молоком. Страву подають у порційних тарілках, прикрасивши подрібненою зеленню та свіжими овочами, з відвареним рисом, картопляним пюре або локшиною.

З молоком

Для приготування страви необхідно підготувати таке:

  • куряча грудка – 5 шт.;
  • молоко – 300 мл;
  • яйце – 1 шт.;
  • соняшникова олія.

Поетапна схема приготування:

  1. Спочатку потрібно вимити грудки у проточній воді, висушити за допомогою паперового рушника, нарізати великими шматками та прокрутити в м’ясорубці. У подрібнене м’ясо потрібно додати яйце, налити молоко, всипати харчову сіль і ретельно перемішати.
  2. Потім потрібно промазати соняшниковою олією форму, викласти м’ясний фарш з яйцем і молоком, нагріти духовку до температури 180°C і випікати протягом 25 хв.
  3. Тепер можна порізати страву на порційні шматки, розкласти по тарілках і подати до столу.

Вибір та приготування

Можна придбати попередньо оброблені та готові до використання курячі грудки. У багатьох продуктових магазинах, а також на оптових складах продають заморожені грудки в індивідуальній упаковці. Якщо ви вибрали цей варіант, перевірте етикетку, оскільки часто буває підвищений вміст натрію.

Під час приготування страв з куркою переконайтеся, що готуєте за належної температури, це пов’язано з вимогами безпеки.

Курку без кісток потрібно готувати за температури від 75 градусів за Цельсієм, якщо є кістки, то за температури від 80 градусів. Не забудьте ретельно очистити будь-які поверхні, з якими контактуватиме сире м’ясо.

Куряче м’ясо потрібно зберігати у холодильнику. У замороженому вигляді він може пролежати до дев’яти місяців.

У мультиварці печерицями

Щоб приготувати курячу грудку з печерицями, потрібно взяти такі інгредієнти:

  • 500 г курячої грудки;
  • 500 г печериць;
  • 100 мл вершків;
  • 1 ст. л. оливкової олії;
  • 25 г зелені;
  • свіжомелений перець;
  • харчова сіль.

Покрокова інструкція приготування:

  1. Спочатку потрібно промити курячі грудки, висушити за допомогою паперової серветки, очистити від жиру і нарізати невеликими шматками. Потім потрібно помістити м’ясо у чашу мультиварки, закрити кришкою і гасити протягом 7-10 хв.
  2. Після цього необхідно вимити печериці, просушити і порізати пластинами. Нарізані гриби потрібно перекласти до м’яса, добре перемішати та готувати протягом 10 хв.
  3. Потім потрібно влити в м’ясо з грибами вершки, додати харчову сіль, свіжомелений перець і тушкувати протягом 15 хв.
  4. Тепер можна помити зелень, просушити, дрібно посікти, посипати їй блюдо, розмішати, розкласти по порційних тарілках і подати до столу.

Куряча грудка (БЖУ на 100 г відрізняється в залежності від способу приготування) за цим рецептом містить:

  • 83 ккал;
  • 13 г білка;
  • 3,6 г жирів;
  • 0,4 г вуглеводів.

Вершки у блюді можна замінити на молоко.

Калорійність курячі грудки, філе. Хімічний склад та харчова цінність.

Харчова цінність та хімічний склад «куряча грудка, філе».

У таблиці наведено вміст харчових речовин (калорійності, білків, жирів, вуглеводів, вітамінів та мінералів) на 100 г їстівної частини.

НутрієнтКількістьНорма**% від норми 100 г% від норми 100 ккал100% норми
Калорійність113 кКал1684 кКал6.7%5.9%1490 г
Білки23.6 г76 г31.1%27.5%322 г
Жири1.9 г56 г3.4%3%2947 р
Вуглеводи0.4 г219 г0.2%0.2%54750 г
Вода73 г2273 г3.2%2.8%3114 г
Зола1.1 г~
Вітаміни
Вітамін А, РЕ70 мкг900 мкг7.8%6.9%1286 р
Вітамін В1, тіамін0.07 мг1.5 мг4.7%4.2%2143 г
Вітамін В2, рибофлавін0.07 мг1.8 мг3.9%3.5%2571 г
Вітамін В4, холін76 мг500 мг15.2%13.5%658 г
Вітамін В5, пантотенова0.8 мг5 мг16%14.2%625 г
Вітамін В6, піридоксин0.5 мг2 мг25%22.1%400 г
Вітамін В9, фолати4.3 мкг400 мкг1.1%1%9302 г
Вітамін В12, кобаламін0.6 мкг3 мкг20%17.7%500 г
Вітамін C, аскорбінова1.8 мг90 мг2%1.8%5000 г
Вітамін Е, альфа токоферол, ТЕ0.2 мг15 мг1.3%1.2%7500 г
Вітамін Н, біотин10 мкг50 мкг20%17.7%500 г
Вітамін РР, НЕ10.72 мг20 мг53.6%47.4%187 г
Ніацін10.9 мг~
Макроелементи
Калій, K292 мг2500 мг11.7%10.4%856 г
Кальцій, Ca8 мг1000 мг0.8%0.7%12500 г
Магній, Mg86 мг400 мг21.5%19%465 г
Натрій, Na60 мг1300 мг4.6%4.1%2167 р
Сірка, S186 мг1000 мг18.6%16.5%538 г
Фосфор, P171 мг800 мг21.4%18.9%468 г
Хлор, Cl77 мг2300 мг3.3%2.9%2987 р
Мікроелементи
Залізо, Fe1.4 мг18 мг7.8%6.9%1286 р
Йод, I6 мкг150 мкг4%3.5%2500 г
Кобальт, Co12 мкг10 мкг120%106.2%83 г
Марганець, Mn0.02 мг2 мг1%0.9%10000 г
Мідь, Cu76 мкг1000 мкг7.6%6.7%1316 г
Молібден, Mo11 мкг70 мкг15.7%13.9%636 г
Фтор, F130 мкг4000 мкг3.3%2.9%3077 г
Хром, Cr9 мкг50 мкг18%15.9%556 г
Цинк, Zn2.05 мг12 мг17.1%15.1%585 г
Незамінні амінокислоти
Аргінін*1.82 г~
Валін1.3 г~
Гістідін*1.32 г~
Ізолейцин1.13 г~
Лейцин1.98 г~
Лізін2.64 г~
Метіонін0.45 г~
Метіонін + Цистеїн0.87 г~
Треонін1.11 г~
Триптофан0.38 г~
Фенілаланін1.06 г~
Фенілаланін+Тірозін1.96 г~
Замінні амінокислоти
Аланін1.3 г~
Аспарагінова кислота1.94 г~
Гідроксипролін0.21 г~
Гліцин0.92 г~
Глутамінова кислота2.83 г~
Пролін1.01 г~
Серін1.01 г~
Тирозін0.9 г~
Цистеїн0.43 г~
Стерили (стерини)
Холестерин10 мгmax 300 мг
Насичені жирні кислоти
Насичені жирні кислоти0.51 гmax 18.7 г
14:0 Міристинова0.01 г~
16:0 Пальмітінова0.4 г~
18:0 Стеаринова0.09 г~
20:0 Арахінова0.01 г~
Мононенасичені жирні кислоти0.71 гmin 16.8 г4.2%3.7%
16:1 Пальмітолеїнова0.12 г~
17:1 Гептадеценова0.01 г~
18:1 Олеїнова (омега-9)0.58 г~
Поліненасичені жирні кислоти0.22 гвід 11.2 до 20.6 г2%1.8%
18:2 Лінолева0.19 г~
18:3 Ліноленова0.01 г~
20:4 Арахідонова0.02 г~
Омега-3 жирні кислоти0.01 гвід 0.9 до 3.7 г1.1%1%
Омега-6 жирні кислоти0.21 гвід 4.7 до 16.8 г4.5%4%

Енергетична цінність куряча грудка, філе становить 113 ккал.

Основне джерело: Створено у додатку користувачем. Детальніше.

** У цій таблиці вказані середні норми вітамінів та мінералів для дорослої людини. Якщо ви хочете дізнатися про норми з урахуванням вашої статі, віку та інших факторів, тоді скористайтесь додатком «Мій здоровий раціон».

Повітряне суфле

Для приготування суфле знадобляться такі інгредієнти:

  • 250 г курячої грудки;
  • 1 яйце;
  • 2 ч. л. пшеничного борошна;
  • 80 мл молока;
  • 70 г вершкового масла|мастила|;
  • 1 ч. л. соняшникової олії;
  • лист лавра;
  • свіжомелений перець;
  • харчова сіль.

Покрокова інструкція приготування:

  1. Насамперед потрібно промити в холодній воді грудку, обтерти за допомогою паперового рушника, перекласти в каструлю, залити воду, покласти лавровий лист, поставити на сильний вогонь, закип’ятити і варити після закипання протягом 20-25 хв.
  2. Далі потрібно зняти з вогню та остудити грудку. Після цього потрібно пропустити через м’ясорубку очищену варену грудку або подрібнити за допомогою блендера.
  3. Потім слід відокремити білок від жовтка, подрібнену грудку додати жовток, потім збити білок до стану стійкої піни і розтопити вершкове масло, відправивши його в мікрохвильову піч.
  4. Тепер можна влити в курку розтоплене вершкове масло, ввести молоко, перемішане з борошном, всипати харчову сіль, додати|добавляти| збиті білки і ретельно змішати.
  5. У форму для запікання потрібно влити олію, заповнити її приготовленою масою, прогріти духову шафу до температури 170 ° C, поставити в духовку і запікати протягом 25-30 хв. Суфле можна подати у холодному чи гарячому вигляді. Для прикраси можна використовувати дрібно нарізану зелень.

У горщиках з гречаною крупою

Інгредієнти, які знадобляться для приготування:

  • 500 г курячої грудки;
  • 150 г гречаної крупи;
  • 1 невелика цибулина;
  • харчова сіль;
  • свіжомелений перець.

Детальний процес приготування:

  1. Для початку слід вимити курячу грудку, просушити за допомогою рушника та порізати порційними шматками. У м’ясо необхідно всипати харчову сіль зі свіжомеленим перцем, перемішати і розкласти по горщиках.
  2. Потім потрібно почистити цибулину, промити, нашаткувати кільцями, розподілити по горщиках, промити гречану крупу і всипати в горщики. Після цього необхідно залити воду в горщики так, щоб вона покрила вміст на 1,5 см і закрити кришками.
  3. Тепер можна нагріти духовку до температури 180°C, відправити в неї горщики і готувати страву протягом 30 хв.

Дієтична піца

Компоненти розраховані на чотири порції. До складу дієтичної піци входять такі інгредієнти:

  • 200 г курячої грудки;
  • 400 г кабачка;
  • 3 ст. л. рисового борошна;
  • 1 помідор;
  • 100 г нежирного твердого сиру;
  • 2 яйця;
  • оливкова олія;
  • харчова сіль;
  • свіжомелений перець.

Основні етапи приготування:

  1. Спочатку потрібно вимити кабачок, позбавити від шкірки, подрібнити за допомогою терки, вичавити зайвий сік, додати до них рисове борошно разом з яйцями, трохи харчової солі і добре змішати.
  2. Далі потрібно змастити лист оливковою олією, викласти на нього кабачкове тісто, промити курячу грудку в проточній воді, висушити, використовуючи сухий рушник, і подрібнити кубиками.
  3. Потім слід облити окропом помідор, акуратно зняти шкірку, порізати кружальцями. На тісто потрібно викласти подрібнену курку та рівномірно розподілити кружки помідора.
  4. Тепер можна розігріти духовку до температури 180°C, помістити піцу і готувати протягом 30 хв. Після цього потрібно натерти твердий сир, використовуючи велику тертку, дістати з духовки піцу, посипати її тертим сиром, повернути в духовку і запікати, поки сир не розплавиться.

Куряча грудка (БЖУ на 100 грам та калорійність залежать від додаткових інгредієнтів) у цьому рецепті містить:

  • 76 ккал;
  • 1,7 г жиру;
  • 7,5 г вуглеводів;
  • 7,1 г білків.

Піцу з курячою начинкою можна подати до столу повністю або порційними шматками.

Склад поживних речовин, БЖУ

Біле куряче м’ясо

Для кількості: 100 грам
Калорії

Розподіл калорій для БЖУ:

Курячий гуляш

Для приготування дієтичного курячого гуляшу необхідно взяти наступний набір інгредієнтів:

  • 200 г філе курки;
  • 40 г моркви;
  • 1 цибулина;
  • 60 мл нежирної сметани;
  • 1 ст. л. томатної пасти;
  • 1 ст. л. олії оливи;
  • 1/4 ч. л. кухонної солі;
  • 1/4 ч. л. свіжомеленого перцю.

Детальний процес приготування:

  1. Насамперед потрібно розморозити філе курки при кімнатній температурі. Розморожене філе потрібно промити під прохолодною водою, різати весь видимий жир і нарізати необхідну кількість смужками.
  2. Далі можна почистити від лушпиння цибулю і подрібнити її на кільця. Моркву потрібно також вимити під водою, почистити овочечисткою та порізати соломою.
  3. Тепер потрібно влити в сковорідку трохи олії, поставити на вогонь і прогріти її. У розігріту олію слід додати шматки м’яса і смажити їх до утворення білого кольору та виділення соку. Після цього потрібно додати овочі і продовжити смажити, поки цибуля не стане прозорою.
  4. Томатну пасту слід розвести на 1/2 ст. води та влити отриману суміш у сковорідку. Також необхідно всипати кухонну сіль та свіжомелений перець. Нагрівання можна зменшити до мінімального, закрити сковорідку кришкою і гасити інгредієнти приблизно 5 хв.
  5. Потім додати в сковороду сметану, перемішати всі компоненти, знову закрити кришкою і тушкувати блюдо ще приблизно 10 хв.

Куряча грудка, приготовлена ​​за цим рецептом, має наступні показники БЖУ та калорійність на 100 г:

  • 12,1 г білка;
  • 4,5 г жирів;
  • 4,2 г вуглеводів;
  • 109 ккал.

Курячий гуляш, приготовлений за цим рецептом, можна включити в меню на обід або вечерю.

Куряче біле м’ясо

Таке м’ясо в курці відрізняється від решти птаха. Білим вважається частина філе з невеликою кісткою. На свій смак воно може здатися жорстким і сухим , але це не заважає йому бути популярним дієтичним продуктом. Насправді куряча грудка – смачний та корисний продукт, якщо її правильно приготувати.

Дотримуючись дієтичного харчування, рекомендується з’їдати не більше 400 г білого курячого м’яса на день без шкіри. Причому бажано вживати його у відвареному вигляді без додавання солі.

Така популярність білого курячого м’яса пояснюється великим вмістом насичених жирів. Воно забезпечує організм необхідним протеїном без жиру та шкідливого холестерину. Смачно та правильно приготовлене куряче філе із задоволенням їдять діти та спортсмени, активні люди, а також прихильники здорового харчування. Є багато рецептів, за допомогою яких куряче філе буде м’яким, соковитим та смачним.

Якісний білок, що міститься в курячому білому філе, добре засвоюється організмом. Невисока калорійність продукту зробила його однією з основних дієтичних страв . Філейну частину можна купити в будь-якому супермаркеті, що є також важливою перевагою для сучасної людини.

Оладки з курячої грудки

Для приготування оладок із курячої грудки слід взяти наступний набір інгредієнтів:

  • 200 г філе грудки;
  • 50 г вівсяних пластівців;
  • 1 яйце;
  • 100 мл знежиреного кефіру;
  • 1/4 ч. л. кухонної солі;
  • 1/4 ч. л. меленого перцю.

Поетапний опис процесу приготування:

  1. Для початку потрібно дістати з холодильної камери філе і розморозити його за кімнатної температури. Потім м’ясо необхідно нарізати невеликими кубиками та покласти в чашу блендера. М’ясо слід подрібнити до однорідного фаршу.
  2. Далі вівсяні пластівці можна висипати в миску та залити їх кефіром. Набряклі пластівці слід втрутити у фарш, додати яйце, всипати свіжомелений перець разом із сіллю і повторно перемішати всі компоненти. Якщо маса вийде занадто щільною, можна додати трохи кефіру.
  3. Тепер можна поставити сковорідку із антипригарним покриттям на вогонь. Додавати олію не потрібно, це дозволити знизити підсумкову калорійність готових оладок.
  4. Тепер можна налити на сковорідку кілька порцій маси і смажити оладки з обох боків приблизно по 1 – 2 хв., Поки не утвориться золотисте покриття.

Готові курячі оладки за цим рецептом містять у собі наступну кількість калорій та БЖУ на 100 г:

  • 15,3 г білка;
  • 3 г жирів;
  • 9,6 г вуглеводів;
  • 128 ккал.

Готові оладки можна подати на тарілках, застелених листям свіжого салату.

Як смачно приготувати відварену курячу грудку?

Куряча грудка відварена, калорійність якої ідеально підходить для дієтичного харчування, може прийтись до смаку не всім. Це практично позбавлене жирів м’ясо при відварюванні у багатьох виходить сухим. Їсти відварене філе без солі теж подобається далеко не всім.

Волокна м’яса курячого філе утворює сполучну тканину, яка може бути приготовлена ​​дуже швидко. Відсутність жиру в м’ясі та тривале варіння роблять курячі грудки жорсткими і не соковитими. Досвідчені кулінари радять готувати філе за температури води не більше 70С, саме в таких умовах відварене м’ясо збереже соковитість. При поміщенні у воду із зазначеною температурою курятина досягає 70С менш як за 6 секунд, що дозволяє вбити патогенну флору.

Для приготування відварного соковитого філе в каструлі воду доводять до кипіння і вимикають. Кладуть у ємність ретельно промиті грудки (2-4 шт.) І знову включають вогонь. Коли вода знову дійде до кипіння, вогонь вимикають та залишають м’ясо на 20 хвилин.

Після закінчення цього часу буде готове соковите та ніжне філе курки, яке можна подавати з гарніром, включати до салатів або вживати окремо із зеленню чи овочами. Додавання спеції небажане, оскільки м’ясо втратить свої дієтичні властивості. Можна опустити у воду кілька зубчиків часнику, додати кріп або петрушку в киплячу воду.

Жульєн з грудкою та грибами

Для приготування низькокалорійного жульєна з курячою грудкою та грибами необхідно взяти наступний набір компонентів:

  • 1 філе курки;
  • 50 г печериць;
  • 1/2 цибулини;
  • 100 мл вершків жирністю трохи більше 10%;
  • 1 ст. л. борошна;
  • 100 г сиру;
  • 1 ст. л. олії оливи;
  • 1/4 ч. л кухонної солі.

Поетапний процес приготування:

  1. Спочатку слід зачистити цибулю від лушпиння, розрізати його на 2 частини і нашаткувати необхідну кількість на крейду кубик. Також потрібно попередньо розморозити куряче філе, виклавши його на стіл холодильника. Розморожену курку слід також нарізати невеликим кубиком.
  2. Потім в сковорідку потрібно влити олію, прогріти її, додати цибулю і смажити до утворення золотистого відтінку. Тепер до цибулі можна додати нарізане філе, всипати сіль разом із меленим перцем і продовжити смажити, періодично перемішуючи компоненти, до утворення легкої скоринки біля м’яса.
  3. Далі в сковорідку можна додати промиті заздалегідь і порізані на невеликий кубик печериці. Компоненти потрібно продовжити смажити, доки з грибів не випарується волога, потім влити вершки, всипати борошно та ретельно перемішати інгредієнти. Завдяки муці вершки загуснуть, незважаючи на низьку жирність.
  4. Тепер можна розкласти вміст сковороди за спеціальними формами для жульєна, посипати їх сиром, попередньо натерши його на дрібній тертці, і відправити в духовку. Жульєн потрібно випікати при 180 °C протягом 15 хв.

Куряча грудка (БЖУ на 100 грам та калорійність можуть бути відносно високими) у цьому рецепті містить:

  • 16 г білка;
  • 8,8 г жирів;
  • 4,7 г вуглеводів;
  • 166 ккал.

Жульєн з куркою можна подати до столу на обід або вечерю.

Як використовують відварне філе курки в дієтології та для схуднення

Куряча грудка відварена, калорійність якої низька, є легким і дієтичним продуктом і підходить для харчування людей, які бажають схуднути. Вміст у м’ясі великої кількості протеїну сприяє тривалому насиченню. М’язова маса при споживанні відвареного філе збільшується, а жири йдуть. Ще одним фактором, що робить м’ясо привабливим для людей, що стежать за фігурою, безперечно, є його дешевизна. Корисне та дієтичне м’ясо індички, кролика або риба коштують дорожче за курятину.

Куряча грудка відварена – ідеальне джерело білка та корисних речовин для схуднення.

Включати відварене філе курки в дієтичні страви та програми для людей, що худнуть, дозволяє ряд переваг, якими володіє це м’ясо:

  • цілющий ефект – м’ясо сприяє зміцненню природних захисних сил організму, запобігає розвитку гіпертонічної хвороби, інсульту, інфаркту;
  • якісне м’ясне куряче філе сьогодні легко можна придбати у вільній роздрібній торгівлі;
  • дбайливий вплив на організм – дієта на курячих грудках не призводить до стану виснаження, занепаду сил завдяки тому, що в організмі зберігається баланс необхідних поживних речовин;
  • ефективність – за тиждень, залежно від стартової ваги, може піти від 3 до 7 кг;
  • різноманітність – дієта на курячому філе не передбачає жорстких обмежень, а меню легко урізноманітнити, тому що з грудки можна приготувати безліч страв.

Дієтичні страви з курячого філе нескладні у приготуванні. Крім відвареного філе допускається вживання запеченого м’яса, приготовленого в духовці, грилі або мультиварці. А ось смажене філе в період дотримання дієти краще не готувати, тому що дієтична користь продукту буде втрачена. Куряча грудка відварена, калорійність якої дозволяє швидко знизити вагу, в період дієти доповнюється такими продуктами як овочі, зелень, макарони (тільки тверді сорти), крупи (гречка, сочевиця, пшоно).

Об’єм м’яса в добовому раціоні має становити приблизно половину. Тривала монодієта, що передбачає споживання тільки курячого філе, небезпечна для здоров’я. Варіантами, коли відварне філе може стати єдиним продуктом на весь день, є дієти, в яких продукти чергуються по днях один день овочі, інший м’ясо, третій кефір. Допускається також проведення розвантажувальних днів на курячій грудці.

Тривалість дієти не повинна становити більше тижня.

Все ж таки куряче м’ясо бідне на жири, які необхідні для нормальної роботи організму. З недоліків дієти на курячому філе можна відзначити прісний смак несолоного курячого м’яса, який не всім подобається. З погляду дієтологів дієта не вважається абсолютно нешкідливою, ні беззастережно корисною. Вдаватися до неї можна іноді, але дотримуватися завжди не рекомендується.

Білковий салат

Для приготування білкового салату з курячою грудкою слід взяти такі інгредієнти:

  • 300 г курячого філе;
  • 200 г білої консервованої квасолі;
  • 2 огірки;
  • 50 г кропу;
  • 1 ст. л. соку лимона;
  • 1 ст. л. олії оливи;
  • 1/4 ч. л. кухонної солі.

Детальний процес приготування:

  1. Насамперед можна розморозити філе. У каструлю потрібно налити воду, поставити її на вогонь і дочекатися закипання. Коли вода почне кипіти, у неї слід опустити філе і зварити його до готовності протягом 20 – 25 хв. Курку слід додавати в каструлю тільки після закипання води, інакше м’ясо може бути занадто сухим.
  2. Далі варене філе потрібно нарізати смужками і скласти в салатник. З|із| банки з квасолею потрібно злити рідину і викласти білу фасок до курки. Огірок необхідно промити холодною водою, зняти шкірку овочечисткою та нарізати кубиком. Кріп також необхідно вимити, струсити зайву вологу і дрібно нарубати. Обидва інгредієнти можна додати салатник.
  3. Тепер компоненти салату необхідно добре перемішати і одразу заправити салат соком лимона та олією оливи.

Салат, приготовлений за цим рецептом, містить наступну кількість калорій і БЖУ на 100 г:

  • 14,6 г білка;
  • 2,3 г жирів;
  • 17,6 г вуглеводів;
  • 144 ккал.

Білковий салат із відвареним філе курки можна включити в меню на вечерю або обід.

Суміжні продукти

Куряча грудка (184 кКал.) Курка на пару (175 кКал.) Приготовлена ​​курка (237 кКал.) Куряче філе (150 кКал.) Варена курка (215 кКал.) Курячий стегенець (233 кКал.) Курячі крильця (2) Філе курча (150 кКал.) Курка без шкірки (150 кКал.) Куряча котлета (290 кКал.) Курячий стейк (239 кКал.) Курка гриль (193 кКал.) Куряче м’ясо (181 кКал.) Смажена в маслі курка (2 .) Курча на рожні (150 кКал.) Куряче стегенце (226 кКал.) Смажена повністю курка (227 кКал.) Запечена курка (150 кКал.) Нежирна курка (143 кКал.) Курка з шкіркою (234 кКал.) (217 кКал.) Куряча шкірка (423 кКал.) Консервована курка (155 кКал.) Курячий шлунок (154 кКал.) Курячий фарш (189 кКал.) Куряче серце (185 кКал.) Куряча печінка (170 кКал.) Туше 210 кКал.) Сира курка (172 кКал.) Курячі потрухи (191 кКал.) Куряча ніжка (188 кКал.) Ціла курка (239 кКал.)

Курячий бульйон з галушками

Для приготування 2 порцій бульйону з галушками буде потрібно наступний набір інгредієнтів:

  • 300 г філе грудки;
  • 100 мл знежиреного молока;
  • 4 скибочки білого хліба;
  • 1 л курячого бульйону;
  • 1 морква;
  • 1 цибуля-шалот;
  • 50 г петрушки;
  • 1/2 ч. л. кухонної солі;
  • 1/4 ч. л. свіжомеленого перцю.

Детальний опис приготування:

  1. Для початку необхідно розморозити філе курки на нижній полиці холодильної камери. Розморожене філе потрібно нарізати невеликим кубиком і помістити м’ясо в чашу блендера.
  2. Далі скибочки хліба необхідно замочити у молоці на 3 – 4 хв., потім додати їх разом із молоком до курки. Також слід всипати кухонну сіль та свіжомелений перець.
  3. Потім зелену частину цибулі шалот слід нарізати великими шматками і додати в чашу. Вміст чаші слід подрібнити блендером в однорідну масу.
  4. Після каструлю з бульйоном слід поставити на вогонь і дочекатися його закипання. Тим часом моркву потрібно промити у воді, очистити за допомогою овочечистки та нарізати соломою. Подрібнену моркву потрібно додати в киплячий бульйон і зменшити нагрів.
  5. Тепер необхідно сформувати з приготовленої маси галушки за допомогою 2 ложок і опустити їх у курячий бульйон. галушки потрібно варити, поки вони не спливуть на поверхню бульйону.

Куряча грудка (БЖУ на 100 грам та калорійність можуть бути низькими) в даному рецепті містить:

  • 6,1 г білка;
  • 0,9 г жирів;
  • 4,8 г вуглеводів;
  • 53 ккал.

Бульйон з галушками можна включити в меню харчування як першу страву на обід.

Скільки вуглеводів у складі курячої грудки

У сирій та вареній грудці вміст вуглеводів дуже низький – менше 1 г. Належать вони до категорії складних, тобто розщеплення їх в організмі відбувається дуже повільно, відповідно рівень цукру в крові підвищується повільно. Саме тому продукт дозволений при цукровому діабеті.

Куряче м’ясо включають в меню при хворобах шлунково-кишкового тракту, підшлункової через практично нульовий вміст як жирів, так і вуглеводів.

М’ясо, що містить багато білка, потрібно вживати у поєднанні з соками, ягодами та будь-якими іншими продуктами, здатними заповнити денну норму вуглеводів. Це потрібно для того, щоб залишатися в тонусі і бадьоро почуватися протягом дня. Про БЖУ яблук можна дізнатися тут.

Сендвіч з куркою

Для приготування сендвіча з куркою слід взяти такі складові:

  • 100 г філе курки;
  • 2 скибочки цільнозернового хліба для тостів;
  • 2 листи салату;
  • 1/4 томати;
  • 1/4 огірка;
  • 1/4 цибулини;
  • 20 г нежирного твердого сиру;
  • 5 г гірчиці;
  • 1/6 ч. л. меленого перцю
  • 1/6 ч. л. кухонної солі.

Детальний процес приготування:

  1. Насамперед потрібно взяти курячі грудки і нарізати необхідну кількість тонкими пластами. Пласти м’яса потрібно покласти на обробну дошку, прикрити поліетиленовою плівкою та відбити спеціальним молотком. Тепер відбите м’ясо потрібно обсмажити на сухій сковороді, посипавши м’ясо сумішшю солі та свіжомеленого перцю, до утворення золотистого відтінку.
  2. Далі томат потрібно також нарізати пластинами, огірок подрібнити на тонкі кухлі. Шматок сиру потрібно розрізати на 2 трикутники.
  3. Потім 2 скибочки цільнозернового хліба для тостів слід підсмажити, використовуючи тостер. Також хліб можна підсмажити у сковороді з антипригарним покриттям без додавання олії.
  4. Тепер на стіл можна викласти 1 скибочку хліба, змастити тонким шаром гірчиці, укласти на нього листя салату, потім викласти нарізаний томат з огірком, підсмажену курку та трикутники сиру. Потім можна укласти другу скибочку хліба і розрізати сендвіч по діагоналі.

Сендвіч з куркою за цим рецептом містить у собі таку кількість калорій та БЖУ на 100 г:

  • 5,8 г білка;
  • 1,6 г жирів;
  • 5,5 г вуглеводів;
  • 61 ккал.

Сендвіч з куркою можна включити в меню дієтичного харчування як сніданок.

Меню для дієти

Для скидання ваги можна скласти меню страв із курячої грудки на 2-3 дні. Воно виглядає так:

  • на сніданок – 150 г білкового салату з куркою;
  • на другий сніданок – 100 г вареної курячої грудки та 1 зелене яблуко;
  • на обід – 150 г курячої грудки з гречаною крупою;
  • на полудень – 100 г білкового салату з курячою грудкою;
  • на вечерю – 1 чашка гарячого курячого бульйону з галушками.

Курячі грудки, на 100 г яких розраховано БЖУ, можна замочити в солоному розчині на 30 хв. перед приготуванням. Вона вийде соковитішою. Зм’якшити м’ясо можна, додавши до нього цитрусовий соус.

Норма вживання на дієті

Залежно від обраної дієти, добова норма споживання курячого м’яса з філейної частини буде відрізнятися. Важливо пам’ятати, що раціон людини, що худне, не повинна мати енергетичну цінність більше 1200-1250 ккал. Калорійність 100 г відвареного філе становить 137 ккал.

У деяких дієтах щодня дозволяється з’їдати до 1 кг курячого філе. У таких дієтах продукти чергуються щодня – перші 3 дні їдять яблука, наступні 3 дні куряче філе, потім переходять на кефір і несолоний курячий бульйон. В інших дієтах, що включають овочі, фрукти, яйця, норма споживання в день курячого вареного філе варіюється від 300 до 700 г.

Про автора

admin administrator