Скільки калорій у 100 г сметани 20%

Авторadmin

Скільки калорій у 100 г сметани 20%

Зміст:

Все про калорійність сметани.

Калорійність сметани на 100 г залежить від вибраного продукту. Кількість калорій у всіх найпопулярніших видах сметани буде розглянута нижче.

Кисломолочний продукт насичений вітамінами та мінералами. У ньому містяться вітаміни А, В1, В2, В5, В6, В9, В12, С, Е, Н, РР, D, бета-каротин, холін, мінеральні речовини: кальцій, натрій, магній, хлор, фосфор, калій, залізо, селен , Йод, цинк, сірка, мідь, молібден, фтор, кобальт.

Калорійність сметани 15% жирності на 100 грам, у чайній, столовій ложці

Калорійність сметани 15% жирності на 100 г становить 157 ккал. У 100 г продукту міститься:

  • 2,62 г білка;
  • 15 г жиру;
  • 2,99 г вуглеводів.

Калорійність сметани 15% у столовій ложці 31,4 ккал. Столова ложка соусу містить 0,52 г білка, 3 г жиру, 0,6 г вуглеводів.

Калорійність сметани 15% у чайній ложці 10,9 ккал. Чайна ложка продукту насичена 0,18 г білка, 1,05 г жиру, 0,21 г вуглеводів.

Калорійність сметани 10% жирності на 100 грам, у чайній, столовій ложці

Калорійність сметани 10% жирності на 100 г 114 ккал. У 100 г продукту:

  • 2,99 г білка;
  • 10 г жиру;
  • 2,91 г вуглеводів.

Калорійність сметани 10 відсотків жирності на 1 столовій ложці 22,8 ккал. Продукт насичений 0,59 г білка, 2 г жиру, 0,58 г вуглеводів.

Калорійність сметани 10% жирності у 1 чайній ложці 7,98 ккал. У чайній ложці кисломолочного продукту міститься 0,21 г білків, 0,7 г жирів, 0,2 г вуглеводів.

Калорійність сметани 20% жирності на 100 грам, в 1 їдальні, чайній ложці

Калорійність сметани 20 відсотків жирності на 100 г 206,3 ккал. У 100 г продукту:

  • 2,81 г білка;
  • 20 г жиру;
  • 3,19 г вуглеводів.

Калорійність сметани 20% жирності у столовій ложці 41,2 ккал. У столовій ложці соусу 0,56 г білка, 4 г жиру, 0,64 г вуглеводів.

Калорійність сметани 20 відсотків жирності у чайній ложці 14,42 ккал. Продукт збагачений 0,2 г білка, 1,4 г жиру, 0,22 г вуглеводів.

Калорійність сметани 25% жирності на 100 грам, у їдальні, чайній ложці

Калорійність сметани 25 відсотків жирності на 100 г 249 ккал. У 100 г соусу міститься:

  • 2,61 г білка;
  • 25 г жиру;
  • 2,48 г вуглеводів.

Калорійність столової ложки сметани 25% жирності 49,8 ккал. У їдальні ложці продукту 0,52 г білка, 5 г жиру, 0,49 г вуглеводів.

Калорійність чайної ложки сметани 25 відсотків жирності 17,43 ккал. У чайній ложці міститься 0,18 г білка, 1,75 г жиру, 0,17 г вуглеводів.

Калорійність сметани 30% жирності на 100 грам, у їдальні, чайній ложці

Калорійність сметани 30 відсотків жирності на 100 г 293 ккал. 100 г соусу 2,39 г білка, 30 г жиру, 3,12 г вуглеводів.

Калорійність сметани 30% у чайній ложці 20,5 ккал. У такій кількості соусу міститься 0,17 г білка, 2,1 г жиру, 0,22 г вуглеводів.

Калорійність сметани 30 відсотків у їдальні ложці 58,6 ккал. У їдальні ложці продукту 0,48 г білка, 6 г жиру, 0,62 г вуглеводів.

Калорійність салату з огірків із сметаною на 100 грам

Калорійність салату з огірків зі сметаною на 100 г 44,2 ккал. У 100-грамовій порції страви міститься 1,28 г білка, 3,32 г жиру, 2,39 г вуглеводів.

Рецепт приготування салату:

  • 0,1 кг свіжих огірків нарізається невеликими шматочками;
  • в огірки додають 2 столові ложки 15-відсоткової сметани та сіль за смаком. Страва готова!

Калорійність салату з помідорів із сметаною на 100 грам

Калорійність салату з помідорів зі сметаною на 100 г 29,2 ккал. У 100-грамовій порції страви 0,87 г білка, 1,09 г жиру, 4,39 г вуглеводів.

  • 0,32 кг свіжих помідорів нарізають невеликими часточками;
  • помідори змішують із 30 г сметани;
  • у страву додають сіль за смаком. Салат готовий!

Калорійність салату з помідорів, огірків із сметаною на 100 грам

Калорійність салату з помідорів, огірків та сметани на 100 г 29,2 ккал. У 100 г блюда 0,9 г білка, 1,07 г жиру, 4,1 г вуглеводів.

  • нарізають часточками 150 г помідорів;
  • ріжуть кружальцями 170 г огірків;
  • огірки та томати змішують у мисці з 40 грамами 15-відсоткової сметани;
  • у салат додають сіль за смаком. Страва готова!

Калорійність буряка зі сметаною на 100 грам

Калорійність буряка зі сметаною на 100 г 65 ккал. У 100-грамовій порції страви 2,18 г білка, 2,5 г жиру, 8,55 г вуглеводів.

  • 120 г буряків відварюють і натирають на тертці;
  • у буряк додають 2 столові ложки 15-відсоткової сметани;
  • салат солять за смаком.

Калорійність сиру зі сметаною на 100 грам

Калорійність сиру зі сметаною на 100 г 167 ккал. 100 г продукту 12,8 г білка, 8,55 г жиру, 9,3 г вуглеводів.

  • 0,2 кг сиру розтирають із 20 г цукру;
  • в отриману суміш додають 2 столові ложки 15-відсоткової сметани;
  • всі компоненти ретельно перемішують.

Калорійність домашньої сметани на 100 г

Калорійність домашньої сметани на 100 г досить велика. Цей продукт відрізняється підвищеною жирністю. У 100-грамовій порції соусу міститься 380 ккал, 2,42 г білка, 40 г жиру, 2,58 г вуглеводів.

Свіжа домашня сметана білого кольору без домішок, однорідної консистенції досить густа, характеризується наявністю несильного кислого запаху.

Калорійність редьки із сметаною на 100 грам

Калорійність редьки зі сметаною на 100 г 110 ккал. У 100-грамовій порції салату 2 г білків, 5,6 г вуглеводів, 9,3 г жирів.

Страва насичена натрієм, калієм, фосфором, кальцієм, магнієм, сіркою, йодом, міддю, марганцем, молібденом, кобальтом, селеном, фтором. Вітамінний склад представлений вітамінами групи В, С, Е, РР, А, Н.

Користь сметани

Сметана – надзвичайно корисний продукт. Доведено наступну користь сметани:

  • соус характеризується вираженою пробіотичною дією, тому при регулярному вживанні сприяє усуненню в кишечнику гнильних процесів, покращує мікрофлору ШКТ;
  • висока поживна цінність робить сметану незамінною при важких фізичних та розумових навантаженнях;
  • сметана легко засвоюється організмом;
  • овочеві салати зі сметаною насичують організм вітамінами, мінералами;
  • томатний сік із сметаною корисний для профілактики онкології;
  • доведено користь сметани для поліпшення чоловічої потенції;
  • у жінок сметана відновлює гормональне тло;
  • продукт широко застосовується у косметології, зокрема використовується виготовлення масок для шкіри, волосся, натуральних кремів;
  • під час дієти сметана є гарною профілактикою запорів.

Шкода сметани

Шкода сметани полягає в наступному:

  • продукт протипоказаний при гастриті, виразковій хворобі шлунка, високій кислотності;
  • магазинна сметана насичена шкідливими консервантами;
  • через високу калорійність від вживання сметани слід відмовитися при зайвій вазі, хворобах жовчного міхура та печінки;
  • продукт містить холестерин, який порушує роботу судинної системи.

У яке б блюдо ви не додали сметану, воно обов’язково заграє новими смаковими фарбами, такий вже цей дивовижний молочний продукт. Іноді хочеться присмачити сметаною вареники, іноді – подати до млинців, а іноді – просто їсти ложкою, та чи так це корисно? Давайте розбиратися разом!

Калорійність сметани

Важко уявити ситний обід без баночки сметанки: вона тобі і в борщик, і до відвареної картоплі, і салатик. Незамінний, загалом кажучи, продукт. І все начебто чудово, але ми часто забуваємо, що сметана сметані різниця і що її калорійність прямо пов’язана з відсотком жирності.

Десятипроцентна сметана – найдієтичніша
, її можна вживати навіть тим, хто ретельно стежить за своїм раціоном, а ось справжня сільська сметана – це свято жирності та калорій. Але як же можна від неї відмовитися, запитайте ви, адже вона найсмачніша? А ви й не відмовляйтесь! Все, що вживається грамотно і в міру, корисно для організму, тільки ось міра для сметани 10% і сметани 40% трохи відрізнятиметься, а наскільки саме – судіть самі.

Калорійність страв зі сметаною

Сметана – це перш за все відмінний натуральний замінник магазинних майонезів і соусів, що вже приїлися нам. Ви боїтеся, що смакові якості салату чи запіканки програють від такої заміни? Зовсім ні!
З ніжністю та м’якою кислинкою гарної сметани важко суперничати навіть найвишуканішим соусам.

Крім того, нежирна сметана може надзвичайно урізноманітнити будь-яку дієту. Крім власне сметанної монодієти, за своєю суттю досить екстремальною, сметану можна додати у свій раціон при морквяній, буряковій та сирній дієті.

І навіть якщо ви не так ретельно вважаєте калорії, не нехтуйте сметаною у своїх кулінарних експериментах: цей той випадок, коли корисне виявляється ще й неймовірно смачним.

Салат з огірків та помідорів зі сметаною

  • 150 г томатів;
  • 200 г огірків;
  • 50 г цибулі;
  • сіль за бажанням.

Помідори наріжте невеликими часточками, огірки кружальцями, а цибуля – півкільцями. Всі овочі викладіть у глибоку миску, заправте сметанкою, посоліть і добре перемішайте.

Калорійність
салату з огірків та помідорів зі сметаною – 29,7 ккал на 100 грам.

Овочевий салат зі сметаною

  • 100 г томатів;
  • 100 г огірків;
  • 100 г солодкого болгарського перцю;
  • 20 г зеленої цибулі;
  • 1 пучок зелені;
  • 20 г двадцятивідсоткової сметани;
  • сіль за бажанням.

Наріжте перець соломкою, огірки кружальцями, а помідори часточками. Додайте до овочів подрібнену зелень та зелену цибулю, посоліть, заправте сметанкою та перемішайте.

Калорійність
салату з сметаною – 31 ккал на 100 грам.

Куряча печінка, тушкована у сметані

  • 1 кг курячої печінки;
  • 200 г сметани;
  • 30 г рослинної олії;
  • 50 г цибулі;
  • сіль за бажанням.

Цибулю подрібніть і обсмажте до золотистості. Додати порізану невеликими шматочками печінку, обсмажте до напівготовності, потім посоліть, залийте сметаною і тушкуйте під кришкою 20 хвилин.

Калорійність
курячої печінки, тушкованої у сметані – 146,3 ккал на 100 грам.

Борщ зі сметаною

  • 150 г курячої грудки;
  • 100 г буряка;
  • 200 г капусти;
  • 150 г картоплі;
  • 50 г моркви;
  • 100 г цибулі;
  • 50 г томатної пасти;
  • 20 г рослинної олії;
  • 1 лавровий листочок;
  • 2 л води;
  • 50 г десятивідсоткової сметани;
  • перець та сіль за бажанням.

Відваріть курячі грудки, в бульйон покладіть порізану кубиками картоплю і варіть близько 5 хвилин.
Моркву потріть на тертці, подрібніть цибулю і обсмажте, попередньо додавши томатну пасту. Додайте в бульйон морквяну засмажку і дрібно нашатковану капусту, посоліть, поперчіть і варіть ще близько 10 хвилин.

Буряк потріть на тертці і теж обсмажте, а м’ясо куряче дрібно наріжте. Додайте в бульйон м’ясо, буряк і лавровий лист, дайте залишити хвилин 10, потім зніміть з вогню і залиште настоятися приблизно на 15 хвилин. Безпосередньо перед подачею заправте борщ сметаною.

Калорійність
борщу зі сметаною – 23,7 ккал на 100 г.

Кролик, тушкований у сметані

  • 1300 г кролика;
  • 1 морква;
  • 100 г цибулі;
  • 150 г сметани;
  • 30 г борошна;
  • 50 г рослинної олії;
  • 600 г води;
  • 2 лаврові листочки;
  • перець та сіль за бажанням.

Обробіть кролячу тушку, промийте під проточною водою, посоліть, поперчіть і залиште полежати 25 хвилин, а потім обсмажте на сильному вогні. На тій же сковороді обсмажте подрібнені цибулю та моркву. У казанок викладіть кролятину, цибулю та моркву, залийте сметаною, додайте воду, трохи борошна та лаврові листочки і тушкуйте до готовності близько 2 годин.

Калорійність
кролика, тушкованого в сметані – 122,2 ккал на 100 грам.

Смітанник

  • 3,5 склянки сметани;
  • 3 склянки цукру;
  • 3 склянки борошна;
  • 4 яйця;
  • 40 г розпушувача;
  • 10 г какао;
  • 25 г вершкового масла|мастила|.

Дві склянки цукру збийте з яйцями, додайте дві склянки сметани. Додайте|добавляйте| муку|борошно|, розпушувач, какао, замісіть тісто, перекладіть у змащену|змазати| маслом|мастилом| форму і випікайте при 200 °C до готовності коржа. цукор, що залишилися, і сметану збийте міксером до однорідності. Бісквіт остудіть, розріжте вздовж два коржі, змастіть кремом і дайте настоятися в холодильнику 1 годину.

Калорійність
сметанника – 248 ккал на 100 г.

Існує велика різноманітність видів солодкої випічки, що відрізняються способами приготування та інгредієнтами. При цьому одним із найпростіших у приготуванні є сметанник. Поряд з легкістю приготування він має відмінний смак, готується з доступних компонентів, тому користується великою популярністю.

Сметанная здоба вперше почала з’являтися у меню дуже давно. Тоді небагаті господині готували тісто з додаванням цього продукту, випікали його та обмазували сметаною. Іноді до неї додавали ще мед. Пізніше на основі цього старовинного рецепта з’явився класичний торт. Основу його становить бісквіт, важливим компонентом якого є цей кисломолочний продукт. Крем також готується на основі сметани. Додатково до здоби може додаватися какао, різні сухофрукти, горіхи, залежно від переваг.

Користь та шкода

Така випічка завдяки унікальному складу, особливо при додаванні сухофруктів і горіхів, містить велику кількість корисних речовин. Однак при зловживанні насолодою, шкоди вона може принести набагато більше. Основними наслідками може бути карієс, погіршення роботи шлунка, ожиріння. Особливо не рекомендується їсти торт особам із зайвою вагою та деякими захворюваннями, наприклад, цукровим діабетом.

Калорійність та БЖУ

Навіть, якщо доводиться сидіти на дієті, побалувати себе чимось смачненьким все ж таки хочеться. Потрібно лише вибрати правильний десерт, дізнаємося, чи підійде торт Смітанник для тих, хто береже фігуру. Для цього потрібно дізнатися скільки калорій містить торт Сметанник
. При приготуванні використовують вершкове масло, борошно і цукор, тому енергетична цінність його особливо висока і страву не можна в цілому назвати дієтичною.

Смітанник краще не вживати тим, хто худне. Так, в одному шматку, масою приблизно 130-140 г, буде міститися близько 430 калорій.

На 100 г продукту доводиться:

Калорії: 318 Ккал
Білки: 4.96 г
Жири: 14.17 г
Вуглеводи: 42.30 г

Якщо дивитися змісту елементів, те й жирів і вуглеводів у ньому надлишку, що обов’язково потрібно врахувати під час упорядкування свого раціону харчування. Отже, не варто часто готувати цей десерт і уважно стежити за його складом.

Як зменшити калорійність

Калорійність торта Сметанника
за класичним рецептом досить висока, тому не варто часто ласувати ним, особливо в обідній час. Дещо знизити калорії, що містяться в ньому, можна, якщо:

  • Не використовувати згущене молоко, яке зустрічається у деяких рецептах.
  • Можна зменшити кількість вершкового масла – основного винуватця того, що цей десерт погано підходить для тих, хто сидить на дієті.
  • Важливо використовувати сметану з мінімальним відсотком жирності та менше цукру.
  • Крім того, можна брати піснішу сметану.
  • Не використовувати горіхи.

Але варто зазначити, що енергетична цінність випічки все одно лишиться досить високою. Тому тим, хто худне, вживати її можна лише зрідка у невеликих кількостях.

Сметана 20% (средней жирности)

Сметана, как и другие молочнокислые продукты, необыкновенно востребована в отечественной кулинарии. Молоко, сливки, сметана использовались ещё нашими далекими предками.

Современный подход более технологичен, что не умаляет положительных свойств молочной продукции, и сметаны 20% (средней жирности) в частности. Сметана с таким показателем жирности, самая популярная у покупателя, соответственно, её больше всего производит нынешняя перерабатывающая промышленность (калоризатор). Кроме того, именно этот сорт считается оптимальным по балансу вкуса, пользы, цены и других значимых показателей.

Калорийность сметаны 20% (средней жирности)

Калорийность сметаны 20% (средней жирности) составляет 206 ккал на 100 грамм продукта.

Состав и полезные свойства сметаны 20% (средней жирности)

Состав сметаны 20% (средней жирности) соответствует составу молока. Сметана 20% (средней жирности) в своем составе содержит витамины: A, A (РЭ), PP, D, E (ТЭ), B1, В5, B2, B6, В12, B9, H, C и холин, плюс минералы, представленные следующими элементами: кальцием, натрием, магнием, калием, хлором, фосфором, цинком, железом, йодом, селеном, медью, фтором, марганцем, молибденом и кобальтом. Уникальный состав сметаны позволяет оптимизировать процесс усвоения этой весьма тяжелой пищи.

Применение сметаны 20% (средней жирности) в кулинарии

Способов применения сметаны 20% (средней жирности) на кухне множество. Существуют блюда, которые без неё и представить невозможно, например, борщ или пельмени. Это же относится к различной выпечке – оладьи, блины и блинчики лучше всего поедаются со сметаной (calorizator). Это, безусловно, вкусно, но что еще важнее, это полезно. Следует отметить, что данный сорт сметаны нашел свое применение и помимо кулинарии.

Применение сметаны 20% (средней жирности) в косметологии

Косметологи используют сметану 20% (средней жирности) как базовый ингредиент в приготовлении масок.

Про автора

admin administrator