Скільки калорій у 200 г вареної курячої грудки

Авторadmin

Скільки калорій у 200 г вареної курячої грудки

Зміст:

Калорійність вареної курячої грудки на 100 грам, користь

Куряче м’ясо широко відоме своїми дієтичними властивостями, воно багате вітамінами і мікроелементами. Самою дієтичної частиною курки вважається біле м’ясо (грудинка) – саме воно незамінний атрибут багатьох дієт і обов’язково зустрічається в раціоні людей, які дотримуються здорового способу життя. У чому ж унікальність і користь курячої грудки?

Хімічний склад курячих грудок

Грудинка має безліч переваг в порівнянні з іншими м’ясними делікатесами. В першу чергу, це її хімічний склад – левова частка харчової цінності припадає на білок, а ось вуглеводи і жири мають невеликий відсоток від загального обсягу продукту.

Таким чином, куряче філе заповнює потребу організму в білку, не навантажуючи його зайвими калоріями.

Як високобілкова їжа, курячі грудки надовго дають відчуття ситості, а на клітинному рівні, забезпечують надходження будівельного матеріалу для побудови і відновлення тканин організму, в тому числі і м’язової маси.

Склад у% свіжої курячої грудки (без шкіри і кісток):

Калорійність 113 ккал Вода 73% Білки 23.6% Жири 1.9% Зола 1.1% Вуглеводи 0.4%

Також, біле м’ясо курочки багата на вітамін А, С, вітаміни групи В і РР. Вітамін РР, до речі, стимулює обмін речовин, а також активізує роботу підшлункової залози і печінки – він корисний для бажаючих прискорити свій метаболізм.

Зміст вітамінів в 100 р свіжої курячої грудки, мг:

Вітаміни

А 0,07 З 1,8 Е 0,2 РР 10,9 Вітаміни групи В В1 0,07 В2 0,07 В4 (холін) 0,076 В5 0,8 В6 0,5 В9 0,004 В12 0,6

Також, біле куряче м’ясо містить колосальну кількість мікроелементів і макроелементів. Особливо багато воно калієм. Що стосується мікроелементів, тут можна виділити велику кількість кобальту, молібдену, цинку і хрому.

Зміст макроелементів і мікроелементів в 100 р свіжого курячого філе, мг:

Макроелементимг

Калій, K 292 Кальцій, Ca 8 Магній, Mg 86 Натрій, Na 60 Фосфор, Ph 171 Хлор, Cl 77 Мікроелементи мг Залізо, Fe 1.4 Йод, I 0,006 Кобальт, Co 0,009 Марганець, Mn 0.02 Мідь, Cu 0,08 молібден, Mo 0,011 Фтор, F 0,13 Хром, Cr 0,025 Цинк, Zn 1.3

Таким чином, навіть невелика кількість грудинки забезпечить організм вітамінами і мікро-та макроелементами, не додаючи зайвих калорій і кілограмів, а невеликий вміст жирів в цьому продукті гарантує легку засвоюваність, так що вона підійде людям з проблемами шлунка, в тому числі при виразці і гастриті .

Чахохбілі з курки – класичний рецепт блюда є в нашій публікації на сайті.

Рецепти смачних закусок з лаваша можна взяти з цієї статті .

тут описаний класичний рецепт смачного тірамісу.

Калорійність вареної курячої грудки

Всі перераховані вище таблиці мають відношення до свіжого м’яса курей. А адже спосіб приготування курячого м’яса має велике значення. Так, обсмажена в маслі, куряча грудка різко додасть число калорій і втратить безліч вітамінів. Найкориснішим способом приготування грудки вважається варіння, а також приготування на пару.

При варінні, калорійність продукту незначно знижується і складе на 100 грам: 95 ккал – якщо м’ясо без шкіри, і 137 ккал – для вареної грудинки зі шкірою (калорійність сирої курячої грудки зі шкірою – 164 ккал.).

Після варіння можна помітити, що вага шматочка м’яса зменшився – відбувається це за рахунок видалення з нього води, м’ясо стає сухуватим, легко починають відділятися волокна. Важливо пам’ятати, що «втрачені» калорії не зникли, а перейшли в бульйон – калорійність курячого бульйону становить на 100 грам близько 20 ккал.

Калорійність варено-копченої грудинки

Плюси вареного курячого філе безперечні, але не всім подобається її сухуватий прісний смак. Для гурманів є ще один безпрограшний варіант – варено-копчене біле м’ясо. Калорійність варено-копченої курячої грудки на 100 грам становить 139 ккал (з шкірою) – не набагато більше, ніж у курки вареної, проте на смак вона більш ніжна і приємна.

Мінус такого способу приготування – більш тривалий процес готування. До того ж, не кожен може похвалитися наявністю у себе коптильні. Купувати ж готову варено-копчену курку не рекомендується через велику кількість в ній консервантів і поліпшувачів смаку різних типів.

Користь грудки і її шкода

Здається, що курячі грудки – панацея від усіх бід: м’ясо легке, дієтичне, добре засвоюється і багато мікроелементами і вітамінами. Але є і мінуси у вживанні цього «чудо-продукту».

В першу чергу, це, як не дивно, його низька калорійність. Безперечно, це допомагає в отриманні стрункої фігури, але зовсім не підходить людям, зайнятим активної фізичної діяльністю, а також людям, які працюють в несприятливих кліматичних умовах.

Жири необхідні організму, щоб попередити переохолодження – не новина, що споживання продуктів з високим вмістом жирів більш поширене на півночі, в районах з суворим кліматом. Також, жири відіграють значну роль в процесі вироблення гормонів, підтримують імунітет.

Ще один мінус грудинки, в порівнянні з іншими видами м’яса, в ній відносно невелика зміст таких важливих мікроелементів як фосфор, магній, кальцій, залізо. Якщо постійно харчуватися тільки курячим філе, нестача цих мікроелементів погано позначиться на стані кісток і зубів.

Це зовсім не заперечує позитивного впливу м’яса курячих грудинок на стан організму, хочеться лише відзначити, що крім них, в раціоні повинні бути і інші джерела білка, що містять відсутні мікроелементи і жири – це може бути, наприклад, морська риба або інші види м’яса.

Курячі грудки в дієтичному харчуванні

Як було вже сказано, біле куряче м’ясо невід’ємна частина дієтичного харчування. Існує безліч рецептів, щоб таке харчування було не тільки дієтичним, але і смачним. Ось деякі з них.

Куряча грудка з лимоном

  • грудки – 2-3 шт .;
  • лимон – 1 шт .;
  • часник – 1-2 зуб .;
  • олія оливкова -1 ст. ложка;
  • сіль, приправи за смаком.

Час приготування страви – 1 год 10 хвилин.

Калорійність – 120 ккал / 100 г.

Куряче філе вимити і покласти обсушитись. У мисці змішати масло, сік лимона, подрібнити туди ж часник, додати сіль і приправи. Замочити філе в маринаді і залишити хвилин на 20-30. Розігріти духовку до 200-220 градусів, викласти в форму філе разом з маринадом і поставити в духовку на 30-40 хвилин. Дієтичне страва готова.

До речі, замість лимона можна покласти і апельсин, смак буде більш незвичним

Простий салат для тих, що худнуть

  • куряча грудинка (зварена звичайним методом або на пару) – 2 шт .;
  • свіжий огірок – 1 великий або 2 маленьких;
  • цибулина – 1 маленька або 0,5 великий;
  • оливкова олія – ​​1 ст. ложка;
  • сіль за смаком.

Час приготування страви – 10 хвилин.

Калорійність – 107 ккал / 100 г.

Курку нарізати або розібрати на волокна, цибулю дрібно нарізати, відправити на сковороду і пасерувати з оливковою олією до золотистого кольору. Огірок нашаткувати або натерти на крупній тертці. Посолити за смаком.

В рецепт можна додати також і консервовані печериці – їх нарізають пластинками і пасерують разом з цибулею. Заправити такий салат краще маложирна сметаною.

З курячими грудками можна придумати ще безліч рецептів, головне, щоб вживання цього багатого білком і вітамінами продукту йшло на користь.

А як правильно варити курячу грудку ви дізнаєтеся з наступного відео.

Каталог

Новинки

Лидеры продаж

Распродажа

Категории товаров

Новости

Прыжки на скакалке Желаете сбросить лишние килограммы и укрепить мышцы? Причем хотите добиться результата в короткий срок? Выход есть! В ваших стремлениях вам помогут прыжки на скакалке. Мало того что это очень легко и

Прыжки на батуте – как бизнес. История развития в России и некоторые факты. Подготовлено: “ЗВЕЗДА-ЦЕНТР”, i Star, г. Москва www.batut.istar.su Прыжки на батуте, как бизнес в Российской Федерации, начинает свою историю примерно в середине первого десятилетия начала двухтысячных

Прыжки на скакалке При тотальной нехватке времени в современной жизни не каждый может выделить несколько часов для посещения фитнес центра. Поэтому в борьбе с лишним весом на помощь приходит скакалка. Скакалка для похудения

Прыжки на скакалке Прыжки на скакалке помогают постоянно держать себя в тонусе и прекрасной физической форме. Вопреки распространённому мнению, они популярны не только у девушек. В своих тренировках скакалку используют

Прыжки с выпадом в сторону Прыжки с выпадом в сторону – скользящие прыжки вдоль плоскости туловища, развивающие боковые мышцы ног (латеральные мышцы бедра) и поясницу. Поясница тренируется за счет наклонов вниз. Спина должна быть

Прыжки от Целлюлита на скакалке. Зачем: 8-пунктов в роли ответа. Знакомая нам с детства «прыгалка» способна заменить многие тренажеры и даже курсы массажа! Думаете реально совместить в одном занятии активный расход калорий, массаж проблемных зон и избавление от целлюлита,

Прыжки на скакалке для начинающих. Советы и рекомендации. Польза, основные, упражнения, противопоказания, похудения В детстве прыжки со скакалкой являются популярным развлечением. Девочки и мальчики упражняются с инвентарем, прыгая на одной или двух ногах, скрещивая руки, продвигаясь в различных направлениях. Польза

Сборная России по прыжкам в воду выиграла две медали на Олимпиаде ЛОНДОН, 12 июл – РИА Новости, Вероника Гибадиева. Российская сборная по прыжкам в воду, одержав одну победу, завоевала две медали на Олимпийских играх в Лондоне. Обе медали были выиграны россиянами

Игры прыжки в воду с вышки, трамплина Прыжки в воду с вышек и трамплинов Краткое содержание статьи: Прыжки в воду с огромной высоты становятся все более популярными. Множество зрителей готовы ради такого экстрима собраться возле экранов

Прыжки в воду в Пензе – дайвинг, федерация, сайт Дайвинг один из подвидов прыжков в воду Краткое содержание статьи: Прыжки в воду это водный вид спорта, который заложил свою историю еще в древние времена. Еще по памятникам можно понять то, что прыжки

Контакты:

Телефон:
(050) 60-30-100
(098)4-63-63-63

ТЦ “Южная галерея”, ул. Киевская 189,г.Симферополь, АР Крым, Украина

Режим работы:
с 10:00 до 20:00
7 дней в неделю

Скільки калорій у 100 г вареної курячої грудки?

Так само, як виглядають 35 грамів білка? 1 ½ склянки нежирного сиру або грецького йогурту. 5-6 цілих яєць. 4 цілих яйця і унція сиру (також 25-30 г жиру) 8 яєчних білків.

Скільки білка міститься в 150 г вареної курячої грудки? 44.32 г білка У 150 г курячої грудки 293 калорії. Розподіл поживних речовин: 37 відсотків жиру, 0 відсотків вуглеводів і 63 відсотки калорій білка.

По-друге, яка їжа містить найбільше білка на 100 г?

(Усі значення вказано до приготування їжі та надано з бази даних про харчування USDA).

  • 1) Стейк з яловичини: 26.7 г білка на 100 г.
  • 2) Куряча грудка: 23.1 г білка на 100 г.
  • 3) Консервований тунець: 23.6 г білка на 100 г.
  • 4) Нежирна свиняча відбивна: 22.4 г білка на 100 г.
  • 5) Нерка: 21.3 г білка на 100 г.

Крім того, скільки білка міститься в 150 г сирої курячої грудки?

білок. 46.14г. У 246 грамах курячої грудки без кісток без шкіри (не з’їдена шкіра) міститься 150 калорій.

Як я можу отримувати 80 г білка на день?

  1. Спочатку їжте білок.
  2. Перекусити сиром.
  3. Замініть крупу яйцями.
  4. Посипте їжу подрібненим мигдалем.
  5. Виберіть грецький йогурт.
  6. Вживайте протеїновий коктейль на сніданок.
  7. Включайте в кожен прийом їжі їжу з високим вмістом білка.
  8. Виберіть більш м’які, трохи більші шматки м’яса.

Як я можу отримувати 75 г білка в день?

Якщо ви вегетаріанець або просто шукаєте альтернативу м’ясу, наступне дорівнює приблизно 75 грамам м’яса:

  1. ¾ склянки (175 мл) варених бобів, гороху або сочевиці.
  2. ¾ склянки (175 мл) тофу.
  3. ¼ склянки (60 мл) горіхів або насіння.
  4. ¾ склянки (175 мл) хумусу.
  5. Яйця 2.
  6. 2 столові ложки (30 мл) арахісового масла або іншого масла з горіхів або насіння.

Як я можу отримувати 70 г білка в день?

  1. 70-грамове білкове меню. Можливо, вас попросили обмежити кількість білка у вашому раціоні.
  2. Яйця 2.
  3. 2 штуки житніх тостів. 2 столові ложки желе.
  4. 2 шт. французьких тостів. 1 склянка полуниці.
  5. 2 унції лосося на грилі.
  6. 1 склянка вареного кускусу. ½ склянки кабачків на грилі.
  7. 2 унції пісної індички.
  8. 2 скибочки житнього хліба.

Чи втрачає куряча грудка білок під час приготування?

Яловичина, курка та інше м’ясо

За даними Американської асоціації науки про м’ясо, дослідження впливу кулінарної обробки м’яса не показали значних змін у цінності білка. З огляду на це, тривале приготування м’яса при високих температурах може вплинути на структуру м’ясних білків.

200 г курки це забагато?

Недостатньо: менше 200 г на день

200 г курки забезпечують вашу рекомендовану добову норму (RDA) білка: 0.8 г на кілограм ваги. «Якщо у вас навіть незначний дефіцит білка, ви не можете наростити м’язову тканину», – каже спортивний дієтолог Метт Ловелл (fourweekfatloss.com).

500 г курки це забагато?

500 г курки це забагато? Ловелл радить 2.2 грама білка на кілограм маси тіла в день, що становить приблизно 500 грамів курки для 12-го (76 кг) чоловіка. Дуже важливо змінювати джерела білка, щоб не зачерствіти.

Як я можу отримувати 70 грам білка на день?

  1. 70-грамове білкове меню. Можливо, вас попросили обмежити кількість білка у вашому раціоні.
  2. Яйця 2.
  3. 2 штуки житніх тостів. 2 столові ложки желе.
  4. 2 шт. французьких тостів. 1 склянка полуниці.
  5. 2 унції лосося на грилі.
  6. 1 склянка вареного кускусу. ½ склянки кабачків на грилі.
  7. 2 унції пісної індички.
  8. 2 скибочки житнього хліба.

Як я можу отримувати 50 грам білка на день?

Приклади продуктів з високим вмістом білка включають м’ясо, рибу, птицю, яйця, бобові та соєві продукти, такі як тофу або темпе. Ви також можете вибрати продукти з цього списку смачних продуктів з високим вмістом білка, щоб переконатися, що ви задовольняєте свої потреби під час кожного прийому їжі.

Як я можу отримувати 80 грам білка на день?

  1. 2 курячі грудки без кісток і шкіри, АБО.
  2. 4.5 склянки вареної сочевиці, АБО.
  3. 4-5 порцій (28-32 унції) грецького йогурту з низьким або знежиреним вмістом, АБО.
  4. 2 фунти твердого або дуже твердого тофу, АБО.
  5. 13 великих яєць, АБО.
  6. 4 банки морської курки білого альбакорного тунця у воді.

Скільки білка в 200 г сирої курячої грудки?

59.1 г білка У 200 грамах курячої грудки міститься 390 калорій. У цій страві міститься 37% калорій жиру, 0% вуглеводів і 63% білка.

Скільки білка в 250 г сирої курячої грудки?

76.9 г білка У 250 грамах курячої грудки міститься 410 калорій (шкіра не з’їдена). На жири припадає 21% калорій, на вуглеводи – 0%, на білки – 80% калорій.

Як виміряти білок в курячій грудці?

У 7 унції вареного м’яса міститься близько 1 г білка. Так, наприклад, 4 унції сирої курячої грудки без кісток без шкіри дають приблизно 3 унції вареної курки або 21 г білка. Спробуйте ці прості рецепти курячої грудки, щоб почати. Більшості здорових дорослих людей потрібно близько 0.8 г білка на кілограм ваги.

Чи 60 грамів білка занадто багато за один раз?

І Колдер, і Манчелла стверджують, що не більше 30 грамів білка на прийом їжі є ідеальним, оскільки надлишок білка буде виводиться із сечею. «Надлишкове споживання білка в кількості, що перевищує 30 грамів на годину, не зберігається», — каже Манчелла.

100 г білка занадто багато?

грамів на кілограм на добу у тих, хто відпочиває. У вас можуть бути побоювання, що вживання занадто великої кількості білка шкідливо для нирок, але 100 грам білка на день, як правило, безпечні для здорових дорослих.

Як я можу отримати 50 г білка за один прийом їжі?

Мої 6 порад щодо отримання 50 г білка за один прийом їжі:

  1. Зверніть увагу на великі шматки нежирного м’яса.
  2. Додайте яєчні білки до яєчної омлету.
  3. Включайте протеїновий порошок у свої коктейлі, вівсянку та млинці.
  4. Додайте горіхи та насіння в салати та картоплю фрі.
  5. Вибирайте грецький йогурт замість звичайного.
  6. Вибирайте зерна з високим вмістом білка.

2 яйця в день достатньо білка?

Ні, 2 яйця не містять достатньо білка для оптимального синтезу м’язового білка після тренування. За даними Академії харчування та дієтології, оптимальна кількість якісного білка для синтезу м’язового білка після тренування становить 20-30 грам [1].

Чи достатньо 50 г білка для нарощування м’язів?

Щоб збільшити м’язову масу в поєднанні з регулярними фізичними вправами, Американський коледж спортивної медицини (ACSM) рекомендує людині вживати від 1.2 до 1.7 г білка на кг ваги на день. Для жінки вагою 130 фунтів, яка прагне набрати м’язову масу і силу, це 71-100 г, а для чоловіка вагою 150 фунтів це 82-116 г.

Чи кулінарія руйнує білок?

«Єдиний раз, коли ви змінюєте структуру білка, це коли ви готуєте його, наприклад, додаючи порошок у білкові млинці», — пояснює Сумбал. Але ось що: це не пошкоджує білок». Процес «денатурації» відбувається, коли форма і структура амінокислот вашого білка починають змінюватися.

Чи містить варена куряча грудка більше білка, ніж сира?

У курячій грудці на 78% більше білка, ніж у сирій курці – в сирій курці 17.4 г білка на 100 грам, а в курячій грудці – 31 г білка.

Чи зменшує кількість білка при смаженні курки?

Кількість білка в курячій тканині залишається практично незмінним, незалежно від того, чи курку смажать, смажать або варять.

Про автора

admin administrator