Скільки потрібно солі для малосольних огірків

Авторadmin

Скільки потрібно солі для малосольних огірків

Зміст:

Малосольні огірки гарячим способом на 1 літр води, солі, цукру

Приготувати малосольні огірки гарячим способом досить легко, якщо знати скільки на 1 літр води потрібно солі і цукру.

Це проста і смачна закуска, яку багато оцінять по достоїнству. Скоро починається сезон заготівель, і потрібно вивчити способи засолювання, щоб приготувати смачну хрустке блюдо.

В цій статті зібрані найрізноманітніші, але найсмачніші рецепти огірків, приготованих гарячим способом.

Як приготувати гарячий розсіл для малосольних огірків на 1 літр води

Гарячий спосіб – швидкий і легкий варіант для готування малосольних огірків. Овочі набувають неповторний аромат і хрустять вже через добу після заливки.

Класичний рецепт на 1 кг малосольних огірків

  • хрін – 1 лист;
  • часникові зубчики – 4 шт.;
  • смородиновий листик – 5 шт.;
  • кропові насіння – 2 парасольки;
  • вишневі листочки – 4 шт.;
  • перець духмяний – 4 горошини;
  • гострий чилі – за бажанням
  • сіль крупного помелу – 40 г;
  • цукор – 20 г

Вимиті огірки витримують кілька годин у крижаній воді. Тим часом нарізані зубчики і зеленушку ділять на дві частини, одну з яких викладають в широкий посуд.

Далі огіркові шари перекладають зеленню і ароматними прянощами. Літр води кип’ятять з сіллю і цукром, а потім вливають до інших компонентів.

Важливо, щоб вода повністю приховувала всі продукти. Накриту кришкою каструлю залишають в кухні, поки вона повністю не охолоне.

Не можна допустити бродіння, тому, коли заготовка перестане бути гарячою, її слід прибрати в холодильник. Приблизно через 24 години вийде хрустка закуска з неповторним смаком.

Без укропної зелені (на 1 кілограм огіркових плодів)

  • 4 часникових зубця;
  • 1 лист хрону;
  • 1 селера;
  • 2 вишневих листочка;
  • 4 горошини запашного перцю;
  • гострий перець – за бажанням;
  • 1 листик лаврушки;
  • 45 грам кам’яної солі.

На плиті доводять до закипання підсолену воду з прянощами. Підготовлені огірочки укладають в зручну ємність, і заливають злегка остигнула рідиною. Через 24 години можна пробувати закуску.

ВАЖЛИВО! Для малосольного засолювання слід брати огірочки схожого розміру, щоб вони були однаково просолені.

З горілкою для збереження кольору

На один кілограм малосольних овочів гарячим способом знадобиться:

  • 2 кропові гілочки;
  • 3 листочка вишневого дерева;
  • 1 листок хрону;
  • 4 подрібнених часникових зубчики;
  • 30 грам кам’яної солі;
  • 20 мл горілки 40%.

Огірки і зеленушку добре миють під краном, і обрізають у овочів плодоніжки. Потім всі інгредієнти складають упереміш в відповідну тару і займаються заливкою.

Закип’ятити підсолену воду, додають туди горілку і відразу прибирають з вогню. Отриманий розчин заливають до підготовленим продуктам і витримують добу після охолодження.

Після закінчення часу пружні малосольні огірочки насиченого зеленого кольору подають на стіл гостям.

Гострі з гірчицею, оцтом і прянощами

УВАГА! Всі пропорції вказані на кілограм овочів.

  • 9 зубців часнику;
  • 1 невеликий гострий перчик;
  • 1 пучок свіжих кропового гілочок;
  • 5 грам насіння коріандру;
  • 5 грам зіри;
  • 30 грам великої кам’яної солі;
  • 1 чайна ложка гірчичного порошку;
  • 10 мл столового оцту (9%).

Чисті і підготовлені огірки і часникові зубці нарізають на дві половинки. Перець чилі ріжуть кільцями.

Після цього огіркові плоди укладають в зручну ємність впритул один до одного, посипаючи приправами і зеленими компонентами. Сіль розчиняють у воді, доводять воду до кипіння і знімають з плити.

Після цього в каструлю насипають гірчичний порошок і вливають оцтову кислоту. До покладеним овочів додають гарячу воду, і дають охолонути під кришкою в приміщенні. Коли це станеться, посуд прибирають в холод на 24 години.

ВАЖЛИВО! Не варто солити малосольні огірки сіллю дрібного помелу або з додаванням йоду – вона може зробити їх гіркими і м’якими. Тільки кам’яна сіль крупного помелу здатна надати малосольні огірочками пружність і пікантний смак.

Скільки солі кладуть на 1 літр води для малосольних огірків

Варто звернути увагу на ці рецепти без цукру в складі.

За допомогою каструлі

Деяким людям цей рецепт здасться найбільш зручним. На кілограм малосольних огірків потрібно взяти половину часниковою головки, кілька вишневих і смородиновий листів, а також за бажанням листи хрону і кропові гілочки.

Свіжі молоді плоди якісно промивають від забруднень і замочують у воді на ніч. Необхідно стежити, щоб вода завжди залишалася холодної – це додасть закусці соковитості.

Огіркові хвостики відрізають, а потім всі інгредієнти викладають на дно посуду шарами: зелень, огірки, зелень.

Окремо готують розсіл з додаванням однієї столової ложки з гіркою солі. Коли вода закипить, чекають ще пару хвилин, періодично помішуючи.

Після цього отриманий склад заливають у каструлю, прикривають їх і залишають остуджувати. Для бродіння витримують в холодильній камері близько 15 годин.

У банку з додаванням хрону

На 1 кг огіркових плодів знадобиться:

  • кілька часникових зубчиків,
  • 4 порічкових листочка,
  • по одному листочку і корені хрону, а також кріп,
  • сіль (30 – 40 гр).

Ємність ретельно миють з використанням соди і попередньо обдають парою. Всі інгредієнти ділять на шматочки і кладуть в тару. Невеликі огірки миють, роблять надрізи посередині і максимально щільно набивають ними банку.

У самий верх і в середину додають листя і гілочки. Потім воду солять (30-40 грам на літр), і киплячу рідину вливають до овочів. Ємність накривають і витримують в приміщенні протягом 10 годин.

Дуже смачні малосольні огірки з тархуном без додавання оцту

На замітку. всі пропорції на кілограм овочів

  • кропові парасольки – 3 шт.;
  • сіль кам’яна – 1,5 ст ложки;
  • 1/2 кореня хрону і 1 лист;
  • 1/2 часниковою головки;
  • смородинові листки – 3 шт.;
  • вишневі листочки – 3 шт.;
  • лаврушка -3 листочка;
  • гіркий перець, гілочки тархуна і любистку – за смаком.

Молоді огірочки миють під краном і вимочують протягом декількох годин. Всю зелень якісно промивають і обсушують паперовим рушником. Кріп, часникові зубці й хрін ріжуть за допомогою ножа.

Половину всіх приправ і зелених компонентів кладуть у велику каструлю. Зверху щільно один одному поміщають огірки без плодоніжок, а потім другий шар листя, часнику і зелені.

В окропі розчиняють сіль і виливають розсіл до огірків, потім тару прикривають і відправляють остигати. Після того, як розсіл перестане бути гарячим, заготовку прибирають в холодильну камеру на пару днів.

ВАЖЛИВО! Хрін завжди кладуть в самий верхній шар – так вони додадуть огіркам хрусткість.

Скільки цукру класти для засолу малосольних огірків гарячим способом на 1 літр води

Цукор відмінно доповнює готовий розсіл і надає малосольними огіркам гарячого засолу неповторний смак

Кисло-солоні огірки з додаванням оцту

  • кріп – 2 пучка свіжих гілочок;
  • часникові зубчики – 8 шт.;
  • соняшникова олія рафінована – 120 мл;
  • столовий оцет (9%) – 50 мл;
  • цукор – 80 г.
  • велика сіль – 30 г.

Огірки беруть однакового розміру. Небажано використовувати для цього рецепта великі плоди.

Невеликі огірочки ретельно миють щіткою, перевіряють на наявність гіркоти, обрізають кінчики.

Овочі ріжуть на четвертинки, складають у посуд і солять. Кількість солі можна регулювати, в залежності від власних уподобань.

Додають цукор, подрібнений на тертці часник, нарізаний кріп і оцтову кислоту.

Важливо ретельно перемішати всі інгредієнти. Далі в посуд заливають гарячу олію і залишають при кімнатній температурі. Зберігають ароматну закуску в холодильнику.

Малосольні огірочки з томатами в гарячому розсолі

Два цих овоча відмінно поєднуються між собою.

За рецептом необхідно взяти:

  • рівну кількість огірків і помідорів – по одному кілограму;
  • половину головки часнику;
  • молодий листочок хрону;
  • три кропового парасольки з насінням;
  • по три листочка вишні, винограду і чорної смородини;
  • по шість горошин запашного і чорного перцю;
  • для розсолу – по одній столовій ложці цукру і солі.

Часник чистять і нарізають на найтонші платівки. Зелень промивають і дрібно нарізають. Далі в ємність поміщають частину приправ, перець і часник. Зверху розкладають всі інгредієнти, і накривають їх залишками зелених листочків і прянощів.

Потім кип’ятять воду з сіллю і цукром і заливають отриманим розсолом ємність з інгредієнтами, поки вода ще гаряча. Через 24 години закуску можна їсти.

З молодим часничком і петрушкою

  • свіжі огірочки – 1 кілограм;
  • вишневе листя – 3 шт. ;
  • часникові зубці – 3 шт.;
  • лаврушка і хрін – по 2 листочка;
  • петрушка і кріп – за смаком;
  • велика сіль – 30 г;
  • цукор – 30 г;

В цьому рецепті прекрасно поєднуються сезонні продукти і зелень. Свіжі огірки миють і замочують у крижаній воді, а потім відрізають у них носики і плодоніжки.

Всі інгредієнти готують для засолювання. У підходящий посуд викладають огірки, а також подрібнені зелень, пекучий перчик і часник.

Одночасно воду солять і підсолоджують, а потім додають туди лавровий лист і кип’ятять на сильному вогні протягом двох хвилин.

Після закінчення процедури потрібно вилити розсіл в ємність з майбутньою малосольною закускою і залишити на 12-24 години.

ВАЖЛИВО! Найкраще для соління підійде емальована, скляна, глиняна або керамічний посуд.

Скільки готуються малосольні огірки гарячим способом

Перевага використання гарячого розсолу для малосольних огірків – швидке приготування. Всього за добу огірки встигають придбати приємний злегка солоний смак і шикарний аромат, однак при цьому не втрачають свого хрускоту.

Часті помилки

  • Погано вимиті продукти. Якщо огірки або зелень помити недостатньо ретельно, то на них залишаться бактерії, а також маленькі частинки бруду і пилу. В результаті приготований продукт зіпсується дуже швидко, і вживати його в їжу буде небезпечно.
  • Надлишок солі. Огірки дуже добре вбирає в себе сіль, тому щоб не пересолити блюдо, важливо строго слідувати рецептом приготування.
  • Мляві і дефектні огірки. Якщо взяти несвіжі огірки, то вони вийдуть несмачними. Крім того, є ризик приготувати зіпсовані плоди, що призведе до того, що продукт перебродить.
  • Герметично закрита ємність. Для того щоб бродіння відбувалося правильно, необхідно забезпечити доступ кисню всередину ємності для засолювання.

Відповіді на часті питання

  • Які огірки підійдуть для засолювання малосольні способом? Рекомендують вибирати свіжі огірки засолювальних сортів. Зазвичай у них тонка темно-зелена шкірка в пупиришках. Для малосольних краще брати огірочки невеликого розміру – НЕ корнішони і не великі салатні.
  • У чому перевага гарячого способу? Заливка гарячим розсолом дозволяє швидко і смачно приготувати малосольні огірочки.
  • Як зрозуміти, що огірки засолені? Потрібно спробувати їх на смак. Шматочки повинні мати в міру солоний пряний смак.
  • Де зберігати закуску, приготовлену гарячим способом? Малосольні огірки обов’язково зберігають в холодильній камері при t 4-8 ° C.
  • Який термін придатності у цієї страви? Малосольні огірки, приготовані гарячим способом, зберігають до тижня в холоді.

Малосольні огірки за 2 години від Костянтин Грубич – відео

Висновок

Малосольні огірки гарячим способом прекрасно доповнять будь-яку страву, але можуть бути і окремою закускою. Рецептів засолювання гарячим способом дуже багато, досить вибрати потрібний, а потім швидко і легко приготувати малосольні огірки. Приємного апетиту!

Як приготувати смачний маринад, розсіл для огірків – скільки солі, цукру, оцту треба додати

Господині знають, що головне у приготування будь-яких огірків – це розсіл, а в ньому правильні пропорції солі, цукру, оцту та інших інгредієнтів за необхідністю. Розповідаємо, як приготувати правильний розсіл для солених, маринованих, кисло-солодких огірків.

Скільки солі, цукру, оцту потрібно на один літр води для маринованих огірків

Для маринованих огірків на 1 літр води беремо 2 столові ложки солі, 2 столові ложки цукру, 2 столові ложки 6% оцту.

Оцет для маринованих огірків використовується двох видів – 6% і 9%, рідше – оцтова есенція. На 1 літр готового маринаду потрібно 2 столові ложки 6% або 1,5 ложки 9% оцту.

Якщо оцет заливається безпосередньо до банки, то на однолітрову банку – 1 столова ложка 6% оцту, а якщо взяти есенцію, то 1/4 чайної ложки.

Оскільки основою маринаду є вода, тому важливо, щоб вона була чистою, без домішок хлору. Найкраще, якщо вона буде відфільтрованою, в ідеалі – джерельною.

Сіль треба використовувати звичайну, без добавок – йодована для консервацій непридатна.

Набір зелені та спецій для маринованих огірків на літрову банку:

2-3 листки смородини, 2-3 листки вишні, 1 листок хрону, 2-3 зубчики часнику, 2 лаврові листки, 1 парасолька кропу. Для хрустких огірків використовуєте листя смородини та хрону, для запашних – листя дуба й вишні.

Щоб зробити маринад запашнішим і надати огіркам певних смакових ноток, можна використовувати такі інгредієнти, як чорний перець горошком, запашний перець, лавровий лист, гвоздика, часник, кріп (парасольки або насіння), гірчиця (суха або насіння), насіння коріандру. З часником переборщувати не рекомендується, тому що огірки від нього можуть розм’якшуватися.

На один літр води можна покласти 5-7 горошин запашного перцю, 2 лаврові листки, 1 чайну ложку зерен гірчиці.
Багаторазове заливання гарячим маринадом дозволяє зберегти огірочки твердими і пружними, такий самий ефект дає і додавання в маринад зерен гірчиці.

Скільки солі потрібно на один літр води для розсолу для малосольних огірків

Для приготування малосольних огірків на один літр води додаємо 2 столові ложки солі.

Стебла й парасольки кропу (їх можна замінити насінням), лавровий лист, чорний і запашний перець горошком, дубове, смородинове, вишневе листя, хрін, часник беруться довільно, на власний розсуд.

Огірки можна буде вживати буквально за кілька годин, щоправда, овочі, приготовлені таким способом, довго не зберігаються без холодильника.

Холодний спосіб засолювання – скільки потрібно солі

Для цього варіанта розсолу знадобиться холодна вода. На літр беруть одну столову ложку кам’яної великої солі з верхом.

Декілька днів огірки потрібно потримати у приміщенні з кімнатною температурою. Після цього зберігати в холодильнику.

Якщо розсіл стане каламутним, цього не потрібно боятися, так і має бути. Згодом заливання стане прозорим.

Кисло-солодкі мариновані огірки – скільки солі, цукру, оцту на один літр води

До одного літра води потрібно буде додати одну столову ложку солі без гірки, дві столові з гіркою ложки цукру, півтора чайної ложки оцту 70%. А також, кріп, часник, хрін, лавровий лист, перець, насіння гірчиці.

Щоб приготувати кисло-солодкі мариновані огірки, потрібно залити їх окропом, прикрити, залишити на 10 хвилин, потім воду з банок злити. Ще раз залити огірки окропом, накрити кришками і залишити на 10 хвилин. Злити воду з банок і додати до кожної суміш перців горошком, запашний перець, лавровий лист, сіль, цукор, оцтову кислоту, залити окропом до краю банки і щільно закрити кришкою. Перевернути банки з огірками на кришки й залишити до повного остигання.

Читайте також:

Про автора

admin administrator