Скільки треба солі на літр води для засолювання огірків

Авторadmin

Скільки треба солі на літр води для засолювання огірків

Як засолити оселедець швидко: унікальний спосіб за дві години

Главред розповість, скільки потрібно тримати оселедець в розсолі і як зробити його надзвичайно смачним.

Як засолити оселедець швидко / колаж: Главред, фото: instagram prtanja / nazarovamari_na

Засолений оселедець – улюблена риба багатьох людей. Однак мало хто знає, що потрібно зробити для того, щоб її смак радував по-справжньому. Сьогодні ми розповімо, як засолити оселедець швидко і яких порад варто дотримуватися.

Скільки треба солі на 1 літр води для засолювання оселедця – пропорції

У засоленні оселедця як і в приготуванні багатьох інших страв важливо правильно слідувати пропорціям. Саме правильні пропорції дозволяють відчути той смак страви, який ви очікуєте.

Універсальний спосіб засолу передбачає наступні пропорції: на 1 кілограм свіжої риби й 1 літр води піде 6 столових ложок солі, лавровий лист і чорний перець за смаком, 2 столові ложки цукру.

Як правильно замаринувати оселедець – порядок дій

При засоленні оселедця краще слідувати базовому порядку дій. Рибу варто використовувати свіжу. Для початку необхідно видалити зябра і почистити оселедець, після чого просушити за допомогою паперового рушника. Потім з сіллю, цукром і спеціями протягом 4 хвилин необхідно прокип’ятити воду і дати їй охолонути.

Коли вода охолола – прийшов час приступати до засолу. В емальовану каструлю з кришкою або пластиковий контейнер викладіть рибу і залийте розсолом, він повинен повністю покрити рибу.

В якому вигляді краще їсти оселедець: максимальна користь і поліпшення самопочуття

Скільки потрібно тримати оселедець в розсолі – терміни приготування

Після того, як ви залили рибу розсолом – вона повинна простояти в кімнатній температура близько 3 годин. Тільки після цього оселедець можна відправляти в холодильник. Першу пробу варто зняти тільки після 48 годин в холодильнику.

Як засолити оселедець швидко – якщо зовсім немає часу

Бувають випадки, коли для засолу оселедця немає двох днів, а є кілька годин – і це не біда.

Для того щоб засолити оселедець за дві години, можна скористатися рецептом. Вам знадобляться: 1 оселедець, 1/2 літра води, спеції, 2 чайні ложки солі і 1 чайна ложка цукру. Також можна використовувати 50 грам цибулі.

Для того, щоб заощадити час – почніть приготування з розсолу, прокип’ятіть воду з усіма інгредієнтами крім риби протягом 4 хвилин і дайте суміші охолонути.

В цей час почистіть від потрухів рибу, обріжте зябра і поріжте її на шматочки. Коли ви це зробите, рибу необхідно перекласти в посудину і засипати тонко нарізаною цибулею, після чого залити розсолом і відразу відправити в холодильник. Через дві години такий оселедець вже можна подати до столу.

Дивіться відео про те, як по-новому приготувати оселедець під шубою:

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Як розрахувати кількість солі для квашеної капусти: пропорція на 1 кг овочів та на 3-літрову банку

Успіх вашої квашеної капусти залежить від використання належної кількості солі для кількості овочів, які ви ферментуєте. Це стосується не лише капусти, а й інших овочів.

Сіль є важливим компонентом ферментації. Вона не тільки запобігає розмноженню небажаних бактерій, але й допомагає зберегти хрусткі овочі, додає смак, зберігає вміст вітамінів і може уповільнити процес ферментації, щоб смак розкрився повніше. Кількість солі, що додається до овочів, може змінюватись в залежності від особистих смакових уподобань, овочів та інших необхідних інгредієнтів і навіть розміру шматочків овочів.

Скільки солі використовувати в розсіл

Розсіл використовується для засолювання овочів, коли вони не можуть дати достатньо води для занурення. Щоб зробити розсіл, ви кладете інгредієнти у банку, додаєте сіль, а потім наливаєте воду у банку. Для розсолу кількість солі, що додається, розраховується виходячи з обсягу банки. У метричній системі обсяг еквівалентний вазі. Це гарантує, що сіль вимірюється на основі загальної ваги інгредієнтів + вода. Кількість солі, що використовується при ферментації, залежить від смаку, вмісту цукру в овочах та бажаного часу зберігання. Чим менше солі, тим швидше ферментація. Чим більше солі, тим більше хрусткі та стійкі до плісняви будуть овочі.

Для засолювання капусти з розсолом для 1 кг потрібно 0,75 л води, 1 ст. л солі, 1 ст. л цукру. При засолюванні капусти цілими качанами діаметром до 30 см можна використовувати від 250 г солі до 400 г солі на 10 л води. Розсіл на 10 кг капусти для засолювання великими шматками зазвичай готують із 7 л води та 250 г солі.

Скільки солі потрібно для квашеної капусти

Для квашення капусти в 3-х літровій банці, потрібно використовувати 2-3 кілограми овочів. Ця кількість капусти залежить від того, як вона буде нашаткована: чим більше шматки, тим менше овочів поміститься в банку. Майте на увазі, що овочі повинні повністю заповнити весь обсяг банки, щоб процес бродіння був безперервним та рівномірним. На 1 трилітрову банку використовуйте 50-70 г солі ( 2-3 столові ложки). Якщо хочете додати моркву, то натріть її близько 150-200 г. При засолюванні капусти у відрі об’ємом 5 л потрібно близько 5 кг овочів і 4-5 столових ложок солі.

Про автора

admin administrator