Скільки варити цілу курку у мультиварці

Авторadmin

Скільки варити цілу курку у мультиварці

Зміст:

Запечена курка в мультиварці — класичний рецепт і варіації

Курятина — мабуть, найпопулярніше м’ясо в світі, і готують його десятками способів — від в’ялення до сильної засмажки. Простим і доступним варіантом теплової обробки курячого м’яса є запікання. Причому в мультиварці страва виходить більш ніжним і соковитим, ніж в духовці або на плиті, і немає ризику, що м’ясо в якійсь частині підгорить або не пропечеться.

Щоб запекти курку в мультиварці за класичним рецептом, нам знадобиться мінімум інгредієнтів. Наявність соусів у складі трішки ускладнює приготування, але в будь-якому випадку ви не витратите багато часу і сил.

  1. Інгредієнти для запікання курки
  2. Все, що нам знадобиться, це:
  3. Як приготувати запечену курку в мультиварці за класичним рецептом?
  4. Запечена курка з соєво-медовим соусом
  5. Інгредієнти наступні:
  6. Рецепт запікання курки з гарніром
  7. Для створення страви знадобиться:

Інгредієнти для запікання курки

Курячу тушку для страви слід вибирати велику (якщо обсяг мультиварочной чаші дозволяє) і досить жирну, адже в нашому рецепті не буде використовуватися масло.

Все, що нам знадобиться, це:

  • курка вагою приблизно півтора кілограма;
  • часник — за смаком;
  • перець, сіль — за смаком;
  • майонез (не обов’язково).

Готуємо смачну курячу гомілку в мультиварці по домашньому і ділимося враженнями.

А тут ви дізнаєтеся рецепт приготування не менш смачною курячої печінки.

Що б розбавити курячі страви, подивимося як готується домашній йогурт, рецепт якого тут.

Як приготувати запечену курку в мультиварці за класичним рецептом?

Перше, що необхідно зробити — це обпалити злегка курячу тушку над газом. Потім трохи остудити її і дуже добре промити, просушити рушником. В окремій мисочці змішати сіль з перцем. Дрібно покришити зубчик часнику (можна більше або менше) і додати до солі і перцю. При бажанні досипати ще різні улюблені приправи.

Потім ретельно натерти курку сумішшю солі, приправ і часнику як зовні, так і зсередини. Майонез використовуємо розсуд. Досить буде пари ложок. Інший варіант — сметана в кількості 3 ложки.

Тепер викласти цілу курку в каструлю, рослинна олія наливати не потрібно. Поставити режим «Випічка», і прилад буде запікати курку протягом 65 хвилин. Після відкрити кришку, перевернути тушку і, поставивши той же режим, готувати ще 40 хвилин.

Коли все буде готове, вийняти курку з мультиварки і акуратно розрізати на шматочки-порції. Запечена курочка чудово поєднується з пюре з картоплі, з рисом і багатьма іншими гарнірами. Також можна подати томатний соус.

Запечена курка з соєво-медовим соусом

Ми можемо експериментувати з соусами до запеченої курки, як завгодно. Спробуємо приготувати птицю в соєво-медовому соусі. Не варто лякатися такого незвичайного поєднання, насправді смак виходить насиченим і вишуканим. М’ясо не буде мати солодкий присмак, зате мед створить апетитну карамельної скоринки на поверхні курочки.

Інгредієнти наступні:

  • 1 кілограм курячого м’яса;
  • 5 столових ложок соєвого соусу;
  • 3 часникового зубчики;
  • 1 чайна ложка меду;
  • 2 столові ложки соняшникової олії.

Курочку потрібно обробити на шматки (великі), промити і закласти в мультиварочную чашу таким чином, щоб всі вони стикалися з дном.

Далі зайнятися приготуванням соусу. Перемішати в глибокій посуді мед і соєвий соус (якщо мед відсутній, його допустимо замінити цукром в такій же кількості — смак готової страви від цього не постраждає). Туди ж влити рослинне масло і дрібно нарізаний часник. Всі перешкодити ложкою.

Потім полити приготованим соусом курячі шматочки в мультиварці. Потрібно, щоб соус покрив м’ясо повністю, тому навіть надійніше «розподілити» його руками. Шматки розгорнути так, щоб шкірка опинилася внизу. Закрити кришку і почекати 30 хвилин, щоб м’ясо гарненько замаринувалося. Після закінчення покладеного часу відкрити кришку, перешкодити шматочки і встановити режим «Випічка» на 40 хвилин.

Мультиварка просигналить — все готово. Можна діставати курку і розкладати по тарілках. Блюдо виходить незвичайно ніжною зсередини, а скориночка не хрустка, а м’яка, червонуватого відтінку (це соус «постарався»).

Якщо ви хочете приготувати смачну випічку, то можна приготувати пиріг зебра в мультиварці, обговорюємо рецепт і ділимося результатами.

Готуємо апетитну і смачну картоплю фрі http://multrecept.com/vtoroe/vyipechka/appetitnaya-kartoshka-fri-v-multivarke-legko-i-vkusno.html.

Рецепт запікання курки з гарніром

Приготувавши таке блюдо, можна відразу «вбити двох зайців» – і основна складова обіду, і гарнір будуть дбати в мультиварці одночасно.

Для створення страви знадобиться:

  • 1 курка середніх розмірів (приблизно 1 кілограм);
  • півкіло картоплі;
  • 5 зубців часнику;
  • 100 грам майонезу;
  • будь-які приправи — за смаком;
  • перець і сіль — за смаком.

Курячу тушку помити і розрізати уздовж черевця, распластать по дошці. Нарізати дрібно часник і перемішати його з сіллю. Цією сумішшю натерти курку з зовнішньої і внутрішньої сторони. Після обмазати майонезом, посипати перцем і маринувати 30 хвилин для хорошої і якісної просочення.

У цей час нарізати картоплю кружечками товщиною півсантиметра. Посолити і трохи змастити майонезом. У чашу мультиварки покласти курку спиною вниз, а зверху насипати картоплю. Поставити режим «Випічка» на годину. Через 45 хвилин відкрити кришку і перевернути курку наверх, а картоплю вниз. Через 15 хвилин все готово.

Готову курку і картоплю викласти на велике красиве блюдо, розрізати на шматки-порції і кликати всіх за стіл. Хоча запах страви такий насичений і яскравий, що їдці напевно прийдуть самі. Запечена курка з картоплею — відмінний варіант для затишного сімейного обіду.

Як зварити курку в мультиварці (4 рецепти)

Мультиварка стала для багатьох господарок незамінною помічницею на кухні. Особливо часто її задіють, коли потрібно приготувати продукт, який вимагає тривалої термічної обробки. Відварювати м’ясо і готувати бульйон багато кулінарів віддають перевагу саме за допомогою цього розумного агрегату, розуміючи, що в ньому продукти не пригорять, залишаться соковитими, а бульйон вийде наваристим. Знаючи, як зварити курку в мультиварці, кулінар звільнить собі час для складніших справ, оскільки з приготуванням птаха диво-каструля впорається майже зовсім без його участі.

Особливості приготування

Готуючи курку на плиті в каструлі, кухареві доводиться не тільки знімати піну, а й стежити за тим, щоб вода не википіла. При такому способі приготування частина аромату курки, спецій та овочів випаровується, через що готова страва має менш насичений смак, ніж могла б. Мультиварка дозволяє нудити страву при мінімальному кипінні, тому і бульйон, і м’ясо птиці в ній виходять дуже смачними. При цьому участі кухаря майже не потрібна. Проте очікуваного результату можна отримати, якщо не знати і не враховувати кілька важливих моментів.

  • Свіжа або охолоджена курка виходить соковитішою. Якщо ви хочете зварити заморожену птицю, дозвольте їй відтанути в природних умовах, не піддаючи різкому перепаду температур. Спроба прискорити процес за допомогою мікрохвильової печі або теплої води може призвести до того, що курка втратить багато рідини, стане сухою і жорсткою.
  • Найбільш наваристий бульйон виходить із великих фермерських курей, але на друге краще варити молодого птаха (вагою до 1,5 кг).
  • Перед варінням курку потрібно оглянути, щоб переконатися, що вона добре обскубана, вимити та обсушити. Якщо ви придбали птицю разом з усіма нутрощами, її попередньо потрібно і випатрати. Чи знімати з курки шкіру залежить від ваших гастрономічних переваг. Якщо курча варити без шкіри, бульйон вийде легшим.
  • Варити курку в мультиварці можна з використанням трьох програм: Суп, Гасіння, Варка на пару. Остання з перерахованих програм підходить лише для приготування курячого філе.
  • Час приготування курки в мультиварці залежить від розміру її тушки або шматків, від бажаного результату та програми, що використовується. Цілу курку вагою до 1,5 кг у програмі «Суп» на друге варять 60 хвилин, на бульйон – 1,5 години. У програмі «Гушіння» приготування триває на півгодини довше. Якщо птах великий, часу знадобиться на годину більше, ніж приготування птиці вагою до 1,5 кг. Нарізану шматками курку у програмі «Суп» достатньо поварити 40-50 хвилин, у програмі «Гасіння» – 50-60 хвилин. Філе приготується на 10 хвилин швидше. На пару філе курячої грудки відварюють протягом 40-50 хвилин, але якщо його порізати на шматочки, то приготування триватиме лише півгодини.
  • Якщо курку варять на бульйон, її заливають холодною водою, солять відразу. При варінні птиці на друге або для салату її опускають у киплячу воду, а підсолюють незадовго до готовності.
  • При варінні курки кришку мультиварки на першому етапі потрібно періодично відкривати, щоб видалити піну, що виступає на поверхні. Ці маніпуляції здійснюють лише у перші 20 хвилин приготування птиці, далі у цьому немає потреби.
  • І сама курка, і сам бульйон з неї вийдуть смачнішими, якщо при варінні в чашу приладу покласти цибулю, моркву, лавровий лист та інші спеції.

Процес приготування

Розглянемо рецепт приготування смачної курки в мультиварці цілком із хрусткою скоринкою, якій необхідно дати трохи часу на маринування.

Відповідно на першому етапі займаємося приготуванням маринаду. В окрему ємність видавлюємо очищений часник. Можна натерти на дрібній тертці. Додаємо соєвий соус, спеції, гірчицю, майонез. Усі інгредієнти потрібно перемішати, щоб утворилася маса однорідної консистенції. Беремо вже підготовлену просушену курку, шкірку на грудині відсуваємо і на філе кладемо пару шматочків вершкового масла, а потім натираємо курку з усіх боків маринадом.

Беремо кулінарний пакет, кладемо в нього птицю та залишаємо у прохолодному місці на кілька годин. Протягом усього часу пакет необхідно струшувати, щоб птах промаринувався рівномірно з усіх боків. Коли курка повністю промаринується, приступаємо до її приготування.

У чашу мультиварки наливаємо олію. Тієї кількості, яка заявлена ​​в рецепті, буде цілком достатньо, тому що з курки виділятиметься жир, плюс до того майонез містить трохи олії. Промариновану курку повністю в мультиварці розміщуємо таким чином, щоб вона не торкалася країв. Виставляємо режим “Випічка” на одну годину. Після цього перевертаємо на інший бік і випікаємо ще півгодини. Поле вимикаємо, зверху на чашу кладемо блюдо, перевертаємо. Таким чином, дістаємо птаха. Якщо з неї стікає жир, видаліть його за допомогою паперової серветки.

Подавати можна зі свіжими або запеченими овочами.

Як зварити курку на бульйон у мультиварці

  • курка (курча) – 1-1,5 кг;
  • вода – 2-2,5 л;
  • морква – 100 г;
  • цибуля – 100 г;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • запашний перець горошком – 5 шт.;
  • сіль за смаком.
  • Помийте курку, за бажання очистіть від шкіри. Підготовлений птах покладіть у ємність мультиварки.
  • Моркву пошкребте, помийте. Розріжте на 3-4 частини, покладіть до курки.
  • Цибулину помийте, зріжте кінчики. Не очищаючи, надішліть до інших продуктів.
  • Залийте курку водою. Потрібно, щоб рідина повністю покривала птаха.
  • Увімкніть мультиварку, активувавши програму «Суп». Через 10 хвилин підніміть кришку мультиварки, зніміть піну. Через 10 хвилин повторіть цю маніпуляцію.
  • Додайте перець та листя лавра, всипте сіль. Поміняйте програму на «Гасіння». Таймер встановіть на 1,5 години.

Не забувайте, що готовий бульйон необхідно відразу процідити. Це дозволить зберегти його прозорість.

Курка з яблуками, запечена в мультиварці

  • курка (ціла) – 1,4–1,6 кг;
  • яблука (кислі) – 0,2 кг;
  • часник – 2 зубчики;
  • сушений базилік – 5 г;
  • сіль, паприка – до смаку.
  • Підготуйте курячу тушку, добре її помив і обсушивши рушником.
  • З усіх боків, у тому числі й усередині, натріть курку сіллю та перцем, а також пропущеним через прес часником. Посипте базиліком. Поставте на пару годинників в холодильник для маринування.
  • Помийте яблуко. Видаліть ножем з нього серцевину. Наріжте яблуко часточками середнього розміру.
  • Помістіть яблучні часточки усередину тушки. Зв’яжіть мотузкою ноги, крила сховай у надрізи біля грудки.
  • Покладіть на спинку в ємність мультиварки.
  • Увімкніть режим випікання на 40–50 хвилин.
  • Відкрийте кришку, переверніть курку. Запустіть цю програму ще на 40 хвилин.

Як відварити курку на друге в мультиварці

  • курка – 1,2-1,4 кг;
  • вода – 2 л;
  • морква – 100 г;
  • цибуля – 100 г;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • чорний перець горошком – 5 шт.;
  • запашний перець горошком – 5 шт.;
  • вершкове масло – 40 г;
  • сіль за смаком.
  • Підготуйте курку, вимивши її та обсушивши.
  • Закип’ятіть воду.
  • Очистіть овочі.
  • Цибулину розріжте навпіл, моркву наріжте великими кружальцями.
  • Покладіть у чашу мультиварки олію.
  • Увімкніть агрегат у режимі смаження або випікання.
  • Коли масло розтане, покладіть у ємність мультиварки половинки цибулини розрізами вниз.
  • Через 2-3 хвилини додайте моркву. Підрум’янюйте овочі разом протягом 5-8 хвилин.
  • Влийте в каструлю підігріту воду. Переключіть агрегат на режим варіння перших страв.
  • Через 10 хвилин опустіть у киплячу воду курку, додайте перець та лаврове листя.
  • Варіть курку протягом години. За 20-30 хвилин до готовності підсоліть.

Курка за цим рецептом виходить смачною, соковитою, ароматною, але набагато менш калорійною, ніж смажена.

Варіанти приготування відвареної курки з овочами

При відварюванні птиці в мультиварці, можна використовувати різні овочі. В одних випадках ці компоненти використовуються тільки для насичення м’яса курочки ароматом, в інших йдуть на гарнір. Результат залежить від цього, скільки оброблялися продукти.

  • Відварена курка. На 1 курку невеликого розміру беремо морквину, корінь петрушки, зелень та сіль. У чашу викладаємо всю тушку або нарізаний на шматочки продукт, присипаємо морквою, нарізаною великими кружальцями. Солимо, додаємо нарізане коріння петрушки, заливаємо масу холодною водою, щоб вона на 1 см покривала заготовку. У режимі «Гасіння» обробляємо продукт у мультиварці не менше 1,5 години. Готовий продукт «споліскуємо» у бульйоні, присипаємо нарубаною зеленню та подаємо. Сам бульйон можна процідити і теж подати з грінками та відвареними яйцями як першу страву.
  • Курка з гарніром. На половинку курки нам знадобиться по парі цибулин та томатів, морквина, петрушка, лавровий лист, чорний перець, сіль. Курку промиваємо, нарізаємо шматочками, викладаємо в чашу, солимо. Додаємо половину моркви (нарізати не потрібно), очищену цибулину та пару листочків лаврового листка. Заливаємо все це водою і гасимо протягом години. Потім дістаємо всі інгредієнти, а викладаємо тільки курку, яку заливаємо половиною процідженого бульйону. Додаємо нарізані великими кубиками томати, подрібнену другу цибулину, натерту половину моркви на тертці. Перчим і гасимо ще півгодини, після чого подаємо з овочевим гарніром, присипавши подрібненою петрушкою.

Варити курку в звичайній каструлі дуже просто, але тільки в мультиварці вона виходить по-справжньому соковитою і м’якою, м’ясо при цьому не розвалюється на шматочки і має тонкий аромат.

Як зварити курку в мультиварці у власному соку

  • курка – 1,2-1,4 кг;
  • рафінована рослинна олія – 20 мл;
  • вода – 100 мл;
  • сіль, перець – за смаком;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • часник – 1 головка.
  • Курячі тушки наріжте на порційні шматки.
  • Часникову голівку розділіть на часточки, очистіть їх.
  • Змастіть чашу мультиварки олією.
  • Покладіть у ємність шматки курки, попередньо натерши їх сіллю та перцем.
  • Розкладіть між ними зубчики часнику.
  • Додати листя лавра.
  • Влийте 100 мл теплої води.
  • Запустіть мультиварку, вибравши програму «Гасіння».
  • Встановіть таймер на 60 хвилин.

Залишається дочекатися завершення програми, перекласти курячі шматки на тарілки та подати до столу. За цим рецептом курка виходить не лише смачною, а й дуже корисною.

Курку в мультиварці можна зварити і на бульйон, і друге, навіть згасити її у власному соку. Результат виправдає очікування, якщо ви правильно виберете програму та встановите потрібний час приготування страви.

Куряче філе у мультиварці – це справжній політ фантазії. Адже його можна поєднувати практично з усіма інгредієнтами і в результаті отримувати смачну та ситну страву.

Курка з каррі, запечена в мультиварці

  • курка (ціла) – 1,4–1,6 кг;
  • приправа каррі – 5 г;
  • олія – 80–100 мл;
  • сіль за смаком.

Відео-рецепт з нагоди:

  • Помийте курку, промокніть кухонною серветкою. Зв’яжіть ніжки, крила сховайте, зробивши ножем надрізи біля грудки. Це дозволить зробити тушку компактнішою.
  • Ложку рослинної олії змішайте із сіллю та каррі. Обмастіть курку цією сумішшю.
  • Решту олії влийте в чашу мультиварки. Покладіть курку вниз спинкою і увімкніть режим смаження. Якщо у мультиварці немає такої програми, то скористайтесь режимом випікання. Обсмажуйте при відкритій кришці 20 хвилин.
  • Переверніть курку та продовжуйте її обсмажувати ще 20 хвилин.
  • Опустіть кришку та встановіть програму «Випічка» ще на 40 хвилин. Двічі переверніть курку під час випікання.

Подавати курку, приготовлену за цим рецептом, найкраще із запеченою картоплею та кисло-солодким соусом.

Тушкована з овочами грудка

Куряче філе з овочами – малокалорійна, але ситна та корисна страва для обіду або вечері.

Необхідні продукти:

  • два шматочки філе;
  • один невеликий кабачок;
  • помідори та цибулина;
  • два зубчики часнику;
  • приправи;
  • три картоплини.

Процес приготування:

  1. Включаємо мультиварку в режим «Спека» на 10 хвилин і викладаємо туди нарізану цибулю з часником.
  2. Додаємо порізане на кубики середнього розміру м’ясо та тримаємо ще 20 хвилин.
  3. Подрібнюємо овочі, що залишилися, відправляємо до курки, приправляємо за смаком сіллю і перцем, міняємо режим на «Гасіння» і час на 60-80 хвилин. Після чого смачна страва повністю готова до подачі.

Як приготувати по-французьки?

Усі звикли готувати по-французьки свинину, але її цілком можна замінити куркою, та ще й зробити не в духовці, а в мультиварці.

Необхідні продукти:

  • три картоплини;
  • один лук ріпкою;
  • близько 150 г сиру;
  • два курячі філе;
  • приправи та майонез на свій смак.

Процес приготування:

  1. Готуємо м’ясо, промиваємо його, натираємо спеціями та тримаємо 15 хвилин у чаші мультиварки в режимі «Випічка».
  2. Перевертаємо і зверху покриваємо нарізаною на кільця цибулею та картоплею, подрібненою на тонкі пластини.
  3. Промазуємо добре майонезом, за бажанням можна картоплю теж приправити спеціями. Завершуємо все тертим сиром та готуємо 40 хвилин на режимі «Випічка».

Порада! Шаром сиру можна покрити за кілька хвилин до завершення програми. І тут він вийде ніжним.

Куряче філе на пару

Варіант для тих, хто дієє, адже філе зовсім некалорійне, та й готується в цьому випадку без краплі жиру.

Необхідні продукти:

  • потрібна кількість шматочків філе;
  • спеції за своїм бажанням

Процес приготування:

  1. Курку промити, прибрати жир та плівки. Можна нарізати на дрібніші шматочки, а можна готувати і так.
  2. На смак приправити вибраними спеціями або обійтися зовсім без них, викласти в спеціальний контейнер для приготування на пару. У чашку налити близько літра води, встановити контейнер і довести до готовності в режимі “На пару” протягом 40 хвилин.

Рецепт смачного плову

Крім звичайних страв в мультиварці можна приготувати смачний плов з курячим філе. Причому він вийде краще ніж на плиті, адже чаша добре тримає тепло.

Необхідні продукти:

  • дві морквини і стільки ж цибулі;
  • приблизно 600 г філе;
  • два зубчики часнику та спеції за смаком;
  • склянку сухого рису.

Процес приготування:

  1. Включаємо прилад у режим «Випічка», викладаємо туди нарізану кубиками цибулю і обсмажуємо її до рум’яного кольору.
  2. З’єднуємо з тертою морквою і тримаємо ще деякий час, поки вміст стане м’яким.
  3. Додаємо нарізану на не великі шматочки курку, приправляємо всі спеціями, кладемо нарізаний часник, всипаємо рис і покриваємо все водою, так щоб вона була вище продуктів десь на два сантиметри.
  4. Встановіть режим “Плов” або “Каша”. Після закінчення роботи потримайте ще 10 хвилин у режимі «Підігрів».

Курка з грибами цілком у мультиварці

Мультиварка тим і відрізняється, що продукти можна скласти, задати потрібний режим приготування та вирушити у своїх справах. На відміну від духовки, в мультиварці можна приготувати курку цілком швидше. Причому вона вийде соковитіше і смачніше, тому що весь жир, що витоплюється, вбирається назад.

Продукти для цієї страви:

  • курка повністю – максимум до 1.5. кг;
  • гриби печериці чи лісові білі – 0.5 кг;
  • зубчики часнику та цибуля – по 2 шт.;
  • олія оливи – 3 ст.л.;
  • сіль, спеції – до смаку.

Як приготувати курку цілком у мультиварці:

  1. У мультиварці робимо начинку для фарширування курячої тушки. Цибулю нарізаємо півкільцями, обсмажуємо в олії (програма «Спека») доти, доки вона не стане золотистою.
  2. Гриби чистимо, промиваємо, нарізаємо тонкими пластинками або так, як вам зручно. Можна кубиками, соломкою.
  3. Гриби додамо до обсмаженої цибулі, продовжимо режим приготування. Слідкуємо за грибами – як тільки вони пустять сік, можна покласти сіль і перець. Що стосується прянощів, то з грибами поєднується чорний перець та паприка. Тільки не перестарайтеся, знайте міру.
  4. Через 10 хвилин після додавання грибочків посоліть блюдо, перемішайте, продовжуйте готувати ще 10 хвилин у цьому режимі.
  5. А поки начинка готується, пропонуємо зайнятися курочкою: як звичайно, тушку потрібно промити, злегка обсушити серветками.
  6. Тепер соус: готуємо з 2-х ст. оливкової олії, подрібненого часнику, а також спецій та солі. Сполучаємо всі інгредієнти, перемішуємо, добре натираємо курочку отриманою сумішшю спочатку зсередини, потім зовні, ретельно втираючи суміш у шкірку.
  7. Заповнюємо тушку курки начинкою, черевце зашиваємо міцними нитками. Ніжки зв’язуємо.
  8. Чашу мультиварки після обсмажування грибів із цибулею можна не мити, тільки потрібно прибрати всю цибулю та гриби, щоб не було навіть маленького шматочка.
  9. У змащену олією форму необхідно укласти курку цілком у мультиварку, задати програму «Випічка», час приготування м’ясної страви – 1 год. Якщо тушка суха, можна додати половину склянки води.

Страва виходить смачною, ароматною та соковитою. До речі, заощадити час можна і так: покладіть шматочки вимитої картоплі (шкірку не чистимо), зверху на тушку курки. Таким чином, можна приготувати не тільки основну страву, але і смачний гарнір. Приєднуйтесь та готуйте разом з нами. Смачного!

Гуляш

Дуже смачний та легкий у приготуванні гуляш, який ідеально поєднується з картопляним пюре.

Необхідні продукти:

  • три ложки борошна;
  • півкілограма курячого філе;
  • приправи за власним бажанням;
  • 50 грам томатної пасти та стільки ж сметани;
  • 2 цибулини.

Процес приготування:

  1. Мультиварку вмикаємо на 15 хвилин у режим «Спека» і викладаємо туди нарізану і посипану курку.
  2. До м’яса додаємо цибулю подрібнену кубиками, тримаємо ще п’ять хвилин, засипаємо борошно, ретельно перемішуємо.
  3. Сметану з’єднуємо з томатною пастою, перцем та сіллю і цією сумішшю заливаємо м’ясо. Встановлюємо режим «Гасіння» на 30 хвилин і чекаємо, поки страва буде готова.

Тушимо з картоплею

Куряча грудка з картоплею в мультиварці – це повноцінна вечеря. Ця страва так само підійде як гаряча для гостей.

Необхідні продукти:

  • 20 грам майонезу;
  • три шматочки філе;
  • 150 грам сиру;
  • цибулина;
  • 600 грам картоплі;
  • спеції за власним бажанням.

Процес приготування:

  1. Цибулю поріжте на шматочки і тримайте 5 хвилин у режимі «Жарка» або «Випічка». Додайте до нього нарізане на шматочки філе і тримайте в цьому режимі ще 20 хвилин.
  2. Викладіть картоплю подрібнену кубиками, заправте все майонезом та вибраними спеціями. Посипте тертим сиром, перемішайте і готуйте ще 50 хвилин у тому самому режимі, але із закритою кришкою.

Куряче філе, запечене у мультиварці з абрикосами

  • філе курячої грудки – 0,8 кг;
  • консервовані абрикоси – 100 г;
  • сир – 100 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • сметана – 100 г;
  • рослинна олія – 20 мл;
  • сіль, каррі, червоний перець – до смаку.
  • Помийте та обсушіть куряче філе, зробіть у центрі ножем поздовжній надріз.
  • Натріть сир, половину відкладіть убік, решту змішайте з часником, роздавленим пресом, сіллю та приправами, сметаною.
  • Обмастіть філе соусом, що вийшов.
  • Абрикоси наріжте на часточки і покладіть кілька таких шматочків у надріз у курячому філе.
  • Закріпіть зубочистками, щоб абрикоси залишалися усередині курячих шматків.
  • Змастіть чашу мультиварки олією та покладіть у неї курку.
  • Закрийте кришку та встановіть програму «Випічка» на 40 хвилин.
  • Відкрийте кришку, переверніть шматки курячого філе, посипте сиром. Запікайте в тому ж режимі ще 15 хвилин, причому останні 5 хвилин при відкритій кришці.

Подавати можна, нарізавши шматками, із кисло-солодким соусом. Як гарнір підійде рис.

Ніжна страва у сметанному соусі

Хто не любить м’яке соковите м’ясо? Філе в сметанному соусі виходить дуже смачне, ароматне, ніжне і при цьому все одно містить зовсім небагато калорій, особливо якщо використовувати нежирну сметану.

Необхідні продукти:

  • будь-які приправи на свій смак;
  • три курячі філе;
  • зубчик часнику;
  • маленька упаковка сметани будь-якої жирності;
  • одна цибуля і морквина.

Процес приготування:

  1. М’ясо потрібно добре промити, прибрати зайвий жир та плівки, нарізати на смуги вздовж філе. Приправити спеціями, щоб обов’язково була сіль і чорний перець.
  2. Викласти в чашу мультиварки, зверху покрити нарізаною на шматочки цибулею і тертою морквою.
  3. Вказану кількість сметани з’єднати з давленим або тертим часником, насипати приправ, можна навіть якихось ароматних трав, перемішати і цим соусом залити інгредієнти в чаші.
  4. Включити мультиварку в режим “Гушіння” на 30 хвилин, після чого страву можна подавати.

Пастрома в мультиварці

У мультиварці можна готувати не лише звичайні щоденні страви, а й балувати себе делікатесами. Звичайно, смак буде дещо відрізнятися від оригінального варіанту, але тільки на краще.

Здавалося б, що може бути простіше, ніж зварити курку в мультиварці: поклав м’ясо, залив водою і нехай собі кипить — але навіть таку просту страву можна зробити смачнішою та цікавішою, і я розповім як.

Про автора

admin administrator