Зміст:
Качка, запечена в духовці – 14 рецептів смачного приготування
Незважаючи на те, що готують це м’ясо рідко, страви з качки виходять різноманітними і смачними. Можна готувати цілком, частинами або методом фарширування. Найбільш вдалий варіант – качка, запечена в духовці.
Качка, запечена в духовці цілком
Якщо ви не знаєте, як запекти качку цілком, скористайтеся запропонованим варіантом приготування.
Інгредієнти:
- качка – 2 кг;
- перець;
- курячий бульйон – 500 мл;
- цибуля – 2 шт.;
- сіль;
- селера – 55 г кореня;
- морква – 1 шт.;
- вершки – 50 мл;
- цибуля – 0,5 стебла порею;
- желе червоної смороды – 2 ст. ложки;
- петрушка – 1 корінь.
Приготування:
- Крупно нарізати овочі, селеру, петрушку. Промазати тушку перцем і сіллю.
- Викласти качку на деко. Навколо розмістити нарізані продукти. Полити гарячим бульйоном тушку.
- Помістити в гарячу духову піч. Режим знадобиться 220 градусів. По часу буде потрібно півгодини.
- Перемкнути режим на 100 градусів і тушкувати страву чотири години.
Спробуйте нові рецепти:
Дивіться також
- Підлива до гречки — 8 рецептів приготування смачної підливи
- Гарячі страви – 15 рецептів приготування на святковий стіл, на день народження або на вечерю
- Соус для голубців – 9 рецептів та варіантів приготування підливи
- Млинці на дріжджах – 7 рецептів товстих і пухких
- Страви з м’яса – 35 смачних рецептів приготування вдома
- Бутерброди на святковий стіл — 29 рецептів та ідей на швидку руку
- Курка з грибами в сметанному соусі – 9 рецептів смачного приготування
- Що приготувати на святковий стіл – 25 рецептів
- Холодні закуски на святковий стіл — 17 рецептів та ідей приготування
- Салат в тарталетках – 12 рецептів смачних і ніжних салатів для тарталеток
- Закуски з лаваша з начинкою — 20 рецептів приготування на святковий стіл
- Куряче філе в мультиварці – 9 рецептів приготування
- Закуски для фуршету – 10 рецептів на святковий стіл
- Що приготувати на вечерю швидко і просто? 38 рецептів та ідей
- Салат з язиком – 15 рецептів смачного приготування в домашніх умовах
- Страви зі свинини — 42 рецепта приготування м’яса
- Скумбрія смажена на сковороді — 7 рецептів приготування
- Щука в духовці – 8 рецептів запікання
- Корінь селери – 9 рецептів приготування
- Качка, тушкована шматочками – 7 смачних рецептів приготування
- Стегно індички – 7 смачних рецептів приготування
- Макарони з тушонкою – 5 рецептів приготування
- Обід на швидку руку – 12 швидких і смачних рецептів
- Начинка для вафельних трубочок – 8 смачних рецептів
- Салат з топінамбура – 9 рецептів приготування смачного вітамінного салату
- Креветочна риба – 7 смачних рецептів приготування
- Свинина з картоплею в духовці – 10 рецептів приготування
- Гарнір до риби – 7 рецептів приготування
- Крем з манки для торта – 8 кращих рецептів
- Салат з курячих шлунків – 8 рецептів приготування
- Бутерброди на день народження — 18 рецептів та ідей приготування!
- Салат з вареною ковбасою – 12 смачних і простих рецептів
- Підлива з курки – 8 рецептів, як приготувати підливу
- Курячі стегна в мультиварці – 7 рецептів смачного приготування
- Лангустини – 7 рецептів приготування на сковороді і в духовці
- Минтай смажений на сковороді – 6 рецептів приготування
- Макарони з сиром – 8 рецептів приготування
- Гарбуз в мультиварці – 11 рецептів приготування
- Качка в мультиварці – 8 рецептів смачного приготування
- Щука – 10 рецептів приготування смачних страв із риби
- Морквяна запіканка – 7 рецептів
- Випічка на швидку руку — 20 рецептів до чаю
- Перші страви – 16 рецептів приготування на кожен день
- Бісквітне печиво – 9 рецептів
- Закуски на день народження дітям і дорослим — 26 рецептів простих і смачних
- Суп зі свининою – 10 рецептів смачного супу
- Скумбрія в мультиварці — 9 рецептів приготування
- Тушкована риба — 15 рецептів, як приготувати смачне і корисне блюдо в мультиварці, на сковороді і в духовці
- Коржі для торта – 9 простих і смачних рецептів
- Заварний крем із згущеним молоком – 8 рецептів приготування домашнього заварного крему
Як просто запекти качку в духовці: кращі рецепти і секрети ідеального блюда
Скільки часу потрібно запікати качку в духовці і який рецепт вибрати на Новий рік – дізнайтеся на УНІАН.
Запечена качка з картоплею або рисом – традиційна страва, яку багато українців готують на Новий рік і Різдво. УНІАН підкаже, як приготувати ніжну птицю і зробити так, щоб вона не вийшла сухою.
Раніше ми розповідали, які салати з морепродуктами можна зробити за 15 хвилин.
Як домогтися хрусткої скоринки у качки-головні секрети
Досвідчені кулінари кажуть, що найкраще купувати охолоджену качку вагою в 2-3 кг. Тоді птах точно вийде ніжним і соковитим, незважаючи на те, що структура качиного м’яса непроста, і блюдо часто виходить жорстким. Якщо вже ви придбали заморожену тушку – не розморожуйте її в холодній воді або в мікрохвильовці, залиште в холодильнику, а потім при кімнатній температурі.
Читайте також 4 смачні м’ясні страви на Новий рік, які здивують гостей Наступний крок – грамотна обробка птиці. Пальником потрібно прибрати пір’я, інші вищипати пінцетом. Обов’язково видалити тельбухи і “качиний хвостик” – якщо цього не зробити, специфічний запах і смак птиці залишиться і після запікання. Приділіть увагу і крилам – їх потрібно вивернути з грудки на спину, попередньо відрізавши крайні фаланги – так качка не пригорить і залишиться соковитою.
Яблука – найпопулярніший “фарш” для птиці, але також можна використовувати Ізюм, груші, курагу, часточки мандаринів або кориця . Ні в якому разі не набивайте тушку до відмови, інакше качина шкіра лопне під тиском. Краще залишити трохи місця всередині, а потім нитками прошити тушку. Альтернатива – з’єднати її за допомогою зубочисток.
Запечена качка з яблуками
- Качка – 1,5 кг
- Яблука кислі – 6 шт.
- Гірчиця пекуча – 2,5 ст. л
- Часник – 4 зубчики
- Розмарин сушений – 0,75 ч. л
- Перець чорний мелений – 0,75 ч. л
- Мед – 1,5 ст. л
- Лимон – 0,5 шт
- Олія соняшникова – 3 ст. л
- Сіль – 1-1,5 ч. л (або за смаком)
Птицю вимити і обсушити, видалити огузок і обрізати шию. З’єднати мед і гірчицю, додати 3 ст.л лимонного соку. Перемішати, влити соняшникову олію, додати розмарин, перець і подрібнений часник. Качку посолити, обмазати маринадом зсередини і зовні. Поставити маринуватися в холодильник на три доби.
Яблука промити, видалити серцевину, нафарширувати курку фруктами. Отвір зашити нитками або заколоти зубочистками. Взяти скляну форму для запікання з кришкою, якщо кришки немає, то використовувати фольгу. Викласти на дно частину яблук. Потім покласти качку, з боків викласти яблука, що залишилися. Розігріти духовку до 200°C, через 20 хвилин знизити температуру до 180°C. запікати качку 2 – 2.5 години, потім прибрати кришку (фольгу) і готувати до утворення скоринки.
Запечена качка з апельсинами
- Качка – 1 шт. (2 кг)
- Апельсини – 4 шт. (в т. ч. 1 шт. для прикраси)
- Кориця – 1 паличка
- Часник – 4-5 зубчиків
- Сіль – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 ст. л.
- Зелень петрушки (для прикраси) – 1 пучок
- Гранат (для прикраси) – 1 шт.
У ємність всипати сіль, перець, видавити часник через часничницю і зняти цедру з одного апельсина за допомогою дрібної терки. Перемішати, вичавити сік з одного апельсина. Качку промити і обсушити, натерти спеціями всередині і зовні, попередньо зробивши кілька проколів. Покласти в пакет і залишити маринуватися на 4 години.
Викласти качку в форму для запікання, додати апельсиновий сік і воду в пропорції 1:1. Накрити фольгою і запікати 40 хвилин при температурі 180°C. Потім витягнути птицю, прибрати фольгу, полити соком, що утворився, загорнути ніжки у фольгу і запікати ще 1.5 години при температурі 200-220°C. періодично не забувати поливати качку жиром.
Про автора