Зміст:
“Українські оливки”: топ-3 рецепта маринованих слив
Прості рецепти, як правильно приготувати мариновані сливи на зиму і просто на закуску.
Мариновані сливи — відмінний гарнір до м’яса, а ще їх можна подавати і просто як закуску. Також такі сливи відмінно підійдуть як заправка для овочевих і м’ясних рагу, соусів і підлив, збірної м’ясної солянки або супу харчо.
“Телеграф” пропонує Вам ознайомитися з трьома рецептами приготування маринованих слив: на зиму, з часником і швидкий перекусний варіант.
Мариновані сливи
- сливи (угорка, чорнослив) 2,5 кг
- цукор 500 г
- коньяк 10 ст.л.
- оцет 9% 125 мл
- перець духмяний горошком 1 ст.л.
- гвоздика 1 ст.л.
- кардамон 1 ч.л.
- кориця 1 ч.л.
У сухі стерилізовані банки (0,7 л) укласти з 3 бутони гвоздики і по 3 горошини запашного перцю. Кожну банку щільно заповнити половинками слив без кісточок. Залити окропом і накрити кришками. Залишити на 10 хвилин.
Воду злити в каструлю, додати цукор, корицю, кардамон і оцет. Довести до кипіння і прокип’ятити 3 хвилини. У кожну банку влити по дві столові ложки коньяку.
Банки заповнити гарячим маринадом, закрити щільно кришками, перевернути і укутати рушником. Залишити до повного охолодження.
Мариновані сливи з часником
- 2-2,5 кг темних щільних слив
- 3 головки часнику
- 200 г коричневого цукру
- 100 мл червоного винного оцту
- 3 бутони гвоздики
- по 6 горошин запашного і рожевого перцю
- 1 ст. л. морський нейодованої солі
У кожної сливи зробіть збоку надріз і вийміть кісточку. Часник розберіть на зубчики і очистіть. Вкладіть в кожну сливу на місце кісточки зубчик часнику. Покладіть сливи в стерилізовані банки.
Закип’ятіть 800 мл води з цукром, сіллю, оцтом і прянощами. Залийте гарячим маринадом сливи і залиште на 8 год. Потім злийте маринад, ще раз закип’ятити його і знову залийте сливи. Закрийте банки. Зливи будуть готові через 7 днів.
Швидкий перекусний варіант маринування злив
- сливи угорка 1/2 кг
- оливкова олія 100 г
- винний оцет 3 ч. л.
- прованські трави 1 ст. л.
- запашний перець 4 горошини
- чорний і червоний перець мелений на смак
- зерна гірчиці 1 ст. л.
- насіння коріандру 1 ч. л.
- 3 гілочки петрушки
- 2 гілочки кінзи
- сіль щіпка
Вимиту сливу звільняємо від кісточок, розрізаємо на 4 частини. Спеції подрібнюємо і заливаємо оливковою олією.
У контейнер, який ми поставимо в холодильник, викладаємо сливи, заливаємо маслом зі спеціями, перемішуємо, щоб смаки і аромати розподілилися рівномірно.
Засипаємо дрібно посіченою зеленню, закриваємо і ставимо в холодильник на добу. На наступний день пробуємо і пригощаємо.
Раніше, “Телеграф” писав, як приготувати лечо на зиму : топ-3 рецепта.
Сливи, фаршировані сиром, родзинками і горіхами
Сливи, фаршировані сиром, родзинками і горіхами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.
Красивий десерт з фаршированих злив з сиром, родзинками і горіхами
Інгредієнти
Сливи – 8 шт. |
Сир – 100 гр. |
Горіхи волоські – 30 гр. |
Родзинки – 80 гр. |
Молочний шоколад – для посипання |
Як приготувати Сливи, фаршировані сиром, родзинками і горіхами
Мариновані сливи на зиму – 6 простих рецептів з покроковими фото
Мариновані сливи на зиму – це оригінальна заготівля, яка точно урізноманітнює ваше меню. Готове частування можна подавати в якості закуски або використовувати в приготуванні різних закусок. Для маринування в домашніх умовах використовуйте перевірену добірку з шести рецептів з покроковими фото.
Мариновані сливи без стерилізації на зиму
Мариновані сливи без стерилізації на зиму нескладно приготувати в домашніх умовах. Готове частування вийде неймовірно соковитим, а також порадує апетитним пряним ароматом. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки з покроковими фото.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Інгредієнти:
На 4 півлітрові банки:
- Слива – 1,2 кг.
- Вода – 750 мл.
- Цукор – 300 гр.
- Оцет 6% – 75 мл.
- Лист лавровий – 4 шт.
- Гвоздика – 8 шт.
- Перець запашний горошок – 8 шт.
- Кориця молота – ¼ ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування маринованих слив без стерилізації на зиму насамперед промиваємо плоди і стерилізуємо банки.
Крок 2. Щільно кладемо сливу в ємності, заливаємо окропом і прогріваємо під кришкою.
Крок 3. В цей час займемося приготуванням маринаду. У каструлі кип’ятимо воду з цукром і корицею. В кінці вливаємо оцет.
Крок 4. З слив акуратно зливаємо воду.
Крок 5. Додаємо сюди горошини перцю, гвоздику і лаврове листя.
Крок 6. Заливаємо вміст гарячим маринадом.
Крок 7. Закриваємо заготовки кришками, перевертаємо догори дном, укутуємо в рушник і залишаємо до повного охолодження.
Крок 8. Мариновані сливи без стерилізації на зиму готові. Прибирайте на зберігання!
Сливи як оливки, мариновані на зиму
Сливи як оливки, мариновані на зиму – це оригінальне частування для вашого домашнього або святкового меню. Цікава закуска нікого не залишить байдужим і швидко розлетиться зі столу. Обов’язково спробуйте приготувати по нашому перевіреному рецепту.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Інгредієнти:
На одну літрову банку:
- Слива – 0,8-0.9 кг.
- Олія – 2 ст.л.
- Сіль – 5 ч.л.
- Цукор – 8 ч.л.
- Оцет 6% – 5 ч.л.
- Гвоздика – 6 шт.
- Лист лавровий – 3 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти, які знадобляться, щоб приготувати сливи як оливки, мариновані на зиму.
Крок 2. Сливи перебираємо і добре промиваємо під водою. Проколюємо їх зубочисткою в декількох місцях для кращого маринування.
Крок 3. Стерилізуємо банки і на дно розкладаємо половину спецій.
Крок 4. Викладаємо сюди сливи і залишилися спеції.
Крок 5. Заливаємо вміст банок киплячою водою.
Крок 6. Прикриваємо кришкою і настоюємо 10 хвилин. Воду зливаємо і повторюємо процедуру.
Крок 7. Другий раз воду зливаємо в металеву миску або сотейник.
Крок 8. Додаємо сіль, цукор і доводимо маринад до кипіння.
Крок 9. Вливаємо оцет і прибираємо з вогню.
Крок 10. У кожну банку вливаємо олію.
Крок 11. Вливаємо маринад з оцтом. Закриваємо кришками, перевертаємо догори дном, укутуємо в рушник і залишаємо до повного охолодження.
Крок 12. Сливи як оливки, мариновані на зиму готові. Прибирайте на зберігання.
Сливи, мариновані з гвоздикою
Сливи, мариновані з гвоздикою, кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Готове частування вийде неймовірно соковитим, а також порадує апетитним пряним ароматом. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки з покроковими фото.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Інгредієнти:
- Слива – 1 кг.
- Вода – 250 мл.
- Цукор – 100 гр.
- Оцет 9% – 1 ст.л.
- Гвоздика – 4 шт.
- Лист лавровий – 2 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Щоб приготувати сливи, мариновані з гвоздикою, підготуємо необхідні інгредієнти за списком.
Крок 2. У стерилізовані банки викладаємо спеції і промиті сливи.
Крок 3. Заливаємо вміст окропом, прикриваємо кришками і даємо настоятися протягом 20 хвилин.
Крок 4. Акуратно зливаємо воду в каструлю.
Крок 5. Доповнюємо її цукром і кип’ятимо.
Крок 6. В кінці вливаємо столовий оцет. Вимикаємо вогонь.
Крок 7. Виливаємо ароматний маринад до слив. Закриваємо заготовки кришками, перевертаємо догори дном, укутуємо в рушник і залишаємо до повного охолодження.
Крок 8. Сливи, мариновані з гвоздикою готові. Прибирайте на зберігання.
Сливи з коньяком на зиму
Сливи з коньяком на зиму виходять дуже соковитими, апетитними і насиченими до смаку. Перед таким частуванням буде важко встояти. Його можна додавати в випічку і інші домашні страви. Для заготівлі на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Інгредієнти:
На 4 банки по 0,7 літра:
- Слива – 2,5 кг.
- Цукор – 0,5 кг.
- Коньяк – 8 ст.л.
- Оцет 9% – 125 мл.
- Перець запашний горошок – 1 ст.л.
- Гвоздика – 1 ст.л.
- Кардамон – 1 ч.л.
- Кориця молота – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо потрібні інгредієнти, щоб заготовити сливи з коньяком на зиму.
Крок 2. У стерилізовані банки розкладаємо спеції: перець і гвоздику.
Крок 3. Промиваємо сливи, ріжемо їх на половинки і видаляємо кісточки. Підготовлені половинки викладаємо в банки.
Крок 4. Заливаємо вміст окропом, прикриваємо кришками і залишаємо на 10 хвилин.
Крок 5. Зливаємо воду в каструлю. Доповнюємо її цукром, корицею, кардамоном і оцтом. Кип’ятимо три хвилини.
Крок 6. Розливаємо по банкам з сливами коньяк. Заливаємо вміст маринадом.
Крок 7. Закриваємо заготовки кришками, перевертаємо догори дном, укутуємо в рушник і залишаємо до повного охолодження.
Крок 8. Сливи з коньяком на зиму готові. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце.
Мариновані сливи з корицею на зиму
Мариновані сливи з корицею на зиму нескладно приготувати своїми руками. Готове частування вийде неймовірно соковитим, апетитним, пряним і ароматним. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки з покроковими фото.
Час готування – 3. години 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Інгредієнти:
- Слива – 1 кг.
- Вода – 1 л.
- Оцет 6% – 10 ст.л.
- Цукор – 0,7 кг.
- Кориця – 1 паличка.
- Лист лавровий – 10 шт.
- Перець запашний горошок – 10 шт.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Гвоздика – 10 шт.
- Насіння кардамону – 10 шт.
- Шкірка лимона – 0,5 шт.
- Аніс – 2 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти для заготівлі маринованих слив з корицею на зиму.
Крок 2. Промиваємо сливи і викладаємо їх в глибоку миску. Доповнюємо паличкою кориці і іншими прянощами зі списку.
Крок 3. У каструлі варимо воду з цукром близько 15 хвилин. В кінці вливаємо оцет.
Крок 4. Заливаємо сливи і спеції отриманим сиропом.
Крок 5. Закриваємо кришкою і залишаємо на 1 годину. Після воду зливаємо в каструлю, кип’ятимо і знову заливаємо сливи на годину. Проробляємо процедуру три рази.
Крок 6. Прибираємо із заготівлі паличку кориці і шкірку лимона. Перекладаємо в стерильні банки заливаємо маринадом і закручуємо кришками.
Крок 7. Мариновані сливи з корицею на зиму готові. Можна прибирати на зберігання в прохолодне місце.
Мариновані сливи з часником і зеленню
Мариновані сливи з часником і зеленню – це оригінальна і смачна заготівля для вашого домашнього або святкового столу. Готовий продукт вийде соковитим, ароматним і насиченим за смаком. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Інгредієнти:
- Слива – 3 кг.
- Кінза – 2 пучка.
- Петрушка – 1 пучок.
- Кріп – 1 пучок.
- Часник – 4 головки.
- Цукор – 200 гр.
- Сіль – 2 ст.л.
- Оцет 9% – 100 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо сливи під водою перш, ніж приступити до заготівлі маринованих слив з часником і зеленню.
Крок 2. Підготуємо інші продукти за списком.
Крок 3. Зубчики часнику очищаємо від лушпиння.
Крок 4. Подрібнюємо всю зелень ножем.
Крок 5. Натираємо часник на терці і відправляємо до зелені.
Крок 6. Гарненько вимішуємо заготівлю.
Крок 7. Акуратно надрізаємо кожну сливу.
Крок 8. Витягуємо кісточки так, щоб не порушити форму плодів.
Крок 9. Поступаємо так з усіма сливами.
Крок 10. Відміряємо необхідну кількість спецій.
Крок 11. Розкладаємо їх по невеликих стерилізованих банкам.
Крок 12. Починаємо кожну сливу заготівлею із зелені і часнику.
Крок 13. Викладаємо фаршировані сливи в банки.
Крок 14. Заливаємо їх окропом на 15 хвилин.
Крок 15. Воду з банок зливаємо в каструлю. Кип’ятимо з сіллю, цукром і оцтом. Розливаємо по банкам, закриваємо, перевертаємо догори дном, укутуємо і залишаємо до повного охолодження.
Крок 16. Мариновані сливи з часником і зеленню готові. Забирайте на зберігання в прохолодне місце.
Про автора