Сливи як зберігати

Авторadmin

Сливи як зберігати

Прекрасний рецепт заготівлі слив на зиму: виходять смачніші, ніж свіжі

Зі слив можна приготувати не тільки варення або джем чи вишуканий соус до м’яса. Дуже легко заготовити ці фрукти у своєму соку. Закрутка приємно здивує смаком, ароматом та соковитістю.

Заготовлені таким способом сливи відмінно доповнять у сезон холодів домашні десерти, наприклад, пиріг або торт, а також печиво, млинці та оладки. Можна вживати цей смаколик і просто з банки. Рецептом слив у своєму соку на зиму ділиться кулінарний Ютуб-канал “Класична кухня”.

Складові:

  • 1 кг злив
  • 0,5 кг цукру
  • Лимонна кислота

Спосіб приготування:

  1. Видалити кісточки із слив. Коли розрізаєте фрукт, намагайтеся не повністю розрізати плід, щоб зливу не розділили на дві частини.
  2. Додайте цукор до слив, накрийте і залиште на ніч або на 8-10 годин.
  3. Дістаньте сливи із соку, прокип’ятіть сік 10 хвилин.
  4. після кип’ятіння сік виливаємо в сливи і залишаємо до повного застигання.
  5. Знову виймаємо сливи із соку, кип’ятимо сік 5 хвилин, додаємо 1 ч. л. лимонної кислоти та виливаємо в сливи, залишаємо до повного застигання. Повторити.
  6. Виймаємо сливи із соку, кип’ятимо сік 5 хвилин і виливаємо в сливи. Ставимо разом із сливами на вогонь і доводимо до кипіння.
  7. Знімаємо з вогню та розливаємо по банках, наповнюємо повні банки зливами й доливаємо сік. Перевертаємо банки догори дном на годину.

Раніше “Телеграф” розповідав, як можна смачно заготувати сливи у шоколаді на зиму.

Як правильно заморозити сливу на зиму та як довго зберегти фрукт у холодильнику

Які сорти сливи можна заморожувати на зиму і чи слід перед цим видаляти з фруктів кісточки – Главред розбирався в цьому питанні.

Як добре взимку насолоджуватися свіжозамороженим фруктами і ягодами – з них можна пекти ароматні пироги, робити желе, варити смачні компоти…

Главред розбирався, яким чином правильно заморожувати сливу, аби вона не втрачала своїх корисних властивостей та добре зберігалася.

Відзначимо, заморожувати можна сливи абсолютно будь-якого сорту – дуже маленькі рекомендують класти до морозилки цілими з кісточками, а взимку варити з них ароматні компоти. Сливи великого і середнього розміру варто заморожувати половинками – їх можна додавати до соусів та в різну випічку, попередньо перед цим, звісна річ, розморозивши.

Як правильно заморозити сливу

Для того, аби насолоджуватися взимку свіжими сливами, слід знати прості секрети їхньої правильної заморозки:

  • сливи помити, висушити, розділити на половинки, обов’язково прибрати кісточки
  • розкласти плоди на спеціальних скляних обробних дошках
  • помістити сливи на добу до морозильної камери
  • дістати сливи, перекласти їх в одноразові пакети для заморозки і знову відправити до морозилки на тривале зберігання.

У морозилці плоди запросто можуть зберігатися протягом цілого року. Повторно заморожувати фрукти заборонено.

Як швидко розм’якшити заморожене вершкове масло: чотири дійсних способи

Як довше зберегти малину в холодильнику та правильно заморозити

Найсмачніший буряк на зиму для борщу: як правильно приготувати і заморозити

Як зберігати сливи в холодильнику

Для того, аби фрукти довше зберегти в холодильнику, потрібно укласти їх до контейнеру тонким шаром. Також можна спробувати висушити сливи, але для цього годиться тільки один їхній сорт – Угорка.

Як очистити сливу від шкірки

Для того, щоб отримати фрукт без щільної шкірки, досить потримати його три хвилини в окропі, після цього – залити на стільки ж часу крижаною водою. Повірте, після проведення цієї процедури, шкірка “відстане” навіть без використання ножа.

Як правильно видаляти кісточки зі слив

Для видалення кісточок вам знадобиться звичайний олівець. Сливу тримайте в руці міцно, щоб вона не “втекла”, тупим кінцем олівця сильно натисніть на широку частину фрукту, ось і все – кісточка вискочить без особливих проблем. Попередження – слід правильно розрахувати свою силу, інакше ви отримаєте деформований плід.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Як зберігати сливи

Наближенню осені мало хто радіє, ну хіба що, любителі слив. Кінець серпня – час врожаю соковитих ароматних cлив, поласувати якими люблять і дорослі, і діти. І всі, хто нерівно дихає до цих плодів, повинні встигнути насолодитися ними, оскільки вдома не вийде зберігати їх довго в такому вигляді, ніби вони тільки що зняті з дерева. Але спробувати можна. Отже, з приводу того, як зберігати сливу в домашніх умовах, можна дати деякі рекомендації.

Найголовніше про зберігання слив

  • Одна стигла слива може в рази прискорити дозрівання інших. Цьому сприяє виділення етилену.
  • Краща тара для зберігання слив в холодильнику – картонний лоток від яєць.
  • Сливи можна заморожувати. Після розморожування вони практично не втрачають форму.

Як правильно зберігати сливи в домашніх умовах

Часто трапляється так, що вдома виявляється слив набагато більше, ніж вийде з’їсти або переробити найближчим часом. У такому випадку потрібно відразу відібрати стиглі, непошкоджені плоди, які які не почали псуватися, для більш тривалого зберігання. Не потрібно поспішати прибрати всі плоди в холодильник! Якщо сливи ще здаються не стиглими, то можна залишити їх в мисці при кімнатній температурі. У холоді дозрівання не відбудуться, а сливи стануть несмачними, та й структура м’якоті може стати пухкою.

Стигла слива може зберігатися і тиждень, все залежить від того, в які умови її помістити.

При кімнатній температурі дозрілі плоди активно виділяють етилен, тобто одна повністю стигла слива в рази прискорює процес дозрівання слив, які знаходяться з нею в одній тарі. Ось чому краще «ізолювати» все плоди один від одного, незалежно від того, де зберігати сливи – в холодильнику, на балконі чи на кухонному столі.

А ось якщо заморожувати свіжі сливи на зиму, то класти їх окремо один від одного зовсім необов’язково.

Як зберігати сливу в холодильнику

Кращий спосіб, як зберігати сливи в холодильнику – це помістити їх в картонний лоток з-під яєць. Так вони не будуть стикатися один з одним і збережуть цілісність.

Можна помістити сливи в пластиковий контейнер або звичайну паперову коробку перед тим, як відправити в холодильник. Якщо серед них не виявиться пошкоджених або гнилих плодів, то в холодильнику сливи будуть зберігатися близько 3 тижнів.

Як зберегти сливу на зиму

І все-таки, як хотілося б і взимку мати можливість насолодитися чудовим смаком ароматних слив! І тут як завжди, на допомогу приходить морозильна камера – чого в ній тільки не зберігають! Так чому б не відправити сливи зберігатися в морозилку на зиму? Ретельно промивши, позбавивши від кісточок і уклавши в пластиковий контейнер, сливи можна тут же заморожувати. У морозильній камері вони будуть зберігатися до півроку, а більше і не треба.

Ще один спосіб, як зберегти сливи на зиму, – це зробити з них пюре. На відміну від варення, сливове пюре за смаком нагадує саме свіжу сливу.

Крім того, сливи часто сушать, таким же способом, як і інші фрукти.

Про автора

admin administrator