Смородина із цукром на зиму без варіння пропорції блендером

Авторadmin

Смородина із цукром на зиму без варіння пропорції блендером

Зміст:

Червона смородина без варіння з цукром на зиму

Заготовити червону смородину без варіння можна просто і швидко. В холодильнику у кожної господині має бути кілька баночок такої заготовки, адже вона зміцнює імунітет організму. Готують її стандартно: подрібнюють будь-яким способом і перемішують з цукром. Протерту смородину не перетирають через сито, адже важливо зберегти кісточки ягід, в яких вміст корисних речовин найбільша. Оптимальна кількість цукру для цієї заготовки – 2,2 кг на 1 кг ягід.

Інгредієнти: на 1.5 л.

Процес приготування:

Готувати червону смородину без варіння з цукром на зиму легко! Червону смородину для цієї заготовки переберіть і видалити всі пошкоджені і недостиглі ягоди. Потім акуратно відокремте ягоди від гілочок і добре їх промийте. Промиті ягоди обсушити на рушник або серветками видаліть зайву вологу. Смородину подрібніть до стану пюре в чаші блендера або кухонного комбайна. Занурювальний блендер для цього не використовують, так як він подрібнює ягідні кісточки. Можна смородину перекрутити через м’ясорубку.

Ступінь подрібнення вибирайте на свій смак, адже багатьом подобаються маленькі шматочки ягід.

Отримане смородинове пюре перелийте в будь-який посуд і насипте до нього розраховану кількість цукру. Ложкою пюре з цукром, перемішайте і залиште на 15 хвилин. Після закінчення цього часу пюре перемішайте повторно, щоб цукор повністю розчинився.

Приготоване пюре розлийте по заздалегідь простерилизованным банках, не заповнюючи їх до самого верху. Баночки щільно закрийте чистими поліетиленовими кришками і поставте їх на зберігання в холодильник.

Приготовлену таким способом червону смородину можна заморозити, тільки в цьому випадку додається цукор в пропорції 1:1.

Вдалих і смачних заготовок!

Червона смородина з цукром на зиму без варіння: 20 найкращих рецептів

У цій добірці ми зібрали 20 чудових рецептів смородини з цукром на зиму без варіння. Такий спосіб приготування дозволяє максимально зберегти вітаміни та смак свіжих ягід!

  1. 1. Червона смородина із цукром – класичний рецепт
  2. 2. Червона смородина з цукром та лимонною кислотою
  3. 3. Червона смородина з цукром та желатином
  4. 4. Червона смородина із цукром через м’ясорубку
  5. 5. Червона смородина, протерта з цукром без варіння
  6. 6. Червона смородина, протерта з цукром та медом
  7. 7. Желе з червоної смородини без варіння
  8. 8. Сире варення з червоної смородини з ваніллю
  9. 9. Червона смородина з імбиром та цукром без варіння
  10. 10. Червона смородина з лимоном на зиму
  11. 11. Червона смородина з цукром та корицею
  12. 12. Червона смородина у цукрі на зиму
  13. 13. Пюре із червоної смородини із цукром
  14. 14. Червона смородина з волоськими горіхами без варіння
  15. 15. Червона смородина з коньяком та цукром без варіння
  16. 16. Сире варення з червоної смородини, агрусу і полуниці
  17. 17. Червона смородина з вишнею та цукром
  18. 18. Желе з червоної смородини та полуниці
  19. 19. Сире варення з червоної та чорної смородини
  20. 20. Червона смородина з кардамоном та лимонним соком

1. Червона смородина із цукром – класичний рецепт

Смородину можна подрібнити у блендері, пропустити через м’ясорубку або хоча б просто розім’яти товкачем.

Тобі знадобиться: 2 кг порічки, 3 кг цукру.

Приготування: Смородину підготуй та подрібни у блендері. Додай цукор, перемішай і виклади варення у чисті сухі банки. Закрий кришками та прибери на зберігання у темне прохолодне місце.

2. Червона смородина з цукром та лимонною кислотою

Не забувай обробляти кришки – вони мають бути ідеально стерильними та сухими.

Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 1,5 кг цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.

Смородину подрібни в блендері . Всип цукор, лимонну кислоту і перемішай. Розклади по стерилізованих банках, закрий кришками та постав заготівлю в холодильник.

3. Червона смородина з цукром та желатином

Густоту можна регулювати кількістю желатину.

Тобі знадобиться: 2 кг порічки, 2 кг цукру, 25 г желатину, 150 мл кип’яченої води.

Желатин змішай з холодною водою і залиш на 15 хвилин. Червону смородину склади в каструлю, засип її цукром і злегка розімні будь-яким зручним способом. Додай до смородини желатинову заготівлю, все перемішай і закрий варення в сухі чисті банки.

4. Червона смородина із цукром через м’ясорубку

Густеє заготівля за рахунок високого вмісту природного пектину в смородині.

Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 2 кг цукру.

Смородину пропусти через м’ясорубку . Додай цукор, перемішай і розклади у стерилізовані банки. Щільно закрий кришками та постав у холодильник.

5. Червона смородина, протерта з цукром без варіння

Швидкий та найпростіший рецепт, який оцінить будь-яка господиня.

Тобі знадобиться: 2 кг порічки, 3 кг цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.

Приготування: Смородину подрібни в блендері і протріть через сито, щоб позбутися шкірки і насіння. Всип цукор, лимонну кислоту і добре перемішай. Розклади варення по банках, закрий кришками і прибери на зберігання холодильник.

6. Червона смородина, протерта з цукром та медом

Ця вітамінна заготівля піднімає настрій узимку!

Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 1 кг цукру, 1 кг рідкого меду.

Смородину підготуй , подрібни в блендері і протріть через сито. Додай цукор та мед, все перемішай і розклади у стерилізовані банки. Закрийте чистими кришками і поставте заготовку на зберігання в холодильник.

7. Желе з червоної смородини без варіння

Не викидай макуху, з неї можна зварити смачний компот.

Тобі знадобиться: 2 кг порічки, 2 кг цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 25 г желатину, 150 мл кип’яченої води.

Приготування: Желатин залий холодною водою і прибери на 15 хвилин. Смородину пропусти через м’ясорубку і протрій через сито. Всип цукор, лимонну кислоту і перемішай. Додай заготовку з желатином, перемішай ще раз і закрий варення у підготовлені банки.

8. Сире варення з червоної смородини з ваніллю

Ідеальне варення з яскравим кольором, смаком та ароматом.

Тобі знадобиться: 2 кг порічки, 1 стручок ванілі, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 3 кг цукру.

Приготування: Стручок ванілі розріж уздовж, вибери насіння і змішай його з цукром. Червону смородину помісти в каструлю, засип половиною ароматного цукру і гарненько розімні. Всип лимонну кислоту, цукор, що залишився, і перемішай ще раз. Розклади варення по чистих сухих банках, закрий кришками та прибери на зберігання в холодильник.

9. Червона смородина з імбиром та цукром без варіння

Особливо добре підійде для сезону застуд!

Тобі знадобиться: 2 кг порічки, 100 г кореня імбиру, 2 кг цукру.

Приготування: Корінь імбиру очисти і разом із смородиною пропусти через м’ясорубку. Додай цукор, перемішай і закрий варення у підготовлену тару.

10. Червона смородина з лимоном на зиму

Таку заготівлю можна використовувати для смачних напоїв, зефіру та інших десертів.

Тобі знадобиться: 3 кг порічки, 2 лимони, 3 кг цукру.

Приготування: Смородину підготуй і склади в каструлю, засип цукром і добре розімніть. Лимони очисти від шкірки, подрібни в блендері і додай у каструлю з червоною смородиною. Перемішай, розклади варення по банках, закрий кришками і прибери холодильник.

11. Червона смородина з цукром та корицею

Не додай багато кориці, інакше з’явиться неприємна гіркота.

Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 1 кг цукру, 0,5 ч.л. меленої кориці.

Смородину пропусти через м’ясорубку або подрібни в блендері. Додай цукор, корицю і добре перемішай. Виклади сире варення в чисті сухі банки, закрий кришками та постав на зберігання у темне прохолодне місце.

12. Червона смородина у цукрі на зиму

Наповнені банки з ягодами обов’язково присипай шаром цукру згори.

Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 2 кг цукру.

Приготування: На дно підготовлених банок засип трохи цукру, додай шар червоної смородини і знову цукор. Закрий все кришками і добре струси, щоб цукор рівномірно розподілився по ягодах. Знову додай шарами цукор і смородину, закрий кришками та струсни. Повторюй процедуру доти, доки банки повністю не заповняться, і постав у холодильник на зберігання.

13. Пюре із червоної смородини із цукром

Якщо вважаєш калорії, то цю заготівлю цукор можеш зовсім не додавати.

Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 500 г цукру.

Смородину підготуй , подрібни в блендері і змішай з цукром. Розклади заготовку в невеликі контейнери, закрий та прибери в морозильну камеру.

14. Червона смородина з волоськими горіхами без варіння

Не варто подрібнювати горіхи.

Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 500 г волоських горіхів, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 2 кг цукру.

Горіхи підсуши пару хвилин на сковороді і провей від лушпиння. Смородину подрібни в блендері, додай до неї горіхи, лимонну кислоту, цукор і добре все перемішай. Виклади заготовку в стерилізовані банки, закрий кришками та прибери в холодильник.

15. Червона смородина з коньяком та цукром без варіння

Таке варення можна подати навіть хоч на святковий стіл!

Тобі знадобиться: 2 кг порічки, 3 кг цукру, 100 мл коньяку.

Смородину склади в каструлю , засип її цукром і залиш на 2 години. Розімни ягоди товкачем, влий коньяк і добре перемішай. Розклади заготовку в підготовлену тару, закрий кришками і перенеси в прохолодне темне місце.

16. Сире варення з червоної смородини, агрусу і полуниці

Рекомендуємо готувати з дрібною полуницею.

Тобі знадобиться: 1 кг червоної смородини, 1 кг аґрусу, 1 кг полуниці, 4 кг цукру, 2 г лимонної кислоти.

Приготування: Смородину та агрус пропусти через м’ясорубку і протріть через сито. Додай полуницю, цукор, лимонну кислоту і добре перемішай. Виклади варення в чисті сухі банки, закатай і переверни вгору дном.

17. Червона смородина з вишнею та цукром

Працюй з вишнею у рукавичках, тому що в ній міститься багато фруктової кислоти.

Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 1 кг вишні, 3 кг цукру.

Вишню очисти від кісточок і разом зі смородиною пропусти через м’ясорубку. Всип цукор, перемішай і закрий варення у підготовлені банки.

18. Желе з червоної смородини та полуниці

Найзручніше протирати ягоди за допомогою великої дерев’яної ложки.

Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 1 кг полуниці, 3 кг цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.

Приготування: Полуницю і порічку пропусти через м’ясорубку і протрі через сито. Додай цукор, лимонну кислоту і добре все перемішай. Розклади заготівлю по стерилізованих банках, щільно закрий кришками та прибери на зберігання в холодильник.

19. Сире варення з червоної та чорної смородини

Смородину попередньо очисти від сухих хвостиків, промою та обсуши.

Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 1 кг порічки, 2 кг цукру.

Приготування: Усю смородину подрібни в блендері. Всип цукор, перемішай і розклади по банках. Щільно закрий кришками і постав сире варення на зберігання в темне прохолодне місце.

20. Червона смородина з кардамоном та лимонним соком

Просто та дуже смачно. Впораються навіть початківці!

Тобі знадобиться: 2 кг порічки, сік половини лимона, 0,5 ч.л. меленого кардамону, 3 кг цукру.

Смородину пропусти через м’ясорубку . Додай кардамон, цукор та сік лимона. Перемішайте, розкладіть варення по банках і закрийте чистими кришками.

Про автора

admin administrator