Солоний часник на зиму зубчиками без стерилізації без оцту

Авторadmin

Солоний часник на зиму зубчиками без стерилізації без оцту

Зміст:

Маринований часник на зиму

Маринований часник на зиму роблять не в кожній родині. Але незважаючи на це, закуска виходить смачною і корисною. Особливо добре поєднується з м`ясними стравами, борщем або холодцем. Заготовляють в цілісному вигляді або часточками з прянощами і спеціями. Готову страву виходить не таким їдким, як свіжий пекучий інгредієнт.

  • часник – 1,2 кг;
  • лаврушка – 13 листя;
  • масло оливи – 500 мл;
  • чилі – 5 шт .;
  • чиста вода – 1,5 склянки;
  • суміш прованський ароматних трав – 70 г;
  • оцет столовий – 170 мл;
  • цукор-пісок – 45 г;
  • сіль Засолочний – 45 г.

Далі вчинити так:

  1. Часник розділити на зубчики. Кожен з них відокремити від лушпиння. Заздалегідь підготувати скляні банки місткістю 300-500 мл.
  2. На дно кожної з них викласти в рівних кількостях лаврушку, нашатковану пекучий перець скибочками. Щільно заповнити часточками тару. Залити крутим окропом, прикрити стерильною кришкою. Залишити в такому стані на чверть години. рідина злити.
  3. У каструлі з`єднати масло з водою, ароматними травами, висипати сіль і цукор. Ретельно перемішати, після закипання варити 2-3 хвилини.
  4. Розлити маринад, додати кислоти в кожну ємність по 2 столові ложки. Герметично закрити, перевернути. Накрити махровим рушником і залишити в такому вигляді до повного охолодження.
  5. Прибрати в льох, а через 21 день можна відкривати маринований зубчиками часник на зиму без стерилізації і пробувати.

З медом

Закуска виходить оригінальній і ароматною. Мед доповнює корисні властивості часнику. Прекрасно підійде до запеченого м`яса цільним шматком.

  • часник – 2,5 кг;
  • гвоздика – 12 суцвіть;
  • лавр – 12 листя;
  • перець горошком чорний – 20 г;
  • коріандр плоди – 3 шт .;
  • цукровий пісок – 2 ст.л .;
  • мед натуральний – 30 г;
  • відфільтрована рідина для маринаду – 1,1 л;
  • оцет столовий – 70 мл;
  • сіль велика – 30 г.

Працюємо таким чином:

  1. Основний інгредієнт очистити від лушпиння, залишивши 1 тонкий шар. В іншому випадку гарячий розсіл змінить колір продукту, причому не в кращу сторону.
  2. Викласти в пластикову миску, залити крижаною водою. Залишити в такому вигляді на 2 години для видалення гіркоти з продукту. Після процідити і залити крутим окропом. Залишити на 30 хвилин.
  3. Профільтрувати і розкласти часточки в 3 півлітрові скляні банки. Додати в кожну ємність спеції в рівних пропорціях.
  4. У сотейник вилити необхідну кількість рідини, засипати сіль, мед, цукор. Після закипання варити розсіл до повного розчинення доданих інгредієнтів.
  5. Прибрати з плити, тонкою цівкою влити кислоту. Перемішати і розлити по банках. Закочує, перевертаємо, укутуємо теплим пледом і залишаємо на 24 години. Зберігати в погребі.

Заготівля в буряковому соку

Рецепт маринування часнику в домашніх умовах передбачає використання яскравого овоча буряка. Заготівля виходить смачною, ароматної і красивою. Її не соромно подати на святковий стіл.

  • очищені зубчики часнику – 550 г;
  • буряк – 250 г;
  • вода відфільтрована – 500 мл;
  • лавр – 1 лист;
  • гвоздика – 1 суцвіття;
  • сіль – 1 ст.л .;
  • цукор-пісок – 1 ст.л .;
  • горошок чорного перцю – 3 шт .;
  • оцет 9% – 1,5 ст.л.
  1. Перебрати часникові часточки, в разі потреби видалити зіпсовані. Відрізати місце прикріплення кореневища. Викласти в друшляк і ретельно промити водою. Рівномірно розподілити на чистому рушник, просушити.
  2. Тару, в якій буде консервуватися заготівля промити і простерилізувати. Щільно укласти часточки.
  3. Буряк очистити, обполоснути і нашаткувати на терці дрібного розміру в каструлю. Залити відфільтрованої водою, злити.
  4. Готовий буряковий сік змішати з цукром, сіллю, листя лавра, перець і гвоздику. Поставити на плиту, закип`ятити. Головне, щоб все сипучі інгредієнти встигли розчинитися.
  5. У банку додати кислоту, залити гарячим ароматним розсолом, прикрити. Поставити стерилізувати протягом 15 хвилин після закипання. Акуратно дістати ємності, закатати, перевернути, укутати і залишити до повного охолодження на столі. Зберігати закуску в холодному погребі.

Заготівля «Оригінальна»

Рецепт маринованого часнику цілими головками на зиму відрізняється простою приготування. Смак страви виходить незвичайним, пряним.

  • відфільтрована вода – 700 мл;
  • оцет столовий – 40 мл;
  • сіль Засолочний – 1,5 ст.л .;
  • часник – 1,2 кг.

Працюємо в наступному порядку:

  1. Головки очистити від лушпиння, видалити кореневище. Викласти в пластикову посудину і залити крутим окропом, прикрити і залишити на 30 хвилин. Процідити через сито, промити охолодженою рідиною.
  2. На дно кожної стерильною банки можна покласти парасольки кропу, перець чорний горошком і суцвіття гвоздики. Щільно розкласти часник. Прикрити і відставити убік.
  3. Воду вилити в сотейник з`єднати з сіллю, довести до кипіння. Додати оцет і прогріти 1-2 хвилини. Охолоджуємо. Заливаємо маринадом. Прикриваємо капроновою кришкою і залишаємо на кухонному столі на 14 днів.
  4. За цей час потрібно регулярно підливати маринад в часник. Важливо пам`ятати, що на 500 мл чистої води необхідно додавати дві чайні ложки солі і таку ж кількість кислоти.
  5. Головки повністю Просолов закриваємо гвинтовою кришкою, прибираємо в холодильник.

З доповненням лаврового листа і хмелі-сунелі

Консервований часник на зиму виходить з двома смаками маринований і в той же час солоний. Його можна використовувати не тільки для доповнення других страв, а й в якості інгредієнта в салат, який набуває незвичайний пікантний і оригінальний присмак.

Закуска із зелених стрілок часнику

Не менш корисними вважаються стрілки і листя молодого часнику. Вони допомагають зміцнити імунну систему, активно борються з атеросклерозом, знижують високий артеріальний тиск. В основному багато садівників їх просто викидають як непотріб. Тому пропонуємо розглянути швидкий рецепт, як маринувати зелений часник в домашніх умовах.

  • часникові стрілки;
  • вода для маринаду – 1,2 л;
  • сіль кам`яна – 60 г;
  • цукровий пісок – 70 г;
  • оцет столовий – 0,5 склянки.

Далі йдемо таким шляхом:

  1. Листочки і стрілки промити, нарізати на шматочки довжиною 5-8 см для зручності розміщення в банки. Викласти в сито з дрібними осередками і опустити його в окріп на пару хвилин. Бланшований інгредієнт обполоснути охолодженою рідиною.
  2. Воду в окремій каструлі довести до кипіння засипати сіль, цукор. Варити до повного розчинення інгредієнтів. Зняти з вогню і додати кислоту.
  3. Розкласти підготовлені часникові листя і стрілки в банки. Робити це потрібно щільно, чим менше повітря потрапить всередину, тим краще.
  4. Залити готовим маринадом, залишаючи 1,5 см. Прикрити, поставити стерилізувати на 5 хвилин. Закатати, перевернути і охолодити. Маринований часник на зиму в банках по смачному рецептом, дозволяється зберігати в кухонній шафі або холодному місці.

У соєвому соусі

Консервація виходить пікантною і незвичній за смаком. Бажаєте здивувати і порадувати рідних? Часникові часточки в маринаді з соєвого соусу – правильне рішення.

  • оцет столовий – 500 мл;
  • часник – 1,3 кг;
  • соєвий соус – 1,2 л.
  1. Основний інгредієнт розділити на часточки. Видалити лушпиння, коріння, якщо такі присутні. Повністю очищати не потрібно. Ретельно промити під водою, викласти на сухий рушник і обсушити.
  2. Оброблені зубчики викласти в емальовану каструлю, залити оцтом. Прикрити чистою тканиною і залишити в холодному місці на 7 днів.
  3. Розкласти готовий овоч по стерильним банкам. Соєвий соус вилити в сотейник, довести до кипіння і варити 10 хвилин. Залити зубчики по саму горловину банки. Герметично закрити, перевернути і залишити охолоджуватися на столі при кімнатній температурі.

Зберігати в холодному місці. Через 21 день часник буде готовий до вживання.

Закуска з виноградним соком

Яскравий аромат свіжого винограду додасть страві незвичайний смак. Розглянемо рецепт, як маринувати часник в домашніх умовах.

  • часникові часточки – 1,9 кг;
  • натуральний сік червоного винограду – 550 мл;
  • оцет столовий – 0,3 л;
  • цукор-пісок – 300 г;
  • сіль Засолочний – 80 г;
  • лавр – 9 листів;
  • перець чорний горошком – 18 шт.

І смачно, і корисно

Часник очистити від лушпиння, відрізати місце прикріплення коренів. Викласти в пластикову тару, залити крутим окропом, прикрити і залишити на 5 хвилин. Процідити через сито, обполоснути холодною водою. Щільно утрамбувати по стерильним банкам.

Свіжовичавлений сік з виноградних ягід вилити в каструлю, засипати сіль і цукор, спеції. Після закипання варити 5-10 хвилин, щоб приправи віддали свій смак і аромат заливці. Зняти з плити, додати кислоту.

Залити вміст гарячим маринадом, закатати. Перевернути, попередньо закутавши теплим пледом.

З імбиром і сухим чебрецем

Готується легко і просто, так як не вимагає додаткового прогрівання. Із завданням замаринувати часник впоратися навіть новачок. Поєднання пряних трав допомагає наситити продукт яскравим ароматом. Дозволяється використовувати як самостійну страву, так і в якості доповнення до салату, м`яса або риби. Смак готового виробу виходить кисло-солодким і в міру гострим.

  • часник – 800 г;
  • цукор – 100 г;
  • парасольки кропу;
  • оцет 6% – 140 мл;
  • петрушка – 150 г;
  • сіль – 80 г;
  • лавр – 4 листи;
  • імбир – 1,5 ч.л .;
  • чиста відфільтрована вода для маринаду – 2 л;
  • чорний перець горошок – 8 шт .;
  • чебрець – 10 г.

Часникові головки розділити на зубки і очистити, викласти в сито і добре промити. Обдати окропом підготовлений овоч.

Розподілити по стерильним банкам. У сотейник вилити рідину для маринаду, додати лавр, спеції, подрібнений корінь імбиру, засипати сіль, цукор. Проварити після закипання 8 хвилин. Зняти з плити, вилити кислоту, перемішати.

Готовий маринад розлити в тару з часником. Герметично закрити, перевернути, укутати і залишити до повного охолодження.

Часник під маринадом з білого вина

Дивуватися, що в даному варіанті приготування повністю відсутня сіль не потрібно. Без інгредієнта готову страву отримує кисло-солодким з невеликою острінкой. Розповімо, як замаринувати часник на зиму зубчиками.

  • чилі – 25 г;
  • оцет винний – 550 мл;
  • часник – 1,2 кг;
  • біле вино – 550 мл;
  • цукровий пісок – 90 г;
  • лавр – 2 шт .;
  • білий перець горошок – 20 г;
  • масло оливи – 30-50 мл.
  1. Часник і червоний пекучий перець очистити, промити. Викласти в стерильні банки, прикрити.
  2. В окрему каструлю вилити вино, оцет, засипати цукор, додати лаврушку, перець горошком. Поставити на плиту, після закипання варити на повільному нагріванні 8 хвилин.
  3. Готовий, гарячий маринад додати в тару з часником, залишивши 1,5 см по висоті. Потім в кожну ємність влити по 0,5 ст.л. масла. Закрити, охолодити на столі.

пекуче асорті

Невеликі головки ріпчастої цибулі погано зберігаються. Тому пропонуємо приготувати його разом з часточками часнику і червоним пекучим перцем. Закуска виходить гострої, смачною, ароматної.

  • цибуля ріпчаста – 500 г;
  • часник – 500 г;
  • вода – 1 л;
  • оцет 6% – 1 л;
  • чилі – 30 г;
  • сіль Засолочний – 45 г;
  • лаврушка – 2 листи;
  • гвоздика – 2 суцвіття;
  • чорний горошком перець – 4 шт.
  1. Цибуля, часник очистити від лушпиння, зрізати денце. У стерильні банки викласти шарами інгредієнти. Залежно від смакових уподобань кількість компонентів можна зменшувати або збільшувати. Наприклад, законсервувати більше цибулі, ніж часнику.
  2. В охолодженій воді розчинити трохи солі. Залити в банки, прикрити і залишити на 2 години. Злити солоний розчин, в кожну ємність додати лаврушку, спеції.
  3. На завершення – стручок пекучого перцю. Якщо не любите гострі закуски, тоді продукт можна нашаткувати кільцями і розкласти на все банки потроху.
  4. У каструлю вилити необхідну кількість рідини, додати сіль. Після закипання варити протягом 3 хвилин. Зняти з плити, з`єднати розсіл з кислотою.
  5. Готовий маринад розлити по банках, герметично закрити і перевернути. Зберігати в холодильнику або погребі. Пити розсіл можна, так як він виходить сильно гострим.

Як бачите, рецептів консервування часнику на зиму безліч. Використовуються не тільки часточки, а й листочки, стрілки. А якщо поєднати їх в одній банці і додати трохи спецій, тоді вийти не тільки ароматна, але і красива на вигляд закуска. Жодне застілля не обійдеться без яскравого і пекучого салату.

Посмотрите похожие рецепти
  • Мариновані печериці на зиму Переглянути рецепт
  • Буряк на зиму в банках: актуальні рецепти Переглянути рецепт
  • Перець чилі маринований на зиму Переглянути рецепт
  • Капуста з хроном на зиму Переглянути рецепт
  • Рецепти капусти пелюстки на будь-який смак Переглянути рецепт
  • Помідори на зиму: найсмачніші рецепти Переглянути рецепт
  • Маринована цибуля на зиму Переглянути рецепт
  • Перець гіркий, маринований на зиму Переглянути рецепт
  • Найсмачніший рецепт помідор по-корейськи Переглянути рецепт
  • Тещин язик з баклажанів Переглянути рецепт
  • Як солити капусту з буряком Переглянути рецепт
  • Квашені баклажани, фаршировані овочами Переглянути рецепт
  • Готуємо маринований буряк на зиму дуже смачно Переглянути рецепт
  • 8 Кращих рецептів заготовки селери на зиму Переглянути рецепт
  • Пекінська капуста по-корейськи Переглянути рецепт
  • Маринована капуста з буряком швидкого приготування Переглянути рецепт
  • Заготовляємо на зиму баклажани як гриби Переглянути рецепт
  • Рецепти маринованої моркви на зиму в банках Переглянути рецепт
  • Рецепти гострого перцю на зиму Переглянути рецепт
  • Мариновані огірки на зиму Переглянути рецепт

Мариновані стрілки часнику: рецепти на зиму без стерилізації, по-корейськи і швидкого приготування. Заготовки на зиму: закуска, солоні і заморожені стрілки часнику

Користь стрілок часнику і способи їх заготовки на зиму. Як заморожувати, солити і маринувати часникові стрілки.

  • Коли обривати стрілки часнику? Користь часникових стрілок
  • ВІДЕО: Стрілки часнику. 5способов приготування
  • Заморожені стрілки часнику
  • Закуска з стрілок часнику на зиму
  • ВІДЕО: СТРІЛКИ ЧАСНИКУ. ЗАПРАВКА З ЧАСНИКОВИХ СТРІЛОК НА ЗИМУ
  • Як називаються мариновані стрілки часнику?
  • Як маринувати стрілки часнику без стерилізації?
  • ВІДЕО: Закуска під горілочку, Часникові стрілки на зиму
  • РЕЦЕПТ: Мариновані стрілки часнику швидкого приготування
  • РЕЦЕПТ: Мариновані стрілки часнику на зиму
  • Як маринувати стрілки часнику з лимонкою?
  • ВІДЕО: Часникові стрілки з лимонною кислотою. Заготовки на зиму
  • РЕЦЕПТ: Стрілки часнику, мариновані по-корейськи
  • РЕЦЕПТ: солоні стрілки часнику
  • ВІДЕО: Як засолити стрілки часнику?

Усім добре відомі корисні властивості цибулин часнику, в народі іменованих голівками, а також його зелених листя. Їх використовують в кулінарії, народній медицині та навіть косметології.

Є у рослини ще одна частина, поживна і корисна, хоча і відрізняється за своїми властивостями від згаданих вище цибулини і листя. Це – стебла-квітконоси, часникові стрілки, які можна квасити, маринувати, заморожувати, використовувати для приготування супів, салатів і соусів.

Коли обривати стрілки часнику? Користь часникових стрілок

Коли часник росте на грядці, у нього спочатку з’являються наземні листочки, трохи пізніше – стрілки-квітконоси з повітряними цибулинами, а вже в останню чергу формується цибулина-корінець.

Стрілки часнику — не побічний продукт. Вони смачні, в них багато користі.

ВАЖЛИВО: Коли рослина пускає квітконіс, саме в цій його частині накопичується його користь. Ті, хто вирощують часник на головки, видаляють стрілки як сміття, щоб головки не були дрібними. Робиться це, коли квітконоси досягають у довжину близько 20 см

Якщо ж обривати стрілки часнику для того, щоб замаринувати їх або використовувати в їжу яким-небудь іншим чином, їх довжина повинна бути від 40 до 60 см У цей момент вони найбільш соковиті і корисні.

Індикатором зрілості квітконосів також є їх побілілі кінчики.

Як правило, збір стрілок для їжі здійснюється в липні, ближче до середини місяця.

Для заготовок стрілки часнику збирають в липні.

Ті, що регулярно збирають урожай часникових стрілок, заготовляють і з задоволенням їдять їх, добре знають про склад і користь продукту. Зробити ж це вперше спонукають наступні факти:

  1. 100 г часникових квітконосів містять до 2 г рослинного білка, 3,5 г вуглеводів і незначне, менше 0,1 м, кількість жиру
  2. Продукт низькокалорійний – 24 ккал на 100 г
  3. У стрілках багато харчових волокон, органічних кислот, фітонцидів
  4. Вітамінний склад цієї частини рослини різноманітний, в нього входять вітаміни А, В1, В2, С, Е, РР
  5. Мінералів у стрілках часнику також досить, це ванадій, калій, кальцій, кобальт, магній, марганець, мідь, молібден, натрій, селен, сірка, фосфор, хлор, інші
  6. Часникові квітконоси є природними антибіотиками та антипаразитарну засобом, з їх допомогою народна медицина лікує атеросклероз, гіпертонію, тромбофлебіт, цукровий діабет, артрит, катаракту, інші хвороби
  7. Корисну наземну частину рослини радять вживати для профілактики простудних захворювань

На жаль, їсти стрілки часнику можна не всім. Вони протипоказані при:

  • виразки і гастриті
  • хвороби нирок
  • жовчнокам’яної хвороби
  • індивідуальної непереносимості і алергії

ВАЖЛИВО: Сезон свіжих часникових стрілок дуже короткий – близько 10-14 днів. Тому варто навчитися заготовлювати їх на зиму

ВІДЕО: Стрілки часнику. 5способов приготування

Заморожені стрілки часнику

Заморожування – переважний вид заготівлі продуктів на зиму. Якщо мова йде про стрілках часнику, по-перше, так вони будуть найбільш корисні. По-друге, після розморожування смак у них буде, як у свіжих. А це дає можливість готувати найрізноманітніші страви.

Стрілки часнику можна заморозити у звичайних поліетиленових пакетиках.

Роблять заготівлю таким чином:

  1. Зібрані квітконоси ретельно миють
  2. Зрізають з них частина, де мав би утворитися квітка, її утилізують
  3. Нарізають стрілки на частини довжиною 2-3 см
  4. Кип’ятять велику каструлю води, підсолюють її
  5. Опускають у воду часникові стрілки і варять 10 хвилин
  6. Витягують стрілки після варіння, дають їм охолонути і стекти
  7. Розфасовують заготовку в пластикові контейнери або одноразові пакетики, відправляють в морозилку на зберігання

Закуска з стрілок часнику на зиму

Можна заморозити стрілки часнику вже у вигляді готової закуски. Беруть:

  • 1 кг стрілець
  • 1 ст. ложку солі
  • 2 ст. ложки оливкової олії
  1. Стрілки миють, відрізають у них бутони
  2. Нарізані на кілька шматочків стрілки подрібнюють за допомогою м’ясорубки або блендера
  3. Солять їх і заправляють олією
  4. Розфасовують закуску в пластикові контейнери і відправляють в морозилку

ВІДЕО: СТРІЛКИ ЧАСНИКУ. ЗАПРАВКА З ЧАСНИКОВИХ СТРІЛОК НА ЗИМУ

Як називаються мариновані стрілки часнику?

Деякі називають замариновані стрілки часнику черемшею. Це не зовсім правильно. Черемша (дикий часник) і той часник, який люди вживають у їжу – дійсно споріднені рослини, але не одне і те ж.

Правильно назвати блюдо, виходячи з особливостей його приготування. Так, мариновані часникові квітконоси бувають:

  • по-корейськи (хе)
  • по-азійськи
  • по-грузинськи
  • зі спеціями
  • з овочами
  • з зеленню

Іноді рецептами дають назви типу «Під горілочку», «Смачні», тощо.

Мариновані стрілки часнику і черемша — це різні речі.

Як маринувати стрілки часнику без стерилізації?

Стрілки часнику маринують з оцтом. Цей консервант дозволяє не стерилізувати банки, заповнені заготівлею.

ВІДЕО: Закуска під горілочку, Часникові стрілки на зиму

РЕЦЕПТ: Мариновані стрілки часнику швидкого приготування

Маринують часникові стрілки швидко і просто з використанням наступних продуктів:

  • 1 кг квітконосів рослини
  • 30 мл оцту
  • 30 г солі
  • 40 г цукру
  • 1 ч. ложка зерен гірчиці
  • 4 горошини перцю
  • 4 сухі квіти гвоздики
  1. У 1 л холодної води відразу ж кладуть сіль, цукор, перець і гвоздику
  2. Доводять воду до кипіння
  3. Паралельно стерилізують банки
  4. У квітконосів часнику відрізають бутончики, самі квітконоси нарізають за бажанням від дрібних сантиметрових брусочків, до стеблинок довжиною на всю банку
  5. У стерильні банки закладають часникові стрілки і зерна гірчиці
  6. Заливають у банки киплячий маринад
  7. Додають в заготовку оцет
  8. Закривають банки стерильними кришками і перевертають їх догори дном, після чого залишають на 1-2 дні, щоб не було витоку
  9. Відправляють заготовлені стрілки часнику на зберігання в комору або льох

РЕЦЕПТ: Мариновані стрілки часнику на зиму

Наступний варіант маринованих часникових квітконосів передбачає використання більшої кількості припавши і спецій. Смак у заготівлі виходить більш незвичайний і насичений. Для неї потрібні:

  • 1 кг стрілок часнику
  • 1 л води
  • 100 мл оцту
  • по 50 г солі і цукру
  • 2 аркуша лаврушки
  • 2 парасольки кропу
  • 6 перців горошком
  • 1 перець-вогник
  1. Часник для закрутки готують як в рецепті вище
  2. Банки стерилізують
  3. У холодну воду кладуть сіль і цукор, а коли вона закипить – додають оцет, кріп і лавровий лист (потім їх потрібно буде вилучити)
  4. Варять маринад 3-5 хвилин
  5. У банки розкладають часникові стрілки, нарізані за зручною довжині, горошини перцю, дрібно нарізаний вогник
  6. Заливають стрілки маринадом і закривають

Як маринувати стрілки часнику з лимонкою?

Замість оцту можна використовувати для маринування часникових квітконосів лимонну кислоту (або сік лимона). Для приготування консервованого страви беруть:

  • 2 кг стрілок часнику
  • 1 л води
  • 5 г лимонної кислоти
  • 50 г зелені естрагону
  • 50 г солі
  • 100 г цукру
  1. Порізані на шматочки необхідної довжини стрілки часнику і естрагон проварюють в окремій кастрюле1 хвилину після закипання
  2. У воді розчиняють цукор, сіль та лимонну кислоту
  3. У стерильну посуд викладають естрагон з часниковими квітконосами, вливають прокіп’ятити 5 хвилин маринад
  4. Закривають баночки

ВІДЕО: Часникові стрілки з лимонною кислотою. Заготовки на зиму

РЕЦЕПТ: Стрілки часнику, мариновані по-корейськи

Корейські стрілки часнику називають Хе. Для їх приготування беруть:

  • 1 кг квітконосів
  • 1 л води
  • 3 зубчики часнику
  • 1 ст. ложку оцту
  • 1 ч. ложку цукру
  • 0,5 ч. ложки солі
  • 2 лаврових аркуша
  • 1 ст. ложку приправи для корейських салатів
  1. Помиті і нарізані стрілки часнику обсмажують на рослинному маслі
  2. Викладають їх на паперові рушники, щоб стік жир
  3. Підсолену, підсолоджену воду доводять до кипіння, після кладуть у неї лавровий лист, приправу по-корейськи
  4. В стерильні баночки викладають стрілки і подрібнені зубчики часнику, заливають їх маринадом і закручують
  5. У такий заготівлі не зайвою буде і моркву

РЕЦЕПТ: солоні стрілки часнику

Ще один вид заготовки часникових квітконосів, засолювання, проводиться з продуктів:

  • 1 кг стрілець
  • 1 л води
  • 5 ст. ложок солі
  • 1 ст. ложка цукру
  • парасольки кропу, лаврове листя, перець горошком, гвоздика за смаком та бажанням
  1. Помиті і порізані часникові стрілки відварюють в окропі 1 хвилину
  2. Остуджують їх у холодній воді, просушують на друшляку
  3. Стерилізують банки
  4. Варять розсіл з води, солі та цукру
  5. У банки розкладають стрілки часнику, прянощі
  6. Заливають їх киплячим розсолом і залишають на 3 дні
  7. Через 3 дні розсіл зливають, знову прокипячивают 2-5 хвилин
  8. Повторюють процедуру заливання заготовки
  9. Закривають банки

ВАЖЛИВО: Можна засолити стрілки в емальованому каструлі або великому скляному бутлі. Тоді їх не кип’ятять повторно і не закручують. Перші 4 дні тримають під гнітом в теплі, потім ще 4 після початку процесу бродіння, а потім на холоді до того, поки їх не з’їдять

Як маринувати часник на зиму в домашніх умовах головками, зубчиками без стерилізації, простий рецепт в банках

Привіт, мої дорогі кулінари. Хочете зберегти до зими максимальну кількість вітамінів в часнику? Не проблема – в домашніх умовах його можна швидко замаринувати. Робиться це досить просто. З найкращими рецептами як маринувати часник на зиму, я познайомлю вас в цій статті. Готувати будемо як цілими головками, так і зубчиками.

Чим так корисний часник

Харчова цінність цього продукту становить 149 ккал. Тут присутній 30 г вуглеводів, 6,5 г білків і 0,5 г жирів.

  • вітаміни В 1 , В2, В5, О 6 , З , РР ;
  • марганець, селен, кальцій, цинк, калій, мідь, залізо та інші мінеральні сполуки;
  • харчові волокна .

Часник вважається природним антибіотиком. Він з легкістю справляється з різними хвороботворними бактеріями, вірусами і грибками.

До того ж, даний продукт знижує ймовірність спазмів судин і збільшує їх еластичність. Він же нормалізує рівень холестерину і попереджає ризик виникнення тромбозу.

А ще часник має протиракову впливом на організм. За силою впливу деякі дослідники прирівнюють даний продукт до хіміотерапії.

Завдяки високому вмісту вітаміну РР, цей продукт допомагає запобігти старече слабоумство. А ще він підсилює вироблення травних ферментів і розріджує жовч (це перешкоджає утворенню каменів).

Тільки ось потрібно знати міру при споживанні в їжу цієї овочевої культури. В іншому ви можете відчути на собі і негативний вплив часнику на організм 🙂

Рецепти маринадів з оцтом

Нижче підібрала для вас кілька перевірених рецептів з фото. Неодмінно приготуйте і покуштуйте цю смачну закуску. Користь і шкода у маринованого продукту, майже така ж, як і свіжого. Однак у замаринованих часточок немає різкого запаху і гіркоти. Вони за смаковими якостями набагато м’якше і ніжніше. Так що я вам розповідаю – ви самі в цьому можете переконатися.

Так, в деяких рецептах вам знадобляться стерильні банки. Тому ознайомтеся з швидким способом стерилізації банок в мікрохвильовці .

Як маринувати з медом

Вам потрібно взяти:

  • часник (беріть таку кількість, щоб законсервувати 3 півлітрових банки, наповнювати їх потрібно наполовину);
  • по 3 шт. гвоздики + лаврушки + перцю горошком;
  • щіпку насіння коріандру;
  • 2 ст.л. цукру;
  • 1 ст.л. меду;
  • літр води (для маринаду);
  • 100 мл 6% -ного оцту простого або яблучного;
  • 1,5 ст.л. солі.

Зубчики очистіть від лушпиння, тільки не до кінця (залиште 1-2 шари). Якщо повністю почистіть, а потім заллєте гарячим маринадом, то часник придбає синюшний колір. Чи стане схожим на інопланетян 🙂 Тому щоб не угробити товарний вигляд закуски, краще не очищати зубчики до кінця.

Заливаємо на 2 години часник в шкірці холодною водою. За цей час піде вся гіркота. Потім зливаємо холодну воду, заливаємо продукт окропом і залишаємо на півгодини. Потім знову воду зливаємо і вкладаємо зубчики в стерильні банки. У кожну з них додаємо лаврушку, запашний перець, гвоздику і насіння коріандру.

Готуємо маринад. Кип’ятимо воду, солимо і цукром її. Потім зменшуємо вогонь до малого і варимо розсіл хвилин 5. Після вводимо до складу мед і оцет, доводимо розсіл до кипіння і знімаємо з плити. Розливаємо гарячий маринад по банках і консервуємо.

Як приготувати закуску по-корейськи

Для цієї 0,5 кіло часнику вам знадобиться:

  • 125 мл 9% -ного оцту;
  • 50 мл води;
  • 0,5 л соусу соєвого.

Часникові головки поділяємо на окремі зубчики. Повністю від лушпиння їх не очищайте – вони повинні залишитися в шкірці. Промиваємо і вкладаємо їх в стерильну банку. Зверху заливаємо оцет і холодну кип’ячену воду. Накриваємо посуд капроновою кришкою і відправляємо на тиждень в затемнене місце.

Як пройде час, дістаньте промаринуватися часник в оцті. Соєвий соус прокип’ятіть на малому вогні протягом 10 хвилин. Коли він охолоне, заливаємо його в скляні півлітрові банки. Пам’ятайте, що соус повинен займати лише 1/3 ємності. Сюди ж відправляємо наш часник. Консервуємо закуску, ставимо в холодильник або льох.

При бажанні вже тижні через три можна покуштувати смакоту. Хоча краще все-таки дочекатися холодної студеної зими. Ну що, потреніруете витривалість? 😉

Готуємо цілими головками

Це спосіб без стерилізації. Для приготування такої закуски візьміть 3 кіло часнику і наступні компоненти:

  • 6 склянок води;
  • 20 шт. гвоздики;
  • 6 склянок 9% -ного оцту;
  • 20 шт. лаврове листя;
  • 30 шт. чорного перцю;
  • 3-6 шт. гіркого стручкового перцю;
  • 300 г цукру;
  • 2 ст.л. солі.

Насамперед готуємо часник. Маринувати його будемо цілими головками. Тому просто обріжте корінець (якщо овоч прямо з грядки) і зніміть верхній шар лушпиння.

Промиваємо заготовки і поміщаємо в емальоване відро. Заливаємо окропом і чекаємо, поки вода охолоне. Потім зливаємо її – вона забере гіркоту з часнику.

Відправляємо у відро спеції: сіль, цукор, гвоздику, перець (горошок і подрібнений стручковий), лаврушку. Туди ж заливаємо 6 склянок оцту і води. Накриваємо зверху ємність марлею і закриваємо посуд кришкою. Після чого просто забуваємо про часник на місяць. До речі, якщо готуєте великі головки, маринуватися вони повинні до 50 днів.

Потім розкладаємо смакоту по стерильним банкам. Сильно не утрамбовують – нехай часник «відчуває» себе вільно. Заливаємо зверху розсолом і накриваємо капроновою кришкою. При бажанні можете і металевими кришками закрити – стояти консервація буде добре.

Готуємо солоний часник

Таку закуску готують в червень-липень. Вам знадобиться всього 3 інгредієнта – сам часник, вода і сіль. Готувати закуску будемо зубчиками – тільки не оголяти їх (залиште 1-2 шари лушпиння). Вимиваємо продукт, укладаємо його в чисту банку і заливаємо холодною водою. Через добу зливаємо воду і заливаємо нової. Таку операцію повторіть ще 2 дні.

Потім готуємо розсіл. На 1 л води додаємо 0,1 кг солі. Кип’ятимо цю суміш, проціджуємо і охолоджуємо. Заливаємо часникові часточки розсолом і накриваємо банки капроновою кришкою. Зберігати цю закуску потрібно в холодильнику або іншому прохолодному місці. Слідкуйте за тим, щоб часник був повністю покритий розсолом. Якщо рідина випаровується, доливайте її.

Рецепт швидкого приготування маринованого часнику з буряком

Для цієї закуски, крім овочів, потрібні будуть сіль, вода і оцет. При приготуванні розсолу орієнтуйтеся на те, що на 1 л води потрібно взяти 50 г солі. Також сюди потрібно додати 25 мл 9% -ного оцту. Його є можливість, замініть на 50 мл виноградного або яблучного оцту домашнього приготування. Рекомендовані пропорції часнику і вінегретних буряка: 3: 1.

Отже, неочищені часникові зубчики заливаємо холодною водою на 3 дні. Раз на добу зливайте стару воду і заливайте чисту.

Потім викладаємо часточки і натерту на тертці (для корейської моркви) буряк в чисті банки. Варимо розсіл. Змішуємо сіль, воду і оцет, доводимо до кипіння і охолоджуємо. Заливаємо овочі прохолодним розсолом. Накриваємо банки кришками і залишаємо в теплому місці на 5 днів. Після чого банки з закускою перекладаємо в холодильник або інше прохолодне місце.

Готуємо часник як на ринку

Це дуже простий і досить швидкий рецепт. Для приготування закуски вам потрібно взяти:

  • часник (кількість визначайте на око з розрахунку, що головки повинні займати 2/3 об’єму в 3-хлітровую банку);
  • воду;
  • 3 ст.л. солі;
  • яблучний сік.

Для цього рецепта овоч береться молодим, коли у нього ще м’якенька «одяг». Готується без оцту. Замість нього згодиться яблучний сік. Його можете взяти в магазині – необов’язково використовувати свіжовичавлений сік домашнього приготування.

Зніміть з головок верхній шар лушпиння, промийте їх і красиво викладіть в 3-хлітровую бутель. Залийте зверху прохолодною водою, щоб розуміти скільки потрібно маринаду. Потім половину води злийте в каструлю, а решту – в раковину (вона зайва). До тієї воді, що в каструлі, додайте яблучний сік – пропорції 1: 1. Далі солимо цей маринад, заливаємо його в бутель і накриваємо посуд кришкою.

Виставляємо банку на балкон (тільки в тінь) і залишаємо на тиждень. Далі знімаємо пробу. Якщо часничок вже готовий, переміщаємо бутель в прохолодне місце.

Як зробити маринад без оцту

Замість оцту використовувати будемо есенцію. Отже, для цієї закуски вам потрібно взяти:

  • 1 л води (для маринаду);
  • по 2 повні ложки цукру і солі;
  • 1 ч.л. есенції;
  • вода для замочування продукту.

Неочищені зубчики заливаємо водою холодною і залишаємо на 3 години. Потім зливаємо рідину, очищаємо продукт від лушпиння і знову заливаємо його чистою прохолодною водою. Через годину воду зливаємо, а часточки розкладаємо по стерильним банкам.

Готуємо маринад. У воду додаємо сіль + цукор, кип’ятимо пару хвилин. Знімаємо з вогню і додаємо есенцію. Потім заливаємо окріп в банки з часником і залишаємо на 3-5 хвилин. Потім зливаємо його і наливаємо вже розсіл.

Консервуємо банки, потім перевертаємо їх і вкутуємо вовняною ковдрою. Коли охолонуть, можете перекладати в комору або в підвал.

Ось стільки варіантів маринування часнику. Друзі мої, неодмінно поділіться в коментарях, чи корисний виявився для вас сьогоднішній матеріал. Також напишіть, що ви готували з наведених рецептів. До речі, давно вже шукаю один рецепт – його ще бабуся готувала. Це помідори з часником. Може, ви мені допоможете – як ви готуєте цю закуску.

До речі, любителям гострих закусок думаю припадуть до смаку рецепти « маринованих часниковий стрілок ». Готуйте на здоров’я. А я кажу вам: до нових зустрічей.

З повагою, Ольга Сологуб

Про автора

admin administrator