Спаржева квасоля фіолетова

Авторadmin

Спаржева квасоля фіолетова

Фіолетова стручкова квасоля і яйця-пашот

Обожнюю стручкову квасолю, особливо фіолетову. Вона так ніжна і цікава, адже вона повністю змінює колір! Вона набагато соковитіша і ніжніша ніж зелена, не кажучи вже про найменш любиму жовту стручкову квасолю. Головне тут – не переварити квасолю! Так як це просто злочин по відношенню до стручкової квасолі . Якщо її переварити, у Вас вийде розмазня якась замість хрустких овочів. Так що дорогі кулінари: будьте пильні !!

Інгредієнти

  • 600 грам фіолетової стручкової квасолі (можна замінити іншими сортами)
  • 4 яйця
  • 100 грам бекону, дрібно порізати
  • 6 ст.л. оливкової олії
  • 1 ст.л. не гострої гірчиці (європейської)
  • 1 цибулина, дрібно порізати
  • 3 ст.л. винного оцту
  • 1 ч.л. коричневого цукру

1) У великій каструлі або казанку, довести до кипіння підсолену воду. У квасолі зрізати кінці.

2) Бланшувати квасолю в киплячій воді, до повної зміни кольору.

Відцідити і сполоснути під холодною проточною водою.

Дивіться відео як готувати яйця пашот:

3) Зварити яйця пашот і тримати теплими. Як це робити читайте в статті як готувати яйця пашот.

4) Розігріти велику сковорідку, додати оливкову олію, коли вона розігріється, додати бекон і цибулю. Смажити поки цибуля стане золотистою, а бекон хрустким.

5) Додати оцет, цукор і гірчицю. Добре перемішати.

Додати в гарячий соус квасолю і ще раз все разом прогріти.

6) Викласти стручкову квасолю на тарілку, а зверху яйця пашот. Приправити сіллю і перцем і подавати!

Насолоджуйтесь стручковою квасолею з яйцем пашот зі шматком свіжого хрусткого хліба!

Спаржева квасоля

Спаржева квасоля (стручкова квасоля, зелена квасоля) — це стручки різновиду квасолі, рослини родини бобових. Їх вживають незрілими, зелені стручки містять соковиті, бліді квасолини. Сирі стручки мають хрумку, соковиту текстуру зі свіжим зеленим смаком. Приготовані стручки набувають м’якості та трохи солодшають.

Відомо понад 130 різновидів спаржевої їстівної квасолі. Вони відрізняються за довжиною та товщиною стручка, кольором та смаком. За забарвленням спаржева квасоля буває зелена, фіолетова, червона або смугаста.

Чим корисна спаржева квасоля

Спаржева квасоля є хорошим джерелом вітаміну К, який сприяє більш швидкому загоєнню ран; вітаміну С, що допомагає зміцнити імунну систему і зменшити запалення; клітковини, що стимулює травний тракт; вітаміну А, що підтримує здорове функціонування органів. Ніжні квасолини у стручках також містять калій, марганець, кальцій, фосфор, мідь та залізо.

Яка енергетична цінність спаржевої квасолі

У 100 г сирої спаржевої квасолі в середньому міститься:

  • вода — 90%;
  • білки — 1,83 г;
  • жири — 0,22 г;
  • вуглеводи — 6,97 г;
  • цукри — 3,3 г;
  • клітковина — 2,7 г;
  • калорії — 31 ккал.

Що готують зі спаржевої квасолі

Спаржева квасоля має м’який, свіжий трав’янистий смак, який добре підходить як для сирих, так і для оброблених страв, як-от приготування на парі, пасерування, запікання та смаження. Квасолю можна подавати цілком, розрізати навпіл або нарізати шматочками і додавати в зелені салати, змішувати із зерновими мисками або готувати з іншими стравами. Спаржева квасоля добре поєднується зі свіжими травами, такими як тим‘ян, розмарин, естрагон і базилік, цитрусовими, горіхами, ізюмом, сирами, помідорами, грибами, картоплею.

Коли купувати спаржеву квасолю

Спаржева квасоля доступна свіжою у другій половині липня або на початку серпня та замороженою впродовж року.

Про автора

admin administrator