Суп із цвітної капусти на курячому бульйоні

Авторadmin

Суп із цвітної капусти на курячому бульйоні

Супи з куркою (17)

Супи з куркою готують по всьому світу. Домашня курка вирощується всюди і, на скільки я знаю, курятина не підпадає під харчові заборони в силу традицій або релігійних причин. У більшості випадків часто суп на курячому бульйоні відрізняється від інших м’ясних супів тільки типом бульйону. Наприклад, борщ однаково успішно можна приготувати на будь-якому м’ясному бульйоні, і курячий не виняток.

Борщ з куркою

Домашній борщ з куркою – густий і насичений, зі сметаною, овочами і пряними добавками. Подається з салом, цибулею, часником і хлібом

Гострий суп з рису і курки

Гострий суп з курячого м’яса з рисом, овочами, зеленню і чилі. Приємна гострота відмінно збуджує апетит і зігріває в холодну погоду

Курячий крем-суп

Домашній курячий крем-суп приготований з наваристого курячого бульйону з соусом бешамель – смачна і поживна перша страва, дуже ароматна і, з виключенням спецій, може застосовуватися для дієтичного харчування

Курячий суп з вермішеллю

Суп з вермішеллю на курячому бульйоні – завжди смачно, ароматно і чудово зігріває в негоду. Курячий суп з вермішеллю у вас точно вийде!

Курячий суп з локшиною

Насичений курячий суп з локшиною з добавкою соєвого соусу, ароматних спецій і зелені кінзи. Дивно смачна і ароматна перша страва китайської кухні

Суп з броколі

Суп з броколі – на курячому бульйоні з овочами. В Італії такий суп називають minestra di broccoli. Смачний і корисний суп для сніданку

Суп з індички

Суп з індички та капустою на бульйоні. Мені дуже подобається суп з індички з білокачанної капустою. Смачний і прозорий суп

Суп з локшиною

З локшини можна приготувати, відмінний суп. Цей курячий суп з локшиною та овочами прекрасно підійде для обіду. Смачний і готується просто

Суп курячий з потрошками

Суп з потрошками – суп на курячому бульйоні з овочами і вермішеллю, з добавкою відварених курячих потрошків: пупки, сердечка, печінка

Суп том кха кай

Покроковий рецепт прняної тайської першої страви – суп том кха кай. Готується з галанганом на курячому бульйоні з кокосовим молоком

Суп фо га

В’єтнамський суп фо га – варіант поширеного супу з куркою і рисової локшиною. Суп дуже смачний і пряний, з великою кількістю зелені і лаймом

Смачний суп рамен

Суп рамен готується нескладно по сотням рецептів і варіантів. Простий покроковий рецепт смачного і ситного супу з локшиною на курячому бульйоні

Бульйон з індички

Як зварити бульйон з індички з овочами, заправивши його яєчної сумішшю з кислим молоком і лимоном. Простий покроковий рецепт з фото

Суп-пюре з цвітної капусти на курячому бульйоні

Проста перша страва суп-пюре з цвітної капусти готується на курячому бульйоні з добавками обсмаженої шинки або може бути повністю вегетаріанським

Суп каррі

Суп каррі із обсмаженого з готовою зеленою пастою курячого філе, з гливами, кокосовими вершками, червоним перцем і базиліком.

Суп-пюре з курки

Домашній суп-пюре з курки зварений з картоплею та морквою – дуже смачна перша страва, яка може бути дієтичним харчуванням

Рецепти супів з куркою та індичкою

Рецепти супів з куркою різноманітні. Дивна властивість наваристого курячого супу з вермішеллю допомагати при хворобі і відновлювати сили відомо давно. Крім того, суп з куркою це завжди смачно, особливо якщо курка домашня і харчувалася зерном. Переважно вдома готують курячий суп без обсмажування, щоб зберегти аромат і смак бульйону. Хоча, дуже часто, курячий суп з овочами готують по типу заправних супів, обсмажуючи овочі.

Вважається, щоб приготувати кращий курячий бульйон, потрібна стара курка або півень. Але суп з курячим філе готується набагато швидше і простіше. До речі, коли відварюється магазинна курятина, краще злити першу воду відразу після початку кипіння. Потім курку промити і варити у свіжій воді. Домашня курка рідко вимагає такого прийому, і бульйон з неї виходить щільним і прозорим.

З дитинства люблю курячий суп з вермішеллю і картоплею, а також курячий суп з локшиною. У Болгарії готують незрівнянний суп, загущая його за допомогою яйця, кислого молока і лимона. Та й курячий суп з рисом всюди готують дуже смачно, особливо якщо суп не дуже густий і приправлений зеленню. Суп з куркою і рисом може готуватися досить гострим, в цьому є певний шарм. В Азії поширені особливі курячі супи, вони часто пряні і готуються з кокосовим молоком.

Найчастіше, особливо якщо мало часу, у нас готують простий суп з куркою і картоплею, не особливо переймаючись рецептом і добавками у вигляді крупи або вермішелі. Такі супи поживні і прекрасно підходять навіть для сніданку. Ще простіше готується курячий суп з галушками – в наваристому бульйоні відварюються шматочки свіжого тіста, потім суп заправляється обсмаженими овочами. Також добавка круто звареного яйця робить курячий суп з яйцем дуже смачним і відмінною першою стравою до обіду.

Суп з цвітної капусти і кабачків чотири простих покрокових рецептів

Варіант 1. Класичний рецепт супу з цвітної капусти і кабачків

Іноді наваристі, важкі супи набридають, хочеться якогось смачного, ароматного і легкого супчика. Для такого випадку є чудовий рецепт супу з цвітної капусти і кабачків, він не дуже калорійний, але в той же час дуже ситний. У класичному рецепті готують його на курячому бульйоні. А крім суцвіть капусти і кабачка кладуть ще помідори, солодкий перчик, картоплю, моркву, різноманітну зелень.

  • картопля – 420 г;
  • 6 суцвіть цвітної капусти;
  • 3 помідори;
  • 3,5 літра води;
  • куряча грудка – 4 шт.;
  • 35 г солі;
  • 3 лаврових листочка;
  • 3 болгарських перцю;
  • 40 г петрушки;
  • 35 г кропу;
  • кабачки – 2 шт.;
  • 45 г чорного перцю;
  • морквина – 230 р.

Покроковий рецепт супу з цвітної капусти і кабачків

По-перше, варять курячий бульйон: філе курки миють, кладуть у каструлю з водою і варять на помірному вогні 45 хвилин. Коли вода закипить, додають лаврушку, солять, проварюють до готовності м’яса. Наприкінці варіння виймають грудки, бульйон проціджують.

Очистивши картопельку, ріжуть її квадратиком, аналогічно нарізають кабачок, попередньо очищений і звільнений від насіння, все закладають у бульйон, проварюють на середньому вогні 35 хвилин.

Капусту розбирають по суцвіттям, промивають, дрібно ріжуть і кладуть в каструлю, трохи проваріть, додають моркву, заздалегідь очищену і подрібнену на крупній терочке.

Бланшовані помідори дрібно ріжуть і вводять в суп, трохи проварюють.

Вилучивши у перчика плодоніжку, шаткують його соломкою, кладуть у суп, варять ще такий же час.

Всипають в суп нарізану зелень, дають трохи покипіти.

Витримавши на плиті при вимкненому вогні півгодини, подають до столу зі сметаною. Поруч у окремому посуді ставлять смажені грінки або скибочки білого, чорного хліба.

Такий супчик можете приготувати не тільки на курячому бульйоні, але і на яловичому, свинячий або на овочевому відварі.

Про автора

admin administrator