Свинина з оцтом у духовці

Авторadmin

Свинина з оцтом у духовці

Свинина запечена в духовці цілим шматком — 5 простих рецептів до свята

Якщо ви задумали не фуршет, а повноцінний святковий стіл з холодними закусками, салатами і десертом, то в цьому сценарії складно уявити собі частування без справжнього гарячого блюда. Свинина запечена в духовці, прикрашена з зеленню і овочами, виливає жар і неперевершений аромат спецій і м’яса, стане по-справжньому центральним стравою на столі. Вся увага буде прикута до нього, поки всі гості та домочадці не спробують і вдосталь не наїдяться соковитим смачним м’ясом.

Мистецтво приготувати ніжну і ароматну свинину запечену в духовці — показник майстерності справжнього кулінара.

Незважаючи на те, що варіантів приготування свинини в духовці безліч видів м’яса і спецій використовується ще більше, всіх їх об’єднує справжня любов самого творця-кулінара до настільки чудовому гарячого блюда.

Якщо ви все ще роздумуєте, яке гаряче блюдо буде достатньо святковим до Нового року або Дня народження, то відкиньте геть усі свої сумніви. Запечена в духовці свинина легко прагне до першого місця за популярністю у наших домашніх кухарів. Особливо це стосується Нового року. Буженина або м’ясний рулет, соковитий окіст або нашпигована шийка, для нас в Новий рік це символічне і святкове блюдо, схоже салату Олів’є.

Читайте також: Яєчня на сковороді. Рецепти прості і смачні: пишний омлет, з молоком, з сиром, з ковбасою, з помідорами і з грибами.

Свинина запечена в духовці може бути доповнена овочами, які будуть запікатися разом з ним, грибами, спеціями і травами, навіть іншими видами м’яса. Стільки різноманітних кулінарних секретів оточує рецепти приготування цього м’яса, що часом не знаєш з якого боку до нього краще підступитися. Запекти свинину можна у фользі або папері, відкритим способом або в рукаві, у тісті або шубі з овочів. Це може бути цільний шматок або оригінальна нарізана гармошка з помідорами і сиром, це може бути навіть ароматна начинка, загорнута в м’ясо. Межі задає ваша фантазія і вміння.

Для такої страви як свинина запечена в духовці традиційно використовується декілька основних видів свинячого м’яса: шийка, окіст, лопатка і карбонад. Іноді продаються шматки з назвами «свинина для запікання», але найчастіше це все ті ж частини тіла. Від того, яку частину ви будете використовувати, буде залежати і смак запеченого м’яса. Більше пісний карбонад може виявитися сухим, тому його бажано маринувати і наповнювати, з нього можна робити відмінні рулети, наприклад, з грибами. Більш ніжна і жирна шийка чудово запікається і цілим шматком, сухість їй не загрожує через жирових прожилок, але так само вона серйозно зменшується в розмірах, хоча залишається при цьому дуже соковитою. Окіст теж досить нежирне м’ясо і потребує додаткового підживлення маринадом або приготування в умовах, коли власним м’ясних соків не дають можливості вільно випаровуватися. Я кажу про закритому посуді і всіляких «обгортках» для м’яса.

Читайте також: Деруни картопляні – Класичні рецепти на сковороді

У будь-якому випадку для приготування запеченої свинини необхідно озброїтися відповідним посудом, так як святковий шматок м’яса зазвичай великий, фольгою або рукавом, спеціями і соусами, а там же часом на попередню підготовку м’яса, а точніше на маринування.

Складно сперечатися з тим, що м’ясо, яке пролежало ніч в маринаді перед тим як потрапити у жарову шафу, не буде смачніше шматочка, який відразу ж відправиться на запікання. Хоча є і швидкі рецепти. Адже не завжди вдається підпорядкувати собі час, так і гості бувають більш, ніж раптовими. Одне ясно, що пара годин на підготовку і сам процес запікання свинини у вас повинен бути в наявності.

Давайте розглянемо різні рецепти, щоб вибрати «той самий» і приготувати його.

Свинина запечена в духовці – Кращі рецепти Як правильно и смачно пріготуваті свинину в духовці

Свинина в духовці – ЗАГАЛЬНІ принципи і Способи Приготування

Свинина, запечена в духовці – Це всегда смачне и Ситна блюдо. Тому вона часто подається на Святковий стіл и до сімейних застіль. До того ж, готувати запечену свинину й достатньо просто, что Робить Це блюдо універсальнім и Улюблених багатьма пана.

Свинина в духовці – підготовка ПРОДУКТІВ

Для запеченої свинини краще брати окіст, Шийко або лопатку. Во время запікання жир Можна не зрізаті – так Вийди соковітіше. Втім, в цьом пітанні КОЖЕН орієнтується на свой смак.

Свинина в духовці – підготовка посуд

Для Приготування свинини в духовці вікорістовується жароміцній посуд, что має Товсті стінкі. Маринад для свинини нужно змішуваті в неокісляющейся посуді, тобто Найкраще підійде емальована миска або каструля.

Свинина в духовці – Кращі рецепти

Рецепт 1: Свинина, запечена в духовці у фользі

Запечена у фользі свинина Дуже смачно НЕ Тільки в гарячее вігляді, альо и в холодного. А це особливо ЗРУЧНИЙ, колі збірається Багато гостей и коли компанія відправляється на пікнік. М’ясо, приготовання за ЦІМ рецептом, можна як подаваті на Святковий стіл, так и братів з собою на природу.

Інгредієнті:

около 700-800 грам свинини великим шматком,

пара зубків часника,

стакан білого сухого вина для маринаду,

Способ Приготування:

1. Для качану нужно Підготувати м’ясо. З шматка свинини нужно вірізаті кісточку (если є) и зрізаті жир. Потім в Емальований місці нужно змішаті сухе біле вино Із спеціямі – перець горошком, лавровий лист, запашні трави чебрецю и орегано. М’ясо нужно укласті в маринад и при кімнатній температурі Залишити его на пару годин.

2. вийнять м’ясо, его нужно обсушіті на паперових рушниках. После цього свинину соляно и натирають спеціямі: Чорна и червоним перцем, імбіром, паприкою. Для кращої просоченням сіллю и спеціямі нужно сделать у Верхній частіні кілька поверхнево розрізів, можна хрест-навхрест.

3. Два великих шматка фольги нужно покласть блискучії стороною вгору хрест-навхрест. Потім по центру викластись тонкі скібочкі часника и нарізану кільцями моркву. Причому кулю часника и моркви за розміром має співпадаті з шматком м’яса, Яке кладеться зверху. Потім нужно загорнуті м’ясо у фольгу. І сделать Це звітність, щільно и акуратно, щоб всі краї були герметично закручені.

4. одержании брикет на годину нужно поставіті в нагріту до 200-220 °C духовку. Если хочеться, щоб Верхній куля м’яса БУВ зарум’яненій, то за 10 хвилин до кінця запікання нужно Відкрити зверху фольгу. Потім можна подаваті свинину, нарізану скибками, до столу.

Рецепт 2: Свинина, запечена в духовці з картоплею

Це Ситна и смачне блюдо можна пріготуваті за півторі години. І Це один з найкращих варіантів для сімейної вечері.

Інгредієнті:

600 грам свинини,

100 грам майонезу,

4 зубчики часника,

Мелень чорний перець, Сіль.

Способ Приготування:

1. М’ясо звітність, нарізаті пластинами и відбіті для м’якості. Сір натерті на тертці.

2. Лук, картопля и часник нужно очистити. Потім часник звітність, подрібніті, картопля – порізаті соломкою, а цибулю – кубиками.

3. В форму для запікання вікладається свинина, потім вона посіпається Цибулів и часником – м’ясо винне буті Повністю прикрили.

4. Попередньо посолене картоплю треба викластись на кулю цибулі.

5. зверх посіпаті все тертим сиром, а потім політи майонезом.

6. Духовку слід розігріті до 220 °С і, що не накріваючі кришкою, поставити; блюдо в духовку. Пріблізно через хвилин 40 м’ясо, запечене з картоплею, буде готово.

Рецепт 3: Свинина, запечена з огіркамі и чорносливом

Цею оригінальний рецепт Приготування свинини в духовці співуче таборі в нагоді тим, хто продумує Святковий стіл. Оскількі Це блюдо сподобається гостям.

Інгредієнті:

шматок свинини (вагою 2-3 кілограмі)

2 свіжіх огірка,

150 мілілітрів винного оцту,

столова ложка бальзамічного оцту,

півпляшкі сухого білого вина,

пара столових ложок олівкової Олії,

12 горошин чорного перцю,

3 зірочки кардамону,

столова ложка Цукров,

чайна ложка кропу або насіння фенхелю,

чайна ложка насіння коріандру,

Мелень чорний перець, Сіль.

Способ Приготування:

1. Духовку нужно поставіті розігріватіся до 220 °С.

2. Коріандр и фенхель звітність, в ступці розтовкті, Додати 5 горошин перцю, пів чайної ложки СОЛІ І ще розтерті суміш. Потім влити оливкове масло І знову перемішаті.

3. Шматок свинини нужно натерті з усіх боків пряної заправки, потім покласти в жароміцній посуд з Товсте стінкамі и на півгодіні поставіті в духовку.

4. Тім годиною тоненькими кільцями нужно нарізаті огірки, покласть їх в миску, Додати півчайної ложки СОЛІ, подрібненій Кріп, Мелень чорний перець, півчайної ложки Цукров, влити пару столових ложок винного оцту. Все ретельно перемішаті и на годину відставіті.

5. В ступці подрібніті зірочки кардамону.

6. Потім сделать маринад для чорносливом: в невеликі каструлю покласть Палички коріці, влити бальзамічній и винний оцет, Додати Решт перець горошком и сахар, а такоже подрібненій кардамон. Цею маринад звітність, на Вогні довести до кіпіння.

7. гарячее маринадом залівається чорнослив и залішається набухатися.

8. До цього годині нужно війняті свинину, політи м’ясо білим вином и прікріті фольгою. Зменшіть температуру духовки до 190 °С, вновь поставіті Туди м’ясо. Через 40 хвилин фольгу нужно Знято и запікаті свинину ще півгодіні.

9. готуємо м’ясо покласть на тарілку, через кілька хвилин нарізаті шматочка и подаваті з чорносливом и огіркамі.

Свинина в духовці – корисні поради досвідченіх кулінарів

Свинина виходе Соковита и Смачного, если вікорістовується хороший маринад. Кулінарі рекомендуються біле сухе вино. Альо можна використовуват и лимонний сік, розведения Яблучне або віннім оцтом. Що НЕ Варто брати для свинини, так Це червоне вино – воно Підходить для баранини и Яловичина. До речі, при кімнатній температурі марінуваті м’ясо Варто Тільки пару-трійку годин. Потім м’ясо нужно ставити в холодильник.

Во время запікання свинину нужно класти на ДЗЕРКАЛЬНИЙ поверхню фольги – від неї тепло почном відбіватіся всередину.

Є й хороший способ перевіріті Готовність м’яса. Звітність, Обережно Розгорнутим верх фольги и двозубої Виделка або Довгим ножем проткнути м’ясо. Если на поверхні свинини показується безбарвній сік, а чем входити без опору – значити, м’ясо готове.

Свинина запечена у духовці

Якщо мова заходить про смачний шматочок м’яса, кожен другий уявляє собі саме свинину. Це чудовий продукт, який передбачає широке поле для кулінарних фантазій та експериментів від домашніх котлет з рум’яною скоринкою до ароматних, з серпанком, шашликів на мангалі. Але саме сьогодні ми хотіли б запропонувати вам один із найкорисніших способів приготування свинини — свинина в духовці.

Напевно багатьом знаком божественний смак скибочки такого запеченого м’яса, з соковитими волокнами, що розпадаються, що томився у власному соку і від того не обтяженого зайвими жировими добавками. Для того щоб правильно приготувати м’ясо свинини в духовці, необхідно лише безпомилково вибрати частину тушки, яка буде придатна до процесів запікання і не засмутить сухістю та жорсткістю в результаті. Тільки ніжні, філейні шматочки – лопатка, шия, спинна частина, внутрішній і зовнішній сегменти стегенця будуть ідеальні для приготування печі. Якщо заповітний шматочок свинини вже куплений і чекає свого часу в холодильнику, саме час запропонувати вам рецепт свинини в духовці!

Свинина у духовці. Рецепт з покроковими фото

  • свинина (шия, вирізка, балик) – 1,3 кг;
  • часник – 2-3 зубки;
  • гірчиця в зернах (французька, діжонська) – 3 ст.
  • сіль – 1,5 ч.л.;
  • приправа до свинини – 3 ч.л. або до смаку;
  • масло вершкове (за бажанням) – 30-50 г;
  • свіжа зелень.

Час підготовки: 02:00

Час приготування: 01:15

Спосіб приготування: Запікання

Кількість порцій: 3-4шт.

Харчова цінність свинини, пісне філе без кістки, запечене в духовці на 100 г: 172 ккал , 30,5 г білків , 4,6 г жирів , 0 г вуглеводів

Ще раз уважно подивіться на м’ясо: якщо воно щільне і вологе на дотик, рожево-бліде, його колір рівномірний і немає почервонілих, обвітрених ділянок, а жирові прошарки (у разі придбання шийної частини свинячої туші) – білі, а не жовті, можна приступати до запікання! Відразу ж готуємо фольгу чи рукав для запікання, оскільки саме ці кухонні помічники забезпечать нам соковитість нашого м’ясного шматочка.

  1. Приготуємо все необхідне для маринування та шпигування: по-перше, візьмемо приправу для свинини, яка містить збалансований набір прянощів для цього сорту м’яса. У її складі – пажитник , лавровий лист, коріандр, гвоздика, запашний перець , гірчичне насіння, гранульований часник, сушена цибуля, куркума, петрушка, орегано, кмин і кумін. Для маринування свинини просто ідеально! Доповнимо маринад сіллю, а для шпигування візьмемо часник. Його необхідно нарізати тонкими скибочками, щоб зручно було просовувати в прорізи, які ми зробимо ножем. Також для запікання нам знадобиться м’яка на смак гірчиця в зернах.
  2. Вибраний шматок охолодженої свинини промиваємо під проточною водою, а потім витираємо насухо від води щільними кухонними паперовими серветками. Гострим ножем для обробки овочів робимо прорізи зверху вниз, щоб отримати не широкі, але досить глибокі кишеньки. Шпигуємо м’ясо скибочками часнику.
  3. За бажанням, і якщо ви не прагнете мінімізувати кількість калорій у запеченому м’ясі, відправляємо в кожну кишеньку з часником невеликий шматочок вершкового масла. Робити це потрібно лише в тому випадку, якщо ви взяли для запікання нежирну частину свинини – балик чи вирізку. Якщо ж у вас для цих цілей передбачена шия, яку зазвичай беруть для приготування смачного шашлику, кількість жирових прошарків, що містяться в ній, забезпечить вам необхідну соковитість всього шматка м’яса.
  4. Натираємо свинину спочатку сіллю, а потім приправою для свинини . Втираємо інтенсивно, але дбайливо, щоб часник не випав з кишеньок. На цьому етапі потрібно дати м’ясу відлежатися, щоб усі прянощі проникли якнайглибше і краще. Тому можна відразу ж перекласти свинину на шматочок фольги, помістити в вогнетривку товстостінну форму і відправити мінімум години на півтори-дві в холодильник.
  5. Перед запіканням фольгу відкриваємо та щедро намазуємо верх м’яса гірчицею у зернах. Вона додасть додатковий смаковий відтінок і буде дуже доречна, коли ви нарізатимете свинину скибочками при подачі.
  6. Загортаємо свинину у фольгу дуже щільно і скрупульозно, щоб вона в жодному разі не розірвалася і сік, що виділяється при запіканні, не витек на дно форми. Ставимо в розпалену духовку (духовка розігріта до 200 градусів), час запікання – близько 60-70 хвилин. Після перших 20 хвилин запікання при 200 градусах температуру можна знизити до 180-ти.
  7. Готову запечену свинину виймаємо з духовки, обов’язково охолоджуємо. Для того, щоб красиво нарізати її рівними скибочками на святковий стіл, доведеться залишити її на 6-8 годин у холодильнику.

Свинина у фользі, запечена у духовці готова!

Автор рецепту: Гай І.В.

Автор статті: Антонова И.Г. (доцент КНИТУ)

Про автора

admin administrator