Томатний перець баклажан

Авторadmin

Томатний перець баклажан

Болгарський перець з баклажанами в томатному соку. Рецепт з покроковими фото

Існує велика колічестворазних заготовок на зиму баклажанів іперца, тільки одна думка про які піднімає і збуджує апетит. Етіовощі можна маринувати, приготувати з них смачне лечо, аджику, салати.Безсумнівно, кожна господиня намагається запастися на зиму великим колічествомтакой консервації, а деякі ці овочі навіть заморожують, щоб взимку можнобило згадати про літо.

Пропоную вам дуже вкуснийрецепт однієї з овочевих заготовок на зиму – болгарський перець з баклажанами в томатному соку. Така заготовкаособенно сподобається тим, хто любить мариновані овочі. В якості маринаду мибудет використовувати свіжоприготований томатний сік із стиглих помідорів. Еслібаклажани і болгарський перець нарізати більш дрібними шматочками, то у васполучітся чудовий салат на зиму.

Відкривши зимою баночку болгарскогоперца з баклажанами в томатному соку, у вас на столі з`явиться смачна закуска, котораядополніт будь другі страви, і тим самим допоможе швиденько пріготовітьполноценний обід або вечерю. І, звичайно ж, на святковому столі під спіртниенапіткі ця гостра закуска випарується однією з перших.

Для здійснення поставленнойзадачі, нам потрібно підготувати такі інгредієнти.

  • баклажани – 3-3,5 кг
  • Помідори – 1,5-2 кг
  • Болгарський перець – 1,5-2 кг
  • Часник – 80-100 грам
  • Соняшникова олія – ​​150 грам
  • Цукровий пісок – 50-100 грам (залежить від кислоти помідорів)
  • Сіль кухонна (НЕ екстра) – 1 столову ложку (або за смаком)

А також нам потрібні: банкілітровие або півлітрові, металеві кришки і обов`язково ключ длязакативанія банок.

Болгарський перець з баклажанами в томатномсоке – рецепт

Набір для заготовки підготовлений, і можна приступати безпосередньо до дій. Займемося овочами. Перші наочереді у нас баклажани. Промиваємо їх під проточною водою. Зрізаємо кінець врайоне плодоніжки. Далі розрізаємо вздовж на три пластинки і нарізаємо смужками, які в свою чергу ділимо навпіл.

Беремглубокую ємність, висипаємо в неї нарізані баклажани і щедро пересипаємо іхсолью. Перемішуємо руками і залишаємо приблизно на одну годину.

Теперьподготовім тару. Ретельно перемиємо з харчовою содою банки і кришки. Нампотребуется їх приблизно 4-5 штук. Для того щоб в них можна було ховати нашузімнюю заготовку вони повинні будуть пройти процес стерилізації. Але про це чутьпозже.

Візьмемося запомідори. З них ми повинні зробити томатний сік. Обов`язково видаляємо частьвозле плодоніжки, а далі кожен діє виходячи зі своїх можливостей іналічія допоміжної кухонної техніки. У будь-якому випадку отримуємо сік.

Подготавліваемболгарскій перець. Відзначимо один нюанс: при виборі перцю для заготовки -баклажани з болгарським перцем віддавайте перевагу великим м`ясистим сортам. Овоч вначалеразрезаем навпіл, видаляємо насіння і потім нарізаємо поздовжніми смужками.

Томатний сік (з м`якоттю) ставимо на вогонь і даємо прокипіти хвилин п`ять. Потім додаємо в негосоль і цукор. Пробуємо – смак повинен бути смачним кисло-солодким. Якщо чогось тодля вас не вистачає можна додати.

Далі беремпросоленние баклажани, зливаємо накопичилася рідина і відправляємо їх в томат.

Туди жезагружаем болгарський перець.

Даемпрокіпеть 5-7 хвилин (стежте, щоб не переварити) і додаємо в заготовкупікантную родзинку – пропущений через прес часник. Проварюємо ще 1-2 мінутиі заготівля баклажани з болгарським перцем – готова.

До цьогочасу у нас над парою (або в духовці) стерилізуються банки і кип`ятимо кришки. У підготовлені гарячі банки розкладаємо овочі з томатною заправкою.

Тут жезакативаем кришку і залишаємо заготовку остигати. Перець з баклажанами в томатному соку готовий! Також ви можете приготувати перець з капустою маринований.

Перець з баклажанами в томатному соку на зиму. фото

Посмотрите похожие рецепти
  • Консервована квасоля з баклажанами і томатами. Рецепт з покроковими фото Переглянути рецепт
  • Квасоля з баклажанами в помідорному соусі. Рецепт з фото Переглянути рецепт
  • Гостра закуска з баклажанами. Рецепт з покроковими фото Переглянути рецепт
  • Закуска на зиму з баклажанів з помідорами Переглянути рецепт
  • Закуска з кабачків і перцю в томатному соусі. Рецепт з покроковими фото Переглянути рецепт
  • Зимовий салат з баклажанів Переглянути рецепт
  • Лечо з баклажанів. Рецепт з фото Переглянути рецепт
  • Як приготувати перець фарширований баклажанами на зиму Переглянути рецепт
  • Смачна аджика з баклажанами, помідорами і перцем в мультиварці Переглянути рецепт
  • Мариновані огірки в томатному соку. Рецепт з покроковими фото Переглянути рецепт
  • Овочевий салат з баклажанами на зиму. Рецепт з покроковими фото Переглянути рецепт
  • Строката овочева ікра з баклажанами на зиму без стерилізації Переглянути рецепт
  • Овочеве соте з кабачками і баклажанами. Рецепт з покроковими фото Переглянути рецепт
  • Перець з цибулею в томатному соку на зиму Переглянути рецепт
  • Смачні овочі в томатному соусі на зиму в банках: покроковий рецепт з фото Переглянути рецепт
  • Перець болгарський: рецепти на зиму для господинь Переглянути рецепт
  • Помідори в томатному соку на зиму. Рецепт з покроковими фото Переглянути рецепт
  • Помідори в томатному соку (без шкірки). Рецепт з покроковими фото Переглянути рецепт
  • Баклажани гострі в томатному соусі. Рецепт з фото Переглянути рецепт
  • Болгарський перець в томатному соусі з овочами на зиму – смачний рецепт заготовки з перцю в заливці. Переглянути рецепт

Баклажан з болгарським перцем в томатному соку на зиму

Це дуже смачно 🤤 перевірено роками 😉 Як зробити Баклажан з болгарським перцем в томатному соку на зиму очманілий в банках.

Інгредієнти

Баклажани – 4 кг
Солодкий перець – 1 кг
Томатний сік – 2 літри( можна свіжі томати на тертці)
Сіль – 1.5 ст. ложки
Цукор – 250 гр
Оцет – 150 мл/9%
Рослинне масло -250 – 300 мл
Лавровий лист – 10 шт
Перець горошок – 20 шт

Баклажан з болгарським перцем в томатному соку на зиму покроковий рецепт

1. У великій ємності кип’ятимо томатний сік, сіль, цукор, олія, оцет, спеції. Коли заправка добре закипіла, відправляємо туди почищені і порізані на 8 частин баклажани 🍆 і солодкий перець. Доводимо до кипіння, зменшуємо трохи вогонь 🔥 і даємо покипіти 10-15 минут.

2. Розкладаємо по стерильним банкам, перевертаємо і добре закутуємо до повного охолодження. Але якщо хочете перестрахуватися. Робіть другим варіантом: Далі, як роблю Я, повні банки накрити кришками , але не закручувати і відправити стерилізуватися в розігріту духовку до 180° на 30 хвилин (коли добре підуть до верху бульбашки – це показник того, що можна сміливо діставати з духовки).

3. Готові баночки добре зберігаються при кімнатній температурі. У кого консервація зберігається в погребі або прохолодною коморі, тоді стерилізувати не потрібно. Перевернути і добре укутати до повного охолодження. Пробуйте 😋 і доводьте по своєму смаку 🤪 У мене вийшло 12 баночок по 550 мл На першому фото 2 порции.

Про автора

admin administrator