У чому варити варення зі смородини

Авторadmin

У чому варити варення зі смородини

Варення з чорної смородини: найпростіший і популярний рецепт

Щоб приготувати смачне варення з чорної смородини потрібно трохи вашого часу і натхнення, і користь чорної смородини взимку буде вам забезпечена.

Варення з чорної смородини на зиму – це один з найпопулярніших заготовок у всіх, хто любить ласувати смачною смородиною взимку.

Під час приготування варення з чорної смородини на зиму обов’язково ретельно знімайте піну. Так ви отримаєте не тільки ідеально зварене варення, але і дуже смачні ласощі.

Густе варення зі смородини – рецепт

  • 1 кг чорної смородини
  • 1 кг цукру
  • 350 мл води

Насамперед варто перебрати ягоди для варення з чорної смородини на зиму. Покладіть смородину в таз і залийте холодною водою.

Промийте ягоди пару раз, обов’язково ретельно. Відкиньте на друшляк, дайте воді стекти.

Покладіть смородину в таз для варення або в широку каструлю, засипте цукром, акуратно перемішайте і залиште ягоди з цукром на ніч, прикривши таз марлею або рушником.

Помістіть смородину знову на вогонь, влийте воду і, зменшіть вогонь і почніть знімати піну, збираючи її від країв в центр.

Варіть варення зі смородини при легкому кипінні на повільному вогні 50-60 хв., сироп повинен загуснути.

Як перевірити готовність варення зі смородини? Налийте ложку сиропу на блюдце і остудіть.

Проведіть держаком ложки по сиропу, якщо залишається чітка смуга, варення готове.

Зніміть таз з вогню і остудіть варення з чорної смородини на зиму.

Скільки треба цукру на 1 кг чорної смородини

Якщо варити варення зі смородини чорної, червоної, то на 1 кг, 1 літр ягід — 1 кг цукру — потрібно заливати ягоди киплячим сиропом і залишити на ніч, на наступний день варити 2 рази по п’ять хвилин з витримкою 5 годин.

Якщо кручену смородину зберігати в холодильнику, то на 1 кг кручених ягід — 2 кг цукру.

Чим корисна смородина і що з чорної смородини можна приготувати – відео

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Варення зі смородини

Варення з смородини не просто смачні ласощі. Таке варення містить багато вітамінів і корисно для організму. Приготоване за нашим рецептом, варення виходить красивим, приємним, желеподібним і дуже апетитним. Смачне і ніжне варення можна подавати як самостійний десерт або доповнити їм морозиво, випічку, млинці. Варення з смородини відмінний варіант частування до чаювання. Смачного!

Інгредієнти

Приготування

Спочатку необхідно взяти ємність (склянку або чашку), якою будемо відміряти всі інгредієнти. Ягоди смородини ретельно перебираємо і розкладаємо в окремі ємності. У двох піалах має бути по 3 міри смородини, а в останній чотири.

Далі необхідно зварити сироп. Наливаємо в сотейник 2 міри води і засипаємо 1 міру цукру. Варимо до прозорості.

Тепер можна насипати одну піалу з трьома мірами ягід смородини. Даємо закипіти і відправляємо наступну піалу з трьома мірами ягід. Доводимо до кипіння і кладемо останні 4 міри смородини.

Варення слід помішувати лопаткою і варити 5-7 хвилин на мінімальному вогні.

Далі вимикаємо вогонь і всипаємо 10 мірок цукру. Інтенсивно перемішуємо смородину з цукром до повного його розчинення.

Тепер варення можна розливати по банках (попередньо їх підготувавши). Обов’язково вкутуємо і залишаємо на кілька годин.

Радимо залишити трохи варення для чаювання, адже воно таке апетитне!

Про автора

admin administrator