Варення з аґрусу царське з апельсином

Авторadmin

Варення з аґрусу царське з апельсином

Варення з агрусу: царський, смарагдове і королівське

Аґрус росте практично в кожному саду. Якщо ви повернулися з дачної ділянки з повним козубом цієї ягоди, питання: «Що ж з нею робити?» у вас виникнути не має. Звичайно ж, варити варення з аґрусу! Єдине питання, яке належить вирішити кожній господині: «Яке ж варення варити: царський, королівське чи смарагдове?» Ми розповімо вам, як приготувати варення з агрусу на зиму за трьома найпопулярнішим рецептами, покажемо апетитні фото і пізнавальне відео.

Готуємо варення з агрусу

Перш ніж приступити до процесу, необхідно ознайомитися з деякими нюансами того, як варити варення з аґрусу в домашніх умовах. Особливості приготування ласощів з цієї ягідки наступні:

  • Для заготовок найкраще підходять недостиглі ягідки.
  • Заготівля цієї ягоди на зиму – справа копітка: цукор практично не проникає в цілі плоди агрусу, а тому перед варінням ласощі кожну ягідку необхідно розрізати, проколоти або видалити насіння через надріз з однією з сторін.
  • Найсмачніше варення виходить з кислих і пружних плодів.

Тепер залишається підготувати баночки, в яких ласощі буде чекати зими, і вибирати рецепти варення з аґрусу.

Царський варення з агрусу з горіхами

Багато припущень ходить щодо назви цього ласощі. Одні вважають, що такий трудомісткий процес підготовки ягід, який передбачає царський варення, проводився тільки з нагоди царського застілля. Інші впевнені, що назва пов’язана з тим, що для ласощі відбираються тільки кращі плоди, та й сам агрус називають царською ягодою. Ми не будемо довго вдаватися в етимологію, а скоріше приступимо до царського рецептом з волоськими горіхами. Для нього вам знадобиться:

  • Кілограм зеленого агрусу.
  • Стакан волоських горішків без шкаралупи.
  • Листочки вишні, вони допоможуть зберегти характерний колір плодів і додадуть десерту аромат.
  • Вода чиста – 2 склянки.
  • Цукор – кілограм або трохи менше.
  • Ваніль.

Покрокова інструкція для самостійного приготування наступна:

Дивіться також: Варення з обліпихи: рецепти без кісточок і без варіння

Зваривши перше ваше царське варення, ви, можливо, огорчитесь, так як частина горішків випаде з ягід в процесі варіння. Щоб спростити собі завдання і уникнути розчарувань робимо простіше: відправляємо горішки в сироп просто разом з плодами аґрусу.

Чудове варення з агрусу з лимоном

Чудове варення з лимоном вважається самим простим і простим у приготуванні. Якщо ви хочете по швиденькому розправитися з наявним аґрусом, рекомендуємо взяти на замітку цей рецепт. Для нього потрібні такі компоненти:

  • Аґрус – півкіло.
  • Лимон – 1 цитрус.
  • Півкілограма цукрового піску.

Спрощена схема приготування виглядає так:

Цей смачний рецепт відніме у вас мінімум часу, а результат, який не поступається по корисності складним варіацій приготування заготовки, підсолодить зимові вечори вам і вашим домочадцям.

Королівське варення з аґрусу без варіння

Рецепти варення з агрусу різноманітні, кожна господиня має свої секрети і хитрості. Наступний рецепт крыжовенного ласощі без варіння дозволить зберегти всю користь плодів і насиченість смаку. Щоб приготувати королівське варення, яке не потребує варіння, вам знадобиться:

  • Аґрус – пів кілограма.
  • Два середніх апельсина.
  • Трохи менше півкіло цукру.

Процес появи на світло королівського ласощі поетапно виглядає так:

Якщо ви надихнулися рецептами, почніть з простого, а спробувавши свій крыжовенный шедевр, ви, напевно, наважитеся і на більш трудомісткі варіації. Удачі вам в ваших солодких експериментах!

Варення з агрусу з апельсинами на зиму

Варення з аґрусу виходить густим, так як у складі ягід є пектин. Апельсини в складі додають запашний цитрусовий аромат. В цілому, таке варення більше схоже на повидло, оскільки плоди подрібнюються до однорідної консистенції і увариваются. Але видимі насіння агрусу не дають варенню стати однорідним повидлом і додають цікавий текстурний нюанс.

Інгредієнти: на 1 л.

  • Агрус – 1 кг
  • Цукор-пісок – 400 гр.
  • Апельсин – 1 шт.

Процес приготування:

Як приготувати варення з агрусу з апельсинами? Ягоди агрусу промиваємо проточною водою, видаляємо дефектні плоди. Маленькими ножицями зрізаємо хвостики.

Апельсин промиваємо й обсушуємо. Спеціальним ножем або дрібної теркою знімаємо всю цедру. Потім розрізаємо апельсин на дві половини і видавлюємо з обох сік.

Ягоди агрусу разом з цедрою потрібно подрібнити. Для цього можна скористатися заглибним блендером або пропустити сировину через м’ясорубку.

Подрібнене сировину поміщаємо в каструлю, додаємо цукровий пісок і апельсиновий сік. Нагріваємо до кипіння і варимо на середній температурі протягом 40-45 хвилин. Підтримуємо кипіння на середньої інтенсивності і постійно помішуємо, щоб маса не пригоріла і активно испаряла вологу.

готове Гаряче варення розливаємо по попередньо простерилизованным сухим банкам. Закриваємо простерилизованными кришками і даємо варенню повністю охолонути. Охолоджені банки з заготівлею прибрати в темне і прохолодне місце зберігання.

Царське варення з агрусу з апельсином

Варення з аґрусом носить назву «царський», так як здавна вважається справжнім делікатесом. Хоч сьогодні приготувати цю смакоту і стало простіше, воно досі вважається вишуканим блюдом. А додавши до агрусу апельсин, отримаємо ще більш ароматне і соковите варення для всієї сім’ї.

Інгредієнти: на 20 порц.

  • Агрус – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Апельсин – 1 шт.
  • Вода – 50 мл

Процес приготування:

Як приготувати царський варення з агрусу з апельсином? Заздалегідь підготовлені для варення простерилізувати банки.

Кришки обдати окропом.

Ягоди агрусу ретельно промити, видалити хвостики, просушити на кухонному рушнику. Висипати аґрус в каструлю, засипати його цукром. Почекати, поки ягоди пустять сік. В цей час апельсин помити, нарізати великими шматками і подрібнити у блендері. Вилити апельсинову масу в агрус з цукром, додати воду, поставити на вогонь. Варити близько півгодини. Потім вимкнути вогонь і залишити варення на ніч. Вранці ще раз зварити варення.

Готове царський варення з агрусу з апельсином розлити по підготовленим банкам. Поставити настоюватися в тепле місце на добу, потім переставити в холодне місце. По-справжньому царський варення готове!

Про автора

admin administrator