Варення желе із чорної смородини пятихвилинка густе на зиму

Авторadmin

Варення желе із чорної смородини пятихвилинка густе на зиму

Варення (желе) з смородини п’ятихвилинка – Смачні рецепти приготування

Настав серпень, а значить, настав час для домашньої заготовки на зиму. Варення з смородини п’ятихвилинка, приготоване таким способом виходить дуже смачним, а ягоди смородини залишають свої корисні властивості, так само як і малинове на зиму.

Всім відомо, що смородина є однією з найбільш корисних ягід. Тому кожна господиня намагається зберегти всі вітаміни, після теплової обробки

Сьогодні розберемо 5 простих способів приготування варення з смородини, а не просто звичайного варення, а желе. Так само пропоную Вам оцінити рецепти чудового варення з лісової полуниці.

  1. Варення-желе з червоної смородини — Покроковий рецепт 5 хвилинка
  2. Інгредієнти:
  3. Спосіб приготування:
  4. Желеподібне варення з чорної смородини п’ятихвилинка
  5. Інгредієнти:
  6. Спосіб приготування:
  7. Рецепт варення склянками
  8. Інгредієнти:
  9. Спосіб приготування:
  10. Простий рецепт смородинового варення на зиму
  11. Інгредієнти:
  12. Спосіб приготування:
  13. Рецепт желе без варіння
  14. Інгредієнти:
  15. Спосіб приготування:

Варення-желе з червоної смородини — Покроковий рецепт 5 хвилинка

Варення-желе зі смородини приготоване за рецептом «П’ятихвилинка», обов’язково вийде ароматним і смачним. Відмінно підійде в якості десерту або начинки для солодких страв.

Інгредієнти:

  • Червона смородина – 900 гр.
  • Цукровий пісок – 700 гр.

Спосіб приготування:

1. Червону смородину промили, очистили від сміття і листя.

2. Розминаємо її товкачем, для того щоб ягода дала сік і швидкого розчинення цукру (так само можна використовувати м’ясорубку або блендер).

3. Засипаємо цукром, перемішуємо і залишаємо приблизно на 30 – 40 хвилин.

4. Червона смородина дала сік, тепер ставимо на вогонь. Довели до кипіння, перемішуємо, тепер зменшуємо на повільний вогонь.

5. Періодично прибираючи пінку. Даємо кипіти ще 5 хвилин і вимикаємо плиту.

6. Готове ласощі розливаємо по вже заздалегідь стерилізованим банкам.

Даємо варенню охолонути при кімнатній температурі. Приємного апетиту.

Читайте також: Борщова заправка на зиму — 5 простих і смачних рецептів

Желеподібне варення з чорної смородини п’ятихвилинка

Смачне і просте у приготуванні варення з чорної смородини. Через деякий час вона густіє і стає, як желе.

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

1. Для початку нам потрібно смородину добре перебрати, прибрати всі плодоніжки, всі листочки, все сміття, що в ній є.

2. І, звичайно ж, промиваємо під проточною водою і сушимо (на стіл кладемо газету, зверху рушник і викладаємо ягоду, залишити сохнути потрібно приблизний на 2-3 години).

3. Смородина підсохла, ми її зібрали, і тепер перекручуємо на м’ясорубці (можна використовувати блендер або толкушку).

4. Коли перекрутили ягоду, ставимо її на середній вогонь і засипаємо цукром. Обов’язково помішуємо.

5. Промиваємо банки, ставимо їх у духовку, включаємо на 250°C градусів на 15 хвилин. Кришки моєму, і кип’ятимо в гарячій воді на плиті 10-15 хвилин.

6. Доводимо його до кипіння і залишаємо на 5 хвилин. Перекладаємо в банки, обов’язково весь посуд, якою ви будете користуватися повинна бути сухою.

7. Ми переклали в баночки варення, закатали їх кришками і залишаємо при кімнатній температурі. Зберігаємо на будь-якій полиці у шафі при кімнатній температурі.

Рецепт варення склянками

Головним завданням приготування варення «п’ятихвилинки», є дотримання пропорцій ягоди, цукру і води. Ця солодкість — відмінна заготівля на зиму.

Інгредієнти:

  • Цукровий пісок – 15 склянок
  • Смородина (чорна, червона) – 12 склянок
  • Вода – 1 стакан.

Спосіб приготування:

1. Для початку ми підготуємо банки, добре миємо їх, обполіскуємо і ставимо в духовку на 15 хвилин при температурі 160°C. Кришки моєму, обдаємо окропом і теж сушимо.

2. Смородину слід перебрати, видалити гілочки, листочки, плодоніжки, потім ретельно промити під проточною водою, потім висипати в каструлю, в якій будемо варити варення.

Читайте також: Болгарський перець на зиму – 5 рецептів приготування заготовок з солодких перців

3. До ягоді у каструлю додаємо 7 склянок цукру і 1 стакан води, ставимо на вогонь (плита повинна бути включена на великому вогні).

4. Коли довели до кипіння, засекам час рівно на 5 хвилин. Вогонь включаємо і додаємо решту 8 склянок цукру, ретельно перемішуємо до повного розчинення цукрового піску.

5. У заздалегідь підготовлені банки розливаємо готове варення, закатуємо кришками. Приємного апетиту.

Простий рецепт смородинового варення на зиму

Рецепт п’ятихвилинки відмінно підійде тим домогосподаркам, у яких зовсім мало часу, але які дуже хочуть побалувати своїх домашніх.

Інгредієнти:

  • Смородина (чорна, червона) – 6 – 7 склянок
  • Цукор – 11 склянок
  • Вода – 1 стакан.

Спосіб приготування:

1. Для початку підготуємо ягоди. Плоди чорної або червоної смородини ретельно перебираємо, очищаємо від різного сміття. Промиваємо під проточною водою, даємо їм підсохнути.

2. Беремо 1 склянку фільтрованої води, виливаємо в емальовану каструлю. Потім висипаємо половину цукрового піску ( т. е стаканів 6). Доводимо сироп до кипіння. Після закипання варимо ще кілька хвилин, за цей час випаруватися вся зайва вода. Сиропу необхідно злегка бути загуслим.

3. У киплячий на плиті сироп кладуть підготовлені ягоди. Акуратно перемішуємо, так щоб ягоди поринули в сироп. Доводимо до кипіння і залишаємо на плиті не більше 5 хвилин.

4. Поки варення варитися стерилізуємо банки і кришки. Як це зробити, можна подивитися в рецепті вище.

5. Потім висипаємо залишився цукровий пісок (тобто 5 склянок), перемішуємо, доводимо до кипіння, збираємо піну. Відключаємо плиту. Заготівля готова.

6. У заздалегідь підготовлені банки розливаємо готове варення. Банки залишаємо відкритими до повного охолодження. Як тільки воно повністю охололо, закриваємо щільними кришками і прибираємо в місце зберігання. Приємного апетиту.

Читайте також: Компот з ізюму: рецепт для дітей і дорослих, як правильно зварити, чим корисний

Рецепт желе без варіння

Один з найбільш корисних варіантів заготовки з (чорної, червоної) смородини на зиму варення, яке не потрібно варити. З-за відсутності термообробки желе зберігає всі корисні речовини до наступного літа. Але навряд чи таке ароматне і смачне ласощі пролежить у вас довго.

Інгредієнти:

  • Смородина (на ваш вибір) -1 кг.
  • Цукровий пісок – 1 кг

Спосіб приготування:

1. Першим ділом займемося підготовкою смородини, очистимо її від плодоніжок, від усього сміття, який з’явився в процесі збирання ягід.

2. Потім подрібнити до стану однорідне пюре за допомогою м’ясорубки.

3. Викладаємо масу в каструлю (у велику тару), додаємо в неї цукор, ретельно перемішуємо і залишаємо хвилин на 40 до повного розчинення кристалів цукру. Після того як минув час перемішуємо ще раз.

4. Банки стерилізуємо за допомогою мікрохвильової печі або для духовки.

5. Тепер розливаємо готове варення по банках і закручуємо їх. Зберігаємо його в прохолодному місці, в холодильнику або підвалі.

Густе желе з чорної смородини пятихвилинка на зиму

Чорна смородина належить до небагатьох ягід, які містять багато природного пектину, тому з неї готують смачне желе. Рецептів желеподібного варення багато: сире желе, желе з варивом, желе з пектином або агар-агаром, і кожна господиня може вибрати за своїм смаком. У цьому рецепті вам пропонується приготувати смородинове желе-п’ятихвилинку з подрібненням ягоди на м’ясорубці. Цукор і ягоди для такого желе беруться в пропорції 1:1.

Інгредієнти: на 1 л.

Процес приготування:

Почнемо готувати густе желе з чорної смородини п’ятихвилинка на зиму. Чорну смородину для варіння желе готують заздалегідь. Ягоди ретельно перебирають, очищають від плодоніжок і дрібного сміття.

Потім ягоди промивають під проточною водою або у великій мисці, міняючи воду кілька разів. Промиті ягоди пересипають на товсте рушник або газети, розподіливши їх рівним шаром. Сушать смородину не менше 3 годин, так як попадання води в варення швидко приведе його до бродіння.

Суху смородину перекручують на м’ясорубці з дрібною решіткою або подрібнюють за допомогою кухонного комбайна.

Отримане смородинове пюре переливають в посуд для варіння варення, насипають до нього розраховану кількість цукру і ставлять на плиту, включивши середній вогонь. Дерев’яною ложкою смородину з цукром перемішують.

Заздалегідь або одночасно з приготуванням варення, стерилізують в духовці протягом 15 хвилин при 250° С чисті банки. Кришки закаточні кип’ятять 10 хвилин на невеликому вогні.

Варення доводять до кипіння і одночасно знімають з поверхні пінку, її у смородини дуже багато. Варять варення, включивши таймер, рівно 5 хвилин від початку кипіння.

Гаряче варення розливають по стерильним банкам і відразу герметично закупорюють. Після охолодження смородина набуває текстуру досить щільного желе. Зберігати смородинове желе можна не тільки в підвалі, але і в умовах квартири.

Вдалих і смачних заготовок!

Про автора

admin administrator