Варення зі смородини чорної на зиму густе

Авторadmin

Варення зі смородини чорної на зиму густе

Ягідний смаколик на зиму: рецепти ароматного варення з чорної смородини

Таке варення має прекрасний аромат та насичений колір.

Чорна смородина – смачна і корисна ягода. Наласувавшись нею влітку, варто подумати про заготовку на зиму. Гарним варіантом буде ароматне варення з чорної смородини.

Швидке варення з чорної смородини

  • Чорна смородина – 1,5 кг
  • Цукор – 2 кг
  • Вода – 300

Ягоди чорної смородини перебрати, потім ретельно промити й злегка обсушити.

У великій посудині зварити цукровий сироп, використовуючи приготований цукор і воду.

В отриманий сироп опустити готові ягоди чорної смородини і варити протягом 5 хвилин на повільному вогні, періодично помішуючи. За бажанням, щоб ягоди залишилися цілими, замість помішування ємність потрібно акуратно струшувати або похитувати.

Після невеликої перерви, коли варення трохи охолоне, знову варити його впродовж 5 хвилин на слабкому вогні.

Потім повторити таку процедуру ще один раз, тобто варення має проваритися три рази по 5 хвилин.

Готове смородинове варення розлити по чистих сухих банках у гарячому вигляді й закрити кришками. Зберігати варення найкраще у прохолодному місці, подалі від сонячних променів.

Варення-желе з чорної смородини

Насамперед необхідно підготувати банки. Промити їх з содою, добре прополоскати під проточною водою та простерилізувати разом із кришками.

Смородину перебрати. Промити під холодною проточною водою, дати стекти воді.

Пересипати цукром, перемішати. Подрібнити ягоди занурювальним блендером. Якщо такого немає, то спочатку подрібнити смородину в м’ясорубці, а потім вмішати цукор.

Прогріти масу спочатку на невеликому нагріванні, після повного розчинення цукру збільшити нагрів до середнього й дати закипіти три рази. Кожен раз знімаючи піну і перемішуючи для рівномірного прогрівання. Варіння триватиме близько 3-5 хвилин, довше варити не треба. Зняти утворену піну.

Гаряче варення розлити в теплі, сухі, стерилізовані банки. Закрутити стерильними кришками, перевернути й дати охолонути. Зберігати в прохолодному місці.

Варення з чорної смородини та черешні

  • Смородина чорна – 500 г
  • Черешня – 750 г
  • Цукор – 600 г

Ягоди перебрати та промити, черешню очистити від кісточок.

Скласти ягоди пошарово у глибоку посудину: 1-й шар – чорна смородина + цукор; 2-й шар – черешня + цукор і т.д.

Накрити й залишити на ніч.

Вранці злити утворений сік у каструльку й варити на повільному вогні до загустіння. Коли сироп звариться, вилити його до ягід, довести до кипіння на повільному вогні. Розкласти варення у попередньо підготовлені банки.

Варення з чорної смородини: найпростіший і популярний рецепт

Щоб приготувати смачне варення з чорної смородини потрібно трохи вашого часу і натхнення, і користь чорної смородини взимку буде вам забезпечена.

Варення з чорної смородини на зиму – це один з найпопулярніших заготовок у всіх, хто любить ласувати смачною смородиною взимку.

Під час приготування варення з чорної смородини на зиму обов’язково ретельно знімайте піну. Так ви отримаєте не тільки ідеально зварене варення, але і дуже смачні ласощі.

Густе варення зі смородини – рецепт

  • 1 кг чорної смородини
  • 1 кг цукру
  • 350 мл води

Насамперед варто перебрати ягоди для варення з чорної смородини на зиму. Покладіть смородину в таз і залийте холодною водою.

Промийте ягоди пару раз, обов’язково ретельно. Відкиньте на друшляк, дайте воді стекти.

Покладіть смородину в таз для варення або в широку каструлю, засипте цукром, акуратно перемішайте і залиште ягоди з цукром на ніч, прикривши таз марлею або рушником.

Помістіть смородину знову на вогонь, влийте воду і, зменшіть вогонь і почніть знімати піну, збираючи її від країв в центр.

Варіть варення зі смородини при легкому кипінні на повільному вогні 50-60 хв., сироп повинен загуснути.

Як перевірити готовність варення зі смородини? Налийте ложку сиропу на блюдце і остудіть.

Проведіть держаком ложки по сиропу, якщо залишається чітка смуга, варення готове.

Зніміть таз з вогню і остудіть варення з чорної смородини на зиму.

Скільки треба цукру на 1 кг чорної смородини

Якщо варити варення зі смородини чорної, червоної, то на 1 кг, 1 літр ягід — 1 кг цукру — потрібно заливати ягоди киплячим сиропом і залишити на ніч, на наступний день варити 2 рази по п’ять хвилин з витримкою 5 годин.

Якщо кручену смородину зберігати в холодильнику, то на 1 кг кручених ягід — 2 кг цукру.

Чим корисна смородина і що з чорної смородини можна приготувати – відео

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Варення з чорної смородини з цілими ягодами на зиму густе

Чорна смородина – ягода невибаглива і добре зберігається. Часто з неї готують «сире варення», і воно відмінно варто всю зиму. Але деколи хочеться різноманітності – приготуємо з неї класичне варення. З цілими ягідками, густе.

Інгредієнти: на 2 л.

  • чорна Смородина – 2 кг
  • Цукор-пісок – 3 кг
  • Вода – 200 мл

Процес приготування:

Почнемо готувати густе варення з чорної смородини на зиму з цілими ягодами. Смородину добре промиваємо, перебираємо, промиті ягоди покласти в друшляк і даємо їм обсохнути.

У таз для варіння варення висипаємо третину цукру, вливаємо воду. Нагріваємо до розчинення і одержання сиропу.

В сироп викладаємо ягоди, перемішуємо, нагріваємо до гарячого стану, висипаємо інший цукор, перемішуємо і доводимо до кипіння. Варимо при помішуванні двадцять-тридцять хвилин.

Банки і кришки ретельно промиваємо і стерилізуємо будь-яким звичним способом. Фасуємо гаряче варення по банках, закатуємо кришками, перевертаємо їх догори дном для перевірки герметичності.

Даємо варенню повністю охолонути і прибираємо на зберігання в темне прохолодне місце.

Про автора

admin administrator