Як це відважена сметана

Авторadmin

Як це відважена сметана

Але і натуральний продукт має темну сторону. Домашня сметана є надто жирною, тому може створити значне навантаження на жовчний міхур і печінку, а також призвести до збільшення ваги. У складі сметани також міститься холестерин, здатний відкладатися на судинах, блокуючи їх нормальне функціонування.

Сметана корисна і багата на пребіотики (речовини, що допомагають захищати кишківник), вітамінами B2, B3 (він же PP), B12 та аскорбінову кислоту. У сметані з жирністю від 30 % міститься лецитин, який дозволяє холестерину відкладатися на стінках судин.

Сорти сметани Сметана 30 % жирності — основний вид сметани, яку виготовляють сквашуванням нормалізованих вершків. Сметана 36 % жирності виготовляється тільки із свіжих нормалізованих пастеризованих вершків. Сметана 50-58 % жирності — сметана-каймак з високим вмістом жиру, яка по своїй густині схожа на плавлений сир.

Сметана сепараторна — виготовлена з 100% коров'ячого молока, а якщо бути точними, то з вершків. А це найцінніша частина молока! Відтепер у нас можна придбати справжню сепараторну сметану власного виробництва. Її можна використовувати і як сметану, і як вершки.

Вона уточнила, що не варто зовсім вживати сметану людям, у яких є непереносимість молочних продуктів, або спостерігається загострення захворювань шлунково-кишкового тракту, є алергія на молоко та непереносимість лактози.





Смета́на (прасл. *sъmętana від *sъmětati — «знімати, скидати») — кисломолочний продукт отриманий з вершків і закваски. Сметану виробляють методом сквашування вершків чистими культурами мезофільних молочнокислих мікроорганізмів, з додаванням чи без додавання …

Про автора

admin administrator