Як їдять нагетси

Авторadmin

Як їдять нагетси

Не їжа, а манна небесна: курячі нагетси вийдуть з першого разу

Розповідаємо, як приготувати нагетси – рецепт на сковороді.

Готуємо смачні нагетси вдома – простий рецепт / depositphotos.com

Складно уявити, що сьогодні ще знайдеться людина, яка не пробувала нагетси в Макдональдсі. Але ж цю дуже смачну, хоча й не дуже корисну їжу можна досить легко зробити і в себе вдома. Пропонуємо рецепт, за яким курячі нагетси вийдуть навіть з першого разу.

Як приготувати нагетси – простий рецепт

Для приготування нам знадобиться:

  • Філе куряче – 600 г.
  • Борошно пшеничне – 200 г.
  • Яйця – 5 шт.
  • Сухарі панірувальні – 200 г.
  • Олія рослинна – 0,5 л.
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком.

На 4 порції беремо 2 середніх курячих філе, ретельно промиваємо їх у холодній воді та обрізаємо можливі залишки кісточок, плівок або жиру. Гострим ножем поперек волокон нарізаємо м’ясо слайсами завтовшки не більш як 1 см. Слайси можна нарізати трохи навскоси з обох боків по черзі, аби шматочки були максимально однакового розміру.

Яйця збиваємо вінчиком з сіллю та меленим перцем. Нарізані слайси обвалюємо в борошні, потім у збитому яйці, після чого обвалюємо в панірувальних сухарях середнього помелу. Викладаємо нагетси на тацю або дошку і відправляємо на 30-40 хвилин у морозильну камеру. Заготовки краще заморозити, щоб під час приготування з них не обсипалося панірування.

Як смажити нагетси – корисні поради

У глибоку сковороду або сотейник наливаємо рослинну рафіновану олію. Обережно: нерафінована олія під час смаження дає непотрібну нам піну. Розігріваємо до кипіння та шумівкою опускаємо нагетси в олію. Кипляча олія повинна повністю покривати шматочки м’яса. Радимо скористатися шумівкою, щоб не обпектися гарячими бризками, та опускати заготовки поступово, не поспішаючи. Смажимо нагетси близько 5 хвилин – до золотистого кольору, і виймаємо, щоб не пересушити.

Готовий продукт рекомендуємо викласти на паперові кухонні рушники, вони вберуть надлишки олії. Для цього достатньо декількох хвилин – довго тримати не варто, щоб папір не прилип до продукту. Під час подачі можна прикрасити блюдо зеленню, листям салату, фігурно вирізаними або просто нарізаними шматочками овочів. Насолоджуємося власноруч приготованим шедевром, опускаючи нагетси в улюблений соус!

Раніше УНІАН розповідав, як зробити смачний соус для шаурми з часником, який також чудово смакуватиме з нагетсами.

Вас також можуть зацікавити новини:

Хрусткі та соковиті нагетси: як приготувати смачну закуску вдома

Апетитні курячі нагетси – чудова закуска, яку нескладно приготувати в домашніх умовах.

Нагетси – це шматочки соковитого курячого філе в паніровці, обсмажені на сковороді або у фритюрі до хрусткої золотистої скоринки.

Приготувати їх удома зовсім нескладно. Однак така закуска є доволі калорійною та не дуже корисною, тому часто вживати її не варто.

Курячі нагетси на сковорідці

  • Філе куряче – 700 г
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець – за смаком
  • Паприка – за смаком
  • Сухарі паніровочні
  • Олія соняшникова

Нарізати куряче філе невеликими шматочками. У тарілці збити вилочкою 2 яйця.

Для паніровки змішати панірувальні сухарі, сіль, перець і паприку.

Розігріти олію в сковорідці.

Вмокнути шматочок курки в яєчну суміш, потім – у паніровку. Смажити курячі нагетси до золотистої скоринки. Готові нагетси перекласти на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб позбутися зайвого жиру. Курячі нагетси готові.

Курячі нагетси з сиром на сковорідці

  • Курячі грудки – 400 г
  • Твердий сир – 200 г
  • Курячі яйця – 1 шт.
  • Молоко – 100 мл
  • Панірувальні сухарі – 100 г
  • Рослинна олія – 50 мл
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Часник (молотий) – 0,5 ч.л. (або 4 головки свіжого)

Куряче філе нарізати великими кубиками.

Приготування соусу. У мисці розмішати яйце з молоком, меленим часником, сіллю та перцем.

В окремому посуді підготувати панірувальні сухарі.

Нарізати сир кубиками, вчетверо меншими від кубиків нарізаного м’яса. Зробити в кожному шматку філе надріз і вкласти туди кубик сиру. Просуньте його глибше всередину м’яса. Посолити та поперчити фаршироване філе (для отримання більш ніжних нагетсів, цього не робити).

Умокнути кожен шматочок філе в соус, а потім обваляти в сухарях. Смажити курячі нагетси з сиром на розігрітій сковороді з двох боків до утворення золотистої скоринки.

Курячі нагетси в духовці

  • Куряче філе – 600 г
  • Кефір – 1 ст.
  • Гірчиця – 1 ч.л.
  • Пармезан – 50 г
  • Мигдаль – 50 г
  • Білий хліб – 3 г
  • Суміш трав – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець гострий мелений – за смаком

Куряче філе нарізати невеликими, максимально однаковими шматочками.

Скласти їх у миску, залити кефіром, додати гірчицю, трішки солі та перцю.

Для панірування можна взяти уже готову крихту або приготувати самим. Для цього підсушити на сухій сковороді скибочки батона, подрібнити. У чашу комбайна вкинути мигдаль і підсушений хліб. Усе подрібнюємо на крихту. Додати тертий сир, сушені трави, сіль і перець. Перемішати.

Обваляти куряче філе в паніровці з усіх боків і скласти на решітку.

Випікати нагетси у розігрітій до 190°С духовці близько 20 хвилин або до хрусткої скоринки. Дати курячим нагетсам злегка охолонути й подавати до столу.

Інші рецепти, які можуть зацікавити:

Курячі нагетси в домашніх умовах: 9 простих та смачних рецептів

Думаєш, що такого приготувати, щоби влаштувало всіх домочадців? Для посиденьок з друзями потрібно щось, що нагадує закуску, але водночас ситне, як основна страва? У нас є безпрограшна пропозиція! Лови 9 рецептів, як зробити курячі нагетси в домашніх умовах, соковиті та хрумкі!

1. Класичні курячі нагетси

Залежно від набору спецій, рецепт буде щоразу різним!

Тобі знадобиться: 700 г курячого філе, 200 г борошна, 60 г сухарів, сіль, спеції.

Приготування: Наріж філе і кожен шматочок спочатку обваляй у сухариках. Змішай борошно з сіллю та спеціями, додай трохи води та виміси кляр до сметанної консистенції. Нагетси макай у кляр, знову в сухарі і обсмажуйте просто на сковороді або у фритюрі.

2. Нагетси в кукурудзяному паніровці

Хрумка скоринка з кукурудзяного борошна виглядає ще апетитніше.

Тобі знадобиться: 700 г курячого філе, 150 г кукурудзяного борошна, 25 г кукурудзяного крохмалю, 60 г сухарів, сіль, спеції.

Приготування: Наріж філе шматочками та обваляй у сухариках. Щоб приготувати кляр, спочатку змішай усі сухі інгредієнти, а потім розбав їх водою або вершками. Вимішати, щоб не було грудочок, і обмокуй кожен наггетс перед обсмажуванням.

Про автора

admin administrator