У контексті здорового харчування огляд показав, що макарони не сприяють збільшенню ваги. А тому дієта, яка включає різноманітні поживні продукти, може легко включати макарони, якщо ви їх любите. До того ж усе здорове харчування базується на балансі.11 січ. 2024 р.
Середня порція макаронів 150-200 грам може забезпечити 10% потреби в калоріях в день. Крім клітковини, макарони багаті вітамінами групи В, залізом і харчовими волокнами. Ці речовини покращують метаболізм і підтримують в нормі рівень гемоглобіну в крові. Макарони грубого помелу знижують рівень холестерину в крові.
Макарони — з твердих сортів пшениці краще вживати вранці або на обід. Не пізніше ніж за 4 години до сну.
Серед макаронних виробів є ті, які можна промивати. Вони призначені для приготування салатів. Тоді такі макарони стають еластичними та не злипаються.
Макаронні вироби містять в собі велику кількість вітамінів і мінералів – це магній, залізо, калій, фосфор, марганець, кальцій, а також такі важливі для здоров'я людини вітаміни В1, В2,В9, Е і РР.
Як часто можна їсти макарони Найкраще смакувати макаронні страви не частіше 1-2 разів на тиждень (на обід).
Ви ж бачили тонкі листи макаронів для лазаньї? Тепер уявіть, що їх скрутили в циліндри й вийшли порожні трубочки. …
Про автора