Як наносити харчові блискітки на торт

Авторadmin

Як наносити харчові блискітки на торт

Бісквітний торт — 10 дуже смачних і простих рецептів

Десерт обов’язково вийде з першого разу, якщо точно дотримуватися пропорції інгредієнтів і покрокові дії простих рецептів смачного бісквітного торта.

  1. Бісквітний торт — простий класичний рецепт
  2. Інгредієнти:
  3. Спосіб приготування.
  4. Склад для крему:
  5. Рецепт приготування.
  6. З заварним кремом
  7. Необхідний склад для крему і просочення:
  8. Дії.
  9. Готуємо з просоченням на основі сметани
  10. Склад для крему:
  11. Дії.
  12. З сирним кремом
  13. Продукти для основи:
  14. Спосіб приготування.
  15. Інгредієнти для крему:
  16. Процес приготування.
  17. Простий і смачний рецепт медового ласощі
  18. Склад компонентів:
  19. Послідовність дій.
  20. Шоколадний торт бісквітний
  21. Необхідні продукти:
  22. Рецепт приготування.
  23. З вершково-сирним кремом та персиками
  24. Інгредієнти:
  25. Отже, приступаємо.
  26. З прошарком з збитих вершків і полуниці
  27. Продукти:
  28. Інгредієнти для просочення:
  29. Кроки приготування.
  30. З білковим кремом і начинкою бананової
  31. Склад:
  32. Етапи приготування.
  33. Як приготувати бісквітний торт в мультиварці?

Бісквітний торт — простий класичний рецепт

На основі бісквіта, приготовленого традиційним способом, можна готувати найрізноманітніші торти.

Інгредієнти:

  • 4 яйця (як можна свіже);
  • 120 г цукрового піску;
  • 100 г якісного борошна;
  • 20 г кукурудзяного крохмалю.

Спосіб приготування.

  • Жовтки відокремлюють від білків. Зробити це легко: треба акуратно розколоти шкаралупу навпіл над чашкою і кілька разів перелити вміст з однієї половини в іншу. Білок стече в ємність, а жовток залишиться в шкаралупі.
  • Жовтки збивають з 80 р цукру, поки маса не загусне.
  • В окремому посуді спінюють міксером білки, додають залишки цукру і збивають далі протягом хвилини. Маса вийде щільною, блискучою.
  • З’єднують білковий і жовтковий склади.
  • Просіюють борошно, з’єднують її з крохмалем. Можна обійтися і без цього інгредієнта, однак крохмаль забере надлишки вологи з випічки, завдяки чому бісквіт вийде ніжніше і пишніше.
  • Борошно додають до збитим яєць, перемішують протягом 5 секунд, рухаючись від краю чашки до середини тесту.
  • Готовність тесту перевіряють руками: якщо є грудки, їх розминають пальцями.
  • Розігрівають духовку до 200° С. Форму (краще брати роз’ємну) застеляють пергаментом або посипають борошном. Заливають тісто так, щоб воно рівномірно розподілилося по дну.
  • Бісквіт випікають протягом 25 хвилин. Його готовність перевіряють за зовнішнім виглядом і, протикаючи зубочисткою: на ній не повинно бути прилиплого тесту.
  • Испекшийся бісквіт залишають у відключеній відкритій духовці 12-15 хвилин. Потім його виймають і ставлять остуджуватися.
  • Щоб бісквіт легше нарізався, його можна обернути харчовою плівкою і прибрати в холодильник на 40 хвилин.
  • Охолоджений бісквіт нарізають уздовж на 3-4 коржа широким ножем.

Для простого класичного торта підійде масляний крем.

Склад для крему:

  • 400 г масла жирністю 82,5%;
  • 400 р згущеного молока;
  • 40 г цукрової пудри;
  • 1 г ваніліну.

Рецепт приготування.

  • Масло розм’якшують в звичайних умовах.
  • Додають цукрову пудру і ванілін, який згладить присмак масла.
  • Всі складові збивають міксером до отримання щільної білої маси.
  • Заливають згущене молоко і збивають знову.
  • Отриманим кремом промащують всі коржі.

Корисний рада: прослоенний торт, приготований за будь-яким рецептом, обов’язково залишають у холодильнику для просочення на 4-5 годин.

З заварним кремом

Завдяки крему цей рецепт торта вийде особливо легким і дуже смачним. Бісквіт для нього готують класичним способом.

Необхідний склад для крему і просочення:

  • 1 яйце;
  • 0,5 л молока;
  • 125 г цукру;
  • 40 р борошна;
  • 100 г вершкового масла;
  • 200 мл води;
  • 20 мл лимонного соку.

Дії.

  • Перетирають яйце, 100 г цукру і борошно.
  • Все перекладають у каструлю, заливають молоком і розмішують, щоб розбити грудочки.
  • Каструлю ставлять на слабкий вогонь, вміст постійно помішують, поки воно не почне закипати, потім відразу вимикають.
  • Отриманий крем остуджують при кімнатній температурі.
  • Для просочення цукор заливають водою і варять до загусання. Додають сік лимона.
  • Бісквітні коржі спочатку змащують солодкою водою, потім обмазують кремом.

Готуємо з просоченням на основі сметани

Бісквітний торт зі сметанним кремом виходить смачним і соковитим. Він відмінно просочується, тому його не потрібно довго наполягати. В якості основи використовується класичний бісквіт.

Склад для крему:

  • 800 г сметани;
  • 200 г цукрової пудри;
  • 1 г ванілі.

Дії.

  • У сметану повільно засипають пудру, постійно помішуючи.
  • Додають ванілін, перемішують.
  • Збирають торт, промазуючи отриманим кремом бісквітні коржі.
  • Сметанний бісквіт достатньо залишити в холодильнику всього на годину для просочення.

З сирним кремом

Сметанний бісквіт з кремом на основі сиру виходить дуже ніжним, вишуканим. Приготувавши такий десерт один раз, ви будете повертатися до цього рецепту знову і знову.

Продукти для основи:

  • 5 свіжих яєць;
  • 100 г маргарину;
  • 100 г жирної сметани;
  • 120 г цукру;
  • 220 г борошна;
  • 10 г розпушувача.

Спосіб приготування.

  • Поділяють білки і жовтки. Білки збивають з допомогою міксера в пишну піну. Жовтки розтирають з цукром.
  • До солодкої жовткової суміші додають посічену ножем маргарин і сметану.
  • З’єднують обидві суміші. Збивають міксером протягом 2 хвилин.
  • Борошно двічі просівають, засипають в неї розпушувач.
  • Суху масу частинами вводять у перший склад і збивають міксером на самій повільній швидкості.
  • Тісто перекладають у форму і печуть 35 хвилин при 180° С.
  • Після того як випечений бісквіт охолоне, його поділяють вздовж на 3 частини.

Читайте також: Млинці на сироватці – Смачні рецепти тонких млинчиків з дірочками

Інгредієнти для крему:

  • 200 г вершкового масла 72,5%;
  • 250 р свіжого незернистого сиру жирністю 9%;
  • 350 г цукрової пудри;
  • 1 г ваніліну.

Процес приготування.

  • Вершкове масло розм’якшують, з’єднують з сиром і ваніліном. Щоб складу вийшов однорідним, інгредієнти збивають міксером на мінімальному режимі 1 хвилину.
  • В отриману масу по частинах вводять цукрову пудру, постійно розмішуючи ложкою.
  • У завершенні сирний крем для бісквітного торта ще раз збивають міксером, поки він не стане повітряним. Готовим кремом промащують всі коржі.

Простий і смачний рецепт медового ласощі

Бісквіт на основі меду — це ароматний і дуже смачний десерт, який під силу приготувати навіть новачкові-кулінару.

Для медового торта підійде крем з масла і згущеного молока, сметанний або вершковий.

Склад компонентів:

  • 4 яйця;
  • 230 г борошна;
  • 180 г цукру;
  • 60 мл рідкого меду.

Послідовність дій.

  • Білки збивають міксером в міцну піну, додають цукор і продовжують збивати.
  • В солодку масу вбивають жовтки і знову розмішують міксером.
  • Додають мед, збивають до однорідної консистенції.
  • Частинами вводять просіяне борошно, при цьому обороти міксера знижують до мінімуму.
  • Бісквіт випікають близько 40 хвилин в розігрітій до 180° С духовці.

Шоколадний торт бісквітний

Такий десерт порадує надзвичайним ароматом та свіжістю. Шоколадні коржі краще просочувати густим кремом зі сметани.

Необхідні продукти:

  • 4 яйця;
  • 120 г борошна;
  • 160 г цукру;
  • 40 г порошку какао;
  • 6 г розпушувача;
  • 3 г солі.

Рецепт приготування.

  • Яєчні білки охолоджують в холодильнику.
  • Жовтки з 80 р цукру збивають міксером 5 хвилин.
  • Холодні білки солять і збивають міксером, поступово всипаючи залишки цукру.
  • Обидві маси з’єднують і розмішують міксером на повільному режимі.
  • Борошно з’єднують з какао і розпушувачем і тільки потім просівають.
  • Суху масу додають до збитим яйцям.
  • Шоколадне тісто переливають у форму. Випікають при 180 градусах близько 40 хвилин.
  • Готовий бісквіт охолоджують, розрізають на 2-3 коржа і просочують кремом.

З вершково-сирним кремом та персиками

Торт з чудовим смаком обов’язково підніме настрій! В якості основи треба використовувати класичний бісквіт. Для приготування підійдуть як свіжі, так і консервовані плоди.

Інгредієнти:

  • 0,5 кг сиру;
  • 50 г порошку для персикового желе;
  • 350 мл жирного молока;
  • 400 мл натурального або персикового йогурту;
  • 50 г желатину;
  • 0,5 кг персиків;
  • 250 г цукру;
  • 1 г ваніліну.

Отже, приступаємо.

  • Желатин ставлять набухати в молоці на 30 хвилин.
  • Сир, йогурт, цукор і ванілін збивають.
  • Персики нарізають кубиками або часточками.
  • Желатинову масу трохи підігрівають і змішують з сирною. Сюди ж додають половину персиків. Перемішують.
  • Отриману масу викладають на коржі, розрівнюють. Бісквіт прибирають в холодильник на 2 години.
  • Розводять персикове желе по інструкції.
  • З холодильника виймають торт. Верхній корж прикрашають залишилися шматочками персиків, зверху поливають приготовленим желе.

Читайте також: Запіканка з макаронів з фаршем – 6 покрокових рецептів

З прошарком з збитих вершків і полуниці

Торт по цьому рецепту виходить красивим і надзвичайно ніжним. Готується на основі класичного бісквіта.

Продукти:

  • 600 мл вершків (жирністю від 33%);
  • 250 г цукрової пудри;
  • 300 г свіжої полуниці;
  • пакетик желе (з полуничним або нейтральним смаком).

Інгредієнти для просочення:

  • 200 р полуниці;
  • 250 мл води;
  • 40 г цукру.

Кроки приготування.

  • Збивають міксером вершки з пудрою до отримання щільної маси.
  • Частина полуниці нарізають кружечками. Кілька цілих ягід залишають для прикраси.
  • Полунична просочення для бісквітного торта готується так: ягоди пропускають через соковижималку, макуха з’єднують з водою і цукром і відварюють протягом 5 хвилин. Масу проціджують, до неї доливають полуничний сік, потім знову кип’ятять 2 хвилини. Охолоджують і просочують коржі.
  • На кожен корж намазують вершковий крем і кладуть нарізану полуницю. Верх торта прикрашають цілими ягодами і заливають приготовленим желе з пакетика.

З білковим кремом і начинкою бананової

Це ласощі поєднує в собі легкість бісквіта, ніжність крему і солодкість банана.

Склад:

  • 4 білка;
  • 180 г цукру;
  • 2 г лимонної кислоти;
  • 2 банана.

Етапи приготування.

  • Охолоджені білки збивають міксером, частинами засинаючи цукор. В кінці додають лимонну кислоту.
  • Масу нагрівають на водяній бані протягом 10 хвилин, безперервно збиваючи при цьому.
  • Крем охолоджують і змащують ним коржі традиційного бісквіта. Зверху укладають кружечки бананів.

Як приготувати бісквітний торт в мультиварці?

Бісквіт в мультиварці обов’язково вийде гарним та смачним, навіть якщо ви готуєте його перший раз. Продукти використовуються як в класичному рецепті: 4 яйця, 120 г борошна, 120 г цукру. У цього способу приготування є свої тонкощі.

  • Борошно просівають обов’язково.
  • Білки не можна відокремлювати від жовтків: яйця цілком збивають з цукром.
  • Додаючи в яйця борошно, масу перемішують міксером або дерев’яною лопаткою.
  • Дно мультиварки змащують рослинним маслом і присипають борошном.
  • Бісквіт готують на режимі «Випічка» (1 година).
  • Під час приготування кришку мультиварки відкривати не можна.
  • По завершенні програми бісквіт виймають з чаші і охолоджують на столі протягом 2 годин, потім розрізають і просочують кремом на вибір.

Смачний бісквіт навіть без додавання крему. Готовий десерт подають до чаю, кави або червоного вина.

Шоколадний велюр: рецепт вишуканого покриття для торта своїми руками

Шоколадний велюр, рецепт якого підкорює насиченим шоколадним смаком і оксамитовим покриттям на тортах, підкорив серця кондитерів і ласунів, відсунувши на другий план цукрову мастику і кремовий декор. Зробити таке прикраса десертів своїми руками не складно, про все, що знадобиться для роботи, і тонкощах технології піде мова в цій статті.

Що знадобиться

Для приготування шоколадного велюру і покриття ним десерту в домашніх умовах знадобляться такі інструменти і матеріали :

  1. Краскопульт – в деяких випадках його можна замінити балончиком з готовою сумішшю або навіть поролонової губкою.
  2. Поворотний столик – полегшить рівномірне нанесення велюру на всю поверхню торта.
  3. Какао-масло – продається в каллетах і шматках. Яке вибрати – справа смаку, головне, щоб продукт був свіжим і якісним.
  4. Шоколад – можна купувати в каллетах в професійних магазинах для кондитерів або купити плитку в найближчому продуктовому магазині. В останньому випадку потрібно уважно вивчити склад продукту. Це повинен бути саме шоколад, а не кондитерська глазур на пальмовому маслі.

Додатково знадобляться харчова плівка і картон для захисту робочої поверхні і стоять поруч предметів від бризок, які неминуче будуть розлітатися в різні боки.

Особливості вибору краскопульта

Кондитери давно вже зрозуміли, що з будівельного магазину можна використовувати практично половину асортименту, починаючи шпателем і закінчуючи краскопультом. Тому купити краскопульт для шоколадного велюру можна і в звичайному будівельному магазині. Такі пристрої стоять на порядок дешевше тих, що представлені в професійних кондитерських магазинах.

Не варто переживати з приводу того, що пластикові деталі, що стикаються з харчовими продуктами, можуть якось негативно вплинути на здоров’я. Матеріал, з якого виконано бачок для фарби, виготовлений з пластику, що не вступає в реакцію з агресивними лакофарбовими матеріалами, тому він не вплине і на продукти.

Більш важливими будуть інші питання: розташування і розмір бачка для фарби, і яке сопло має бути для шоколадного велюру. Оскільки для покриття торта досить буде всього лише 100 мл суміші, то чим менше буде бачок, тим краще. Стандартні його розміри зазвичай 800-1000 мл. З цієї ж причини розташовуватися ємність повинна знизу.

Діаметр сопла повинен бути не більшим: від 1,6-1,8 до 2-2,5 мм. Добре, якщо він буде регульованим, тоді можна буде індивідуально підібрати текстуру покриття на свій смак.

Важливо! Не можна використовувати для шоколадного велюру прилад, який використовувався при проведенні лакофарбових робіт.

Після кожного використання краскопульт відразу ж потрібно промивати гарячою водою, щоб видалити залишки шоколадного велюру, і продувати повітрям, щоб висушити.

Покроковий рецепт шоколадного велюру

Шоколадний велюр для торта готують всього з двох інгредієнтів – білого або темного шоколаду і какао-масла. У першому випадку глазур можна зробити кольоровий за допомогою харчових барвників різних кольорів.

Існує помилка, що шоколадно-масляну суміш можна пофарбувати тільки жиророзчинними барвниками, але це не так. Для додання кольору підійдуть сухі і гелеві водорозчинні барвники. Від них суміш не згорнеться і не розшарпається, просто не вийде отримати яскраву насичену забарвлення. Для її отримання знадобляться жиророзчинні харчові барвники.

Що стосується білого і чорних квітів, то навіть велюр на білому шоколаді доведеться вибілювати від жовтого відтінку діоксидом титану. У чорний колір простіше буде пофарбувати велюр на темному шоколаді, так буде потрібно менше барвника.

Таблиця 1. Шоколадний велюр: пропорції інгредієнтів і робоча температура

Вид велюрового покриття

Кількість інгредієнтів на одну порцію шоколаду, м

Кількість інгредієнтів на одну порцію какао-масла, м

Велюр на білому шоколаді

Про автора

admin administrator