Як очистити філе оселедця від дрібних кісток

Авторadmin

Як очистити філе оселедця від дрібних кісток

Щоб з легкістю відокремити рибу від дрібних кісток, необхідно обгорнути оселедець паперовим рушником і кілька разів злегка постукати нею об стіл. Так кістки легше відстануть від філе.

На підготовлену дошку покладіть рибу і ножем відокремте голівку, а потім хвіст. Тримаючи оселедець за верхній плавник, акуратно обріжте його; Протягнувши ніж в отвір, залишене після видалення голови, розріжте черевце, що дозволить з легкістю дістати нутрощі.

Покласти рибу в глибоку посудину й залити її розсолом, щоб риба повністю в нього поринула. Накриваємо кришкою або невеликою тарілкою, щоб оселедець не спливав. Відправити ємність з рибою в холодильник на кілька діб – від 2-х до 4-х. Готовий оселедець витягнути з тари й промити під проточною водою.

Нарізати філе оселедця тонкими скибочками. Змішати оцет з цукром, додати перець, цибулю, яблуко, корнішон і каперси. У лотку викласти шарами: маринад, оселедець, маринад. Зверху залити холодною кип'яченою водою, лоток щільно закрити кришкою і помістити в холодильник на 1-2 дні.

Оселедець обвалюємо в борошні і викладаємо на розігріту сковороду. Оселедець обсмажуємо з усіх боків до рум'яної скоринки. При подачі на стіл прикрасити лимоном і полити лимонним соком.

Солоний оселедець не варто їсти людям, які мають проблеми з нирками. Лікарі також не рекомендують вживати солону рибу жінкам, які годують грудьми, бо вона є сильним алергеном, тому може нашкодити немовляті. Окрім того, солона риба впливає на смак грудного молока.





Якщо ви думаєте, то чистити оселедець самостійно дуже важко, то глибоко помиляєтеся. У випадку якщо ви виявите трошки терпіння, то зможете досить швидко отримати якісне філе. Все що від вас буде вимагатися для цього, приготувати обробну дошку, гострий ніж і кілька паперових …

Про автора

admin administrator