Як перетерти червону смородину

Авторadmin

Як перетерти червону смородину

Зміст:

Рецепти страв з порічками (червоною смородиною)

Червона смородина є невичерпним джерелом вітамінів і мікроелементів, вона не тільки смачна, але і максимально корисна для організму. Тому домашні рецепти страв з червоної смородини настільки популярні і улюблені багатьма.

Що приготувати з порічок

Цю ягоду додають в кондитерські вироби та десерти, вишукані салати і пікантні закуски, її заготовляють на зиму і роблять з неї напої і варення.

Існує безліч цікавих способів, як приготувати смачні страви з соковитими ягідками. Такі страви можуть готувати досвідчені і початківці господині, оскільки вони досить прості і легкі.

Найпоширенішим варіантом є варіння компотів і освіжаючих морсів, а також яскраві ягідки будуть потрібні в кисло-солодкі соуси для м’яса: свинини, телятини, курки. Хороший привід урізноманітнити літню кухню.

Влітку варто обов’язково зробити желе або морозиво зі смородиною, а якщо її перетерти з цукром, тоді вийде ароматна заливка для пирога або домашнього тортика. Часто грона додають при консервуванні огірків і в якості ефектного декору страви. Вона відмінно переносить заморозку і зберігає всі свої властивості, тому таким чином можна заготовити її на весь рік, до нового врожаю.

Солодкий ягідний сироп – пряма асоціація із дитинством. Його можна використовувати як самостійний десерт, так і як добавку до випічки, коктейлю або натурального йогурту.

Компот з агрусу з чорною смородиною в 3-х літрових банках – це дуже смачний напій, який ідеально підходить для тривалого зберігання. Готовий продукт порадує своїм цікавим смаком і.

Оригінальна закуска, що складається з маринованого часнику з червоною смородиною – це прекрасне доповнення до будь-яких м’ясних страв і гарнірів. Своїм смаком вона не перебиває

Дуже смачне ароматне і неймовірно корисне варення. Ягоди тут не піддаються термічній обробці взагалі, а це означає, що в них залишається максимум вітамінів. Готуються такі ласощі досить довго.

Дуже смачний кисло-солодкий джем, який ідеально підійде і для додавання в випічку, і для самостійного вживання. Він виходить досить густим. Особливо це помітно, коли він охолоне.

Дуже ніжне варення без кісточок з просто неймовірним ароматом. Червона смородина відмінно поєднується з помаранчевим апельсином – це один з кращих дуетів для ласощі.

Смачний ніжний джем з двох видів смородини. Ідеальне поєднання ягід: злегка кислувата червона і солодка чорна. Вони знаходяться “на одній хвилі”, тому смак виходить дивно гармонійним.

Дуже смачне варення з двох видів ягід. Солодка малина відмінно поєднується з кислуватою червоною смородиною. А який у варення аромат! Це відмінні і корисні ласощі, яке ви із.

Ще один варіант джему з червоної смородини. Густий, в міру солодкий і дуже-дуже ароматний. Готувати його простіше, ніж попередній варіант – ягоди потрібно просто пюрировати, а перетирати через.

Цей рецепт для тих, хто любить однорідне за текстурою варення, схоже на джем. Робиться воно, звичайно, довше, але результат того вартий. Густе, ніжне, без всяких вкраплень – джем.

Вельми просте в приготуванні варення, яке виходить в міру густим і дуже смачним. Всього 3 інгредієнта, один з яких це вода, і зовсім трошки вашого часу. Найскладніше в.

До появи дитини я ніколи не захоплювалася готуванням. Робила тільки те, що необхідно, і не більше. А тепер і домашнє морозиво, і жувальні мармеладки… Недавно писала про любов.

Це один з найсмачніших варіантів компоту з малиною. Легка кислинка червоної смородини вдало гармонує з солодкою малиною. Освіжаючий ароматний напій містить величезну кількість вітамінів.

Ще один смачний і ароматний напій, в основі якого солодка біла черешня і злегка кислувата червона смородина. Легкий, простий у приготуванні, освіжаючий, абсолютно не нудотний-напій

Профітролі – кулінарні вироби з заварного тіста, які легко і просто приготувати в домашніх умовах. Пропонуємо декілька покрокових рецептів з фото порожнистих булочок з різною начинкою.

Протерта смородина без цукру: чорна, червона, рецепт приготування

Приготована перетерта смородина на зиму з цукром (чорна, червона) без варіння – це справжнє джерело вітамінів і корисних речовин. До того ж це найшвидший рецепт приготування справжнього варення з чорної смородини або червоною. Весь сенс у тому, що перетерши смородину з цукром, ви її не піддаєте тепловій обробці , а залишаєте на зиму в банках таке сире варення. При цьому неймовірний аромат ягоди зберігається протягом усього зимового періоду. Рецепти протертою смородини прості і смачні. Рекомендуємо прочитати як приготувати п’ятихвилинку зі смородини. Рецепт перетертої смородини на зиму простий. І так, як перетерти смородину на зиму з цукром?

Перетерта смородина на зиму – чорна або червона без варіння з цукром: рецепти приготування

Щоб перетерти смородину на зиму, вам знадобиться:

Які інструменти можна використовувати для приготування перетертої смородини на зиму. Вам буде потрібно, м’ясорубка, кухонний комбайн, блендер або звичайна толкушкой. Візьміть у кого що є з перерахованого.

Переберія смородину (чорну або червону): ягоди відокремте від гілочок і випадкових листочків. Промийте добре під струменем холодної води. Перекладіть на сито для стікання зайвої води. Зважте смородину і цукор. Сильно кисла ягода зажадає більше цукру.

Тепер слід перетирати смородину разом з цукром. Можете пропустити на м’ясорубці смородину. Додати норму цукру і перемішати.

У кухонному комбайні смородина перетирається відразу разом з цукром. Також і блендером можна перетерти ягоду і цукор одночасно. Кухонний комбайн, м’ясорубка і блендер роблять перетерту смородину більш однорідної консистенції. Якщо ви бажаєте щоб половина ягід була цілою, то скористайтеся звичайною толкушкой.

Перетерту смородину на зиму з цукром залиште на кілька годин в приміщенні, щоб добре розійшовся цукор. Періодично перемішуйте ложкою.

Готова перетерта смородина на зиму без варіння, перекладається в банки і зберігається в холодильнику. Можна розкласти в контейнери і покласти в морозилку. Приємного чаювання в зимовий період! Сподіваємося, що ці поради вам знадобляться.

Смородина на зиму – заморозка без цукру

Мабуть, найпростіший спосіб заготівлі смородини на зиму – це заморозити її без цукру в морозилці холодильника. Добре промита смородина укладається в харчові пакети або пластикові контейнери і укладається в морозилку холодильника.

Перетерта смородина на зиму відео

Червона і чорна протерта смородина без цукру

Протерта смородина без цукру – джерело вітамінів і мікроелементів. При такому способі обробки вона зберігає всі корисні речовини. Приголомшливий аромат і кислувато-солодкий смак цього блюда улюблені дітьми та дорослими. Пюре зі смородини чудово підходить до солодкої випічки або в якості кисло-солодкого соусу. Протерта ягода проста в приготуванні, не вимагає особливого устаткування або навичок.

Корисні властивості перетертої смородини без цукру

У чорній смородині рекордну вміст вітаміну С. За цим параметром вона складає гідну конкуренцію лимону і апельсину. Червона є визнаним лідером за вмістом вітаміну А.

Користь протертого пюре з чорної і червоної смородини без цукру:

  • можна використовувати як полівітамінний засіб в зимовий період;
  • зміцнює захисні функції організму;
  • покращує апетит, стимулює роботу органів шлунково-кишкового тракту;
  • сприяє очищенню і відтворення крові;
  • тонізує і знімає втому;
  • омолоджує організм, знижує ризик розвитку ракових захворювань;
  • покращує роботу серцево-судинної системи;
  • виводить шлаки з організму;
  • заспокоює запальні процеси, в тому числі – в суглобах;
  • діє як жарознижувальний і потогінний засіб;
  • при цукровому діабеті це найцінніше джерело вітамінів, органічних кислот і калію, відповідального за нормалізацію водного і кислотного обміну. Регулярне вживання продукту значно знижує негативний вплив хвороби на організм.

інгредієнти

Для приготування протертої смородини без цукру будуть потрібні свіжі ягоди. Стиглі ягоди слід перебрати. Видалити листочки, хвостики, підгнилі і плісняві екземпляри. Добре промити в друшляку під проточною водою. Залишити ємність з ягодами на борту порожній каструлі на 30 хв, щоб стекла вода. Потім приступити до виготовлення протертою смородини без цукру.

Рецепт протертою смородини без цукру

Протерту смородину можна виготовити кількома способами. Промиті ягоди червоної або чорної смородини перекласти в глибоку каструлю або сотейник і розчавити металевої або дерев’яним товкачем. Потім масу викласти в часте металеве сито і протерти через нього ложкою або лопаткою. Вийде однорідне пюре без шкурок і майже без насіння.

Для великої кількості ягід можна використовувати м’ясорубку або погружной блендер. Також підійде міксер з насадкою для збивання. Перебиту масу невеликими порціями необхідно перетерти через сито, час від часу видаляючи залишаються в ньому шкурки і насіння. За бажанням шкурки і насіння можна залишити. Смородину добре потовкти або перебити блендером – натуральний продукт готовий до вживання.

Можна скористатися соковижималкою з насадкою для соку з м’якоттю. Продукт вийде однорідним, без сторонніх домішок. Масу, що залишилася з шкурок, насіння і м’якоті можна використовувати для приготування смачного смородинового джему.

калорійність

Чорна і червона смородина, протерті без цукру, мають низьку калорійність. У 100 грамах пюре міститься всього 46 ккал. При цьому, харчова цінність продукту висока – 2 столові ложки повністю заповнюють добову потребу організму у вітамінах А і С. Регулярне вживання нормалізує обмін речовин тому смородина показана при лікуванні ожиріння. Протерта без цукру смородина чудово очищає організм, є продуктом здорового харчування. Допомагає вирішити проблему зайвої ваги і благотворно впливає на шкірні та волосяні покриви.

Терміни та умови зберігання

Протерта червона або чорна смородина без цукру – швидкопсувний продукт. Зберігати його слід тільки в холодильнику в чистій скляній тарі під щільно закритою кришкою. Термін зберігання – 24 години.

Щоб зберегти смачне і корисне пюре на зиму, його слід заморозити або стерилізувати.

  1. Для заморозки готове пюре розкласти по невеликих ємностей, попередньо вимитим. Бажано брати харчовий пластик, що витримує температури від +100 до -30 о С. Щільно закрити кришками і поставити в морозильну камеру. Заморожена перетерта смородина зберігається 6-12 місяців, не втрачаючи своїх корисних властивостей.
  2. Для консервування в банках протерті ягоди викласти в емальовану або сталеву посуд, поставити на вогонь і довести до кипіння. Зменшити вогонь і варити на повільному вогні 20-30 хв. Банки стерилізувати, кришки прокип’ятити. Розлити кипляче пюре по банкам і закатати. Залишити під ковдрою повільно остигати. Такий продукт може зберігатися до півроку в прохолодному темному місці.

висновок

Протерта смородина без цукру стала смачним і корисним ласощами. Її можна подати на десертний стіл до чаю або кави, а також, як пікантного соусу до м’ясних страв. Ця проста в приготуванні заготовка широко використовується в домашній кулінарії. З неї можна отримати відмінні морси і киселі, желе і крем для тортів, мармелад і гострий або пряний соус. При строгому дотриманні умов зберігання і способів переробки, насолоджуватися натуральним смаком ароматних ягід можна до наступного врожаю.

Чорна смородина, протерта без цукру – простий спосіб зберегти ягоди на зиму

Зима – це саме той період, коли особливо хочеться вживати в їжу багато фруктів і ягід, так як в організмі не вистачає життєво важливих вітамінів і мікроелементів. Протерта смородина без цукру є відмінним рецептом заготовки на зиму, так як він дозволяє зберегти продукт свіжим надовго, при цьому не включаючи в свій раціон надмірна кількість цукру.

Про блюді

Перетерта смородина – дуже корисний десерт, особливо якщо його готують без цукру. Надлишок солодкої їжі може приводити до розвитку безлічі хвороб, тим самим перекреслюючи всю користь, яку можна отримати з фруктових заготовок. У випадку з чорною смородиною – це велика втрата, адже в цій ягоді міститься рекордна кількість вітаміну А, який надзвичайно корисний для зору, а також вітамін С, необхідний для зміцнення імунітету і підтримки гарного самопочуття.

Приготувати порічкове пюре без цукру дуже просто, для цього не потрібно ніяких особливих навичок і пристосувань, проте все ж краще знати кілька нюансів, які можуть допомогти в готуванні.

Поради з приготування

Даний рецепт має на увазі відсутність цукру, який служить природним консервантом, тому потрібно постаратися, щоб зберегти свіжість продукту протягом довгої зими. Для цього слід ретельно вибирати плоди, з яких буде зроблена перетерта смородина. Вони не повинні бути зіпсованими і гнилими, бажано, щоб вони були свіжозібраним. Ті ягоди, які простояли кілька днів, починають пускати сік і бродити, тому вони можуть почати псуватися в процесі зберігання.

Банки для пюре повинні бути стерилізованими і попередньо вимитими з содою, а кришки варто прокип’ятити. Це можна зробити за допомогою водяної бані – каструлі з киплячою водою і спеціальною кришкою з отвором. Так вище шанси, що заготовка збережеться надовго.

Якщо не подобається неоднорідне пюре з насінням і шкіркою, можна протерти його через сито або спробувати подрібнити його блендером більш ретельно. Варто пам’ятати, що тоді втрачається частина корисних речовин, які містяться в насінні, а також таким чином можна втратити частину цінної м’якоті.

Чорна смородина без цукру на зиму

Заготовлена ​​з даного рецептом смородина відмінно підійде для приготування компотів або киселів в зимовий час. Незважаючи на відсутність цукру, вона виходить смачною, як ніби свіжої, велика частина ягід зберігає цілісність.

Смородина не береться термообробці. При подібній консервації застосовується процес пастеризації продукту в банку, що забезпечує ягоді збереження великої порції вітамінів.

Оскільки заготовка не містить цукру, вона чудово підійде діабетикам і іншим людям, які обмежують його кількість.

інгредієнти

Ретельно вимийте смородину в воді. Видаліть все сміття, отсейте зіпсовані і м’яті екземпляри.

Відкиньте ягоди на сито, щоб стекла вся зайва вода.

Попередньо підготуйте банки для зберігання – почистіть содою, вимийте, простерилизуйте над парою, на завершення висушіть. Обов’язково перевірте скло на наявність сколів і тріщин, вони не повинні бути присутніми. Кришки прокип’ятіть 5 хвилин у воді.

Банки до верху наповніть смородиною. Трохи ягід залиште на друшляку.

На плиту з верхнім вогнем встановіть простору каструлю, на дно постеліть тканину або силіконовий килимок, зверху поставте тару з вмістом. Налийте воду, вона повинна доходити по самі плічка банок. Поступово нагрійте її. Після закипання пастеризують 10 хвилин.

За цей період ягоди осядуть. Заповніть порожнє місце другою порцією чорної смородини, теж до самого верху. Ще раз витримаєте банки в киплячій воді 10 хвилин. За цей час виділиться досить багато соку.

Банки дістаньте з води, використовуючи прихватки. Скло протріть насухо.

Заготовки закрутіть якомога щільніше кришками. Далі остудіть їх під теплим пледом, це забезпечить консервації додаткову пастеризацію.

Така чорна смородина без цукру без проблем може зберігатися при кімнатній температурі півроку, за умови, що ваша тара була ретельно простерилізована.

Чорна смородина з цукром на зиму без варіння: кращі рецепти

Як можна приготувати чорну смородину з цукром? Зрозуміло, зварити варення – смачне і запашне. Смородинове варення добре всім, крім одного нюансу. Не секрет, що під час варіння багато вітамінів (С, А, Е) практично повністю руйнуються.

Існують ще смачні способи зацукрувати ягідки без варіння – такі заготовки смородини на зиму не тільки смачні, але і корисні. Чорна смородина, перетерта з цукром повністю зберігає всі вітаміни. А ще – чудовий аромат, завдяки чому навіть в зимовий вечір можна буде згадати про жаркому, зеленому літо.

Смородина чорна свіжа, перетерта з цукром на зиму

Смородина чорна з цукром на зиму без варіння: класичний варіант

Всі рецепти з цієї категорії дуже прості, головне знати співвідношення цукру і ягід. Зазвичай цукру береться в 2 рази більше, ніж самої чорної смородини.

Пропорції на 1 літрову банку:

Послідовність дій:

Крок 1. Промиваємо ягоду і видаляємо листя, гілочки і сміття.

Крок 2. Зважуємо, відміряє 1 кг.

Крок 3. Потім перекладаємо ягоди в керамічний посуд і починаємо роздавлювати – дерев’яною ложкою або м’ялкою для картоплі, додаючи цукор невеликими порціями (поступово).

Металеві ємності й прилади при перетирання смородини бажано не використовувати, оскільки при контакті з повітрям і металом корисні речовини ягоди починають активно окислюватися – тобто руйнуватися. А значить, для отримання максимальної користі необхідно застосовувати посуд керамічну, дерев’яну, емальовану або пластикову.

Крок 4. Після цього розкладаємо по банках.

Попередньо банки необхідно стерилізувати. Зробити це можна традиційними способами (10-15 хвилин над водяною парою, тобто над киплячою водою, або в духовці при температурі 180 ° С). Ще один варіант – стерилізувати в мікрохвильовій печі (потримати 3-4 хвилини в печі, включеної на повну потужність).

Кришки можна використовувати різні, в тому числі і загвинчуються металеві. Їх також стерилізують.

І ще один важливий момент – не варто заливати ягідну суміш доверху. Невеликий простір необхідно залишити. Справа в тому, що цукор в міру розчинення збільшиться в об’ємі, тому рівень маси трохи підніметься.

Терта з цукром смородина готова вже через кілька днів.

Смородина чорна з цукром (заготівля на зиму)

Зберігати протерту смородину можна в холодильнику, в льосі або навіть на лоджії. Тобто холоду як такого вона не вимагає, але от легка прохолода і затінення – обов’язкові. Зберігається така ягода без варіння один сезон, і після розтину банки зберігають тільки в холодильнику протягом тижня.

Фанатично подрібнювати кожну Смородинка не варто. По-перше, це дуже довго і виснажливо. А по-друге – завжди приємно розкусити кисленьку ягідку, щоб відчути свіжий смак на тлі загальної солодощі. І звичайно, цілі ягоди цілком можна використовувати для прикраси тортів і випічки.

Свіжа чорна смородина (тістечко)

Смородина, протерта з цукром на зиму: рецепт п’ятихвилинка

Звичайно, описаний процес можна і прискорити, застосувавши засоби механізації праці – м’ясорубку, соковижималку або звичайний блендер. До того ж, смородина кручена на м’ясорубку або блендер, готується дуже швидко.

Так, блендер буквально за 20 секунд перетворює ягоди в однорідну суміш. До того ж він практично не містить металевих частин за винятком ножа (чаша блендера зазвичай виготовляється з пластика).

У рецепті-п’ятихвилинці співвідношення смородини і цукру точно таке ж: на 1 кг ягід беремо 2 кг цукру.

Інструкція до рецептом:

Крок 1. Як завжди, моєму, перебираємо ягоди, видаляємо все зайве.

Крок 2. Перетираємо їх в блендері або провертає на м’ясорубці.

Смородина чорна перетерта на блендері

Крок 3. Засипаємо частина цукру (половину) і перемішуємо. Потім можна відправитися у своїх справах на годину, після чого засипати цукор, що залишився і знову поміщати – тоді він набагато краще розчиниться в суміші.

Потім розливаємо суміш по попередньо стерилізованим банкам і прибираємо в холодильник або на лоджію.

Звичайно, деколи краще 1 раз побачити, ніж 100 разів почути. Тому на додаток до опису можна побачити процес і на відео – як приготувати на зиму смородину, протерту з цукром.

Чорна смородина на зиму з цукром: рецепт з лимоном

Деяким гурманам таке частування може здатися смачним, запашним, хоча і солодкуватим. Щоб перебити явне домінування цукрових відтінків, можна додати в готовий продукт сік лимона або апельсина.

пропорції:

На 1 кг ягід можна взяти 1 невеликий лимон або 2 невеликих апельсина.

Послідовність дій:

Крок 1. Спочатку стерилізуємо банки і готуємо ягоду, як зазвичай.

Крок 2. Потім подрібнюємо її дерев’яною ложкою або м’ялкою для картоплі. Знову приходить на допомогу і м’ясорубкою або блендером: засипаємо в чашу ягоди, половину цукру, перетираємо.

Крок 3. Через годину додаємо в кручену смородину половину цукру, знову перемішуємо. А як тільки кристалики цукру повністю розпадуться, додаємо свіжовичавлений сік пари апельсинів або 1 лимона. Не буде помилкою і змішати ці компоненти – взяти 1 лимончик і 1 апельсинки.

Виходить не просто перекручена з цукром смородина, а дуже ароматний десерт, який буде пахнути не тільки смородиновим ароматами, а й цитрусовими. Смачно і корисно.

Смородина перетерта з цукром і лимоном

Зрозуміло, кожен буде радий просто покуштувати ложечку такий заготовки на зиму і просто так, проте чорну смородину, протерту з цукром, можна використовувати і в чаї. Ось тільки в окріп класти ці ласощі не слід (знову ж для збереження вітамінів) – краще залити теплою водою.

Ще один варіант – використовувати суміш для приготування ароматного пирога зі смородиною. Правда, обробка теплом зменшить користь продукту, але ось приємний смак запашної ягоди точно залишиться.

Пиріг зі свіжою смородиною, перетертої з цукром

Нарешті, ягідну масу можна використовувати і для прикраси торта. До речі кажучи, для цих цілей краще залишити кілька ягід цілими і заморозити до кращих часів.

Про автора

admin administrator