Як пити сік буряків та моркви при онкології

Авторadmin

Як пити сік буряків та моркви при онкології

Як пити буряковий сік правильно при онкології, запорах і гіпертонії

Будь-яка людина, що переживає про здоров’я, знає: багато корисних речовин, вітамінів міститься у фруктах і овочах. Червоний буряк також відноситься до цієї групи. Кожен продукт унікальний за своїм складом, смаку, і розбиратися в них потрібно. Важливо знати, як пити буряковий сік, тому що неправильне дозування здатна призвести до неприємних наслідків. Засіб для чищення організму зробити просто – овоч можна купити в будь-якому магазині, а для приготування знадобиться соковижималка або терка.

  1. Користь бурякового соку
  2. Чим корисний сік буряка
  3. Протипоказання
  4. Як правильно пити буряковий сік
  5. При вагітності
  6. Для схуднення
  7. Для лікування
  8. Як приготувати буряковий сік у домашніх умовах
  9. Свіжовичавлений
  10. Морквяно-буряковий
  11. З моркви, буряків та яблука
  12. Відео про корисні властивості бурякового соку
  13. Відгуки

Користь бурякового соку

У цьому овочі міститься оптимальна кількість кальцію і натрію у співвідношенні 1 до 10. Речовини провокують розчинення кальцію, який накопичився в кровоносних судинах. Буряковий сік – потужний засіб очищення організму. Інші властивості:

Чим корисний сік буряка

Величезна кількість вітамінів, їх унікальне поєднання і дія безцінні. Склад дозволяє використовувати буряк і її сік в якості лікувального засобу, так і у вигляді продукту харчування разом з іншими інгредієнтами. Цілющі властивості овоча роблять корисним його вживання при:

Протипоказання

Всім, хто вирішив використати цей засіб, потрібно знати, як пити сік буряка: у напою існує ряд протипоказань. Вони збігаються з тими ж, що і у овоча в цілому. Не слід пити буряковий сік:

  • якщо діагностовано сечокам’яна хвороба;
  • є хронічна діарея (за проносного дії соку буряка);
  • при ревматоїдному артриті, подагрі;
  • при цукровому діабеті;
  • якщо ви гіпотонік;
  • при ниркових захворюваннях;
  • якщо у вас підвищена кислотність;
  • при печії.

Як правильно пити буряковий сік

Це унікальний засіб, який ефективно бореться з багатьма проблемами, має свої правила вживання та приготування. Приміром, пити чистий буряковий сік у великих кількостях небезпечно. При передозуванні відразу ж з’являється нудота, запаморочення, прискорене серцебиття. Нерозбавлений буряковий сік можна пити не більше 100 г за раз. Краще починати з 50 г, поступово збільшуючи кількість. При різних захворюваннях напій вживається за певними схемами.

При вагітності

Завдяки наявності фолієвої кислоти буряковий сік корисний для вагітних жінок. Цей елемент запобігає розвиток у плода вроджених патологій. Рекомендується починати пити буряковий сік ще до зачаття, коли тільки вирішили, що хочете завести малюка. Правила прийому при вагітності:

Для схуднення

При дотриманні дієти рекомендують пити буряковий сік розведеним з іншим, наприклад, морквяним. Напій містить мінімум калорій, але володіє багатим запасом корисних елементів. Буряковий сік знижує апетит і при цьому чистить кишечник, має проносний ефект. Пити його потрібно за 30 хвилин до їжі по 30-50 г за один раз. Курс прийому не може перевищувати 3-х місяців.

Для лікування

Багато людей вважають за краще поєднувати традиційну медицину із народними засобами, до яких відноситься буряк. Натуральність її не ставиться під сумнів, тому деякі віддають перевагу таким методам лікування. Існують рецепти приготування бурякового соку з іншими інгредієнтами для лікування багатьох захворювань. Нижче наведені приклади використання буряків при різних проблемах.

Не варто готувати сік буряка і моркви при онкології. Потрібен чистий напій. Ракові пухлини лікуються шляхом тривалого прийому по 100 мл три або чотири рази за день. Рекомендується пити напій за 20 хвилин до їжі. Якщо у вас буде відчуття нездужання, нудоти після прийому, то скоротіть в перші 5 днів прийому дозування до 50 мл. Позитивний ефект більше, якщо буряк присутній в якості інгредієнта в стравах вашого раціону.

Ангіна – часте явище у людей з ослабленим імунітетом у весняно-осінній період, коли трапляються різкі перепади погоди. Для лікування з допомогою буряка потрібно приготувати настоянку наступним чином:

Буряк позитивно впливає на роботу печінки, нормалізує обмін речовин, допомагає очистити організм від шлаків в цілому. Для лікування потрібно зробити спеціальний напій з декількох видів соку. Починати потрібно приймати невеликими порціями по 50 мл 3-4 рази на день. Далі дозу потрібно підвищити до 500 мл за добу. Для приготування напою вам потрібно змішати наступні види соку:

  • буряковий – 3 частини;
  • морквяний – 10 частин;
  • огірковий – 3 частини.

Як приготувати буряковий сік у домашніх умовах

Будь-яке народне засіб для максимальної ефективності має бути правильно приготовлене. Значення має не тільки послідовність додавання інгредієнтів, їх кількість. Впливає правильний вибір компонентів, підготовка перед приготуванням. Знадобиться лише соковижималка для моркви і буряка. При відсутності такої можна скористатися дрібної теркою. Нижче наведені рецепти найпопулярніших напоїв з буряком.

Свіжовичавлений

Для чистого напою потрібно підібрати буряк яскраво-червоного кольору без світлих прожилок. Бажано, щоб коренеплід був витягнутої форми. Правила:

Чим корисний морквяний сік при онкології

–>Користь овочевих соків давно і активно обговорюється медиками, дієтологами і простими обивателями. У цій статті обговоримо користь морквяного соку, зокрема, його можливі цілющі властивості при онкологічних захворюваннях.

Корисні властивості продукту

Найвідоміше властивість моркви і напою з неї — це підвищення гостроти зору завдяки бета-каротину в складі.

  • Є ще й інші лікувальні властивості:
  • зміцнення кісткової і підвищення еластичності сполучної тканини;
  • пригнічення патогенної мікрофлори ротової порожнини та зміцнення зубної емалі;
  • залізо в складі підвищує рівень гемоглобіну в крові, допомагає в лікуванні анемії;
  • допомагає очистити кров від скупчення холестерину;
  • покращує стан шкіри, волосся;
  • є профілактикою авітамінозу;
  • зміцнює імунітет;
  • виводить з організму накопичені шлаки;
  • сприяє регенерації клітин;
  • допомагає подолати нервові стреси;
  • збільшує лактацію.

Знаєте ви? При розкопках засипаної попелом Везувію Помпеї археологи виявили на стінах будинків малюнки, що зображують пучки моркви.

Лікується рак морквяним соком

Ліки від раку — чи не найбільш вивчається тема в медичному співтоваристві. Англійські дослідники з університету Ньюкасл-апон-Тайн виявили у складі овоча елемент, званий фалькарінол. За результатами проведених дослідів була виявлена здатність елемента знижувати розвиток клітин злоякісних та доброякісних пухлин.

Крім того, вченими було доведено, що бета-каротин ефективний проти лейкемії, раку крові і пухлини товстої кишки. Дослідники настійно рекомендують вживати морквяний сік завзятим курцям, що буде профілактикою раку гортані.

Такі ж дослідження провели вчені США, університет Арізони. Досліди над хворими на лейкемію щурами довели, що кров на 30% була звільнена від патогенних клітин. Результат дослідження вживання соку жінками, що страждають від раку грудей, показав, що поширення ракових клітин значно зменшилася.

Важливо! Відмовлятися від спеціального лікування користь одного лише морквяного соку буде згубно для пацієнта. Продукт є лише допоміжним і профілактичним засобом недуги.

Як приготувати морквяний сік і як правильно його пити

На думку онкологів, морквяний сік буде корисний людям з генетичною схильністю до захворювання. Напій, безумовно, допоможе відновитися пацієнтам, які пройшли важкий курс хіміотерапії, допоможе запобігти рецидив. Рекомендується сік і лікарями, і народною медициною вже хворим пацієнтам як допоміжний засіб боротьби і спосіб підтримати організм у виснажливій боротьбі з раком.

Для приготування напою вибирають стиглі овочі. Плоди очищають і миють, потім тиснуть сік вичавлюють максимум з м’якоті.

можна Використовувати будь-який з кухонних інструментів:

Вживають свіжий продукт двічі на день по 50 мл перед їдою. Курс становить 3-4 тижні. Народні цілителі людям, що страждають від раку шкірних покривів, рекомендують робити примочки з тертого коренеплоду.

Важливо! Пити потрібно не пізніше чим через годину після приготування, потім корисні властивості втрачаються. Добова доза — не більше 250 мл

Поєднання з іншими напоями

Морквяний сік для профілактики злоякісних утворень можна поєднувати з іншими овочевими та фруктовими напоями.

Найбільш дієвими вважають такі овочі та фрукти:

  • буряк (червона) — містить речовини, що уповільнюють поділ атипових клітин, підвищує рівень гемоглобіну;
  • селера — повний антиоксидантів, очищає кров, зміцнює імунітет;
  • гострий червоний перець — містить капсаїцин, який, проникаючи в структуру патогенних клітин, що знищує їх зсередини;
  • гранат — ефективно бореться з вільними радикалами, підвищує рівень гемоглобіну;
  • лимон — один з найпопулярніших фруктів у зміцненні імунної системи, підтримує клітини шкіри;
  • шпинат — очищає і нормалізує лімфатичну систему, містить апігенін, гнітючий ракові клітини;
  • огірок — виводить отрути і токсини, прискорює процеси регенерації клітин організму.

Декілька популярних рецептів:

  • морква, огірок, буряк (3:1:1);
  • морква, селера, шпинат (3:2:1);
  • морква, гранат, лимон (2:2:0,5).

Знаєте ви? В німецьких середньовічних казках згадується про те, що морква — це улюблені ласощі гномів. Нібито за таке підношення маленькі чоловічки вкажуть, де в лісі можна знайти золотий скарб.

Протипоказання до застосування

Слід перед вживанням проконсультуватися з лікарем, оскільки натуральний сік в деяких випадках може принести шкоду. Велика концентрація різних елементів у його складі важко засвоюється організмом при деяких порушеннях функцій органів ШЛУНКОВО-кишкового тракту і печінки. Надмірне споживання може спровокувати гіповітаміноз, крім того, постійне вживання може забарвити шкірні покриви жовтуватим відтінком.

  • Протипоказано вживання соку в наступних випадках:
  • виразка шлунка і дванадцятипалої кишки;
  • гастрит;
  • підвищена кислотність шлунка;
  • порушений процес травлення;
  • цукровий діабет.
  • гепатит.

Рак — серйозне захворювання, і до його лікування не варто ставитися легковажно. Народні методи лікування при смертельно небезпечну недугу можна використовувати лише як допоміжний засіб. Основне лікування краще довірити фахівцям онкологам.

Про автора

admin administrator