Як полуницю на зиму підготувати

Авторadmin

Як полуницю на зиму підготувати

Взимку буде наче свіжа: заморожуємо полуницю трьома способами

Полуниця – солодка ягода, яку так люблять, як діти, так і дорослі. З неї можна готувати все, що завгодно: від варення до салатів.

Щоб вона завжди була під рукою, ми пропонуємо вам три варіанти заморозки полуниці на зиму: цілою, в пюре та шматочками з цукром. Обирайте той варіант, який більш довподоби, або готуйте всі три.

Заморожуємо полуницю цілою

Кладемо рушничок на дошку чи саму маленьку полицю в холодильнику, на нього викладаємо миту полуницю, заморожуємо і потім розкладаємо по порційних пакетах. З рушника дуже легко потім знімається полуниця, не потрібно докладати зусиль. Рушник потім легко відмивається від полуниці – просто залийте його кип‘ятком.

Заморожена полуниця / Фото Марти Стюарт

Полуниця в пюре

Великою полуницею наповнюємо контейнери, іншу частину полуниці збиваємо в пюре, протираємо через сито від кісточок, заливаємо полуничним пюре цілу полуницю, накриваємо кришкою і заморожуємо.

Шматочки полуниці з цукром

Така заготівля підійде для пирогів, вареників, галети чи кексів. Полуницю ділимо на 2 – 3 шматочки, складаємо шар в контейнер, присипаємо зверху цукром і так декілька шарів. Заморожуємо.

Сподобалися такі варіанти заготівлі полуниці на зиму? Спробуйте також рецепти 5 літніх страв з полуниці, доки ще сезон.

Без желатину та загущувачів: як приготувати густий полуничний джем на зиму

Для того, щоб зберегти полуницю на зиму, її можна не лише заморозити, але й приготувати густий домашній джем. Важливо, що у процесі приготування заготівлі не обов’язково використовувати загусники чи желатин. Важливо просто знати потрібні пропорції.

Редакція FoodOboz обрала та поділиться з вами вдалим рецептом густого полуничного джему на зиму, який готується без загусників та желатину.

Інгредієнти:

  • полуниця – 1,5 кг
  • цукор – 300 г
  • сік лимона – 1\2 шт

Спосіб приготування:

1. Спочатку підготувати полуницю: її потрібно помити, відрізати плодоніжку та порізати четвертинками. Перекласти у каструлю.

2. До полуниці потрібно вичавити сік лимона, додати цукор. Перемішати та залишити у такому вигляді на 20 хвилин, щоб ягідки пустили сік. Через 20 хвилин потрібно ще декілька разів перемішати.

3. На цьому етапі потрібно поставити каструлю на великий вогонь та довести до кипіння. З моменту закипання потрібно варити 30-35 хвилин, постійно помішуючи.

Важливо: у процесі приготування не потрібно знімати пінку. Вони слугує так званим загусником.

4. Готовий джем розлити у стерилізовані банки, закатати кришками та залишити до повного застигання. Після – зберігати джем у холодильнику. Смачного!

Також на OBOZREVATEL ви можете ознайомитися з рецептами:

Про автора

admin administrator