Як правильно їсти гранат з кісточками чи без них

Авторadmin

Як правильно їсти гранат з кісточками чи без них

Гранат корисний не тільки у вигляді зерен, але й кісточок, оскільки в них багато речовин, які сприяють зміцненню здоров'я. Вживаючи гранатові зерна з кісточками, можна насолоджуватися смаком та користю плоду.29 жовт. 2023 р.

Гранатові зерна складаються з вітаміну E, поліненасичених кислот і рослинних жирів, завдяки чому здатні покращувати гормональний баланс в організмі. Якщо вживати в їжу гранат з кісточками, вдасться знизити артеріальний тиск і позбутися від головного болю.

Саме в кісточках сконцентровані складні вуглеводи, які необхідні кишково-шлунковому тракту для виведення токсинів. До того ж вживання граната корисне також й для серцево-судинної системи, плоди можуть покращити функції щитоподібної залози, а також підвищити рівень гемоглобіну.

Їжте зерна граната просто так Зернята гранатів з м'якоттю самі по собі мають неповторний смак. Досить просто почистити плоди та поїсти гранатові кісточки. Додайте гранатові зерна у напої Збагачуйте зернами граната коктейлі, крюшони, муси, шампанське та інші ігристі напої для насичення їх кольором та ароматом.

Дубильні речовини граната добре діють проти туберкульозної, дизентерійної та кишкової паличок, а також є дезінфікуючим засобом. Варто зауважити, що дубильна речовина танін, яка має в'яжучі властивості, допомагає впоратися з діареєю. Гранат добре зміцнює стінки судин, нервову систему і кровообіг в цілому.

Рекомендована добова норма граната і гранатового соку, з огляду вуглеводної складової, становить відповідно 200-300 г і 1 склянка.





Кісточки граната – цінне джерело клітковини. Вони практично не перетравлюються. Проходячи по стравоходу, збирають різні токсини і виводять їх з організму. Отже, якщо тобі подобається розжовувати зернятка граната до твердої клітковини, тоді обов’язково продовжуй у тому ж дусі. …

Про автора

admin administrator