Як правильно лікуватися відваром вівса

Авторadmin

Як правильно лікуватися відваром вівса

Крутий відвар вівса: 3 склянки неочищеного вівса залити 3 л води, варити на слабкому вогні 3 години, процідити, зберігати в холодильнику. Пити теплим по 0,5 склянки за 1 годину до їжі. Відвар знімає будь-яке запалення, виводить шлаки, нормалізує роботу шлунка, підшлункової залози, печінки, нирок.19 жовт. 2018 р.

Візьміть неочищений і непротравлений овес і перемеліть його у кавомолці. Потім пересипте в термос і залийте окропом (з розрахунку на столову ложку вівса — склянка окропу). Настоюйте протягом 12 годин, потім процідіть і пийте замість чаю. А можна обійтися й без перемелювання.

покращує робочі функції печінки і кишечника, сприяє виведенню з організму шкідливих речовин. Відвар вівса рекомендується людям, які хворіють на гастрит, а також тим, хто хоче скинути зайву

У траві посівного вівса високий процентний вміст флавоноїдів, сапонінів, мінеральних сполук. Овес посівний має здатність зміцнювати і тонізувати нервову систему людини, покращувати перистальтику кишечника, очищати від шлаків організм, надавати послаблюючу дію, нормалізувати жировий обмін.

Відвар готувати потрібно тільки в емальованому або скляному посуді, щоб не зруйнувати корисні властивості рослини і вітамін С. Проварити відвар кілька хвилин, після чого зняти і залишити настоюватися протягом доби. Перед вживанням ретельно процідити. Пити по 200 мл тричі на день після їди.

Пророщений овес змолоти в кавомолці або м'ясорубці, розвести холодною водою, залити окропом і кип'ятити 1-2 хв. Ще 20 хв напій треба наполягати, процідити та пити свіжим.





Щоб оцінити користь і шкоду відвару вівса для організму, необхідно передусім вивчити його склад. У вівсяних зернах присутні: 1. вітаміни — А, РР і Е; 2. ряд незамінних амінокислот; 3. клітковина; 4. фосфор і кальцій; 5. крохмаль і корисні кислоти — щавлева, ерукової, малоновая; 6. холін; 7. магній і …

Про автора

admin administrator