Як правильно приймати мухомор

Авторadmin

Як правильно приймати мухомор

Рекомендується приймати одну капсулу вранці натще і ввечері до їди. Курсовий прийом розрахований на 35 днів, з перервами: Рекомендований графік прийому для людини з вагою до 80 кг – 5/1, тобто 5 днів п'ємо, 1 день – перерва.

Мухомір на грилі. Мухомір потрібно відварити протягом 10-15 хвилин, після чого нарізати на тонкі шматочки. Потім гриль потрібно нагріти до середньої температури і покласти на нього мухомор. Готувати потрібно до тих пір, поки гриб не стане м'яким та золотистим.

Способи вживання сухого мухомора Найпоширеніший варіант вживання грибів передбачає поїдання їхніх капелюшків – цілими або після поділу на шматочки. Ці варіанти однаково ефективні. Щоб отримати максимальну користь, гриби не потрібно попередньо розжовувати, і щоразу необхідно запивати невеликим об'ємом негазованої води.

У ньому є такі отруйні речовини: мікоатропін, алкалоїд мускарин. Ознаки отруєння з'являються невдовзі після споживання мухомора, через пів або дві години. Починає нудити, виникає блювота, понос, болить у животі, але не так сильно, як під час отруєння блідою поганкою.

Часто в описі мухомору вказують, що отруйний гриб. Насправді він має психоактивну дію. При передозуванні може спричиняти галюцинації, змінені стани свідомості. Але серйозного отруєння, здатного призвести до смерті, мухомор не викликає.

Щоб не отруїтися, практично всі лісові гриби перед смаженням вимочують та відварюють. Варити їх потрібно більше 25 хвилин після закипання. Грузді та сироїжки варять у середньому 5 хвилин, маслюки – 7, а білі гриби та підосиновики – близько 10. Зморшки варять у підсоленій воді до 15 хвилин, а лисички – 20 хвилин.





Найбільше токсичних речовин міститься в мухоморі червоному. Саме від них настає отруєння: 1. іботеновой кислота і мусцімол, що є її похідним. З легкістю долають гематоенцефалічний бар’єр і вражають тканини головного мозку. Дія галюциногенна. Кристалізація іботеновой кислоти в …

Про автора

admin administrator