Як правильно приймати шкаралупу від яєць

Авторadmin

Як правильно приймати шкаралупу від яєць

Перед вживанням, набравши в ложку необхідну кількість шкаралупи видавлюємо в неї кілька крапель лимонного соку . Це робиться для кращого засвоєння кальцію. Вживати такий кальцій потрібно 1 раз на день під час їди.26 трав. 2011 р.

Яєчна шкаралупа. В одній яєчній шкаралупі міститься 2 г кальцію.

Для приготування подібного настою необхідно 50 г подрібненої в порошок шкаралупи, запарити окропом – 1 л, настояти тиждень, періодично збовтуючи його. Уже готовий настій розбавити в 3 л води і використовувати для поливу.

Не варто їсти шкаралупу насіння соняшнику, оскільки вона може завдати шкоди кишечнику. Шлунок погано перетравлює зовнішню оболонку. Під час просування гострі шматочки шкаралупи можуть подряпати стінки кишечнику. Звісно, якщо раптом з'їли кілька шкарлупок — нічого страшного не станеться.

Яєчна шкаралупа перегниває в грунті і віддає корисні речовини рослинам поступово і довго. Для того, щоб використовувати її в якості добрива, подрібніть її і розсипте щільним шаром по грядках, а потім, перекопуючи, закрийте в грунт. Пам'ятайте: чим дрібніше помол шкаралупи – тим швидше вона почне приносити користь.

Сир Безперечним рекордсменом за кількістю кальцію є пармезан. У 100 г знаменитого італійського твердого сиру його міститься 1300 мг, що становить понад добову норму (130%). Інші тверді сири також містять багато кальцію.





З яєчної шкаралупи можна приготувати відмінний настій – він допоможе прискорити зростання кімнатних квітів і зміцнити їх стебла. Вам потрібно взяти шкаралупу сирих яєць, ретельно її вимити, покласти в глибоку ємність (можна взяти банку) залити водою, закрити кришкою і …

Про автора

admin administrator