Як правильно варити рис пропарений

Авторadmin

Як правильно варити рис пропарений

Пропарений рис промивають, викладають в підхожу посудину, солять і заливають водою в пропорції один до двох. Щоб він був розсипчастим, накривають кришкою і готують близько 40 хвилин при температурі 160 °C. Під час приготування кашу потрібно періодично помішувати.10 бер. 2021 р.

Скільки варити рис в залежності від сорту довгий або білий круглий рис потрібно варити близько 20 хвилин; коричневий або бурий рис вариться 30-40 хвилин; дикий рис варто варити не менше 60 хвилин; а пропареному рису вистачить і 20-30 хвилин.

Загальне правило – використовувати співвідношення 1:2, тобто одну склянку рису на дві склянки води. Таке співвідношення гарантує, що рис не буде надто сухим, ні надто вологим. Однак певні сорти рису, наприклад, клейкий рис, можуть вимагати іншого співвідношення води та рису, наприклад, 1:1,5.

Яку воду вибрати для рису Потрібно використовувати проточну воду без домішок або очищену, але таку, щоб вона не могла зіпсувати смак страви.

Якщо кинути рис у киплячу воду, то він буде більше розварюватись. Потрібно кидати рис у холодну воду, тоді він не перетвориться на злиплу кашу під час варіння. Варити рис потрібно із напівзакритою кришкою на мінімальному вогні. Кожні 5 хвилин рис потрібно перемішувати, щоб він не прилипав до стінки або до дна каструлі.

Якщо ви не знаєте, скільки треба води, щоб рис був розсипчастий, беріть у співвідношенні 1:3. Тобто, на одну склянку рису потрібно взяти три склянки води. Однак потрібно враховувати той факт, що пропорції багато в чому залежать від страви, яку ви готуєте.





Придумано багато рецептів і хитрощів, як варити рис на гарнір. На відміну від класичного приготування, тут є широке поле для імпровізації. Наприклад, смак страви можна змінити та зробити пікантним, доповнивши його приправами. Спеції додають як під час варіння, так і після. Рис чудово …

Про автора

admin administrator