Як правильно засмажити стейк

Авторadmin

Як правильно засмажити стейк

На добре розігріту сковороду-гриль або на решітку над вугіллям кладемо підготовлені шматочки. Не метушіться, важливо «замкнути» м'ясо, створити скоринку, яка не дозволить витікати сокам. Смажити по 2–3 хвилини з кожного боку. Потрібно часто перевертати стейк.7 серп. 2018 р.

Нагрійте гриль (також підійде пательня гриль) до температури 230-250 градусів, покладіть на нього стейк та обсмажуйте з кожного боку 2-3 хвилини до золотистої скоринки. Потім варто зменшити температуру та смажити ще 5 хвилин з кожного боку до готовності.

Стейк, закритий з усіх боків щільною скоринкою, чудово просмажиться і залишиться соковитим. Час приготування: стейк завтовшки приблизно 3 см обсмажують з кожного боку по 4-5 хвилин. Якщо у вас шматки м'яса іншого розміру, то на кожен сантиметр додавайте або зменшуйте по одній хвилині.

Для цього просто обсмажте стейк по 1 хвилині на сильному вогні з обох сторін, а потім вже можна приступати до класичного обсмажування по 2,5 хвилини з кожного боку. Залежно від того, яке просмажування ви хочете отримати, перевертайте стейк 2-4 рази.

В середньому, на смаження медіум стейку йде 7-10 хвилин. До речі, перевертати м'ясо можна декілька разів, не обов'язково робити це за два оберти. Головне, щоб рівномірна золотава скоринка покрила весь стейк.

Смажиться свиняче м'ясо від 15 до 25 хвилин до повної готовності, якщо шматки у вас великі. Для маленьких шматочків буде досить 3-5 хвилин прожарювання з кожного боку.





Стейк потрібно смажити тільки на добре розігрітій поверхні, по 2-3 хвилини з кожного боку. Ідеальна температура – 300 градусів. Після утворення рум’яної скоринки можна солити, але тільки не дрібною сіллю. Наприкінці потрібно змастити м’ясо вершковим маслом 82% жирності й присипати …

Про автора

admin administrator