Як правильно заварювати та пити глід

Авторadmin

Як правильно заварювати та пити глід

Глід в пакетиках по 2,5 г: 2 фільтр-пакети помістити в скляний або емальований посуд, залити 200 мл окропу, закрити та настоювати 15 хв. Застосовувати в теплому вигляді дорослим по ⅓ склянки 3 рази на день за 15-20 хв до їди, дітям старше 14 років – по ¼ склянки 2-3 рази на день за 15-20 хв до їди.

16 г (1 столова ложка) плодів кладуть в емальований посуд, заливають 200 мл (1 склянка) перевареної води кімнатної температури, закривають кришкою і настоюють на киплячій водяній бані 30 хвилин. Охолоджують при кімнатній температурі 45 хвилин, проціджують, залишок віджимають до процідженого відвару.

Препарати глоду посилюють кровообіг у судинах серця та головного мозку, посилюють скорочення серцевого м'яза зменшуючи його збудливість, чинять заспокійливу та протиаритмічну дію, нормалізують артеріальний тиск. У фітотерапії прийнято вважати, що глід знижує тиск і його рекомендують приймати при гіпертензії.

Щоб приготувати настій потрібно 1 ст. ложку плодів залити стаканом (200 мл) гарячої кип'яченої води та настоювати на водяній бані 15 хв. Потім відвар необхідно процідити, а залишок обов'язково віджати. Приймати настій у теплому вигляді по 100 мл за 30 хв.

В даний час листя глоду і квіти використовуються для лікування застійної серцевої недостатності і захворювання коронарної артерії. Іноді він також використовується для лікування гіпертонії і серцевої аритмії. Він також використовувався для подолання проблем з травленням і нирками.

  1. Помістіть глід в каструльку. Залийте окропом.
  2. Поставте на водяну баню на 30 хвилин.
  3. Зніміть ємність та накрийте її кришкою. Дайте засобу постояти протягом 10–15 хвилин. Процідіть.
  4. Дорослі вживають відвар по 1/3 склянки 3 рази на день за 30 хвилин до їди. Крім цього, його п'ють і перед сном: за 1–2 години по 100 мл.





Оптимальним варіантом буде глід заварювати в термосі. Це зручно, напій зберігає максимум поживних речовин, що містяться в рослині. Глід (ягоди) – 30 штук; Окріп – 1 літр. Варто дотримуватися деякі рекомендації при заварюванні плодів в термосі: 1. Краще брати цільні ягоди без …

Про автора

admin administrator