Як приготувати капусту на сковороді

Авторadmin

Як приготувати капусту на сковороді

Зміст:

Тушкована капуста на сковороді класична – 9 рецептів приготування з покроковими фото

Тушкована капуста на сковороді – це просте і апетитне частування для вашого обіду або вечері. Такий продукт можна подавати як самостійну страву або в якості гарніру до гарячих страв. Для приготування використовуйте кулінарну добірку з дев’яти рецептів з покроковими фото і докладним описом процесу.

  1. Тушкована капуста з м’ясом на сковороді
  2. Класична тушкована капуста з томатною пастою
  3. Тушкована капуста з куркою на сковороді
  4. Класична тушкована капуста з фаршем
  5. Тушкована капуста з сосисками
  6. Тушкована капуста з цибулею і морквою
  7. Як приготувати тушковану капусту з картоплею
  8. Тушкована капуста з ковбасою
  9. Тушкована капуста з рисом на сковороді

Тушкована капуста з м’ясом на сковороді

Тушкована капуста з м’ясом на сковороді виходить соковитою і неймовірно апетитною. Така смачна і поживна страва стане справжньою прикрасою вашого столу. Порадуйте рідних за допомогою нашого перевіреного рецепта з покроковими фото. Вийде навіть у новачків.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Інгредієнти:

  • Капуста білокочана велика – ¼ шт.
  • М’ясо – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста великий – 1 шт.
  • Морква велика – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ст.л.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і смажимо її до м’якості на олії.

Крок 2. Додаємо до цибулі терту на терці моркву. Перемішуємо і смажимо ще дві-три хвилини.

Крок 3. Доповнюємо овочі шматочками м’яса.

Крок 4. Пару хвилин смажимо м’ясо з овочами.

Крок 5. Доповнюємо вміст дрібно нашинкованою капустою.

Крок 6. Перемішуємо і тушкуємо близько 15-20 хвилин.

Крок 7. За 5 хвилин до готовності солимо страву і доповнюємо спеціями.

Крок 8. Тушкована капуста з м’ясом на сковороді готова. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!

Класична тушкована капуста з томатною пастою

Класична тушкована капуста з томатною пастою – це дивно соковите і яскраве частування для вашого столу. Його можна подавати як самостійну закуску або використовувати в якості гарніру до гарячих обідніх страв. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Інгредієнти:

  • Капуста білява – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста великий – 1 шт.
  • Морква велика – 1 шт.
  • Паста томатна – 100 гр.
  • Олія – 30 мл.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Перець запашний горошок – 3 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – 3 гр.
  • Сіль – 3 гр.
  • Тмін – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Дрібно шинкуємо капусту, злегка солимо її і віджимаємо руками.

Крок 2. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і натираємо на терці моркву. Тушкуємо їх близько трьох хвилин на олії.

Крок 3. Сюди ж викладаємо капусту. Перемішуємо і тушкуємо близько 15 хвилин під кришкою. При необхідності, вливаємо трохи води.

Крок 4. Додаємо томатну пасту і перемішуємо.

Крок 5. Доповнюємо заготівлю сіллю і спеціями. Перемішуємо і тушкуємо ще 7-8 хвилин.

Крок 6. Для подачі дрібно ріжемо зелену цибулю.

Крок 7. Класична тушкована капуста з томатною пастою готова. Посипайте зеленою цибулею і угощайтесь!

Тушкована капуста з куркою на сковороді

Тушкована капуста з куркою на сковороді виходить неймовірно смачною, соковитою і поживною. Перед таким частуванням ніхто не зможе встояти, а приготувати його в домашніх умовах зовсім не складно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото з нашої добірки.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Інгредієнти:

  • Капуста білява – 500 гр.
  • Філе куряче – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатна / кетчуп – 2,5 ст.л.
  • Вода – 1 ст.
  • Олія – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе ріжемо невеликим кубиком.

Крок 2. Обсмажуємо курку на олії до рум’янцю.

Крок 3. В окремій сковороді до м’якості смажимо подрібнену цибулю і терту на терці моркву.

Крок 4. Сюди ж викладаємо дрібно шинковану капусту. Перемішуємо і тушкуємо близько 20 хвилин на невеликому вогні. Додаємо в овочі курку.

Крок 5. Томатну пасту змішуємо з водою, сіллю і спеціями.

Крок 6. Виливаємо томатну суміш в сковороду з вмістом. Закриваємо кришкою і тушкуємо ще 5-10 хвилин.

Крок 7. Тушкована капуста з куркою на сковороді готова. Подавайте до столу і угощайтесь!

Класична тушкована капуста з фаршем

Класична тушкована капуста з фаршем – це апетитне частування для вашого домашнього обіду або вечері. Така страва порадує вас яскравим смаком, дивовижною соковитою і поживними властивостями. Обов’язково спробуйте приготувати по нашому перевіреному рецепту з покроковими фото.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Інгредієнти:

  • Капуста білокочана – 1 кг.
  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Дрібно шинкуємо капусту, посипаємо цукром і гарненько розминаємо руками.

Крок 2. Обсмажуємо м’ясний фарш на олії близько 6-7 хвилин.

Крок 3. Доповнюємо фарш подрібненим цибулею і морквою.

Крок 4. Перемішуємо і смажимо все разом близько 5 хвилин.

Крок 5. Сюди ж відправляємо дрібно шинковану капусту. Перемішуємо і тушкуємо все разом.

Крок 6. Додаємо подрібнені помідори.

Крок 7. Солимо вміст. Тушкуємо під кришкою 20 хвилин.

Крок 8. Класична тушкована капуста з фаршем готова. Подавайте до столу і угощайтесь!

Тушкована капуста з сосисками

Тушкована капуста з сосисками – це смачна і ситна ідея для домашнього столу, яку нескладно приготувати своїми руками. Таке частування можна просто є з чорним хлібом. Обов’язково скористайтеся нашим перевіреним кулінарним рецептом з покроковими фото.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Інгредієнти:

  • Капуста білокочана – 0,5 кг.
  • Сосиски – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і натираємо на великій терці моркву.

Крок 2. Дрібно шинкуємо білокочану капусту.

Крок 3. Обсмажуємо цибулю на олії до м’якості.

Крок 4. Доповнюємо цибулю тертою морквою. Перемішуємо і смажимо ще протягом трьох-п’яти хвилин.

Крок 5. Викладаємо капусту. Перемішуємо і тушкуємо на слабкому вогні 20 хвилин.

Крок 6. Доповнюємо овочі томатною пастою, солимо і перчимо. Перемішуємо і тушкуємо ще 20 хвилин.

Крок 7. Сосиски ріжемо кружечками і обсмажуємо в окремій сковороді до рум’янцю. Викладаємо до капусти.

Крок 8. Тушкована капуста з сосисками готова. Подавайте до столу і швидше пробуйте!

Тушкована капуста з цибулею і морквою

Тушкована капуста з цибулею і морквою – це соковите і насичене за смаком частування для вашого столу. Його можна подавати як самостійну закуску або разом з гарячими обідніми стравами. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт з фото.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Інгредієнти:

  • Капуста білява – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Морква – 200 гр.
  • Кефір – 400 мл.
  • Олія – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

Крок 2. Дрібно ріжемо ріпчасту цибулю і натираємо на терці моркву.

Крок 3. Шинкуємо білокочану капусту і розминаємо її руками.

Крок 4. Цибулю обсмажуємо на олії до рум’янцю.

Крок 5. Додаємо морква і капусту, смажимо ще 10 хвилин. Солимо, посипаємо спеціями і поливаємо кефіром.

Крок 6. Перемішуємо вміст і готуємо ще близько 25 хвилин.

Крок 7. Тушкована капуста з цибулею і морквою готова. Пригощайтеся!

Як приготувати тушковану капусту з картоплею

Як приготувати тушковану капусту з картоплею, розповідаємо в нашому перевіреному рецепті з покроковим описом процесу. Яскраве і соковите блюдо вийде навіть у новачків. Обов’язково спробуйте! Готове частування ідеально підійде в якості гарніру до гарячих м’ясних або рибних страв.

Час готування – 45 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Інгредієнти:

  • Капуста білява – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 120 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Картопля – 500 гр.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Олія – для смаження.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1/3 ч.л.
  • Вода – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Натираємо моркву на великій терці і дрібно ріжемо ріпчасту цибулю.

Крок 2. Розігріваємо сковороду з олією. Смажимо на ній цибулю близько 4-5 хвилин.

Крок 3. Дрібно шинкуємо промиту білокочану капусту.

Крок 4. Викладаємо капусту в сковороду з цибулею і морквою.

Крок 5. Перемішуємо і тушкуємо близько 5-6 хвилин.

Крок 6. Виливаємо 100 мл води. Закриваємо блюдо кришкою і тушкуємо близько 8-10 хвилин.

Крок 7. Очищаємо картоплю і ріжемо її кубиками середнього розміру.

Крок 8. У сковороду з овочами відправляємо цукор, сіль і вливаємо ще 100 мл води.

Крок 9. Додаємо картоплю і тушкуємо під кришкою 15 хвилин на слабкому вогні.

Крок 10. По центру сковороди кладемо томатну пасту. Даємо їй обсмажитися дві хвилини і перемішуємо з овочами.

Крок 11. Додаємо мелений перець і тушкуємо частування під кришкою 5 хвилин.

Крок 12. Тепер ви знаєте, як приготувати тушковану капусту з картоплею. Спробуйте!

Тушкована капуста з ковбасою

Тушкована капуста з ковбасою – це ситне, смачне і просте у виконанні рішення для домашнього обіду або перекусу. Подавайте частування з хлібом або доповнивши ароматної зеленню. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото з нашої добірки.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Інгредієнти:

  • Капуста білява – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Олія – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Ковбаса варена – 300 гр.
  • Паста томатна – 1 ст.л.
  • Цибуля зелена – 0,5 пучок.

Процес приготування:

Крок 1. Дрібно шинкуємо білокочану капусту і викладаємо її в сковороду з олією.

Крок 2. Солимо і перемішуємо овоч.

Крок 3. Доповнюємо капусту тертою на терці морквою і подрібненим цибулею.

Крок 4. Тушкуємо овочі близько 15 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 5. Доповнюємо заготівлю томатною пастою.

Крок 6. Перемішуємо і тушкуємо ще близько 5 хвилин.

Крок 7. Викладаємо до овочів варену ковбасу, нарізану кубиком. Перемішуємо і готуємо 5 хвилин.

Крок 8. Вимикаємо плиту і доповнюємо страву подрібненою зеленою цибулею.

Крок 9. Тушкована капуста з ковбасою готова. Пригощайтеся!

Тушкована капуста з рисом на сковороді

Тушкована капуста з рисом на сковороді – це неймовірно живильне і яскраве частування для вашого столу. Його можна подавати як самостійну закуску або використовувати в якості гарніру до гарячих обідніх страв. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Інгредієнти:

  • Капуста білява – 300 гр.
  • Рис відварний – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Соус томатний – 3 ст.л.
  • Олія – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Дрібними кубиками нарізаємо очищені моркву і цибулю.

Крок 2. Обсмажуємо овочі на олії до м’якого стану близько 5 хвилин.

Крок 3. Дрібно шинкуємо білокочану капусту.

Крок 4. Викладаємо капусту в сковороду. Солимо і перчимо заготівлю. Перемішуємо і смажимо близько 7-10 хвилин.

Крок 5. Викладаємо до овочів попередньо відварений рис.

Крок 6. Додаємо томатний соус і перемішуємо.

Крок 7. Тушкуємо ще 5-7 хвилин до готовності на невеликому вогні.

Крок 8. Тушкована капуста з рисом на сковороді готова. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу!

Тушкована капуста на сковороді: 8 дуже смачних рецептів

Доброго часу доби, дорогі гості нашого сайту! Сьогодні поговоримо про те, як смачно згасити капусту на сковороді. Ця страва смачна, досить бюджетна і проста в приготуванні, з цим завданням впорається навіть господиня-початківець. Та й продукти для приготування є у кожному холодильнику.

Тушкована капуста на сковороді є гарним гарніром до різних м’ясних страв. Але якщо додати м’ясо в процесі приготування, то така капуста цілком може виступати як самостійна страва і подаватися на другу. Сьогодні ми розглянемо найпопулярніші та найсмачніші рецепти приготування тушкованої капусти, як окремо, так і з додаванням різних м’ясних продуктів.

Капуста тушкована на сковороді покроковий рецепт з фото

Які продукти потрібні для приготування тушкованої капусти на сковороді:

  • Капуста білокачанна – 800 гр;
  • Морква – 1 шт;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт;
  • Томатна паста – 2-3 ст.л;
  • Сіль, прець та спеції – за смаком.

Як приготувати капусту на сковороді?

1. Капусту дрібно нашаткувати, а потім добре обім’яти руками. Так вона дасть більше соку і стане м’якою. Далі, капусті потрібно дати полежати близько 10-15 хвилин.

2. Цибулю нарізати кубиком, а моркву натерти на великій тертці. Потім овочі потрібно викласти на розігріту сковороду з олією і обсмажити на середньому вогні до прозорості цибулі.

3. Після цього, до сковороди необхідно додати капусту, все перемішати і обсмажувати близько 10-15 хвилин.

4. Далі потрібно додати томатну пасту, перемішати та смажити ще 5 хвилин, періодично помішуючи. Потім додати 0.5 склянки окропу і гасити на середньому вогні близько 25-30 хвилин, не забуваючи помішувати. За 10 хвилин до готовності додасть спеції та сіль до смаку.

Тушкована капуста на сковороді готова! Смачного!

Не рекомендується використовувати для гасіння молоду капусту, вона вийде надто м’яка і просто розвариться.

Калорійність страви

Кількість калорій залежить від остаточного вибору інгредієнтів: на якому маслі ви смажитимете овочі, яку томатну пасту виберіть та інші дрібні відмінності. В цілому, різниця за калоріями не дуже велика, на наш рецепт 39 калорій на 100 г тушкованої капусти . Таким чином страва дієтична, підходить для людей, які дотримуються раціону для підтримки хорошої фігури або на дієті по здоров’ю (зниженню калорій).

  1. Білки – 1,3 г.
  2. Жири – 1,8 г.
  3. Вуглеводи – 4,5 г.

Поради щодо приготування

  1. Гашіть капусту на сковороді з товстим дном. Ідеальний вибір – чавун.
  2. Віддайте перевагу молодій капусті або маленькому качанчику, зазвичай він солодший і соковитіший. Те саме стосується моркви.
  3. Наріжте капусту, а потім потріть її з сіллю в руках, щоб пустити сік. Овоч стане хрумким і дуже соковитим!
  4. Використовуйте домашній томатний сік або помідори, перетерті в блендері.
  5. З тушкованими овочами добре поєднуються такі овочі, як часник, селера, гарбуз, пастернак, картопля, корінь петрушки. Зі спецій — сушений часник, чорний кунжут, насіння коріандру, каррі, куркума, асафетида, паприка, гвоздика, лавровий лист, чорний горошок, суміш перців.

Капуста тушкована з м’ясом дуже смачний рецепт

Що потрібно для приготування тушкованої капусти з м’ясом:

  • Капуста білокачанна – 700 гр;
  • М’ясо (будь-яке) – 600 гр;
  • Морква – 1 шт;
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт;
  • Томатна паста або кетчуп – 2-3 ст.л;
  • Сіль, перець, приправа для м’яса – за смаком;
  • Лавровий лист – 2 шт.

Як приготувати смачну тушковану капусту з м’ясом?

1. М’ясо добре промити, обсушити паперовими рушниками та нарізати на невеликі шматочки. Нарізане м’ясо викладається на розігріту на середньому вогні сковороду і обсмажується приблизно 10 хвилин, періодично помішуючи.

2. Цибулю та моркву очистити. Цибулю нарізати кубиком, а моркву натерти на великій тертці. Потім овочі викладаються до м’яса, додаються спеції, сіль та томатна паста. Все смажиться до напівготовності цибулі. Далі, в сковороду заливається 1 склянка окропу і гасити до повного випаровування води.

3. Капусту нашаткувати і додати до м’яса з овочами, перемішати та обсмажувати близько 10 хвилин. Потім додати лавровий лист і 1 склянку окропу, гасити на середньому вогні близько 25-30 хвилин. Тушкована капуста з м’ясом готова! Смачного!

При приготуванні тушкованої капусти можна використовувати будь-яке м’ясо. Перед гасінням його потрібно попередньо обсмажити, щоб зберегти сік

Корисні поради

Приготувати по-справжньому смачну тушковану капусту допоможуть поради досвідчених кулінарів:

  1. Щоб надати страві пікантної нотки та густоти, використовуйте звичайне пшеничне борошно. Просушіть її на сухій сковороді доти, доки вона не набуде кремового відтінку, після додайте 1 ст. ложку у блюдо за 5 хвилин до остаточної готовності.
  2. Надати кисло-солодкий смак допоможуть оцет та цукор. Додайте їх по 1 ст. ложці за 5-10 хвилин до повної готовності страви.
  3. Видалити специфічний аромат при приготуванні будь-якої страви з капусти можна, використовуючи черствий хліб. Покладіть скибочку в каструлю або сковорідку, після закінчення приготування страви заберіть хліб шумівкою.

Капуста тушкована з м’ясом та картоплею

Список продуктів необхідних для приготування тушкованої капусти з м’ясом та картоплею:

  • М’ясо (будь-яке) – 800 гр;
  • Капуста білокачанна – 700 гр;
  • Картопля – 1 кг;
  • Томатна паста – 3 ст.
  • Сіль, спеції, лавровий лист.

Як приготувати тушковану капусту з м’ясом та картоплею:

1. М’ясо добре промити, обсушити і нарізати невеликими шматочками. Потім нарізане м’ясо потрібно викласти на розігріту сковороду з олією та обсмажувати на середньому вогні до підрум’янювання.

2. Поки смажиться м’ясо, потрібно підготувати овочі. Цибулю нарізають довільно, морквину натирають на великій тертці і викладають у сковороду до м’яса. Далі слід додати сіль, спеції, перець і смажити до напівготовності цибулі. Потім додати томатну пасту, перемішати та смажити близько 5 хв.

3. Картоплю очистити і нарізати дрібними кубиками, а капусту нашаткувати. Потім картоплю і капусту необхідно викласти до м’яса, перемішати, додати лавровий лист і гасити близько 10 хвилин. Далі потрібно влити близько 1 літра окропу, довести до кипіння, зменшити вогонь і гасити 35-40 хвилин. Після приготування зняти з плити та дати постояти під закритою кришкою близько 15 хвилин. Капуста тушкована з м’ясом та картоплею готова! Смачного!

Нашатковану капусту обов’язково потрібно обм’яти руками і прибрати у бік хвилин на 10. Це зробить готову страву ніжнішою

Як смачно приготувати капусту з тушонкою на сковороді

Що в капусту не додай, все одно виходить дуже смачна страва, причому низькокалорійна. Тушкована ж відрізняється особливим смаком і корисністю. Вона підходить до м’яса, картоплі, грибів, ковбаси.

При додаванні тушонки ви отримаєте блюдо з незвичайним смаком, яке варто скуштувати.

Інгредієнти:

  • капуста,
  • морква,
  • цибуля,
  • тушонка,
  • томатна паста,
  • рослинне та вершкове масло,
  • часник,
  • спеції та петрушка.

Поетапне приготування:

1. Приготування всіх інгредієнтів для блюда. Капусту слід промити, подрібнити та обдати окропом, після чого вона у процесі готування буде м’якою.

2. Цибуля нарізається півкільцями, а морква подрібнюється на тертці або ріжеться скибочками.

3. Ці інгредієнти потрібно змішати у глибокій мисці.

4. У розігріту сковороду влити олію і додати приготовані овочі, після чого приправляємо сіллю та перцем. Кладемо томатну пасту і розбавляємо овочі вершковим маслом.

Усі складові слід перемішати та залишити на гасіння хвилин на 20 на повільному вогні.

5. Настав час додати тушонку. До кінцевого приготування залишається 10 хвилин.

6. Для приголомшливого аромату та м’якого смаку додаються часточки часнику з дрібно нарізаною петрушкою. Рекомендовано їх використовувати за 2 хвилини до того, як згасите вогонь, так збережуться всі вітаміни і страва буде не тільки смачною, а й корисною.

Потрібно дати настоятися кулінарному шедевру протягом 10 хвилин, після чого можна подавати на стіл.

Капуста тушкована з сосисками

Список продуктів, необхідних для приготування тушкованої капусти з сосисками:

  • Білокачанна капуста – 700 гр;
  • Морква – 1 шт;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт;
  • Сосиски – 5 шт;
  • Томатна паста – 2-3 ст.л;
  • Сіль, перець – на смак.

Як приготувати капусту з сосисками?

1. Цибулю та моркву очистити та подрібнити. Моркву натерти на тертці, а цибулю нарізати зручним способом. Далі, овочі викладаються на розпечену сковороду з олією і обсмажується до напівготовності цибулі на середньому вогні.

2. Поки овочі смажаться, потрібно нашаткувати капусту. Потім капуста викладається до моркви та цибулі, додається томатна паста, сіль та перець. Все ретельно перемішується та смажиться близько 10-15 хвилин. Далі, в сковороду вливається 1 склянка окропу і гаситиметься близько 30 хвилин.

3. Поки капуста тушкується, необхідно нарізати сосиски кружальцями і обсмажити їх на невеликій кількості олії на окремій сковороді. Обсмажені сосиски викласти до готової капусти і перемішати. Капуста тушкована з сосисками готова! Смачного!

Крім сосисок можна використовувати ковбасу чи будь-яку іншу м’ясну продукцію

Тушкована капуста з томатною пастою – рецепт класичний (як у їдальні)

Смак цієї ніжної, чудової капустки знайомий з дитинства. Її нам давали в садку, школі та в радянських їдальнях. Незважаючи на всю простоту і, здавалося б, банальність цієї страви, вона не втрачає своєї актуальності й донині.

Зараз я покажу вам найпростіший ГОСТ-овський рецепт. Можна подавати її до м’яса або картопляного пюре. Ну, або просто так навернути тарілочку рум’яного овочу – теж чудова ідея!

Список необхідних інгредієнтів:

  • Капуста білокачанна – 460 гр.
  • Томатна паста – 2 ст.
  • Цибуля – 40 гр.
  • Морква – 30 грн.
  • Вершкове масло – 30 гр.
  • Оцет 9% – 1 ч.л.
  • Борошно – 1 ч.л.
  • Горошини перцю до смаку
  • Лаврушка – 1 листочок
  • Цукровий пісок – 1 год.
  • Сіль за смаком
  • Рослинна олія – небагато

Покроковий процес приготування:

Крок 1. Качан спочатку очищаємо від верхніх листочків та качан. Потім шаткуємо її тонкою соломкою.

Якщо не любите, щоб шматочки були довгі, можете нарізати кубиками.

Крок 2. Відправляємо в каструлю з товстим дном або інший посуд, де плануєте готувати страву. Наливаємо приблизно 1/3 склянки чистої холодної води.

Крок 3. Додаємо вершкове масло та ставимо на вогонь. Накриваємо кришкою і гасимо в цілому 10 хвилин. Незабаром овоч випустить сік, а олія розтане. З того моменту потрібно часто перемішувати, щоб вміст не прикипіло на дно.

Крок 4. За рецептом знадобиться 30 гр. моркви та 40 гр. цибулі. Це приблизно по половині кожного овочів середнього розміру. Морквину нарізаємо соломкою за допомогою ножа або трьома крупною терткою. Цибулю ж шаткуємо кубиками або півкільцями – як вам більше подобається.

Крок 5. В окремій сковороді нагріваємо трохи олії. Обсмажуємо тут цибулю і моркву, часто помішуючи. Хвилини через 4 вводимо сюди 2 ст. без гірки томатної пасти. Перемішуємо та засмажуємо ще 1 хвилину.

Крок 6. Готову засмажку відправляємо в каструлю з капустою. Перемішуємо. Вводимо сіль та цукровий пісок.

Після ретельного вимішування накриваємо кришкою. Гасимо 10 хвилин на невеликому вогні.

Іноді обов’язково перемішуйте склад.

Крок 7. Тепер настав момент посилити смак. Зробимо це не шкідливими хімікатами, а традиційними та найпростішими добавками. Отже, я додаю щіпку горошин перцю (штук 5), один лавровий листочок та чайну ложку столового 9% оцту.

Крок 8. Розмішуємо та пробуємо на смак. Можливо, захочеться додати солі, цукру чи трохи оцту. На цьому етапі ви можете збалансувати страву під себе. Гасимо ще 5 хвилин.

Крок 9. Тим часом беремо чисту суху сковороду (це важливо!). Ставимо її на плиту, всипаємо борошно. Сухою лопаткою розподіляємо її по всьому дну посуду. Постійно помішуючи, даємо їй придбати легкий рум’яний відтінок.

Додавання борошна зробить масу густішою та ніжнішою.

Заливаємо невеликою кількістю води та одразу перемішуємо. В результаті, повинен вийти такий м’який рідкуватий потік. Його перекладаємо у загальну овочеву масу.

Готуємо ще 1-2 хвилини, добре перемішуючи. Потім знімаємо з плити.

Продукти, необхідні для приготування тушкованої капусти з картоплею:

  • Капуста – 800 гр;
  • Картопля -5-6 шт;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт;
  • Морква – 1 шт;
  • Томатна паста – 3 ст.л;
  • Сіль, перець, спеції, лавровий лист.

Як приготувати капусту з картоплею?

1. Цибулю та моркву очистити, цибулю нарізати зручним чином, а моркву натерти на великій тертці. Далі овочі викладаються на сковорідку і обсмажуються на олії до прозорості цибулі. Далі потрібно додати томатну пасту та обсмажувати 3 хвилини.

2. До овочів додати нарізану невеликими кубиками картопля, нашатковану капусту, сіль, прець та спеції. Все перемішати та обсмажувати 10 хвилин. Далі, до сковорідки слід додати 1.5 склянки окропу і лавровий лист, гасити на середньому вогні 35-40 хвилин.

3. Готову капусту зняти з плити та дати постояти під закритою кришкою 15-20 хвилин. Тушкована капуста з картоплею готова! Смачного!

Крім картоплі, в цю страву можна додавати будь-які інші овочі

Рецепт 2. З картоплею та томатною пастою

Тушкована капуста набуває нового смаку, якщо до неї додати інші овочі, наприклад, картопля.

  • 5 картоплин середнього розміру;
  • половина качана капусти (приблизно 700 г);
  • 1 цибулина;
  • 1 морквина;
  • 2 ст. ложка томатної пасти;
  • 1,5 склянки води;
  • рослинна олія;
  • 1 лавровий листок;
  • кмин;
  • чорний перець;
  • сіль.

Порада! Промийте нарізану картоплю кілька разів під проточною водою. Це дозволить видалити зайвий крохмаль.

  1. Вимийте картоплю, очистіть від шкірки і наріжте тонкою соломкою.
  2. Почистіть цибулину та морквину, поріжте тонкою соломкою.
  3. Білокочанну капусту вимийте, злегка обсушіть і наріжте ножем або на спеціальній шатківниці. Капуста має бути в 2 рази більше, ніж картоплі, тому що в процесі смаження її обсяг зменшиться.
  4. Картоплю обсмажте в олії до напівготовності, потім викладіть зі сковороди на тарілку.
  5. У цій же сковороді обсмажте в олії подрібнену цибулю і моркву, потім додайте до них капусту. Через 5 хвилин налийте 1 склянку води. Гасити всі інгредієнти до напівготовності.
  6. Додайте до овочів картоплю та спеції.
  7. Розведіть томатну пасту в половині склянки води і вилийте на сковороду до інших інгредієнтів. Тушіть страву до повної готовності.

Подавайте до столу у теплому чи холодному вигляді.

Капуста тушкована з грибами

Інгредієнти, необхідні для приготування тушкованої капусти з грибами:

  • Гриби – 400 гр;
  • Капуста білокачанна – 800 гр;
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт;
  • Морква – 1 шт;
  • Томатна паста або кетчуп – 3-4 ст.л;
  • Сіль, перець, лавровий лист.

Як приготувати капусту з грибами?

1. Моркву та 1 цибулину очистити та подрібнити. Цибулю нарізати будь-яким зручним способом, а моркву натерти на великій тертці. Потім подрібнені овочі слід обсмажити на олії до прозорості цибулі. Далі додається томатна паста та овочі обсмажуються ще 5 хвилин.

2. Капусту дрібно нашаткувати і додати до цибулі з морквою. Все добре перемішати та обсмажувати разом близько 10 хвилин. Далі потрібно додати сіль, перець, лавровий лист та влити 1.5 ст окропу. Все добре перемішати і гасити 35-40 хвилин.

3. Поки капуста тушкується, потрібно очистити і обсмажити на олії 1 цибулину до прозорості. Потім додати нарізані гриби і смажити до готовності грибів. Далі вміст сковороди потрібно викласти до тушкованої капусти і добре перемішати. Тушкована капуста з грибами готова! Смачного!

У цю страву, можна також додавати будь-яке копчене м’ясо

Рецепт 4. З грибами

Капуста із грибами має неповторний смак. Після обсмажування на сковороді овочі доводяться на повну готовність у духовці. Процес приготування страви займає максимум 1 годину, тривалість залежить від температури в духовці та м’якості капусти. Готова страва має світло-коричневий апетитний відтінок та чудовий смак.

  • півтора кілограма свіжої білокачанної капусти;
  • 500 г моркви;
  • 4 цибулини (великі);
  • 500 г будь-яких грибів (свіжих);
  • 100 г томатної пасти;
  • рослинна олія для обсмажування;
  • приправи;
  • сіль.

Порада! Сироїжки, грузді, хвилі і рижі перед приготуванням потрібно вимочити протягом 3-4 годин, після чого смажити 40 хвилин. Боровики та білі гриби необхідно спочатку 20 хвилин варити, потім 20 хвилин смажити. Печериці не потрібно мити, оскільки вони дуже швидко вбирають воду, ці гриби очищаються від забруднень серветкою. Свіжі печериці смажаться 30 хвилин, заморожені – 12-15.

  1. Вимийте качан, струсіть воду і наріжте дрібною соломкою.
  2. На сковороду налийте олію, обсмажте в ньому нашатковану капусту – вона має стати м’якою, прозорою і зменшитися в обсязі. Олії не повинно бути занадто багато. Якщо весь подрібнений качан не міститься на сковороді, обсмажуйте його порціями.
  3. Подрібніть цибулю кубиками або напівкільцями, обсмажте в маслі до золотистого кольору. Після цього додайте до нього натерту на великій тертці моркву і тушкуйте, поки вона не стане м’якою. Можете додати трохи води.
  4. Поріжте гриби і складіть в суху сковороду, нагрійте її і як тільки з’явиться сік, злийте його в ємність з капустою. Після цього налийте в сковороду олії і обсмажте гриби протягом 15 хвилин. Як тільки будуть готові, змішайте їх із капустою.
  5. Складіть усі інгредієнти (капусту, гриби, моркву, цибулю) у каструлю з товстими стінками або казан.
  6. Додати приправу, посолити, покласти злегка розведену водою томатну пасту.
  7. Залийте всі двома склянками окропу і поставте в духовку.
  8. Тушіть без кришки при температурі від 180 до 200˚С приблизно 20 хвилин. Якщо капуста тверда, то час приготування потрібно збільшити.
  9. За 15 хвилин до повної готовності додайте 2-3 лаврові листочки. Спробуйте, якщо прісне, досоліть.

Порада! Час від часу заглядайте в духовку та перевіряйте, як готується страва. Якщо вода википить, підлийте ще трохи.

Капуста тушкована з куркою

Які продукти необхідні:

  • Капуста – 800 гр;
  • Куряче м’ясо – 500 гр;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт;
  • Морква – 1 шт;
  • Помідори – 1-2 шт;
  • Томатна паста – 3 ст.л;
  • Сіль, перець, лавровий лист.

Як приготувати капусту з|із|

1. Курку помити, обсушити та нарізати невеликими кубиками. Потім куряче м’ясо необхідно викласти в сковороду з олією та обсмажувати близько 10 хвилин.

2. Поки м’ясо смажитися, потрібно підготувати овочі. Цибулю та помідори нарізати будь-яким звичним способом, головне, не дуже крупно. Моркву натерти на тертці. Далі овочі потрібно викласти до м’яса, посолити та поперчити та обсмажувати до прозорості цибулі. Тепер слід додати томатну пасту, перемішати та обсмажувати ще 3-5 хвилин.

3. Капусту дрібно нашаткувати і викласти до м’яса з овочами. Все добре перемішати та обсмажувати близько 10 хвилин. Далі слід влити 1-1,5 склянки окропу, додати лавровий лист і гасити на середньому вогні близько 35-40 хвилин. Тушкована капуста з куркою готова! Смачного!

При приготуванні можна експериментувати та додавати різні овочі чи приправи. Таким чином, можна щоразу отримувати новий смак

Рецепт тушкованої свіжої капусти з фаршем та рисом у каструлі

М’ясо, рис та капуста – ідеальна компанія на вечерю! Це тріо не тільки чудово поєднується між собою за смаком, а й за користю. Страва готується дуже просто, буквально із підручних компонентів. Адже все те, що є у списку, напевно, вже є у вас на кухні.

Також цю смакоту можна назвати лінивими голубцями. Адже тут практично ідентичний склад із традиційними голубчиками. Тільки спосіб приготування набагато простіший. Спробуйте!

Що нам знадобиться:

  • Капуста – невелика виделка
  • Фарш м’ясний – 500-600 грн.
  • Рис сухий – 120 гр.
  • Морква за смаком
  • Цибуля зелена (можна замінити ріпчастою)
  • Рослинна олія
  • Сіль, спеції за смаком

Всі продукти за кількістю регулюйте на ваш смак.

Як готувати:

Почнемо з фаршу.

До речі, його можна використати прямо з морозилки, якщо він у вас не у свіжому, а замороженому вигляді. Для того, щоб продукт швидше розморозився, краще нарізати його на шматочки.

На великій сковороді або в жаровні нагріваємо достатню кількість олії. Вирушаємо сюди м’ясо. Накриваємо кришкою і даємо кілька хвилин прогрітись. Коли нижній шар у нього схопиться, посвітлішає, тоді можна перемішувати.

Таким чином, періодично перевертаючи, щоб розбилися всі великі шматочки, готуємо до блідості.

Капусту тоненько шаткуємо. Відправляємо її сюди.

Якщо вся нарізана кількість відразу не влазить, додайте партіями. Адже вона дуже швидко осідає від термообробки, звільняючи цим місце в посуді.

Тепер гасимо її практично до готовності. За фактом дивіться самі. Адже хтось любить, коли шматочки дуже ніжні та м’які. А комусь більше подобається з хрустинкою.

Тим часом промиваємо рис і відварюємо його окремо. Він має стати готовим, але не перевареним.

За 5-8 хвилин до готовності вводимо в жаровню натерту морквину і нашатковану зелену цибулю. Як я вже казала, його можна замінити ріпчастим. Перемішуємо та продовжуємо готувати.

Відварений рис перекидаємо на друшляк, промиваємо і даємо всій рідині стекти. Пересипаємо його до загального складу. Тепер можна посолити та приправити за смаком. Також, якщо бажаєте, можна додати томатну пасту.

Крім того, чудовою ідеєю буде ввести кілька шматочків вершкового масла. Це теж чудово позначиться на смаку готової страви.

Зараз ви дізнаєтесь, як це просто приготувати.

Необхідні інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 1 кг.
  • Морква – 2 шт.
  • Гриби (у разі, печериці) – 500 грн.
  • Цибуля – 1 головка
  • Сіль, мелений перчик до смаку
  • Будь-яка зелень за бажанням
  • Трохи рослинної олії

Заливка:

  • Томатна паста – 1 ст.
  • Вода – 200 мл.
  • Борошно – 1 ст. з гіркою

Як правильно приготувати:

Качан очищаємо від млявої «сорочки». Шинкуємо тонкою соломкою. При цьому качан ми не торкаємося.

Моркву очищаємо. Трьом її великою терткою поки що в окрему миску.

У цьому випадку ми взяли печериці. Тому готувати їх будемо не відварюючи заздалегідь.

Якщо ж гриби у вас лісові, для безпеки спочатку відваріть їх 20-30 хвилин. А потім уже можна використати у цьому рецепті.

Нарізаємо їх невеликими шматочками. При необхідності попередньо можна почистити від пухкого шару на капелюшку.

У казані, жаровні або великій сковороді з бортиками нагріваємо достатню кількість олії. Сюди перекладаємо грибочки.

Незабаром з них почне випаровуватися волога, в якій вони прогасять і зменшаться в розмірі.

Коли рідина практично випарується, а шматочки набудуть рум’яного кольору, додаємо до них моркву. Слідом за своєю помаранчевою подругою вирушає до грибів і нарізаний кубиком цибуля. Перемішуємо та готуємо на невеликому вогні до м’якості овочів.

Тепер перекладаємо сюди половину нашаткованої капусти. За пару хвилин під кришкою вона осяде і тоді можна вводити частину, що залишилася.

А якщо посуд у вас місткий, то можна класти весь нарізаний овоч відразу.

Готуємо на середньому нагріві, періодично перемішуючи.

Далі робимо заливання. В окремій мисці з’єднуємо борошно та томатну пасту. Наливаємо трохи холодної води та змішуємо віночком.

Коли ви досягнете рівної, сметаноподібної консистенції, можна вливати залишки рідини. Так буде набагато простіше довести масу до однорідного стану без грудочок.

Тепер, коли капуста трохи розм’якшилася, додаємо приблизно 1 ч.л. солі та трохи чорного меленого перцю. Вливаємо отриманий томатний соус.

Вогонь зменшуємо до мінімального. Накриваємо кришкою і гасимо хвилин 10.

Тим часом підготуємо зелень. Можете брати цибулю, петрушку, кріп, кінзу – все, що вам подобається. Дрібно шаткуємо і відправляємо в жаровню після закінчення часу.

Подавати можна одразу, ще гарячим. Але тут, як і в багатьох інших рецептах, я ціную терпіння. Адже якщо дати відпочити вмісту під кришкою без нагрівання ще хоча б хвилин 10, це піде йому лише на користь. По-перше, капустка охолоне і її стане приємніше їсти, не обпалюючись. По-друге, всі продукти “подружаться” між собою і ваш обід стане смачнішим.

Про автора

admin administrator