Як приготувати макарони з пшениці

Авторadmin

Як приготувати макарони з пшениці

ВИКОРИСТОВУЙТЕ БАГАТО ВОДИ Для того щоб спагеті рівномірно зварилися і не злиплися, використовуйте достатню кількість води. Я пропоную скористатися наступною пропорцією: на 100 г спагеті використовувати 1 літр води і 10 г солі. Цей спосіб вже неодноразово перевірений і довів свою ефективність.

Розшифровується дуже просто: 1000 мл води на 100 грамів пасти і 10 грамів солі. Читаємо упаковку. Різні види макаронів мають знаходитися в киплячій воді різний час, конкретний відтинок залежить від товщини й сорту пшениці. Зварити вермішель із твердих сортів можна за 5–7 хвилин.

З розрахунку на 450 г макаронних виробів використовують 4,5 літрів води та 1 столову ложку солі. Пропорції запам'ятати легко — на 100 г засипки розраховувати 1 літр води. Ставлять посудину на вогонь і чекають коли закипить.

Закиньте макарони в киплячу воду, перемішайте, дочекайтеся закипання і трохи зменшіть вогонь. Накривати їх кришкою не потрібно, щоб не википіла вода. До закипання макарони потрібно кілька разів добре перемішати. Після закипання дрібні макарони варять 6 хвилини, а великі або довгі – 8-9 хвилин.

Коли треба солити макарони? Сіль можна додавати у воду, коли вона закипить. Це допоможе зберегти колір макаронів і зробити їх більш смачними. Якщо ви будете солити воду раніше, макарони можуть стати твердими.





Макарони з твердих сортів пшениці відрізняються якістю пшеничних зерен, з яких вони зроблені. У зерні для макаронів твердих сортів: 1. багато клейковини і мало крохмалю; 2. крохмаль, який в зернах утворює кристали і не руйнується при термообробці; 3. низький глікемічний …

Про автора

admin administrator