Як приготувати печінку для дитини

Авторadmin

Як приготувати печінку для дитини

Вводити печінку в прикорм Вашого маленького гурмана потрібно поступово і обережно. Нехай він спробує не більше 0,5-1 чайної ложечки нової страви під час годування. Зверніть увагу на самопочуття малюка, – при будь-яких ознаках алергії краще виключити цей продукт з прикорму.

Щоб пом'якшити курячу печінку і позбавити її від гіркоти, заваріть чорний чай і покладіть в нього продукт на 2 години. Чай добре вимиває жовч і нейтралізує гіркоту.

Найоптимальніший варіант – обсмажити в олії з цибулею до напівготовності, потім скласти в каструлю, залити соусом і тушкувати до готовності. За таким способом печінка готується швидко і виходить м'якою та ароматною. Яловичу або свинячу печінку перед обсмажуванням можна трохи відбити молоточком – вона стане ще ніжнішою.

Спочатку потрібно розрізати печінку на кілька частин, замочити її в молоці мінімум на 30 хвилин. Обваляти субпродукт в харчовій соді, залишити на годину і добре промити – це її розм'якшить. Обмотати печінку харчовою плівкою і легенько відбити молотком. Перед приготуванням проварити її близько 15 хвилин в солоній воді.

Найкращим способом приготування буде варіння чи парування. Важливо також ретельно подрібнити печінку до консистенції пюре. При введенні нового продукту, зокрема печінки, в раціон дитини, варто дотримуватися правила інтродукції їжі один новий продукт на 3-4 дні.





Інгредієнти: 1. печінка куряча – 500 г 2. рис круглий відварний – 100 г 3. яйце – 1 шт. 4. цибуля ріпчаста – 2 шт. 5. борошно – 3 ст. л. 6. сіль, перець – за смаком Приготування: 1. Печінка промийте, обріжте плівки. Цибулю очистіть від лушпиння і розріжте на 4 частини. 2. Пропустіть печінку …

Про автора

admin administrator