Овес посівний покращує обмін речовин. Рецепт: 2 ст. ложки вівса заливають 2 склянками окропу, кип'ятять ще 15 хвилин на повільному вогні, настоюють1 годину, проціджують. Пити по 0,5 склянки 3-4 рази на день до їди.22 бер. 2020 р.
Приготувати цей напій нескладно. А можна обійтися й без перемелювання. Візьміть 9 столових ложок вівса і залийте трьома літрами води. Доведіть до кипіння й потримайте на невеликому вогні хвилин 15—20. Потім можете вкутати на 10—12 годин, щоб овес як слід розпарився.
Страви з вівса вживають як обволікаючі при гострих запальних захворюваннях ШКТ, при атонії кишечнику, вірусному гепатиті, астенії, порушенні ритму серцевої діяльності та при залізодефіцитній анемії. Вівсяні пластівці знижують рівень холестерину в крові, сприяють стабілізації АТ.
Пророщений овес змолоти в кавомолці або м'ясорубці, розвести холодною водою, залити окропом і кип'ятити 1-2 хв. Ще 20 хв напій треба наполягати, процідити та пити свіжим.
У термосі готувати напій набагато простіше і зручніше. Відвар вівса, зроблений таким способом, нормалізує метаболізм в організмі, а також буде корисний при схудненні. В термос помістити заздалегідь промите зерно в кількості 100 грамів і залити його літром окропу. Настоювати протягом 10 годин, потім процідити.
Що реально можна зробити для зміцнення імунної системи
- не куріть;
- регулярно вживайте фрукти й овочі;
- більше рухайтесь;
- частіше бувайте на свіжому повітрі;
- підтримуйте здорову масу тіла;
- не зловживайте алкогольними напоями;
- достатньо спіть;
- уникайте стресів.
Для приготування відвару необхідно взяти цільні зірки вівса, не піддані обробці: 1. Літром чистої (краще купити) води залити 250 мл вівса. Нехай наполягається протягом дня. 2. Дати закипіти і варити 90 хвилин, перешкоджаючи. 3. Охолодьте і процедіть. Овсяну масу …
Про автора