Як протерти фейхоа

Авторadmin

Як протерти фейхоа

Зміст:

Корисні рецепти протертою фейхоа з цукром на зиму

Для наших північних широт фейхоа – досить незвичайна ягода. Однак користь від мікроелементів, які в ній містяться, вельми велика. Йод, білок, ефірне масло і вітаміни незамінні в лікуванні і профілактиці ендокринних захворювань, в дієтичному харчуванні, при стресах і інтелектуальних навантаженнях. Саме рецепти фейхоа з цукром дозволяють зберегти багато корисних речовин на тривалий час.

Корисні якості фейхоа

Фейхоа допомагає позбутися від хвороб шлунково-кишкового тракту, атеросклерозу, застуди, подагри, гастриту і грипу. Ягода – хороший імуномодулятор. В її шкірці багато речовин-антиоксидантів, які допомагають в профілактиці онкозахворювань.

Ще одна перевага цієї чудової ягоди – її гіпоалергенність. У дієтичному і лікувальному харчуванні фейхоа показана і дітям, і дорослим, а також майбутнім матусям.

Особливості заготовки на зиму

Існують способи приготування заготовок, при яких всі корисні властивості зберігаються в повному обсязі, а самі рецепти фейхоа з цукром є простими і легкими для втілення.

Один з таких рецептів заготовки – це перетирання з цукром без теплової обробки. Такий варіант дозволить зберегти аромат і смак ягоди. Пюре виходить дуже ніжним, з незабутнім присмаком, чимось нагадує суницю. Цукор і ягоди беруться в пропорції один до одного.

Найсмачніша заготівля фейхоа з цукром на зиму виходить, якщо брати стиглу ягоду. Відрізнити її від недостиглої легко: вона м`якше зовні і солодше всередині. Є кілька сортів фейхоа, у одних колір шкірки яскраво-салатовий і насичений, у інших більш темний, приглушеного відтінку. Фактура шкірки теж може відрізнятися: ягода буває як гладка, так і бархатиста на дотик. Для заготовок на зиму більше підійдуть гладкі плоди з яскравим зеленим відтінком.

Читайте також: Рецепти приготування смачного варення з журавлини на зиму

ніжне пюре

Ретельно переберіть фейхоа, приберіть дуже недоспелий екземпляри і промийте чистою водою кілька разів. Ображати кінчики ягід. Якщо на шкірці є потемніння, їх теж потрібно зрізати.

Як протерти фейхоа з цукром:

  1. Спочатку плоди подрібнюють за допомогою блендера або прокручують через м`ясорубку.
  2. Якщо ягоди досить великі, можна використовувати крупну тертку. Будьте обережні, при терті можна пошкодити шкіру рук.
  3. Подрібнені ягоди пересипають цукром в пропорції один до одного.
  4. Зачекайте, поки цукор повністю розчиниться.
  5. Отримане пюре розподіляють в банки, оброблені паром, і зберігають у прохолодному і темному місці.

Для подрібнення ягоди підходить не кожна м`ясорубка. Краще брати ручну, тоді ви будете почувати навантаження при перекручуванні. В електричної м`ясорубці через високій швидкості ємність швидко заповниться жорсткої шкіркою, і ножі можуть затупитися. Можна вийти з положення, перетираючи невеликі порції ягід і використовуючи сітку з найбільшими отворами. При такому варіанті будьте готові до того, що шматочки вийдуть великі, а пюре – різнорідним.

Цей спосіб обробки більше підходить для варіння варення, хоча є любителі і такої структури солодкої заготовки. Готове пюре виходить насиченого зеленого відтінку.

Читайте також: Рецепти заготовок червоної калини на зиму

Якщо для приготування пюре ви використовуєте блендер, то може вийти пюре однорідної структури. Перед обробкою ягоди попередньо розрізають на кілька частин, після чого пересипають цукром. Можна витримати отриману суміш до часткового розчинення цукру і тільки потім перетерти блендером. Ця обробка надає пюре велику в`язкість і ніжність завдяки попаданню повітря.

Не варто додавати в заготовку різні ароматизатори і підсилювачі смаку, оскільки сама ягода має виражений аромат. Смак фейхоа чимось схожий на поєднання ананаса з суницею, тому навіть в чистому вигляді пюре дуже смачне.

Рецепти з добавками

Незважаючи на чудовий власний смак, плоди відмінно дружать з різними фруктами. Якщо ви хочете урізноманітнити десертний стіл і здивувати гостей, спробуйте кілька рецептів, в складі яких є ця ягода:

  • З апельсином. Помийте два маленьких або один великий плід апельсина, протріть на дрібній тертці, не знімаючи шкірки. Приберіть з отриманої суміші кісточки. Додайте пюре фейхоа в співвідношенні один до одного. Засипте цукром і ретельно перемішайте.
  • З лимоном. Лимон середньої величини протріть з шкіркою. Приберіть кісточки. Додайте цукор і пюре з фейхоа. Перемішайте і залиште на 3-4 години, щоб цукор розчинився. Співвідношення інгредієнтів – як в попередньому варіанті.
  • З волоським горіхом. В заготовку фейхоа на один кілограм додаються 150-250 грамів подрібнених горіхів. Це незвичайний рецепт, здатний здивувати найвибагливішого гурмана. Секрет смаку такого складу полягає в способі подрібнення горіхів. Спробуйте поекспериментувати. Горіхи можна обробити блендером, м`ясорубкою або просто розрізати на дрібні частини, при цьому смак заготовки буде різний: від легкого горіхового присмаку до насиченого аромату.
  • З медом. Якщо цукор в заготівлі фейхоа замінити на мед, то вийде суміш, що володіє лікувальним ефектом при нестачі йоду в організмі. До того ж така заготовка зберігається довше.

Читайте також: Варення з калини: домашні рецепти простих солодощів на зиму

Як закривати банки

Для довготривалого зберігання смачного продукту промивання і стерилізація банок – обов`язкова умова. Найпростіший спосіб стерилізації тари для зберігання – за допомогою пари, одержуваного при кип`ятінні води в звичайному чайнику: досить потримати над парою протягом двох-трьох хвилин. Закупорити банки можна кришками з пластмаси, попередньо обробленими окропом.

Коли заготовка закладається в стерилізовані банки, треба звернути увагу на те, щоб між пюре і кришкою залишалося мінімум місця. Для додаткової герметичності можна заклеїти горлечко кожної банки звичайним скотчем. Зберігають фейхоа з цукром в холодильнику.

Якщо ви відкрили банку, а поверхню варення стала темнувато, нічого страшного. Йод, якого багато в складі ягоди, окислюється під дією повітря, при цьому вміст цілком придатне до вживання.

Варення з фейхоа або перетерте пюре – відмінний і корисний десерт на сніданок. Можна розбавити продукт водою: вийде смачний вітамінний компот. Фейхоа з цукром використовують і як солодку добавку до млинців або оладок. Але не варто піддавати ваше варення термообробці, в цьому випадку вітаміни загубляться, а пюре стане рідким і витече з пирога.

Посмотрите похожие рецепти
  • Гарбуз на зиму Переглянути рецепт
  • Гарбуз – користь і шкода для організму. Опис, властивості, вітаміни і калорійність гарбуза. Переглянути рецепт
  • Приготування компоту з фейхоа Переглянути рецепт
  • Екзотичний компот з фейхоа Переглянути рецепт
  • Компот з фейхоа: рецепти приготування напою з екзотичної ягоди Переглянути рецепт
  • У чому користь винограду і в чому шкода: калорійність, корисні властивості і вітаміни в винограді. Переглянути рецепт
  • Кращі рецепти приготування фейхоа на зиму Переглянути рецепт
  • Як приготувати фейхоа на зиму з цукром Переглянути рецепт
  • Ягода суниця лісова і домашня – корисні властивості і характеристика суниці. Переглянути рецепт
  • Полуниця – червона, велика, свіжа і солодка ягода – корисні властивості. Переглянути рецепт
  • Яка гарна ягода малина – цілющі, лікувальні та корисні властивості малини. Переглянути рецепт
  • Варення з фейхоа класичне і без варіння Переглянути рецепт
  • Рецепти варення з фейхоа: без варіння, десерти для імунітету Переглянути рецепт
  • Варення з фейхоа без варіння Переглянути рецепт
  • Готуємо варення з фейхоа на зиму Переглянути рецепт
  • Варення з фейхоа: смачні і незвичайні заготовки Переглянути рецепт
  • Джем з фейхоа з імбиром – простий рецепт приготування на зиму з покроковими фото Переглянути рецепт
  • Рецепти приготування заготовок з фейхоа на зиму Переглянути рецепт
  • Цвітна капуста – корисні властивості, користь і шкода для організму. Чому капуста цвітна, як вона виглядає і чим корисна. Переглянути рецепт
  • Кілька вдалих рецептів компоту з фейхоа Переглянути рецепт

Як правильно їсти фейхоа, як вибрати, почистити, зберігати і що приготувати

Фейхоа – це багаторічний чагарник або невисоке дерево, його відносять до сімейства миртових. Середня висота 2-3 м, в окремих випадках виростає до 4-х м. Стовбур міцний, має шорстку кору коричневого кольору. Гілки сіро-жовті, легко гнуться з овальними вічнозеленим листям щільної структури.

Зовні вони гладкі, а з внутрішньої сторони покриті дрібним пушком, що надає їм світло-сірий окрас. Квітка має ніжно-малинові пелюстки, всередині яких розташовані червоні тичинки з білою бусинкою на кінці.

Суцвіття бувають поодинокі і парні, в травні і червні їх запилюють комахи. Плід фейхоа овальної або довгастої форми зеленого кольору з бурим відтінком. Коли його зривають з гілки, то на верхівці залишається чашолисток.

М’якоть плоду має щільну і соковиту структуру. Усередині розташовані насінні гнізда, вони дуже ніжні, тому їх не видаляють. Смак ароматної ягоди кисло-солодкий, і нагадує суміш ківі з суницею.

Рецепти з фейхоа: корисно, смачно і ароматно

Любителі солодкого готують на зиму безліч смачних заготовок і варення.

Кому подобаються незвичайні рецепти, можна віддати перевагу кавунів, фізаліс і навіть фейхоа, який приносить в нашу країну дух південних країн, їх тепло і смачні аромати. Таке варення стало відомо буквально кілька років тому, коли плід став популярний на ринках і в магазинах.

Завозити його, як і хурму, почали з південних країн. Зберігати його довго не можна, тому з фейхоа придумали рецепти приготування на зиму, які включили в себе цікаві страви, крім варення. Адже можна запросто зробити джеми, компоти або просто заморозити фрукти на зиму.

Хімічний склад і калорійність фейхоа

У складі плодів фейхоа є два основні елементи – йод і вітамін С, причому останнього міститься в пропорції 33 мг на 1 кг. Крім нього присутні корисні речовини груп: В1, В2, В3, В6, К, РР і Е. Плоди багаті на кальцій, бор, фтор, калій, кремній і фосфор.

Кількість вуглеводів на 100 г продукту:

  • клітковина – 6,5 г;
  • глюкоза – 3 г;
  • пектин – 2г.

Шкірка містить катехіни (природні антиоксиданти), лейкоантоціани і фенольні компоненти, які мають тонізуючу властивість. Білки і жири є в м’якоті, але в незначних кількостях, тому фрукт по праву вважається дієтичним. На 100 г плоду припадає лише 45 ккал. Характерний смак ягоді надають лимонна, яблучна, бурштинова і винна кислоти, які входять в хімічну формулу фейхоа.

Примітка! Кількість йоду на 1 кг ягоди становить 0,4 мг, що не поступається морським водоростям і іншим морепродуктів.

Користь і можливі протипоказання

Його особливо рекомендують приймати людям, які страждають хворобами щитовидної залози, і порушенням роботи органів травлення. Є відмінним проносним засобом, і благотворно діє на стінки шлунка і кишечника.

Клітковина і пектини нормалізують рівень холестерину в крові і зміцнюють клітини організму. Природні антиоксиданти рятують серце і судини від перевантажень, що дозволяє контролювати тиск у гіпертоніків.

Аскорбінова кислота захистить від всіляких вірусів і простудних недуг, прекрасно діє на імунну систему людини. Мікроелементи, які містить фейхоа, здатні запобігти запалення простати і поліпшити гормональний фон у чоловіків.

Вітамін В5 може загальмувати розвиток захворювань органів дихання, його рекомендують приймати при хронічному бронхіті, туберкульозі і т.д.

Факт! Всього 3-4 плоди фейхоа у день включають в себе необхідну норму йоду дорослому організму людини.

Протипоказаний фейхоа людям, які мають надлишок йоду в організмі, при вживанні їм загрожує нудота, блювота і запаморочення. Чи не рекомендують його і тим, хто страждає підвищеною кислотністю. За складом він стоїть на одному щаблі з цитрусовими фруктами, тому може викликати алергію.

Цінність варення з плодів

  1. В основу представленого сировини входять речовини з різними цінними якостями. Багато з них зберігаються після переробки плодів в солодке частування. Мова йде про вітаміни, мінеральних сполуках, пектинових речовинах, клітковині, кислотах. Практично все залишається, випаровується лише частина аскорбінової кислоти.
  2. Цінні характеристики зачіпають вплив на здоров’я людей, які страждають вегето-судинну дистонію, частими головними болями і найсильнішими мігренню. Споживаючи ласощі систематично, можна позбутися від неприємних відчуттів і наситити клітини головного мозку киснем.
  3. Якщо ви зіткнулися з нестачею йоду в організмі, нерідко це супроводжується і дефіцитом селену. В цьому випадку для заповнення мікроелементів необхідно їх пити в сукупності. Примітно те, що в продукті присутня 34% добової норми таких цінних сполук.
  4. Крім усього іншого в плодах у великій кількості присутній фосфор, кальцій, магній, калій, мідь і марганець. Цікаво ще й те, що плоди багаті незамінними і замінними амінокислотами. Також в них присутні клітковина, стероли, пектин, сахароза і яблучна кислота.
  5. Якщо робити заготовку, що не піддається термічній обробці, всі корисні компоненти зберігаються в повній мірі. В результаті систематичного поїдання ласощі ви значно зміцните захисні функції організму. Варення виступає в ролі відмінного профілактичний засіб при вірусних і простудних захворюваннях.
  6. Особливо ласощі рекомендовано тим, хто страждає від дефіциту йоду. Поряд з цим регулярне поїдання варення відмінно допомагає при проблемах з травною системою і атеросклерозі. Також в складі присутні природні сполуки, які протистоять активності вільних радикалів в організмі.

Як правильно вибрати фейхоа?

Найбільш великі плоди фейхоа привозять з Нової Зеландії. У Краснодарі, Криму і Абхазії вирощують сорти з невеликими ягодами. Продукт є більш корисним, якщо він за розміром сягає до 10 см в довжину.

Дозрілий плід має темно-зелене забарвлення, і на дотик повинен бути м’яким. Наявність темно-коричневих плям сигналізує про те, що почався процес гниття. Усередині стиглий плід прозоро-кремовий, м’якоть соковита з суничним ароматом. Такий плід можна відразу приймати в їжу.

Яскраво-смарагдова шкірка сигналізує про те, що фрукт не дозрів. У такому стані він зовні твердий, а всередині білого кольору з щільною серединою. Нестиглі ягоди слід покласти в сухе місце, і потримати 2-3 дня при кімнатній температурі. Як тільки фейхоа потемніє і стане м’яким, він готовий до вживання.

Ранковий коктейль з фейхоа

Підбадьорливий варіант смузі, який також відмінно підійде і для полудня.

  • складність Просто
  • Тип Смузі
  • Час 10 хвилин
  • Персона 1-2

інгредієнти

  • Фейхоа – 4 шт.
  • Ківі – 1 шт
  • 1/2 яблука
  • 1/2 банана
  • Йогурт – 1 стакан
  • Свіжа м’ята, мелена кориця на смак

приготування

  1. Розріжте фейхоа на половинки, ложечкою вийміть м’якоть і збийте в блендері з іншими інгредієнтами, а потім прикрасьте листочками м’яти. Смачний вітамінний коктейль готовий!

Як чистити фейхоа

Якщо у вас в руках стигла ягода, то ніж повинен бути максимально гострим. Плід тримайте акуратно, щоб не видавити при чищенні дорогоцінний сік. Зріжте спочатку з одного краю чашолисток, і з іншого верхівку.

Потім видаляйте шкірку, намагаючись якомога менше зачіпати м’якоть. Недозрілий фейхоа чиститься таким же чином, але вам буде набагато простіше, так як його структура тверда – видалити шкірку тонким шаром не складе ніяких труднощів.

Важливо! Зрізані очищення не викидайте, вони містять масу корисних елементів.

Їх треба засушити, і потім просто додавати в чай, компоти, муси і інші напої. Насичений аромат фейхоа дозволяє заварювати його в чистому вигляді, без додаткових компонентів.

Як їдять фейхоа і норми вживання

Фейхоа можна з’їдати як разом з шкіркою, так і без неї. Добре промийте ягоду, і зріжте чашолисток. Потім розріжте плід навпіл, і діставайте м’якоть чайною ложкою.

Є інший спосіб: спершу треба очистити фрукт, серединки скласти в миску, трохи розім’яти і вживати в їжу, як пюре. Якщо ви не обтяжені нормами етикету, то можливо видалити верхівку стиглого фейхоа, і просто видавити вміст прямо в рот. Такий спосіб дуже подобається дітям.

Зелений фрукт чудово поєднується з м’ясними та рибними стравами, його ріжуть пластинами разом з шкіркою і використовують при запіканні страв в духовці. Стиглий фейхоа відмінно підійде, як добавка в морозиво і будь-які інші десерти.

Також цей продукт нарізають в овочеві та фруктові салати, при цьому часто не очищаючи. Пам’ятайте, що чим зеленішою фейхоа, тим шкірка більш гірка і терпка. Добова норма вживання для дорослої людини становить 2-4 шт., В залежності від зростання і ваги, і 1 шт. для дитини.

Варення з фейхоа без варіння (фейхоа протерта з цукром)

  • фейхоа – 1 кг;
  • цукор – 1 кг;
  • сіль – 0,5 ч. ложки.

Стиглі ягоди без хвостиків добре промийте, і просушіть на рушник. Малими порціями перейдіть в блендері до стану пюре (або пропустіть через м’ясорубку). Перекладіть отриману масу в широкий таз, і засипте цукром, рівномірно розподіляючи його по поверхні. Додайте сіль, і залиште на добу. Потім добре перемішайте варення, цукор повинен повністю розчинитися в ягоді.

Скляну банку простерилизуйте, складіть в неї приготоване варення і накрийте щільно кришкою. Зберігати його слід в холодильнику, тому що в теплому приміщенні джем може заграти.

Компот з фейхоа на зиму

На 1 літрову банку використовуйте:

  • 250 г плодів фейхоа;
  • 150 г цукру;
  • 1 невеликий лимон.

Приготуйте посуд – банки слід простерилізувати, а кришки прокип’ятити. Ягоди переберіть, зріжте краю, і промийте під проточною водою. З лимона видаліть шкірку, наріжте кільцями, і витягніть кісточки.

На дно банки складіть фейхоа, зверху викладіть лимонні дольки і засипте цукром. Злегка перемішавши, заливайте окропом до горлечка. За допомогою спеціальної машинки для закочування, герметично закрийте банку кришкою. Ароматний і корисний компот взимку збагатить і зміцнить ваш організм.

Компот з фейхоа на кожен день

На 5 л води знадобиться:

  • 1 кг фейхоа;
  • 150 г цукру;
  • 1/4 ч. Ложки солі.

Плоди фейхоа повинні бути з чистою шкіркою, без плям і хвостиків. Вимийте ягоду і помістіть в емальовану каструлю. Залийте холодною водою, і поставте на великий вогонь. Коли вода закипить, засипте цукор і сіль, акуратно перемішайте, щоб не пошкодити фейхоа. Потім накрийте кришкою і варіть на повільному вогні, через 2 години компот готовий. Якщо у вас проблеми із зайвою вагою, зменшите кількість цукру до мінімуму.

Рецепт фейхоа з медом для поліпшення імунітету

Візьміть 0,5 кг стиглого фейхоа, вимитого і без хвостиків. Зробіть з нього пюре, не видаляючи шкірку. Потім вилийте в суміш 0,5 л рідкого меду, і добре перемішайте. Коли маса стане однорідною, складіть отримане ліки в скляну банку, і герметично накрийте кришкою.

Зберігати таку мікстуру треба на нижній полиці холодильника. Дорослим рекомендується приймати по 1 ч. Ложці в день, а дітям по 0,5 ч. Ложки натщесерце.

рецепти

  1. Ретельно вимийте 500 гр. стиглих ягід і видаліть з них все зайве. Простерилизуйте скляні ємності за класичною технологією. Щільно помістіть в скляну тару підготовлені плоди. Заповніть банку приблизно на третину.
  2. Паралельно зваріть сироп з 200 гр. цукрового піску і 2 л. фільтрованої води. Проваріть склад до повного розчинення кристалів. Влийте гарячий сироп в банку. Накрийте тару кришкою і відправте ємність стерилізацію.
  3. Залиште заготовку настоюватися протягом доби. Злийте сироп з банок і відправте повторно варитися на ледачому вогні близько 40 хвилин. Знову Вейт гарячий склад до плодів і закатати банку. Після охолодження приберіть компот в підходяще місце.

Ягоди в сиропі

  1. Переберія 1 кг. плодів і ретельно промийте. Зріжте все непотрібне з ягід. Враховуйте, сировина повинна бути досить стиглим, але не м’яким. Бланшируйте ягоди у воді близько 5 хвилин. При цьому температура рідини повинна знаходитися в межах 80 градусів.
  2. Паралельно зваріть сироп за класичною схемою з 0,7 кг. цукрового піску і 0,5 л. фільтрованої води. В окремо тарі потрібно приготувати більш концентрований сироп. Він буде варитися з 0,4 кг. цукру і 250 мл. води.
  3. Змішайте два види сиропу і залийте плоди. Залиште заготовку на кілька годин. Через заданий термін ягоди закупорте в банках і відправте в прохолодне місце на зберігання.

Це цікаво: Лобода Операція на Нирці

Варення з коньяком

  1. Підготуйте 500 гр. ягід і протріть паперовими рушниками, щоб позбутися від надлишків вологи. Зріжте шкірку, але не позбавляйтеся від неї. Вона ще знадобиться в подальшому. Залийте підготовлені плоди прохолодною водицею.
  2. Якщо плоди дуже тверді, рекомендується проткнути їх виделкою в декількох місцях. У толстодонной каструлі розведіть 250 гр. цукрового піску і 30 мл. очищеної води. Приготуйте карамель.
  3. Готуйте солодку масу на ледачому вогні. Не забувайте регулярно розмішувати, щоб цукор не згорів. Вимкніть плиту і влийте 0,5 л. крутого окропу. Швидко все вимішайте. Також в карамельний сироп закиньте шкірку плодів і проваріть близько 10 хвилин.
  4. Як тільки склад повністю охолоне, процідіть його і позбудьтеся від шкірки. У повністю готовий сироп додайте плоди. Варіть компоненти на середньому вогні близько 50 хвилин. Постійно помішуйте складу.
  5. За пару хвилин до закінчення приготування влийте 20 мл. коньяку. Розмішайте все ретельно і вимкніть конфорку. Розлийте заготовку по стерильним ємностей і закупорте за стандартною схемою. Після охолодження відправте в підвал.

Застосування фейхоа в інших цілях

Чагарники та дерева фейхоа широко використовують, як декоративна прикраса для будинку або квартири. Вічнозелена листя і приголомшливої ​​краси суцвіття давно завоювали особливе місце в оформлювальному списку дизайнерів всього світу. Дубильні речовини, що містяться в корі чагарнику, застосовують при виготовленні ефірних масел, які згодом входять до складу ароматичних добавок різних видів продукції.

У народній медицині

Свіжі ягоди фейхоа радили приймати вагітним жінкам, тому що вони сприяють зростанню і правильному розвитку плода. Кальцій і калій зміцнюють серцевий м’яз і кровоносні судини, як матері, так і дитини. Після пологів фрукт використовували, як дієтичний продукт, його здатність розщеплювати жири допомагала молодій мамі скинути зайву вагу.

При лікуванні кашлю, бронхіту та інших захворювань дихальних шляхів збирали сухе листя і суцвіття, з яких готували цілющі відвари і настоянки. За допомогою фейхоа боролися з гіпертонією, додаючи в щоденний раціон 2-3 ягоди. Пюре з нього застосовували у вигляді примочок для боротьби з різного роду грибковими інфекціями шкіри і нігтів.

У косметології

Катехіни і антиоксиданти, що входять до складу фейхоа, позитивно впливають на клітини організму. Шкірку і м’якоть ввели в список омолоджуючих засобів, і широко застосовують в домашній косметології для поліпшення шкіри обличчя і тіла. Відвар з плодів і листя використовують при виготовленні масок для ламких і ослабленого волосся, а також для лікування пошкодженої шкіри голови. З кори, листя і шкірки плодів виходять відмінні скраби, здатні видаляти омертвілі частинки шкірного покриву тіла.

Маска для жирної шкіри:

  • 1/2 склянки пюре зі свіжих ягід (з шкіркою);
  • 1 ст. ложка розведеного спирту або горілки;
  • 1 ст. ложка меду.

Змішайте всі інгредієнти в скляному посуді, і накладіть на очищене обличчя. Через півгодини видаліть маску теплою водою. Накладати таку кашку слід 2-3 рази в тиждень.

Горіховий кекс з фейхоа

Мигдаль і кокос в поєднанні з неповторним ароматом фейхоа дають неймовірний ефект!

  • складність Складно
  • Тип Десерт
  • Час 2 години
  • персон 6

інгредієнти

  • Фейхоа – 200 г
  • Борошно – 100 г
  • Вершкове масло – 75 г
  • Кокосова стружка – 120 г
  • Мигдальний борошно – 100 г
  • Яйця – 2 шт
  • Вершки жирність 20% – 50 мл
  • Сметана – 50 г
  • Цукровий пісок – 1 ст.л.
  • Цукрова пудра – 150 г
  • сік 1/2 лимона
  • Розпушувач для тіста
  • Кокосове молоко – 200 мл
  • Цукрова пудра – 20 г
  • Цедра 1/2 лимона

приготування

  1. Вимити фейхоа, розрізати на половинки, десертною ложкою витягти м’якоть, нарізати її кубиками і змішати з соком ½ лимона.
  2. Духовку розігріти до 160 ° C; форму для кексу застелити пекарської папером. Просіяти борошно і з’єднати з розпушувачем, мигдальним борошном і кокосовою стружкою.
  3. Відокремити білки від жовтків; збити білки з дрібкою солі, потім додати 1 ст.л. цукру і добре збити.
  4. З’єднати сметану і вершки. Розм’якшене масло збити з цукровою пудрою. По одному ввести в суміш жовтки, кожен раз добре збиваючи.
  5. Замісити густе тісто, по черзі додаючи борошно з мигдалем і кокосом і вершки зі сметаною. Потім поступово ввести в суміш збиті білки і шматочки фейхоа з лимонним соком.
  6. Готову суміш викласти у форму і випікати протягом 1 години.
  7. Змішати і підігріти все інгредієнти для просочення. Готовий гарячий кекс з усіх боків наколоти виделкою, залити просоченням, а потім остудити і прикрасити кокосовою стружкою.

Херст Шкульов Паблішинг

Київ, вул. Шаболовка, будинок 31б, 6-й під’їзд (вхід з Кінного провулку)

особливості зберігання

Зелені плоди фейхоа слід розмістити на аркуші паперу або на бавовняному рушник так, щоб на ягоду не потрапляли сонячні промені. У приміщення небажана температура повітря вище +23 С. Коли вони дозріють, їх треба перекласти в ємність з доступом повітря або в паперовий пакет. Стиглий фейхоа повинен знаходитися в холодильнику, щоб температура була не нижче -2 С. В такому вигляді він може залишатися свіжим до 2-х тижнів.

Поєднувати його можна тільки з кисломолочної групою товарів: йогурт, кефір, сметана і т.д. Людям, що страждають на цукровий діабет, він також протипоказаний, адже в його склад входить глюкоза.

Зверніть увагу! Ніколи не вживайте фейхоа одночасно з молоком – таке поєднання призведе до порушення роботи органів травлення.

При починаючому загнивання продукт втрачає свої корисні властивості і перетворюється на отруту. Тому, якщо фейхоа покрився темними плямами, його слід негайно викинути.

Про автора

admin administrator