Як робити наливку з вишні в домашніх

Авторadmin

Як робити наливку з вишні в домашніх

Зміст:

Наливка з вишень

Самий знаменитий напій в нашій країні – наливка з вишень. Така вишнівка прикрашають святкові столи вже не одне століття. Смачна, ароматна вона «дає по голові», але не викликає похмілля. Будь-яке свято чи сімейне застілля прикрасить пляшка такого напою. Приготувати наливку просто головне терпіння, адже потрібен деякий час, що б її настояти. Зробити цей напій можна як зі свіжих ягід, так і з заморожених, вони продаються в супермаркеті.

Інгредієнти для готування наливки з вишні:

  1. Вишня – 2 кг.
  2. Цукор-пісок – 700 грам
  3. Горілка – 700 грам

Інвентар

  1. Блендер
  2. Душлаг
  3. Миска
  4. Банку на 3 літри
  5. Бинт
  6. Шпилька для видалення кісточок
  7. Мірний стакан
  8. Графин

Готування наливки з вишні:

Крок 1: готуємо вишні

Для наливки відбираємо стиглі, і навіть перестиглі плоди темного кольору. Добре вимити вишні і дати обсохнути, відкинувши на друшляк. Потім видаляємо у вишень плодоніжки і кісточки. Що б легко видалити кісточку можна скористатися звичайною шпилькою. Перемелюємо вишні в блендері і зливаємо отриману суміш в скляну банку або бутель.

Кісточки з вишень не викидаємо. Промиваємо їх і ставимо сушитися.

Крок 2: перший етап настоювання

В банку з подрібненими плодами вишні додаємо цукор і все добре перемішуємо. Горлечко банки обв’язуємо бинтом, щоб уникнути попадання в настоянку сторонніх домішок. Залишаємо настоянку в теплому місці на 5-6 днів, що б вишні забродили.

Крок 3: заключне наполягання

Після закінчення терміну настоювання вишнево-цукрової суміші переходимо до етапу кріплення. Вміст нашої банки проціджуємо 2-3 рази через марлю, складену в 3-4 рази, поки не отримаємо чистий сік. Переливаємо його в чисту скляну пляшку і додаємо горілку. Висушені кісточки подрібнюємо в блендері і також засипаємо в настоянку. При бажанні можна додати трохи кориці або ванілі, що б додати настоянці насичений аромат. Пляшку міцно закручуємо і відправляємо в темне місце при кімнатній температурі ще на 1 тиждень.

Крок 4: подаємо до столу

Після заключного етапу настоювання, вишневу наливку знову проціджуємо, видаляючи кісточки. Готову наливку перед подачею на стіл охолоджуємо в холодильнику 1 годину, розливаємо в графинчики і подаємо.

Поради:

– Настоянку можна робити і без додавання горілки, для цього вишнево-цукрову суміш витримують 6 тижнів і наливку можна вживати.

– Не варто економити на спиртному, горілка для наливки повинна бути хорошої якості, можна також взяти місце неї спирт або коньяк. Але ні в якому разі не самогон.

-Подавати наливку з вишні на стіл можна з содовою або в складі різних коктейлів

Горілка на вишні з кісточками: як приготувати вишневу настоянку в домашніх умовах

Рецепти вишневих наливок на горілці, з кісточками, без кісточок

Вишнева настоянка на горілці — це дивно смачний домашній напій, що володіє насиченим забарвленням і смаком. Готувати настоянку просто, а результат оцінять всі гурмани.

Корисні властивості вишневої настоянки

Користь настойки обумовлена її складом. Завдяки вишневим ягодам вона має такі властивості:

  • противірусні;
  • сечогінні;
  • антисептичні;
  • жовчогінні;
  • розігріваючі.

При застосуванні невеликого обсягу настоянка:

  • покращує роботу шлунково-кишкового тракту;
  • розріджує кров;
  • запобігає білокрів’ю;
  • стимулює апетит;
  • допомагає впоратися з атеросклерозом;
  • перешкоджає утворенню тромбів;
  • знижує артеріальний тиск;
  • прибирає набряки;
  • зміцнює нервову систему;
  • підвищує рівень гемоглобіну;
  • покращує обмін речовин.

Корисно пити при:

  • захворюваннях серця;
  • анемії;
  • хворобах судин.

Як зробити вишневу настоянку на горілці

Для приготування використовують звичайну горілку високої якості. Найдешевший продукт краще не купувати.
Вишню вибирають спілу і перестиглу. Гнилі і зіпсовані екземпляри відразу викидають. Навіть один неякісний плід здатний зіпсувати смак всієї заготовки. Якщо є підозра, що всередині черви, то варто замочити ягоди на дві години у воді. За цей час вони всі спливуть. Стиглий урожай — запорука успіху.

Як використовувати вишню після настоянки на горілці

Ягоди викидати не варто. Їх додають в випічку для додання особливого смаку і аромату, а також використовують як самостійний десерт. Цілими плодами можна прикрасити край келиха або чарки при подачі алкогольних напоїв. Плоди після приготування використовують для прошарку і прикраси домашніх десертів.

До речі, з вишні можна зробити дуже смачне варення — це дуже смачний і корисний десерт, який припаде до душі всім членам вашої сім’ї. Якщо правильно вибрати вишні і дотримуватись всіх особливостей процесу приготування, то варення збереже в собі максимум вітамінів, а так само буде мати хороший солодкий смак і приємний вигляд. Як швидко зробити варення з вишні без кісточок, ви можете дізнатися з нашої статті.

Як приготувати справжню вишневу наливку на горілці

Це найпоширеніший варіант, який вимагає для приготування мінімальний набір продуктів.

Складові:

  • стигла вишня — 1 кг;
  • горілка — 1,5 л;
  • цукор — 370 г.

Покроковий процес:

  • Ретельно промити ягоди і перебрати. Кісточки не видаляти.
  • Надіслати в банку обсягом 3 л. Залити алкоголем.
  • Поставити в затемнене місце на два тижні. Періодично перемішувати.
  • Перелити заготовку через сито в іншу ємність.
  • Ягоди засипати цукром. Перемішати. Залишити на два тижні. Місце має бути прохолодним і темним. Кожні три доби струшувати.
  • Пропустити настій через марлю, добре віджавши плоди.
  • Змішати два настої. Залишити поки не випаде осад. Відфільтрувати. Перелити в бутлі.

Порада! Чим довше настоянка постоїть, тим більш насиченою і смачніше вийде. Готовий напій перед дегустацією витримують мінімум місяць.

Швидкий рецепт настоянки на горілці з вишні

Цей варіант ідеально підходить, коли хочеться здивувати гостей на найближчому святі. Час приготування займає всього добу.

Будуть потрібні:

  • вишня — 1 кг;
  • горілка — 500 мл;
  • цукор — 220 г.

Покроковий процес:

  • Видалити з врожаю сміття. Покласти в глибоку пательню.
  • Підсолодити і ретельно розмішати.
  • Залити алкоголем. Накрити посуд пергаментом і перев’язати мотузкою.
  • Зробити кілька проколів голкою.
  • Прогріти духову піч. Температурний режим — 120 ° С.
  • Відключити, і поставити заготовку. Залишити дозрівати до повного охолодження.
  • Рідину злити і процідити. На дно чистої ємності помістити п’яні ягоди і залити настойкою. Для приготування зручно використовувати об’ємні бутлі.

Вишнева настойка на горілці з кісточками

Оригінальний варіант, який допомагає зробити не тільки ароматний, але і досить міцний алкоголь.

Будуть потрібні:

  • горілка — 1,5 л;
  • вишневе листя — 150 г;
  • вишня з кісточками — 750 г;
  • гвоздика — 3 г;
  • апельсинові кірки;
  • цукор — 300 г;
  • мускат — 2 плоду;
  • ваніль — 2 стручки;
  • кава в зернах — 13 шт .;
  • дубова кора — 50 г.

Покроковий процес:

  • Подрібнити прянощі в ступці. Разом з корою відправити в бутель. Підсолодити.
  • Залити алкоголем. Залишити на чотири тижні.
  • Процідити і додати ягоди. Прибрати на три місяці.
  • Профільтрувати. Перелити в пляшки. Настояти два місяці.

Настоянка з вишнею на горілці з цукром

Щоб зберігся ідеальний смак, не можна порушувати рекомендовані пропорції.

Будуть потрібні:

  • черемха — 30 г;
  • шовковиця — 200 г;
  • горілка — 800 мл;
  • малина — 250 г;

Покроковий процес:

  • Малину і шовковицю розім’яти з цукром. Додати вишневі ягоди з кісточками.
  • Залити алкоголем. При цьому продукти повинні заповнювати ємність не більш ніж на 2/3.
  • Закрити щільно кришкою. Прогріти суміш на пару до 60 ° С.
  • Остудити не відкриваючи кришки. Залишити на 10 діб в холодному приміщенні.
  • Процідити. Перелити в штофи. Смачно подавати настоянку злегка охолодженою.

Порада! Із заморожених ягід або вишневого варення виходить не менш смачна настоянка.

Вишня на горілці в 3 літровій банці

З додаванням гвоздики алкогольний напій вийде більш виразним.

Будуть потрібні:

  • горілка — 500 мл;
  • вишня — 2 кг;
  • гвоздика — 2 г;
  • цукор — 270 г.

Покроковий процес:

  • Для приготування залишити тільки якісні плоди. Промити, потім просушити паперовим рушником. Зайва волога скоротить термін придатності продукту.
  • Пересипати в 3 л банку. Перемішати з цукром.
  • Додати гвоздику і залити алкоголем. Закрити капроновою кришкою.
  • Залишити на три місяці. Місце має бути прохолодним. Періодично вміст збовтувати.
  • Пропустити через фільтр. Розлити по пляшках. Гвоздика наповнює напій особливим ароматом, а також вітамінами і дубильними речовинами.

Настоянка на горілці із замороженої вишні

Будуть потрібні:

  • цукор — 2 кг;
  • вишня — 3 кг;
  • горілка — 2 л.

Покроковий процес:

  • Заморожений продукт пересипати в емальовану ємність.
  • Додати половину цукру. Залишити на ніч. Заготівлю розділити на дві частини. Кожну відправити в банку обсягом 3 л.
  • Насипати по 500 г цукру і влити по 1 л алкоголю.
  • Розмішати. Закрити щільно кришкою. Залишити в прохолодному приміщенні на два місяці.
  • Процідити і перелити в невеликі пляшки на зберігання. За цим рецептом можна готувати смачну настойку круглий рік.

Як настояти горілку на сушеній вишні

Ця варіація на смак не відрізняється від настоянки на свіжих ягодах. Готувати її можна протягом всього року.

Будуть потрібні:

  • сушені плоди — 2 кг;
  • горілка — 1 л;
  • цукор — 500 г.

Покроковий процес:

  • Всі компоненти відправити в скляну ємність. Поставити в темне місце.
  • Витримати місяць. Періодично збовтувати.
  • Відфільтрувати напій і перелити в пляшки. Сушені плоди повинні бути без цвілі і стороннього запаху.

Настоянка на горілці з вишневого листя

Для ароматного і корисного напою використовують не лише ягоди. Дуже добре підходить вишневе листя, яке можна заготовити про запас і робити настоянку в будь-який час року.

  • Подрібнити листя. Розмір повинен стати приблизно 1х1 см.
  • Пересипати в скляну ємність. Залити горілку.
  • Прибрати в прохолодне приміщення без доступу сонячних променів.
  • Настояти два тижні. Щодня збовтувати.
  • Профільтрувати.

Порада! Вишневе листя можна використовувати свіже або сухе.

Як приготувати вишневу настоянку на горілці з медом

Зробити настоянку більш корисною і ароматною допоможе мед. Використовувати можна тільки натуральний.

Будуть потрібні:

  • горілка класу люкс — 1,5 л;
  • мед — 180 мл;
  • вишня — 1,5 кг.

Покроковий процес:

  • Урожай повинен бути стиглим і соковитим. Відправити його в ємність. Залити медом.
  • Додати алкоголь. Зав’язати марлею шийку. Відставити на п’ять діб.
  • Процідити. Перелити на зберігання в невеликі пляшки. Доданий до складу мед посилює лікувальні властивості.

Настоянка з вишні з кісточкою на горілці з корицею і гвоздикою

Пряний варіант приготування гідно оцінять не лише чоловіки, а й жінки.

Будуть потрібні:

  • вишня — 3/5 банки (обсяг 3 л);
  • гвоздика — 8 бутонів;
  • кориця — 1 паличка;
  • цукор — 400 г;
  • горілка класу люкс — 1,2 л.

Як готувати:

  • Промити, потім висушити урожай. Пересипати в ємність. Кожен шар посипати цукром.
  • Шийку закрити. Для цієї мети добре підходить х / б тканина.
  • Залишити в теплому приміщенні. Витримати сім днів. Має розпочатися бродіння.
  • Залити до горлечка горілкою. Насипати спеції.
  • Залишити на два тижні. Плоди дістати і вичавити. Настоянку профільтрувати.
  • Прибрати для дозрівання на місяць, а краще витримати півроку.

Порада! Для цікавого аромату і смаку можна додати трохи гіркого полину. Кожен шар треба рівномірно пересипати цукром.

Домашня вишнева наливка на горілці без кісточок

Для різноманітності смаку до складу можна додати цедру цитрусових.

Будуть потрібні:

  • цукор — 500 г;
  • вишня — 3 кг;
  • горілка (класу люкс) — 2,5 л.

Як готувати:

  • З промитих і висушених плодів дістати кісточки.
  • Залити горілкою. Залишити під закритою кришкою на два тижні.
  • Алкоголь злити. Плоди пересипати цукром.
  • Прибрати на два тижні. Періодично струшувати.
  • Сік, що виділився перелити до настоянки. Перемішати. При подачі можна прикрасити листям м’яти.

Як настояти горілку на листках і ягодах вишні

Посилити корисні і смакові властивості настойки допоможе вишневе листя.

Будуть потрібні:

  • цукор — 1,5 кг;
  • вишневе листя — 1 гуртка;
  • вишня — 500 г;
  • лимон — 80 г;
  • вода — 1,5 л;
  • горілка — 1,5 л.

Покроковий процес:

  • Листя вибрати ціле і неушкоджене. Промити. Залити водою.
  • Поставити на середній вогонь і поварити 20 хвилин. Процідити, потім підсолодити.
  • Додати сік, вичавлений з цитруса. Поварити 10 хвилин. Остудити.
  • Влити горілку. Настояти 10 діб.

Настоянка на вишневому листі — лікарський засіб

Домашня настоянка на горілці з вишні і смородини

Найкраще для рецепта підходить чорна смородина. Вона володіє більш насиченим смаком і ароматом, які ідеально доповнюють вишню.

Продуктовий набір:

  • вишня — 1 кг;
  • смородина — 500 г;
  • цукор — 1 кг;
  • горілка — 1 л.

Покроковий процес:

  • Видалити з врожаю сміття і листя. Підсолодити, потім розмішати.
  • Шийку зав’язати марлею. Поставити на підвіконня, на яке постійно потрапляють сонячні промені.
  • Залишити бродити на три дні.
  • Залити горілкою. Повернути на те саме місце. Настояти три тижні.
  • Пропустити через фільтр. Розлити в чисті пляшки. Для приготування необхідний мінімальний продуктовий набір.

Як приготувати вишневу настоянку на горілці без цукру

Цей варіант підходить для тих, хто не любить солодкі алкогольні напої.

  • Промиті і висушені вишні наповнюємо до верху.
  • Залити горілкою. Закрити поліетиленовою кришкою.
  • Залишити на 1,5 місяці.

Як приготувати вишневу горілку з повстяної вишні

Приготований напій володіє невеликою кріпостю і насиченим смаком.

Будуть потрібні:

  • повстяна вишня — 600 г;
  • цукор — 120 г;
  • м’ятні листя — 10 шт .;
  • лимонна цедра — 10 г;
  • кісточки — 10 шт .;
  • горілка — 100 мл.

Покроковий процес:

  • Дістати з декількох плодів кісточки. Потовкти їх в ступці і помістити в марлевий мішок. Покласти в скляну посудину разом з повстою вишнею.
  • Підсолодити. Помістити лимонну цедру і листя м’яти. Залити горілкою.
  • Закупорити пластиковою кришкою. Залишити на сонці на сім днів.
  • Переставити в прохолодне приміщення на місяць.
  • Пропустити через фільтр. Витримати два місяці. При бажанні можна додавати лимонної цедри більше, ніж вказано в рецепті.

Як приготувати вишню на горілці з бадьяном і мускатним горіхом

Відмінні смакові якості роблять домашній алкоголь бажаним гостем на святковому столі.

Продуктовий набір:

  • горілка — 1 л;
  • бадьян;
  • запашний горошок — 3 г;
  • вишня (свіжа) — 500 г;
  • мускатний горіх — 5 м

Покроковий процес:

  • Перемішати плоди із запашним горошком, мускатним горіхом.
  • За смаком додати бадьян. Налити алкоголь. Закупорити. Добре струсити.
  • Відставити на сім днів. Витягти ягоди.
  • Пропустити через фільтр. Настояти тиждень.

Настоянка на горілці з вишневих кісточок

Готувати дивно ароматний напій можна навіть із залишених після інших заготовок кісточок.

Будуть потрібні:

  • вода (фільтрована) — 300 мл;
  • кісточки вишні — 1/3 банки об’ємом 3 л;
  • цукор — 200 мл;
  • горілка — 2 л.

Покроковий процес:

  • Кісточки залити горілкою. Залишити на два місяці. Місце має бути затемненим, а температура — кімнатною.
  • Процідити.
  • З води і цукру зварити сироп. Остудити. З’єднати з настойкою.
  • Пропустити через фільтр. Кісточки додають тільки свіжі.

Настоянка на горілці з вишневим соком

Якщо закінчилися вишневі ягоди. То можна приготувати настоянку на основі соку.

Продуктовий набір:

  • натуральний вишневий сік — 1 л;
  • вишневе листи — 15 г;
  • горілка — 850 мл;
  • перцева м’ята — 10 г;
  • мед — 110 мл.

Покроковий процес:

  • Розім’яти в руках м’яту і вишневе листя. Залити алкоголем. Залишити на два дні.
  • Розігріти 200 мл соку і розчинити в ньому мед. З’єднати з профільтрованим алкоголем.
  • Влити сік, що залишився. Перемішати. Настояти тиждень. Сік використовують тільки натуральний.

Домашня вишнева настоянка на горілці на плодоніжках

Корисними якостями і відмінним смаком володіють навіть вишневі плодоніжки.

Будуть потрібні:

  • горілка — 1 л;
  • ягідні плодоніжки — 270 г;
  • цукор — 110 г.

Покроковий процес:

  • Плодоніжки повинні бути чистими. Засипати їх в скляну пляшку.
  • Додати цукор. Добре перемішати. Прикрити марлею.
  • Залишити на 32 дня в кімнаті. Сонячні промені на заготовку потрапляти не повинні.
  • Влити горілку. Збовтати. Прибрати на тиждень.
  • Пропустити через фільтр. Перелити в пляшки і щільно закупорити. Плодоніжки беруть тільки свіжі.

Як робити настоянку з підв’яленої вишні на горілці

За запропонованим рецептом виходить досить гіркий напій, який гідно оцінить чоловіча компанія.

Будуть потрібні:

  • підв’ялена вишня — 1,7 кг;
  • горілка;
  • свіжа вишня — 370 м

Покроковий процес:

  • Засипати в окрему ємність об’ємом 1 л свіжий урожай. Залити горілкою до самого краю.
  • Залишити на три місяці. Місце має бути темним, але теплим.
  • Підв’ялений продукт помістити в ємність об’ємом 2 л. Залити алкоголем. Залишити на три тижні.
  • Горілку злити в окрему тару. Залити новою порцією алкоголю. Прибрати на два тижні. Перелити настій до першої порції горілки.
  • Ягоди знову залити алкоголем. Не чіпати два місяці. Процідити.
  • З’єднати всі порції. Пропустити через фільтр.

Порада! Готовий напій переливають в ємності об’ємом не більше 1 л. В більшій тарі настоянка на горілці втратить свій неповторний присмак і аромат. Підв’ялені плоди настоюють три рази.

Як зберігати наливку в домашніх умовах

Готову настоянку фільтрують і переливають в пляшки. Зберігають в погребі чи підвальному приміщенні. Температура не повинні перевищувати + 15 ° С. Якщо такого місця немає, то можна поставити алкогольний напій в холодильне відділення. Термін придатності становить п’ять років. Відкриту заготовку вжити необхідно за чотири місяці.

Правила вживання

Подавати солодкий алкогольний напій прийнято до десерту. Настоянка на горілці допомагає покращувати смак чаю і кави. Без додавання цукру напій хороший як аперитив перед м’ясними стравами. Він ідеально смакує зі свининою, кроликом, шашликом, телячою відбивною.

Любителі гострих страв гідно зможуть оцінити вишнівку з додаванням прянощів. Її вживають з рибними стравами. Для лікувального ефекту прийнято приймати по 50 мл щодня після їжі.

Забороняється пити напій при:

  • гастриті;
  • підвищеної кислотності шлунка;
  • цукровому діабеті;
  • виразках шлунка.
  • Також не можна вживати годуючим, вагітним жінкам і дітям.

Шкоди організму приносить настоянка тільки при безконтрольному надмірному застосуванні.

Висновок

Вишня з кісточками на горілці володіє не тільки високими смаковими якостями, але і корисними властивостями. Будь який рецепт можна видозмінювати, замінюючи цукор медом, додаючи прянощі, спеції або цитрусові.

Відео: Вишнева настоянка на горілці — приготування

Ще більше цікавих рецептів для вас і вашої сім’ї ви можете знайти на xpert.com.ua

Читайте також:

Про автора

admin administrator