Як розрахувати воду на вівсянку

Авторadmin

Як розрахувати воду на вівсянку

Вівсяна каша на воді: 5 кращих рецептів

Вівсяна каша на воді є основою дієтичного харчування. Головна цінність вівса — його виняткова корисність для кишечника і шлунка. Кардіологи радять вживати вівсянку у тому числі для профілактики серцево-судинних захворювань.

  1. Рецепти приготування
  2. Вівсяна каша на воді «Проста»
  3. Вівсяна каша з сухофруктами
  4. Геркулесова каша в мультиварці
  5. Вівсянка, запечений у духовій шафі
  6. Вівсянка в мікрохвильовці
  7. Шкода вівсяної каші на воді
  8. Вівсяна каша на воді і схуднення
  9. Висновок

Рецепти приготування

Вівсяна каша — апетитний і легкозасвоюваний продукт. Вівсяна крупа містить необхідні людському організму, і вітаміни, і мікроелементи, білки та вуглеводи — страви з неї виходять не тільки живильними, але і низькокалорійними. Це цінно при вживанні під час дієт, а також в якості лікувального харчування.

Для тих, хто піклується про власне здоров’я, краще готувати кашу не на молоці, а на воді. Але при всіх корисних якостях таку вівсянку мало хто охоче вживає в їжу — її смакові якості залишають бажати кращого. Щоб блюдо вийшло смачним, слід правильно поставитися до технології його приготування.

Вівсяна каша на воді «Проста»

Завдяки корисним характеристиками вівсянки вдається вилікувати хвороби ШКТ, діабет, подагру. З цієї причини, якщо у вас є такі проблеми зі здоров’ям, неодмінно введіть у свій раціон кашку. Існують навіть специфічні дієти, засновані на даному продукті, які не тільки сприяють зниженню ваги, але і добре впливають на весь організм людини в цілому.

Інгредієнти:

  • стакан вівсянки
  • 2,5 склянки води
  • шість грамів солі
  • дві столові ложки вершкового масла

Приготування:

Крупу зсипати в каструлю, залити прохолодною водою і варити на тихому вогні, періодично розмішуючи. Коли каша поступово стане густіти, додати сіль, ретельно перемішати і прикрити кришкою. Перед подачею накласти в тарілку з кашкою масло. Тим, хто сидить на дієті, сіль, а також масло рекомендується додавати в мінімальних кількостях, оскільки вівсянка на воді і так апетитна без яких-небудь спеціальних інгредієнтів.

Вівсяна каша з сухофруктами

Смачна вівсяна кашка. Для когось це найкращий сніданок, для кого-то поєднання слів з області фантастики. Для нас, як ви зрозуміли, само собою зрозуміло, — перше. В сутності, вівсянку любимо в усіх видах — і кашку, і кисіль з неї, як добавку в суп. Скажімо чесно, нас подобається її смак. Але якщо все-таки в кашу додати трохи сухофруктів і додати трошки «зажаристости», то від такого сніданку ніхто не відвернеться.

Інгредієнти

  • 1 стакан вівсяних пластівців (дрібних, трієчки)
  • один стакан води
  • 1 стакан молока
  • по кілька штук чорносливу і кураги
  • вершкове масло, сіль, цукор — за бажанням

Приготування

Якщо йдеться про сухофруктах, почати потрібно з них. Заливаємо їх окропом на двадцять хвилин. Хоча, потрібно подивитися, наскільки фрукти сухі, в іншому випадку може двадцять хвилин і не вистачити, чи можливо буде обійтися і найменшим часом.

На це кількість молочка буде потрібно 1 склянка пластівців, однак, краще все-таки брати пластівців поменше. Коли сухофрукти щодо помоклі, промити їх і настругати на дрібні шматочки. Встановити суміш води, а також молока на вогонь, вкласти сіль. Ось що-що, а вівсяну кашку без солі їсти не варто.

Хоча дієтологи стверджують, що саме ця крупа включає в себе досить солей і допускається її і не досолювати.

Коли почало закипати, всипати пластівці. Маленькі пластівці варяться швидко, відразу ж кашка починає густіти. Дві хвилини поварити — додати сухофрукти, цукор, а також вершкове масло. Ще хвилинка, і кашу погасити, залишивши потомитися безпосередньо під кришкою ще хвилинку. Каша готова. Славного апетиту!

Геркулесова каша в мультиварці

Геркулес в мультиварці виходить дивовижно повітряної. Вона мало нагадує відому з дитинства, зварену в кастрюлечке. А більше відчувається, як легкий і солодкий кисіль. Але щоб отримати настільки розкішна блюдо до сніданку, потрібно враховувати кілька секретів! Поговоримо про них і про простих рецептах страви на воді, з медом, сухофруктами.

Нижче ви можете ознайомитися з тим, як варити геркулесову кашу на воді. Ставте час, згідно моделі пристосування. Щоб не помилитися, допускається використовувати стандартний режим «Каша». Однак, як правило, тривалість функціонування програми дорівнює 50-65 хвилин. Це дуже повільно, блюдо готується в два рази швидше.

Інгредієнти:

  • геркулес — один стакан;
  • вода і молоко — по 1 склянці;
  • цукор — одна ст. ложка;
  • сіль — пучку.

Приготування

Влийте в чашу молочко і воду. Всипте пластівці, додайте цукор і сіль. Розмішайте інгредієнти. Увімкніть програму «Молочна каша» або «Каша». Робіть калитки 15-20 хвилин. Покладіть вершкове масло при подачі в тарілки. У разі, якщо ви не поспішайте, спробуйте приготувати кашу геркулес самої м’якої консистенції. Для цього використовуйте один мультистакан пластівців і чотири мультистакана молока (або молока з водою). Перемішайте з цукром, сіллю, корицею, вершковим маслом. І залиште подваривать у програмі каша протягом всього часу. Пластівці буквально розсмокчуться в молоці, перетворившись в м’яку вершкову масу.

Вівсянка, запечений у духовій шафі

У вівсяній каші безліч переваг перед іншими кашки: смачна, корисна і дуже швидка в приготуванні. З цієї причини і подобається ця кашка багатьом. З цим блюдом допускається експериментувати: додати яблука, горішки, родзинки, курагу, і так далі, варити на воді, молоці або йогурті, зробити солоної чи солодкою. І навіть способів готування безліч. Ми пропонуємо запекти вівсянку в духовці. У процесі запікання вівсяна каша стає дуже апетитною і ніжною. Сіль, цукор або додавайте спеції за смаком. Воду можна замінити молоком.

Читайте також: Торт з патьоками – 4 рецепта приготування і оформлення торта в домашніх умовах

Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці (підійдуть будь-які, але бажано не мелені) — сто м;
  • яблуко — один шт. (за бажанням);
  • вода — триста мл;
  • цукор — дві ст. л.;
  • кориця — пучку;
  • мускатний горіх — щіпка;
  • мед — один ст. л. (за бажанням).

Приготування

Вівсяні пластівці вивалити в форму для запікання і наповнити водою. Всипати цукор, корицю, а також мускатний горіх. Розмішати всю масу, для того, щоб цукор розтанув. Яблуко чистити і нарізати тонкими шматочками. Яблучні скибочки накласти у форму поверх вівсянки, трохи утискуючи і накладаючи один на інший. Запікати вівсянку з яблуками в підігрітій духовці протягом 20 хвилин при температурі 170 градусів цельсія. За бажанням, додати мед або стовчені волоські горіхи. Дуже м’яку, в міру солодке вівсяну кашу, запечену в духовій шафі, можна подавати до столу. Славного апетиту! Готуйте з любов’ю!

Вівсянка в мікрохвильовці

Мікрохвильова піч — пристосування, що міцно увійшло в наш побут, яке кожен день полегшує наше життя і дозволяє берегти час. Звичайно, пластівці якраз і створені для можливості варити кашу швидко, однак це все одно утримує до 20 хвилин часу. Тим часом Ви зобов’язані провести близько плитки, що дуже незручно, у разі, якщо Ви поспішаєте.

Інгредієнти:

  • 50 гр. Вівсяні пластівці (5 ст. л)
  • 280 мл Вода
  • Масло вершкове (за бажанням)
  • Цукор (за бажанням)
  • Вишня (заморожена)

Приготування:

Скажемо відразу — вишня інгредієнт добровільний, її можна виключити або замінити на інші ягоди. У випадку, якщо у вас заморожена вишня — розморожувати її не треба. Візьміть п’ять столових ложечок геркулеса і розмеліть їх у блендері. Радимо пізніше, якщо сподобається рецепт, намолотити всю пачку, щоб не робити це кожен раз.

Дуже важливо: мелених пластівців вам буде потрібно вже 4, а не п’ять ложок.

Мелений геркулес насипте в тарілку. Прямо в ту, в якій будете їсти кашку. Залийте його рідиною (280 мл), розмішайте і встановлюйте в мікрохвильову піч на дві хвилини на 900 Вт. Після цього, як пройдуть 2 хвилини, витягуємо тарілку і бачимо, власне, що в середині є щось, схоже на кашку, а по краях посуду вода. Так і належить бути! Тепер додайте в тарілку вишню, а також ретельно розмішайте все від країв до середини.

Читайте також: Оладки на йогурті — рецепти приготування і слушні поради

Знову ставте тарілку в мікрохвильовку, однак тепер на одну хвилину на 900 Вт. Витягуємо тарілку, додаємо цукор, а також олію. Знову все розмішуємо. Минуло чотири хвилини, а у Вас готова апетитна вівсянка.

Шкода вівсяної каші на воді

Особам, які мають алергію на глютен, не рекомендується вживати в їжу вівсяну кашу на воді або на молоці. У рідкісних випадках, при надмірному поїданні вівсянки, в організмі може відбутися накопичення фитиновой кислоти, яка сприяє виведенню з організму корисних ферментів.

Вівсяна каша на воді і схуднення

Вівсянка — основа багатьох дієт і способів живлення, на нашому сайті можна ознайомитися з деякими з них: геркулесова дієта, берлінська дієта, дієта шість каш, дієта на вівсяній каші, дієта на 1000 калорій, розвантажувальний день на вівсянці. Але, навіть якщо кілька разів на тиждень на сніданок з’їдати порцію вівсяної каші на воді, то зайві кілограми навряд чи з’являться.

Висновок

Приготування вівсянки на воді — просте, швидке і вимагає мінімуму зусиль. Такий сніданок можна готувати, якщо у вас мало часу, а хочеться правильно харчуватися і з користю для здоров’я. Отже, читайте в цьому рецепті приготування вівсянки на воді.

Якщо ви в пошуку страви, з якого можна починати свій день, не витрачаючи на його приготування багато часу — геркулесова каша на воді буде однією з найбільш очевидних рішень. Вона очищає організм, оздоровлює, сприяє схудненню і виведенню шлаків і токсинів, при цьому покращуючи роботу внутрішніх органів. Вівсянка на воді показана всім, хто хоче скинути пару зайвих кілограмів, прагне починати свій день з правильних, здорових і корисних страв. Звичайно, це ще самий дієтичний варіант приготування геркулеса, а також він буде цікавий всім, хто з тих чи інших причин уникає каш, приготовлених на молоці.

Нагадуємо: вівсянка і геркулесова каша — це одне і те ж. Слово «Геркулес» з’явилося з-за того, що під цією назвою (брендом) вівсянку довгий час продавали в радянські часи. Сьогодні під словом геркулес частіше мається на увазі велика вівсянка тривалого приготування.

Як приготувати вівсянку? 6 рецептів від Блогу Comfy

Не варто говорити про користь вівсянки, адже про цю крупу складають легенди. Вона багата клітковиною і вуглеводами, втамовує голод на 3-4 години, при регулярному вживанні знижується рівень холестерину в організмі та ще багато корисної інформації, яку можна почути від будь-якого дієтолога. Лікарі рекомендують регулярно вживати вівсянку вранці, щоб наситити організм енергією на тривалий час. Але, погодьтеся, однотипні сніданки можуть втомити навіть найбільших консерваторів. Щоб урізноманітнити ранкове меню, рекомендуємо більше дізнатися про те, як варити вівсяні пластівці. Виявляється, існує десятки варіантів швидкого приготування цієї дивовижної каші.

Зміст:

Скільки варити вівсянку?

Існує дві основи для приготування ранкової каші:

  1. вода;
  2. молоко або молочні продукти (на основі кефірів і йогуртів каша не вариться, а просто заливається рідиною).

Потрібно розуміти, якщо ви плануєте схуднути, то ні про яку кашу на молоці не може бути й мови, вибирайте за основу тільки воду. Відповідь на питання, скільки по часу і як варити вівсянку, залежить від розміру і товщини пластівців. Правильним рішенням буде вивчити інструкцію на упаковці. Виробники повідомляють, скільки потрібно часу, щоб вийшла смачна каша.

В середньому, пластівці варять не більше ніж 10 хвилин, що і робить їх ідеальним сніданком, який ситний і при цьому приготування займає мінімум часу. Якщо хочеться ще більше скоротити час, то потрібно вибирати пластівці середнього помелу, тоді вони будуть готові всього за 7 хвилин.

Деякі варіації вівсянки взагалі не вимагають варіння, про це теж буде вказано на пачці пластівців. Їх потрібно просто залити водою, накрити кришкою і почекати пару хвилин. Деякі вважають за краще заливати продукт не водою, а кефіром. Це теж дозволить урізноманітнити рецепт.

Як варити вівсянку на воді?

Якщо ви мрієте про красиве струнке тіло або просто дотримуєтеся правильного харчування, тоді вода, за основу для каші, стане ідеальним варіантом. Вівсяна каша на воді не містить додаткових жирів, якщо до складу страви не додавати ще молоко, масло і цукор. Крім цього, вівсянка на воді – ідеальний варіант, якщо ви подорожуєте і хочете швидко перекусити. Просто заваріть пакетик вівсянки у термокружці та ситний перекус готовий. Ми ж розповімо про декілька рецептів приготування вівсянки на воді.

Корисна порада! Ті, хто намагаються підбирати максимально корисні продукти, можуть звернути увагу на пластівці грубого помелу. У них найбільше зберігається поживних речовин.

Рецепт №1 – класичний

  1. Вівсяні пластівці потрібно промити в теплій воді або замочити на 3 хвилини.
  2. Необхідну кількість зерен відправляємо в каструлю, заливаємо невеликою кількістю води (на 1-2 см вище рівня крупи) і чекаємо, коли суміш закипить. Вогонь при цьому повинен бути максимально слабким.
  3. Потрібно стежити за станом каші, знімати піну з поверхні, що дозволить уникнути гіркоти.
  4. Залежно від розміру пластівців, суміш знаходиться на вогні від 3-х до 10 хвилин. Після зазначеного часу потрібно закрити суміш кришкою, і дати їй можливість настоятися.
  5. Під час подачі на стіл, у неї можна додати різні інгредієнти за смаком (сухофрукти, варення, свіжі фрукти, горішки, насіння льону, чіа і т.п). Якщо хочеться зберегти фігуру, то краще уникати високо вуглеводних добавок і обмежитися невеликим шматочком яблука.

Тепер ви знаєте, як приготувати вівсянку за класичним рецептом. Але існують і інші способи приготування. Для спрощення життя сучасних господинь були створені різні види кухонної техніки. Пропонуємо скористатися ними.

Рецепт №2 – вівсянка в мультиварці

Як варити вівсянку на воді за допомогою мультиварки? Зробити це набагато легше, ніж класичним способом.

  1. Чашу потрібно змастити вершковим маслом. Для тих, хто дотримується дієти, більше підійде оливкова або кокосова олія. У другому випадку під час вживання готової каші буде приємний присмак кокоса.
  2. Залити потрібну кількість рідини (вода, молоко або бульйон) і всипати пластівці. Все акуратно перемішати та закрити кришку.
  3. Вибираєте режим «Каша» і чекаєте, поки мультиварка зробить свою справу.
  4. Щоб блюдо зберегло свій аромат, можна залишити його в режимі підігріву.

Завдяки мультиварці можна з ранку заощадити багато часу. Каша точно нікуди не втече, навіть якщо за нею не стежити. Головне, знати пропорції вівсянки, а все інше зробить встановлений режим.

Рецепт №3 – як приготувати вівсяну кашу в мікрохвильовці

Ще одним легким варіантом буде використання мікрохвильової печі. Якщо цікавить питання, як приготувати вівсяні пластівці ще простіше, ніж в мультиварці, то виконуйте ряд дій.

  1. У тарілку висипати пластівці, додати невелику кількість рідини.
  2. Таймер мікрохвильовки потрібно встановити на 1,5 хвилини з максимальною потужністю.
  3. Перевірте стан готовності, перемішайте. Якщо пластівці великі, то, швидше за все, потрібно ще секунд 30 до повного приготування.
  4. Дати сніданку настоятися протягом 1-2 хвилин, щоб вся зайва рідина вбралася.

Якщо часу на приготування зовсім немає або ви в дорозі, просто заваріть вівсянку окропом і дайте їй настоятися протягом 5-7 хвилин. Якщо ж є можливість, то краще скористайтеся мікрохвильовкою або мультиваркою – так пластівці виходити більш ніжними.

Як правильно варити вівсянку на молоці?

Не зважаючи на те, що молоко додає калорійності, багато людей все-таки залишають його за основу для приготування сніданку. Молочні каші особливо подобаються дітям, тому що вони виходять більш ароматними й поживними.

Рецепт №4 – класична молочна вівсяна каша

Щоб зробити смачну кашу на сніданок на молочній основі, потрібно брати пластівці без добавок. Якщо питання калорійності для вас не критичне – сміливо вибирайте молоко жирністю 2,5 або 3%. Якщо хочете отримати молочний смак каші та при цьому не переборщити з калоріями, розбавте молоко водою. А щоб правильно приготувати вівсянку для дітей, вибирайте спеціальне дитяче молоко, яке можна купити в будь-якому магазині.

По суті, вівсянка на молоці готується точно так же, як і на воді. В кінці приготування за бажанням можна додавати вершкове масло, цукор, сіль або інші корисні добавки. Багато хто любить мед, сухофрукти, горіхи, банани.

Пропорції крупи й молока залежать від того, наскільки рідкою повинна вийти каша. Стандартним варіантом буде співвідношення 100 г крупи на 300 мл молока.

Рецепт №5 – вівсянка на молоці по-британськи

Хоча Великобританія далека від батьківщини вівсянки, але в цій країні існує цілий культ приготування і вживання цієї каші. Ми поділимося з вами секретом відомого кухаря з Британії – Гордона Рамзі. Він розповість, як готувати вівсяні пластівці, щоб вони були особливо смачними. Рецепт підійде для тих, хто хоче урізноманітнити своє ранкове меню.

Крім основних інгредієнтів, які зустрічаються в кожному рецепті, у вівсянку по-британськи потрібно додати соєву олію. Повний рецепт складається з таких важливих компонентів, як терта морква, насіння кунжуту, мигдальні горіхи, інжир, курага, чорнослив. Не обов’язково використовувати повний список інгредієнтів. Гордон пропонує вибрати ті, що вам до смаку.

Рецепт приготування такий:

  1. На сковороді потрібно нагрівати чайну ложку соєвої олії, а потім додати вершкове масло, і все перемішати.
  2. Коли білий колір масла почне пропадати, це сигнал для додавання вівсяних пластівців. Їх потрібно помішувати до тих пір, поки не вийде темний колір.
  3. Не забудьте посолити кашу, додати цукор і насіння кунжуту.
  4. Молоко додається в той момент, коли кунжут придбає коричневий відтінок.
  5. Після закипання потрібно помішувати кашу ще хвилин 10. Потім в хід йдуть вибрані вами додаткові інгредієнти.
  6. Зніміть кашу з вогню і накрийте кришкою, щоб дати їй просочитися смаком сухофруктів і подрібнених горіхів.
  7. Подавати блюдо можна з маслом, йогуртом або медом.

Рецепт №6 – як приготувати ледачу вівсянку

Для багатьох приготування вівсянки вранці – це справжній подвиг. Тому вони вважають за краще заливати пластівці з вечора. Для цього потрібно правильно підбирати пластівці. Це може бути склад під назвою екстра №2 або №3. Готується вівсяна каша на молоці, воді або кефірі. Протягом ночі пластівці вбирають в себе всю рідину, і через це блюдо виходить м’яким. Зберігається такий склад у холодильнику до ранку. Перед вживанням його можна підігріти в мікрохвильовці.

Готується така «лінива вівсянка» у банці. Крім пластівців і рідини, яка їх розм’якшує, ви можете додати шоколад, горіхи, ягоди, сухофрукти та інші інгредієнти. Однак, не додавайте свіжі апельсини, мандарини, лимони та інші цитрусові – кефір або молоко можуть згорнутися і навіть прокиснути, що зіпсує весь смак каші.

У банку шарами укладаються всі необхідні інгредієнти. Шар з вівсянкою заливається рідиною (молоко, кефір, йогурт або вода). Тут можна проявити фантазію і створити унікальне блюдо з урахуванням ваших улюблених ласощів.

Класичні та незвичайні добавки

Саме добавки допомагають робити вівсянку кожен день різною. пропонуємо вам класичні й самі незвичайні види добавок, які ви можете спробувати, як окремо, так і міксувати на свій смак.

  1. Фрукти: банани, ківі, яблука, груші, сливи, апельсини, виноград, персики, абрикоси, ін.
  2. Ягоди: смородина, вишня, ожина, малина, полуниця, лохина, суниця, ін.
  3. Консервовані фрукти: ананаси, персики, сливи, ін.
  4. Сухофрукти: інжир, чорнослив, фініки, курага, родзинки, журавлина, ін.
  5. Насіння: кунжут, льон, чіа, мак, ін.
  6. Горіхи та насіння: арахіс, волоські, кеш’ю, насіння гарбуза, соняшнику, ін.
  7. Шоколад: молочний, білий, гіркий, Nutella, какао-порошок.
  8. Мармелад, желейні ведмедики.
  9. Маршмелоу, пастила, зефір.
  10. Шматочки бісквіта або кексу, печиво.
  11. Глазуровані сирки.
  12. Несолодкі начинки: яйце-пашот, рукола, свіжа петрушка, кріп, кінза, курка, бекон, смажені гриби та багато іншого.

Підіб’ємо підсумок

У цій статті ви дізналися, скільки варити вівсянку, а також безліч цікавих рецептів, які допоможуть зробити ранковий раціон різноманітним. Виявляється, вживання вівсяної каші може бути дуже смачним, навіть для тих, хто весь час уникає її. Додаючи в кашу горіхи, банани, шоколад, інжир та інші улюблені добавки, можна кожен день насолоджуватися різними смаками.

Про автора

admin administrator