Як швидко підняти рівень заліза у крові

Авторadmin

Як швидко підняти рівень заліза у крові

Як підвищити рівень заліза Рекордсмени з його вмісту серед рослинної їжі — горіхи, бобові, гречка, чорнослив, курага, листова капуста, морська капуста, кунжут, шпинат, яблука, гранат. Аби залізо якнайкраще засвоювалося, слід доповнювати його вітаміном С, котрий міститься у капусті, цитрусових, кислих ягодах.

Вівсяна каша, гречка, кукурудза; Морква, помідори, буряк, зелень та овочі зеленого кольору; Чорна смородина, яблука, чорнослив, суниця, мигдаль, калина, шипшина; Сливовий та гранатовий сік, гранат.

Швидко підняти гемоглобін можна за допомогою прийому залізовмісних препаратів. У разі кровотечі або порушення всмоктування заліза в кишечнику ліки вводяться внутрішньовенно. Для підвищення рівня еритроцитів і гемоглобіну лікар може призначати препарати, що стимулюють гемопоез (утворення клітин крові).

Низка сполук впливає на поглинання заліза. Так, таніни чаю та кави, молочна продукція, клітковина, яйця та шоколад погіршують засвоєння заліза. Кальцій в добавках чи в їжі погіршує поглинання заліза. Вітамін С та кисле середовище покращують поглинання заліза.

Низький рівень сироваткового заліза може бути викликаний: Залізодефіцитна анемія, гемолітична анемія Хронічні захворювання печінки Гострі та хронічні інфекційні захворювання

Гречка, червоний буряк, сік граната і яблука здатні незначно підвищити рівень гемоглобіну. Для кращого засвоєння мінералу, їх варто поєднувати з субпродуктами чи морепродуктами. Курка та риба містять приблизно один мг заліза на 100 г продукту, але воно засвоюється краще за залізо з рослинних продуктів.





Деякі люблять чавун за непідвладне часу і справжнє відчуття, яке він надає кулінарії. Ще одна перевага? Приготування їжі на чавунних сковорідках може збільшити вміст заліза в їжі. Їжа, приготована на повільному вогні в Залізному посуді, може поглинути частину мінералу і передати його …

Про автора

admin administrator