Як швидко зняти шкірку з вареної картоплі

Авторadmin

Як швидко зняти шкірку з вареної картоплі

Якщо овоч зварений до готовності, шкірка відділяється дуже легко. Зняти шкірку з відвареної картоплі можна ножем, але врахуйте, що варену картоплю потрібно не чистити ножем, а лише злегка дряпати, піддягаючи тонку шкірку. Також картоплю в мундирі можна почистити за допомогою металевої губки або ложки.20 січ. 2023 р.

Ідеальний варіант – якщо ви використовуєте кубики льоду із морозильної камери. Шумівкою витягніть картоплю і відразу опустіть її в місткість з крижаною водою. Бульби повинні побути у крижаній воді буквально 10-15 секунд. Далі просто дістаньте картоплю і, натискаючи на краї, знімаємо з неї шкірку.

Помістіть відібрані бульби молодої картоплі всередину, додайте туди 2 столові ложки солі грубого помелу, акуратно зав'яжіть пакет і протягом 2-3 хвилин активно перетирайте картоплю в пакеті руками. Після таких нехитрих маніпуляцій молода картопля дуже швидко очиститься від шкірки.

Картоплю вимити щіткою, покласти у велику каструлю з киплячою водою. Посолити, довести до кипіння, закрити кришкою, варити на середньому вогні 25−30 хв.

Поставте каструлю на великий вогонь і зменшіть його до середнього, коли вода закипить. Ціла очищена картопля вариться 20-25 хвилин, дрібно нарізана – 15-20 хвилин. Після приготування злийте всю воду, інакше картопля розвариться.

Картоплю очистити і довільно нарізати. Викласти в каструлю і залити водою, щоб вона повністю покрила картоплю. Варити на слабкому вогні 25 хвилин. В середині варіння посолити.





Щоб скористатися цим способом, перед відварюванням картоплю потрібно надрізати приблизно посередині. Коли вона довариться, її заливають холодною водою, а щойно бульба трохи охолоне, шкірку буде легко зняти, просто потягнувши її з різних сторін надрізу. Раніше ми …

Про автора

admin administrator